MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:a co to jest Kartofland?
Alexast gondole zazwyczaj mają chyba swoje materacyki, takie ktore mozna do pralki wrzucac, u mnie taki jest. Teściowa szyje na niego prześcieradełka z flanelkizapraszam do mnie na osiedle Wschód
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie dotarł kosz mojżesza z mamas & papas i inne rzeczy od nich, powiem, Wam że ten kosz jest uroczy, ciesze się, że go kupiliśmy, będzie idealny na pierwsze miesiące na dół, jak mała w nim zaśnie, to można spokojnie go przenosić gdzie się chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 15:44
Galanea, Agusia2312, Tusia84, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
ale się nudzę - nie mam na nic ochoty i dzisiaj mam fazę cukierkową jak nigdy - biję rekordy, ale już przystopowałam
u mnie zostało równo 70 dni do wyznaczonej daty poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 16:24
Modelka, weronikabp, Galanea, AISAK, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka wrote:Weronika, patrzyłam na ich rzeczy i jak dla mnie okrutnie drogie są
Ja jednak trochę ograniczam dziecięce wydatki. Ale bardzo ładne te rzeczy, rzeczywiście
)
-
Hej,
Wystarczy jeden dzień nie wejść na forum i już nadrobienie Was graniczy z cudem
Co do szczepionek mam takie samo zdanie jak Natalia - obowiązkowe ok, dodatkowe zależy jak będzie z małym i myślę że zechce poznać opinie conajmniej dwóch pediatrow.
Jutro mam wizytę u gina na sprawdzenie czy pessar dobrze trzyma, mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Chętnie bym też podejrzala swojego syneczka, ale usg dopiero 17 kwietnia...
Dziś przyszedł mi materac i pościel do łóżeczka i wózka i rożek. Cudne rzeczy
Mam do Was pytanie - bo prześcieradła, poszewki oczywiście będę prala. A takie rzeczy jak ochraniacz na szczebelki czy rożek też pierzecie? Bo ja nie mam pojęcia czy to prac czy nie...weronikabp, Galanea, Modelka, Tusia84, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiesforna wrote:Hej,
Wystarczy jeden dzień nie wejść na forum i już nadrobienie Was graniczy z cudem
Co do szczepionek mam takie samo zdanie jak Natalia - obowiązkowe ok, dodatkowe zależy jak będzie z małym i myślę że zechce poznać opinie conajmniej dwóch pediatrow.
Jutro mam wizytę u gina na sprawdzenie czy pessar dobrze trzyma, mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Chętnie bym też podejrzala swojego syneczka, ale usg dopiero 17 kwietnia...
Dziś przyszedł mi materac i pościel do łóżeczka i wózka i rożek. Cudne rzeczy
Mam do Was pytanie - bo prześcieradła, poszewki oczywiście będę prala. A takie rzeczy jak ochraniacz na szczebelki czy rożek też pierzecie? Bo ja nie mam pojęcia czy to prac czy nie...ale co Mama to inna szkoła pewnie.
Niesforna lubi tę wiadomość
-
Ja będę prała wszystko, co się da prać. Ba, wózek też rozbieram na części i wypiorę to, co można, a umyję całą resztę
Odnośnie szczepień - dzięki, Natalia, za odpowiedź. Ja też myślałam, żeby na obowiązkowe zaszczepić, mam tylko wątpliwości co do szczepienia na gruźlicę w pierwszej dobie życia dziecka... Natomiast dodatkowe raczej sobie odpuszczę. No i nie będę starała się szczepić tymi szczepionkami 6w1, czy coś, tylko raczej po kolei, żeby nie obciążać zbytnio dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 16:52
-
Ale wypranie wszystkiego nie znaczy, że pozbywamy tych rzeczy wszystkich bakterii, tak mi się wydaje szczególnie że nie mamy sterylnych warunków w mieszkaniach i prać też będziemy odpowiednio wcześniej..
A taki ochraniacz czy pościel to wiadomo przy szyciu, pakowaniu itd. dotykało wiele różnych rąk hmmm i nie mamy pewności czy zawsze czystych.. tak samo te rzeczy mogą długo leżeć na magazynach czy w workach i myślę, że dobrze jest to odświeżyćtakie moje skromne zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 17:12
weronikabp, Modelka, evas lubią tę wiadomość