MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kochana to Kauflandweronikabp wrote:a co to jest Kartofland?

Alexast gondole zazwyczaj mają chyba swoje materacyki, takie ktore mozna do pralki wrzucac, u mnie taki jest. Teściowa szyje na niego prześcieradełka z flanelki
zapraszam do mnie na osiedle Wschód
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie dotarł kosz mojżesza z mamas & papas i inne rzeczy od nich, powiem, Wam że ten kosz jest uroczy, ciesze się, że go kupiliśmy, będzie idealny na pierwsze miesiące na dół, jak mała w nim zaśnie, to można spokojnie go przenosić gdzie się chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 15:44
Galanea, Agusia2312, Tusia84, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
ale się nudzę - nie mam na nic ochoty i dzisiaj mam fazę cukierkową jak nigdy - biję rekordy, ale już przystopowałam

u mnie zostało równo 70 dni do wyznaczonej daty porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 16:24
Modelka, weronikabp, Galanea, AISAK, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydo tanich nie należą to fakt, ale mój Mąż jest specem w szukaniu takich rzeczyw sklepach internetowych za granicą, tam jest dużo taniej niż u nasModelka wrote:Weronika, patrzyłam na ich rzeczy i jak dla mnie okrutnie drogie są
Ja jednak trochę ograniczam dziecięce wydatki. Ale bardzo ładne te rzeczy, rzeczywiście 
)
-
Hej,
Wystarczy jeden dzień nie wejść na forum i już nadrobienie Was graniczy z cudem
Co do szczepionek mam takie samo zdanie jak Natalia - obowiązkowe ok, dodatkowe zależy jak będzie z małym i myślę że zechce poznać opinie conajmniej dwóch pediatrow.
Jutro mam wizytę u gina na sprawdzenie czy pessar dobrze trzyma, mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Chętnie bym też podejrzala swojego syneczka, ale usg dopiero 17 kwietnia...
Dziś przyszedł mi materac i pościel do łóżeczka i wózka i rożek. Cudne rzeczy
Mam do Was pytanie - bo prześcieradła, poszewki oczywiście będę prala. A takie rzeczy jak ochraniacz na szczebelki czy rożek też pierzecie? Bo ja nie mam pojęcia czy to prac czy nie...
weronikabp, Galanea, Modelka, Tusia84, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWItaj kochana, dobrze,że wszystko dobrze u Ciebie, kciuki za wizytę jutro. Co do prania, to ja jestem pewnie zboczona i piorę wszystko co ma napisane, że mozna prac, więc ochraniacze teżNiesforna wrote:Hej,
Wystarczy jeden dzień nie wejść na forum i już nadrobienie Was graniczy z cudem
Co do szczepionek mam takie samo zdanie jak Natalia - obowiązkowe ok, dodatkowe zależy jak będzie z małym i myślę że zechce poznać opinie conajmniej dwóch pediatrow.
Jutro mam wizytę u gina na sprawdzenie czy pessar dobrze trzyma, mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Chętnie bym też podejrzala swojego syneczka, ale usg dopiero 17 kwietnia...
Dziś przyszedł mi materac i pościel do łóżeczka i wózka i rożek. Cudne rzeczy
Mam do Was pytanie - bo prześcieradła, poszewki oczywiście będę prala. A takie rzeczy jak ochraniacz na szczebelki czy rożek też pierzecie? Bo ja nie mam pojęcia czy to prac czy nie...
ale co Mama to inna szkoła pewnie.
Niesforna lubi tę wiadomość
-
Ja będę prała wszystko, co się da prać. Ba, wózek też rozbieram na części i wypiorę to, co można, a umyję całą resztę

Odnośnie szczepień - dzięki, Natalia, za odpowiedź. Ja też myślałam, żeby na obowiązkowe zaszczepić, mam tylko wątpliwości co do szczepienia na gruźlicę w pierwszej dobie życia dziecka... Natomiast dodatkowe raczej sobie odpuszczę. No i nie będę starała się szczepić tymi szczepionkami 6w1, czy coś, tylko raczej po kolei, żeby nie obciążać zbytnio dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 16:52
-
Ale wypranie wszystkiego nie znaczy, że pozbywamy tych rzeczy wszystkich bakterii, tak mi się wydaje szczególnie że nie mamy sterylnych warunków w mieszkaniach i prać też będziemy odpowiednio wcześniej..
A taki ochraniacz czy pościel to wiadomo przy szyciu, pakowaniu itd. dotykało wiele różnych rąk hmmm i nie mamy pewności czy zawsze czystych.. tak samo te rzeczy mogą długo leżeć na magazynach czy w workach i myślę, że dobrze jest to odświeżyć
takie moje skromne zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 17:12
weronikabp, Modelka, evas lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/
i że się nigdy nie spotkałyśmy? Ale ja to zazwyczaj po 16-tej jak z pracy wychodzę.