MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia- super, że wszystko dobrze!
A wiecie, mąż mnie dziś rozczulił. Przyjechał z pracy, włączył komputer i kazał usiąść obok siebie. Kupił jakąś płytę z muzyką dla mamy i dzidzi, włączył i przyłożył mi głośniczek blisko brzucha, żeby synek słuchałBo ostatnio mu kolega powiedział, że to dużo daje jak dziecko słucha(ja całymi dniami słucham internetowego radia dla cieżarnych:P) i on chciał żeby jego też słuchało;) Więc znikam zaraz, włączam muzyczkę i relaksujemy się robiąc kocyk:)
Tusia84, Galanea, weronikabp, NataliaK, AISAK, Limerikowo, Paulina1986, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Natalia, super!!!! I już tylko takie wiadomości tutaj chcemy!
Duży ten Twój Franuś, widać Mamusia dba :>
No widzialas jaki ze mnie baczek, a baczki dbajaaa o Franka
A tak naprawde jest wielkosciowo standardowy,nawet wielkosciowo ucieka mu kilka dni z usg. Wiec olbrzymem jakims nie bedzie
Kurcze ja nie slucham zadnego radia dla ciezarnych,ani muzyki klasycznej,co ja poradze ze nie lubie i mnie to draznislucham sobie to co lubie, radio rock czy cos
Galanea lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) w końcu dotarłam do łóżka i mogę popisać
u nas na usg wszystko dobrze, Lena waży 1550gram!! czyli w tydzień przybrała 200! idzie masa:D Leży bardzo nisko głową więc raczej nie powinna się już do porodu przekręcić
szyjka 3,16 nawet, pozamykana. Ale oszczędzać się trzeba..i najbardziej mnie wkurza ta luteina..bo mam wrazenie że od aplikacji zaraz jakiejś grzybicy dostane..no ale jakoś przeżyć trzeba.
Co do remontu to szczerze współczuje sąsiadom..mają przekichane...a nasi fachowcy też dostali reprymende..bo mieli tylko do zabezpieczenia jedną zabudowaną szafe..i co widzę po wejściu.. że nawet grama folii na niej nie ma. A to szafa w przedpokoju więc przyjęła cały pył z likwidacji wszystkich futryn i kucia łazienki. ehh gamonie. ciekawe co bedzię jak pojadę za tydzień:>AISAK, Limerikowo, Modelka, Paulina1986, Tusia84, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość
-
Radio: http://www.radio4baby.pl/pregnant-women
Fajna muzyczka tam leci;) Są też kołysanki dla dzieciaków i jakaś muzyczka do zabawy. W linku jest ta dla kobiet w ciązy, jak się chce wybrać inną to trzeba do głównej strony wrócić.
Dobranoc;)weronikabp, evas, Nalka lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:A co to za radio dla ciężarnych? Dajcie namiar
ja słucham duzo radia z muzyka klasyczna, venise Classic radio, ale przed ciaza tez słuchałam, po prostu lubię
Ja mam Chopina na mp3 i dużo przystawiam do brzuszka. Nie za bardzo lubię tradycyjne kołysanki, więc mój będzie zasypiał do klasykiBo też dla mnie ta muzyka najlepsza ostatnio
P.S. Śnił mi się dziś mój poródRodziłam w kucki, bardzo szybko i właściwie w tym śnie to sama podstawiłam ręce, żeby wziąć dziecko. Za to po porodzie zobaczyłam, że chociaż generalnie brzuch jest całkiem płaski, to zrobiły mi się rozstępy w górnej części, jakby tuż pod piersiami. Oczywiście obudziłam się i ten obszar wysmarowałam obficie (akurat nie moją ukochaną oliwką, tylko próbkami Palmersa, które dostałam).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 06:58
weronikabp, nutka lubią tę wiadomość
-
hej, ja stwierdzilam dzis z przerazeniem ze. od paru dni nie dosiegam do szyjki macicy przy aplikacji luteiny. Mam cicha nadzieje ze to wynika z ulozenia dziecka a nie z tego ze sie tak nagle skrocila. Przeciez w poniedzialek badal mnie gin. No i z tego tez zagadka- czy ta luteina jest dosc gleboko skoro nie moge dosiegnac zeby ja wcisnac obok szyjki...?
-
Karolina, a kto Ci powiedział, że masz odszukać szyjkę i obok szyjki zaaplikować luteinę???
Luteina jest dopochwowym lub podjęzykowym lekiem.. i wystarczy, że zaaplikujesz ją mniej więcej na głębokość palca i to wystarczy nie należy dotykać i samemu wyszukiwać przy aplikacji szyjki.. leki i tak działają tak jak trzeba..
gdyby iść takim tokiem rozumowania, że luteina ma być obok szyjki włożona to ta pod językiem już zupełnie nie miałaby szans na to żeby zadziałać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 07:08
weronikabp, Mucha, NataliaK, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość
-
wiecie przy czym mój Michaś zasypiał momentalnie? ozzy osbourne - dreamer hihi
oprócz tego przy n'iektórych utworach within temptation
zdaje się, że do około rou wykorzystywałam ozborna do usypiania. od razu oczy mu się zamykały. potem to już bez nczego zasypiał - wystarczyło posiedzieć obok łóżeczka
a teledysk to mi zbrzydł na maksa heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 07:15
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nie chodzi o to ze ktos mi tak mowil tylko ze zawsze wkladalam tak obok szyjki a teraz niewiem gdzie ona tam zostaje bo nie czuje i czy czasem nie robie jakiegos bledu. Mam pytanie do tych ktore tez maja luteine- wy czujecie szyjke przy aplikacji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 07:12