X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, Azi, Monika super ze wszystko ok;) Dzieciaczki już spore macie:)

Weronika u mnie też brak słońca i w dodatku pada wrrrr..

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    A u mnie piękne słońce i aż chce mi się wyjść do ogrodu, ale dziś niestety sprzątam (wczoraj miałam lenia) ;)

I ponawiam pytanie - zauważyłyście, że na tym filmie "porody" one wszystkie rodzą na leżąco???

Modelka w poprzednim odcinku były dwie kobiety jedna miała cc, a druga rodziła naturalne i rodziła na łóżku ale nie na leżąco tylko klęcząco.. tego najnowszego odcinka jeszcze nie widziałam.. ale racja większość kobiet mimo tych wszystkich zmian "rodzić po ludzku" itd. rodzą w pozycji leżącej ale nie wiem czy to przypadkiem nie wynika z tego, że kobiety nie mówią o tym, że im tak niewygodnie czy że wolą rodzić w pozycji leżącej.. moja mama 14 lat temu rodziła na klęcząco bo powiedziała, że jej tak lepiej i nikt nie kazał jej rodzić na łóżku.. ja już pisałam.. parłam na klęcząco ale kiedy widać już było włoski przeszłam na łózko i w pozycji leżącej urodziłam Kubę.. tzn to taka pozycja półleżąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:03

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a u mnie wlasnie wychodzi troche :) dzisiaj dzien dzialania chyba przede mna...musze cos porobic konstruktywnego.
    Tusia fajnie, ze sobie idziesz sie porelaksowac :) a kiedy masz wyniki?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko dzisiaj mam wyniki odbiorę jak będę jechała po synka do szkoły bo mam wtedy po drodze. Dam znać jak tylko wrócę do domku :)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy, a tym czasem zajadaj sie lodami i milego dnia :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekne sloneczko jest u mnie :)

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też mam luteine dopochwowo i wkładam ją poprostu tak jak dam radę, zwłaszcza że teraz mam pessar i on mi to trochę utrudnia...
    Jeju zaczynam się stresować wizyta, a jeszcze 3 godziny.

U mnie też jeszcze słońca nie ma, ale mam nadzieję że wyjdzie jeszcze i będę mogła się powygrzewwc z syneczkiem na balkonie chociaż skoro na spacerek nie mogę iść :-)

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na facetów od kuchni,u nich "między 9 a 10",to pewnie będzie 9.59.

Ale powiem wam,że jak wychodziłam z domu,to było nieprzyjemnie i mgliście,a jak już dochodziłam tutaj (25 minut spacerkiem) to wyszło piękne słońce i świeci cały czas,niebo się robi bezchmurne :).Jakbym wyszła z jednego świata i weszła do drugiego.

Mucha, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna kciuki raz jeszcze i Tusiu za Twoje wyniki :)

słoneczko się przebija! yes!

Niesforna, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna spokojnie trzymamy kciuki!

Niesforna lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z Polą, pozdrawiamy wiosennie :))
    bec9a74d6b1adfb9m.jpg

Modelka, Paula222, MonikaS, AISAK, NataliaK, Agusia2312, vikus001, excella, czekajajaca, Limerikowo, Mucha, Galanea, maggda, Paulina1986, evas, Tusia84, Nalka lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ale miałam nadrabiania a to tylko pół wczorajszego dnia !

Weronika ładniusi brzusio :)
    Martynika oj oby byli szybciej :D Bo denerwować kobiety w ciąży nie wolno :D

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mykam za miasto na wioskę :) będziemy szukać m dokumentów, które gdzieś teść tam wywiózł popakowane w kartonach :)
    miłego dnia :) duuuuuuużo słoneczka i udanych wizyt życzę :)

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) Ale miałam nadrabiania a to tylko pół wczorajszego dnia !

Weronika ładniusi brzusio :)
    Martynika oj oby byli szybciej :D Bo denerwować kobiety w ciąży nie wolno :D

Właśnie,właśnie! ;) nie ma ich jeszcze... Łobuzy.

Przed chwilą się zorientowałam,że od dziś mam 3 z przodu i zaczynam 8 miesiąc :).Fajosko!

Dziewczyny,powodzenia ze wszystkim dzisiaj,oby wiosna przyniosła same dobre wiadomości :).

Paula222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    hej, ja stwierdzilam dzis z przerazeniem ze. od paru dni nie dosiegam do szyjki macicy przy aplikacji luteiny. Mam cicha nadzieje ze to wynika z ulozenia dziecka a nie z tego ze sie tak nagle skrocila. Przeciez w poniedzialek badal mnie gin. No i z tego tez zagadka- czy ta luteina jest dosc gleboko skoro nie moge dosiegnac zeby ja wcisnac obok szyjki...?

Karolina,wybacz ale ja momentami nie mogę czytać Twoich postów :( Masz skróconą szyjkę,masz rozwarcie a Ty grzebiesz sobie w środku w poszukiwaniu swojej szyjki, jeszcze z przerażeniem odkrywasz że jej nie dosięgasz a w poniedziałek badał Cię ginek :( sprawy ginekologiczne jak skracanie szyjki mogą się rozwijać przez godzinę a mogą przez całą ciąże, to znaczy że od poniedziałku wszystko mogło się zmienić.
    Dlaczego nie zapytałaś się lekarza jak aplikować luteinę? wydaje mi się że na ulotce jest napisane jak ją aplikować,na długość palca, ona się rozpuszcza nie trzeba jej wpychać na siłę nie wiadomo jak głęboko...
    Sorry, ale po przebudzeniu jak przeczytałam Twój post to jak obuchem w głowę,tym razem już nie mogłam zostawić tego bez komentarza. Niektóre dziewczyny jadą do lekarza ''z byle gównem'' (za przeproszeniem,sorry) bo w ciąży nie ma ''bylegówna'' wszystko może mieć jakieś skutki, a Ty jakoś nie wiem, lekceważąco podchodzisz do tematu czy po prostu może źle formułujesz to co chcesz napisać.. sama już nie wiem, naprawdę.
    Od razu podkreślam że kłócić się nie chce, ale takie poranne podniesienie ciśnienia było uhhh...

weronikabp, vikus001, Margotka87, Mucha, Niesforna, maggda, azi, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomijając powyższe, miłego dnia dziewuszki, słońce tak jakby chciało wyjść... a nie mogło ;-)
    Weronika, super brzusio !!! :)

weronikabp, Modelka, czekajajaca lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos luteiny ja aplikowalam w 1trym najplyciej jak sie dalo, moze na 2cm palucha i tyle,lezalam 30min by sie ok wchlonelo i wiekoszsc nie wyleciala i bylo ok
    fakt nei ma co tak gleboko paluszka wkladac, bo moza sobie tylko pogorszyc
    ja dzis znowu nocy z glowy "dzieki" swedzeniu, mimo samarowania gelami chlodzacymi i braniu wapna caly dzien
    pokaralo mnie i nie dotrzymam do pon na wizyte raczej, wiec dzis do rodzinnego na 3 , zobaczymy co powie i przepisze cos, MUSI bo sie w nocy zadrapie!!plus czulam dzis goraczke i bylo odliczanie godzin
    co ciekawsze w dzien nie dokucza tak tylko w nocy jak sie cialo rozgrzeje mam nadzieje ze to nei zaden pasozyt jakis fuuuuu juz tak czl o sienie dba i jeszcze problemy ..
    sprobuje na sofce przed tv kimnac troche, a mala kopala w nocy jak szalona i zastanawialam sie tylko czy u niej ok, czy tak ona ma ze jak w nocy spie mocno to tych harcow nie czuje, a wali juz powoli cos nieprzyjemnie po bokach
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Cię konkretnie swędzi?bo pasożyt,np.świerzb zaczyna się od przestrzeni między palcami,dłoni,raczej nie słyszałam o świerzbie na brzuchu.No i są przy tym charakterystyczne krostki.Faktycznie najbardziej daje w kość w nocy,jak ciało jest rozgrzane,albo po ciepłym prysznicu.Nie nastawiaj się na nic strasznego,pewnie dostaniesz skierowania na krew,bo to może mieć coś wspólnego z wątrobą.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :) Moi rodzice zabrali wczoraj Weronikę na dwie noce do siebie spałam od 22 do 9.10 :D Musiałam rano poćwiczyć, bo mnie wszystko bolało :)

Tusia ostatnio kupiłam lody w lidlu
    http://www.bangla.pl/zdjecia-lidl-noblissima-lody-rozne-smaki-up36903-1.htm

prawie miskę wylizałam :) Polecam orzechowe, choć czekoladowe też gościom smakowały - i nie są z proszku, co się teraz rzadko zdarza :)

NataliaK, weronikabp, Martynika, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, mnie nogi swędziały przez cały trzeci trymestr (potrafiłam do krwi się przez sen drapać) - lekarka dwa razy dawała mi skierowanie na badania krwi, bo podejrzewała cholestazę ciężarnych, ale nic nie wychodziło. Po prostu swędziało i tyle. To nie musi być od razu robactwo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 11:28

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ