X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- super, że wszystko dobrze!;)

A wiecie, mąż mnie dziś rozczulił. Przyjechał z pracy, włączył komputer i kazał usiąść obok siebie. Kupił jakąś płytę z muzyką dla mamy i dzidzi, włączył i przyłożył mi głośniczek blisko brzucha, żeby synek słuchał;) Bo ostatnio mu kolega powiedział, że to dużo daje jak dziecko słucha(ja całymi dniami słucham internetowego radia dla cieżarnych:P) i on chciał żeby jego też słuchało;) Więc znikam zaraz, włączam muzyczkę i relaksujemy się robiąc kocyk:)

Tusia84, Galanea, weronikabp, NataliaK, AISAK, Limerikowo, Paulina1986, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka dzięki za podpowiedź z tym radiem dla mam w ciąży :) jakoś źle się czuję i kładę się już.. puszczę muzyczkę do snu mojej córeczce ukochanej <3

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, super!!!! I już tylko takie wiadomości tutaj chcemy! :)
    Duży ten Twój Franuś, widać Mamusia dba :>

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za radio dla ciężarnych? Dajcie namiar :-) ja słucham duzo radia z muzyka klasyczna, venise Classic radio, ale przed ciaza tez słuchałam, po prostu lubię :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Natalia, super!!!! I już tylko takie wiadomości tutaj chcemy! :)
    Duży ten Twój Franuś, widać Mamusia dba :>

No widzialas jaki ze mnie baczek, a baczki dbajaaa o Franka ;-)
    A tak naprawde jest wielkosciowo standardowy,nawet wielkosciowo ucieka mu kilka dni z usg. Wiec olbrzymem jakims nie bedzie ;)
    Kurcze ja nie slucham zadnego radia dla ciezarnych,ani muzyki klasycznej,co ja poradze ze nie lubie i mnie to drazni :( slucham sobie to co lubie, radio rock czy cos :P

Galanea lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Monika podziel się wzorem ;)
    ale to z gazetki wzór - teściowa pożyczyła
    zaraz poszukam w necie i link podeślę ;) nie chce mi się cykać foty, jak już nie znajdę to cyknę :)

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK gratuluje udanej wizyty, a ten buziaczek cudny ;)

Ja właśnie się obudziłam, nawet nie wiem kiedy zasnęłam :D I dalej robię serduszka na kocyk

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9c2d50fcee363308med.jpg

schemat, zrobiłam zdjęcie bo w necie jest tego masa więc tego konkretnego nie znajdę

a tu zdjęcie kawałka już zrobionego kocyka

fd03177214d286bfmed.jpg

AISAK, excella, maggda, evas, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) w końcu dotarłam do łóżka i mogę popisać:) u nas na usg wszystko dobrze, Lena waży 1550gram!! czyli w tydzień przybrała 200! idzie masa:D Leży bardzo nisko głową więc raczej nie powinna się już do porodu przekręcić:) szyjka 3,16 nawet, pozamykana. Ale oszczędzać się trzeba..i najbardziej mnie wkurza ta luteina..bo mam wrazenie że od aplikacji zaraz jakiejś grzybicy dostane..no ale jakoś przeżyć trzeba.
    Co do remontu to szczerze współczuje sąsiadom..mają przekichane...a nasi fachowcy też dostali reprymende..bo mieli tylko do zabezpieczenia jedną zabudowaną szafe..i co widzę po wejściu.. że nawet grama folii na niej nie ma. A to szafa w przedpokoju więc przyjęła cały pył z likwidacji wszystkich futryn i kucia łazienki. ehh gamonie. ciekawe co bedzię jak pojadę za tydzień:>

AISAK, Limerikowo, Modelka, Paulina1986, Tusia84, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedna wiadomość..na plusie już 13kg. :o( deprecha..zaraz będę miała 8 na przodzie:( a tu jeszcze najgorsze dwa miesiące.

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi spora Twoja mała :) mój tydzień starszy i ma 1431g

oczywiście to o niczym nie świadczy bo za kolejny tydzień mój może nadrobić z nawiązką ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecenia ortopedy - leżeć a jak chodzic to o kulach i tak do porodu juz dobranoc kochane:*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka biedaku :* jakoś wytrzymasz :)

Margotka87 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka będzie dobrze. Dbaj o Was.

Dobranoc Mamutki.

Margotka87 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radio: http://www.radio4baby.pl/pregnant-women
    :) Fajna muzyczka tam leci;) Są też kołysanki dla dzieciaków i jakaś muzyczka do zabawy. W linku jest ta dla kobiet w ciązy, jak się chce wybrać inną to trzeba do głównej strony wrócić.
    Dobranoc;)

weronikabp, evas, Nalka lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A co to za radio dla ciężarnych? Dajcie namiar :-) ja słucham duzo radia z muzyka klasyczna, venise Classic radio, ale przed ciaza tez słuchałam, po prostu lubię :-)

Ja mam Chopina na mp3 i dużo przystawiam do brzuszka. Nie za bardzo lubię tradycyjne kołysanki, więc mój będzie zasypiał do klasyki ;) Bo też dla mnie ta muzyka najlepsza ostatnio :)

P.S. Śnił mi się dziś mój poród :) Rodziłam w kucki, bardzo szybko i właściwie w tym śnie to sama podstawiłam ręce, żeby wziąć dziecko. Za to po porodzie zobaczyłam, że chociaż generalnie brzuch jest całkiem płaski, to zrobiły mi się rozstępy w górnej części, jakby tuż pod piersiami. Oczywiście obudziłam się i ten obszar wysmarowałam obficie (akurat nie moją ukochaną oliwką, tylko próbkami Palmersa, które dostałam).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 06:58

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja stwierdzilam dzis z przerazeniem ze. od paru dni nie dosiegam do szyjki macicy przy aplikacji luteiny. Mam cicha nadzieje ze to wynika z ulozenia dziecka a nie z tego ze sie tak nagle skrocila. Przeciez w poniedzialek badal mnie gin. No i z tego tez zagadka- czy ta luteina jest dosc gleboko skoro nie moge dosiegnac zeby ja wcisnac obok szyjki...?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a kto Ci powiedział, że masz odszukać szyjkę i obok szyjki zaaplikować luteinę???

Luteina jest dopochwowym lub podjęzykowym lekiem.. i wystarczy, że zaaplikujesz ją mniej więcej na głębokość palca i to wystarczy nie należy dotykać i samemu wyszukiwać przy aplikacji szyjki.. leki i tak działają tak jak trzeba..

gdyby iść takim tokiem rozumowania, że luteina ma być obok szyjki włożona to ta pod językiem już zupełnie nie miałaby szans na to żeby zadziałać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 07:08

weronikabp, Mucha, NataliaK, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie przy czym mój Michaś zasypiał momentalnie? ozzy osbourne - dreamer hihi
    oprócz tego przy n'iektórych utworach within temptation :)
    zdaje się, że do około rou wykorzystywałam ozborna do usypiania. od razu oczy mu się zamykały. potem to już bez nczego zasypiał - wystarczyło posiedzieć obok łóżeczka :)
    a teledysk to mi zbrzydł na maksa hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 07:15

weronikabp lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chodzi o to ze ktos mi tak mowil tylko ze zawsze wkladalam tak obok szyjki a teraz niewiem gdzie ona tam zostaje bo nie czuje i czy czasem nie robie jakiegos bledu. Mam pytanie do tych ktore tez maja luteine- wy czujecie szyjke przy aplikacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 07:12

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ