MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTusiu święte słowa, jest zakaz szukania i sprawdzania szyjki solo. A luteinę wkłada sie płytko, i tak sie rozpusci.
Modelka tez mi sie śnił poród, ale nic nie pamietam niestety
Czas wstać dziewczynki, kawy mi sie chce
Dobrego dnia, ja dzis zaliczam fryzjerajutro jadę do bratowej, śmiejemy sie, że na szkolenie, bo ona ma małą Maję. Będziemy same, brat wyleciał ma targi za granice, a Mąż jedzie wojowac na swoich bitwach
taki babsko- dziecięcy weekend.
Modelka, Mucha, Tusia84, evas lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki w ten weekend, bo będzie cholernie ciężki.
Dziś mam montaż kuchni. Jestem totalnie sama, miał być mój tata do dyspozycji, żeby tam zaglądać, w razie czego coś dowieźć, ale musiał wyjechać. Mąż w pracy 8 - 18. Więc mam nadzieję, że panowie wejdą, zrobią, pójdą i nie będą mieli żadnych problemów. Chociaż miałam już koszmary, że fronty były nie takie, jak zamówiłam.
Przewożenie rzeczy trwa, mam jeszcze trochę do spakowania. Muszę to jakoś przetrwać. Pociesza mnie to, że najdalej w poniedziałek wychodzę z tego stęchłego mieszkania i mogę się już w 100% skupić na MOIM.
Aaa, i mam kolejne sukcesy brzuchowe.
Odbieraliśmy przedwczoraj zlew, byliśmy już oboje strasznie zmęczeni. Mąż wjechał za daleko na skrzyżowanie, a musiał ustąpić pierwszeństwa, więc zaczął cofać. Oboje nie wiemy skąd i kiedy pojawił się za nami samochód, dopiero co byliśmy zupełnie sami w tej uliczce, a mężowi pierwszy raz w życiu zdarzyło się nie spojrzeć w lusterko. No i łup.
Zjechaliśmy, ja szybko zdjęłam kurtkę, rozpięłam sweter. Mąż wyszedł pierwszy, facet zaczął się rzucać (miał oczywiście rację, chociaż chyba nic mu nie było, zdaje się, że mu tylko rejestrację połamaliśmy). Potem wylazłam ja, stanęłam na przeciwko z miną cierpiętnika i zaczęłam głaskać się po brzuchu.
Facet spojrzał na mnie, na brzuch i krzyknął:
- O masz i jeszcze to! Nie no, ludzie, rozejdźmy się w takim razie, tylko uważajcie na siebie! Wszystkiego dobrego!
I poszedł.
Teraz muszę ubrać się ładnie w obcisłą bluzkę na montaż tej kuchni, żeby Panowie nie mieli wątpliwości co do tego, że mają mi nie zawracać gitary bzdurami i ładnie wszystko zrobić, żebym się nie denerwowała. Stwierdzam, że brzuch mi pomaga w załatwianiu różnych spraw, to jest naprawdę spoko.
Modelka, excella, Mucha, weronikabp, czekajajaca, Limerikowo, monaaa, nutka, Galanea, evas, Nalka lubią tę wiadomość
-
Natalia, Azi, Monika duze juz macie te dzieciaczki w brzuniach i najwazniejsze, ze zdrowe bardzo to cieszy
Margotka dasz rade to juz nie tak dlugo, a lepiej dla Ciebie.
Nutka mnie ta muzyka jakos denerwuje, chyba jest zwyczajnie za spokojna, a Maja zamiast sie wyciszyc to zaczela sie krecic bardziejChyba jednak obie jestesmy zwolenniczkami innego rodzaju muzyki
, ale fajnie, ze ktos cos takiego wymyslil, bo mozliwe, ze inne kobiety i dzieciaczki to relaksuje.
Karolina luteina do srodka na glebokosc ok. palca i nie zastanawiam sie czy szyjke czuje czy nie.
Martynika, ale lupneliscie mocno, nic Cie nie pciagnelo, nie szarpnelo za brzuszek? Uzywaj brzusia poki mozesz, bo dlugo to juz nie potrwano i powodzenia dzisiaj ze wszystkim, jak cos to niech sami pedza cos dokupowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 08:14
-
Muszka, nic mnie nie szarpnęło, walnęliśmy nie za mocno. Tak, że myślałam, że mąż nagle wcisnął hamulec do oporu, a nie, że uderzyliśmy w inne auto, więc spoko
. Tyle tylko, że się zdenerwowałam, że coś mu zrobiliśmy z tym autem i kolejna rzecz na głowie, a i tak już mamy wystarczająco.
Modelka, może masz jeszcze drobny? Widać go dobrze spod kurtki? Powiem Ci, że jeszcze 2 tygodnie temu narzekałam, że nikt mi nie ustępuje, że chamstwo. Ale zastanawiałam się teraz, czy ten brzuch po prostu było dobrze widać, mąż twierdził, że tak, ale obcy ludzie mogli mieć wątpliwości.
Za to w ostatnich dniach nie mogę powiedzieć - co prawda głównie dojrzałe kobiety, ale ustępują mi miejsca. Młodzi mają faktycznie wyj*bane, że się tak brzydko wyrażę. Ale ten brzuch już naprawdę widać tak, że nie sposób się pomylić, zwłaszcza spod wiosennego płaszczyka, a nie kurtki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 08:18
-
Nawet ostatnio jak byłam na szkole rodzenia pierwszy raz, to miałam porównanie, bo dużo kobiet było w podobnym tygodniu, co ja i powiem Wam, że byłam jedną z najbardziej "wydętych" osób... nie spodziewałam się tego zupełnie, byłam w szoku. Myślałam, że wszystkie się będą turlać. Jedna była w ogóle w 27 tygodniu i w życiu bym nie powiedziała, że jest w ciąży, myślałam, że jest czyjąś osobą towarzyszącą. Większy ode mnie brzuch miała jedna dziewczyna, która była w 32 tygodniu i inna, w 30 bodajże, ale ona cała była duża.
Także tego... skoro już jest taki okazały, to wykorzystuję go ile się da.
Modelka, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja to mam wrażenie, że jak ludzie widzą, że ja w ciąży to tymbardziej szybciej biegną byleby przede mną w kolejkę się wbić hehehe a potem stoją jak te czuby i się głupio patrzą jakby przez ciebie, żeby pokazac, że oni przeież nie dostrzegają, że ty w ciąży hehehe
to tylko ja tak mam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 08:22
Modelka, azi, sunset lubią tę wiadomość
-
Trafiasz na czubów
. A masz przy tym jakieś spostrzeżenia co do wieku? Bo, tak jak pisałam, ja mam to samo wrażenie, ale odnośnie młodych. Jak do tej pory ustępowały mi miejsca wyłącznie dojrzałe kobiety. I to tak, że mogłam stać nad małolatami, a jakaś miła pięćdziesiątka szła z drugiego końca autobusu, żeby mnie zaprowadzić na swoje miejsce.
Dobra, idę dziewczyny. Boże, niech dzisiaj wszystko pójdzie bezproblemowo. Ta kuchnia spędzała mi sen z powiek, a wykonawcę mordowałam już w myślach parę razy. Pewnie zajrzę tu wieczorem albo jutro, trzymajcie się!Mucha, MonikaS, evas lubią tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:nie chodzi o to ze ktos mi tak mowil tylko ze zawsze wkladalam tak obok szyjki a teraz niewiem gdzie ona tam zostaje bo nie czuje i czy czasem nie robie jakiegos bledu. Mam pytanie do tych ktore tez maja luteine- wy czujecie szyjke przy aplikacji?
Odpowiedziałam bo miałam luteinę dopochwowo i nigdy nawet nie próbowałam wyczuć szyjki i jej nie czułam aplikowałam na głębokość palca i tyle..
teraz mam zmienioną luteinę z dopochwowej na tą doustną. -
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny
U nas dziś pochmurno, chyba się nigdzie nie wybiorę. Poświęcę dzień na wyszukiwanie rzeczy dla Marcelinki, bo jeszcze nic kompletnie nie mamy. Początkowo myślałam, że kupimy wszystko po porodzie, ale stwierdziłam, że
to będzie zbyt obciążające męża i w tym miesiącu mam zamiar kupić łóżeczko (pościel, materacyk, kołderkę i poduszeczkę, kocyk), komodę
oraz monitor oddechu. Wózek dostaniemy od znajomych. Na maj zostawiam drobniejsze rzeczy jak wanienka itp.
Resztę już mogę spokojnie zostawić mężowi do zakupu, oczywiście z listą.
Co do brzuszka, to mnie wczoraj pierwszy raz przepuszczono w kolejce w Biedronce. Chyba już bardzo widać, jeśli mnie przepuszczają
A co do muzyczki, to ja jak Natalia - słucham tego co lubię. Mała raz jest bardziej aktywna, raz mniej przy muzyczce, zależy co je puszczę
Jutro na 10:00 mamy 3cie usg prenatalne, boję się trochę, ale wierzę że wszystko będzie dobrze.
Nie mogę się doczekać jak znów zobaczę moją Marcelinkę. Często sobie wyobrażam, że jest już z nami ta mała kruszynkaGalanea, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie też deszcz...zimno..szaro
Mnie od wczoraj boli kość ogonowa i promieniuje mi na nogę.
Taka pogoda nic tylko marudzić
Zbieram się umówiłam się wczoraj z siostrą moją, że po glukozie przyjadę z lodami i się będziemy opychały dwie cieżąrówki
Jednak nie dałam rady wczoraj i mimo dzisiejszej pogody jadę z lodami do niej poleżakowaćMonikaS, monaaa lubią tę wiadomość