SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ale te rzeczy po praniu nie są sterylne tylko mają styczność z naturalną flora bakteryjną i bardzo dobrze :) chodzi tylko o to aby zmyć brud nieznanego pochodzenia, bo nie wiemy jak te rzeczy były przechowywane, pakowane i co na nie miało wpływ. ;)

Tusia84, Galanea, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea ale te rzeczy po praniu nie są sterylne tylko mają styczność z naturalną flora bakteryjną i bardzo dobrze :) chodzi tylko o to aby zmyć brud nieznanego pochodzenia, bo nie wiemy jak te rzeczy były przechowywane, pakowane i co na nie miało wpływ. ;)

Może i racja. Sama właśnie cały czas się zastanawiam czy takie rzeczy też prać, więc podczytuję Wasze opinie ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia czekamy.

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przesiadłam się na chwilę z tableta na laptop. kurcze jak super, wszystko duże, bardziej widoczne. niestety mój synek nie lubi jak ja tak przy laptopie siedzę stąd m kupił mi tablet, żebym w każdym momencie mogła zajrzeć gdzie tam potrzebuję :) niebywała różnica :) i pisać łatwo bo klawiatura normalna :)
    ja też mam całą tonę prania, wszystko było prane przez siostrę i to niedawno bo też ma maluszka w domu, ale będę musiała jeszcze chyba na początku maja poprać drugi raz bo to jeszcze dużo czasu.
    ja ochraniacza na szczebelki nie prałam i kołderek chyba też nie, słabo pamiętam, ale zdaje się, że nie :) a ja tam chcę prać w dziecięcych płynach bo one tak ślicznie pachną :) czaseeem swoje ciuszki płukałam w płynie michałkowym :)

Galanea, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest jakaś różnica między proszkiem do prania a płynem lub żelem do prania? Płynów do płukania raczej nie planuję kupować.

nutka lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszek lepiej odplamia niż płyn do prania czy tam żel, płyn do płukania nadaje miękkości, materiał się nie elektryzuje i ładnie pachnie :)

musiałam rozkręcić laptop i wentylator wyczyścić bo strasznie głośno pracował i się grzał, teraz nic nie słychać aż się zastanawiam czy dobrze wentylator podłączyłam ;) jeszcze muszę nową klawiaturę kupić i wstawić bo zalaliśmy niechcący piwem i przy ratowaniu parę klawiszy ucierpiało, tzn nie trzymają się plastiki bo każdy musiałam oddzielnie wyciągać i przeczyszczać bo dużo liter nie działało. teraz nie działa jedna czy dwie literki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 19:07

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurier przywiózł paczkę z ubrankami. Jutro się Wam pochwale:) rano na badania jadę wiec pewno po południu dopiero wrzucę focie.

Co do środków do prania zgadzam się z MinikaS.

Galanea, MonikaS, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia where are you? :))

NataliaK lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak już się wezmę za swoje ciuszki - muszę wszystko przebrać, to wtedy też się Wam pochwalę hihi z grubsza ;) najgorsze, że nie mam weny, żeby się za to zabrać - dużo roboty przy tym będzie :/
    idę kocyk robić, poprzedni cały sprułam bo stwierdziłam, że zbyt banalny :) znalazłam lepszy wzór :) już 1/3 zrobione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 19:47

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Natalia poszła na to USG i cisza... A my tu wszystkie wyczekujemy informacji!

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobra NataliaK- wie jakie ważne dla nas jest info, a ona tak nas trzyma w napieciu:) ciekawe jaki duuuzi jest Franio:)

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    ja jak już się wezmę za swoje ciuszki - muszę wszystko przebrać, to wtedy też się Wam pochwalę hihi z grubsza ;) najgorsze, że nie mam weny, żeby się za to zabrać - dużo roboty przy tym będzie :/
    idę kocyk robić, poprzedni cały sprułam bo stwierdziłam, że zbyt banalny :) znalazłam lepszy wzór :) już 1/3 zrobione :)
    Monika podziel się wzorem ;)

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Niedobra NataliaK- wie jakie ważne dla nas jest info, a ona tak nas trzyma w napieciu:) ciekawe jaki duuuzi jest Franio:)
    napisałam smsa, moze odpisze ;)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam pytac czy masz na nia namiary, bo cos dlugo to trwa.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuuuuuuuż ciocie Franka, jestem =D musiałam przejechać kawał Warszawki, więc to nie tak hop siup milejdi :>

Franek zuch śpi na poduszeczce, przytulony do łożyska :D widziałam pierwszy raz przez 6 sekund dosłownie buźkę , bo oczywiście chwile później musiał się odkręcić tyłeczkiem , stwierdzam z faktem że fajniuuuutki( w sensie buziula:D) :D takiego nochala ma fajnego i usta... ale chyba bardziej do mnie podobny, zgodnie z mężem uznaliśmy na podstawie tej chwili :D
    A poza tym waży 1,6 kg w przybliżeniu ofkors, wiadomo że te usg czasami zgubne bestie :P
    Łożysko 2/3 stopień dojrzałości czyli tak jak przystało na ten wiek ciąży, siusiak mu sterczy, więc nie odpadł ( tak wymodliłam żeby już nie odpadał:D) , szyjka ok, chociaż nie wiem ile mierzy bo lekarz nie chciał powiedzieć. I najważniejsze dla mnie to jest to, że łożysko się uniosło, jeśli utrzyma się nawet na tym etapie będę mogła rodzić sn czyli to o czym marzę juhuuu :D A no i układ miedniczkowo-kielichowy nie poszerzony, prawidłowy, czyli kolejny powód do radości =)

a na marginesie dowiedziałam się tyle że mam w pakiecie jeszcze usg bez skierowania więc przed świętami sobie pierdyknę jeszcze jedno usg, a co!:D

Widzisz Franku, tak się ciocie o Ciebie martwiły, to damy im buziaka:D
    9996aadd0ee24222m.jpg

Weronika, A smsa odczytałam dopiero jak zaczęłam pisać pościka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 20:44

weronikabp, AISAK, czekajajaca, Mucha, nutka, Tusia84, Galanea, maggda, Limerikowo, Modelka, Paulina1986, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana, takie wiadomości bardzo lubimy :-)))))) cieszę się Twoją radością :-))) wiem jak bardzo chcesz sn - więc marzenia się spełniają :-)))) Franek - zuch!

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK suuuuuper. Napewno będzie nam się lepiej spalo po takiej partii dobrego info:) oj przytrzymalas nas:) ja też chce buziaka zobaczyc- ale mi dane jest to dopiero w dniu porodu:)
    duży chłopiec, i juz tak realnie blisko:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie...super, bardzo sie cieszymy, juz nam kciuki w stopach zdretwialy :) ekstra!!!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to znaczy dla mnie tak wiele,ze jak lekarz powiedzial to malo sie nie sturlalam z kozetki ze szczescia :D
    Aisak jak ja jade do lekarza to jakis 3 h nie moje,korki,koreczki,moje ulubione :/
    Zapomnialam dodac ze jest dalej glowka w dol,to rekami tak mnie po pecherzu molestuje a tylkiem po zeberkach :)

weronikabp, AISAK, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bardzo się cieszę :D wspaniałe wiadomości o odsyłam buziaka dla dużego i zdrowego Frania :*

ggfxf7q.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ