X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będziemy jak nasze maleństwa po porodzie chodzić w pampersach :D

Ja wcinam piernika z marmolada i parówki z majonezem- ktoś ma dziwne smaki :P
    na obiad robię paluszki rybne i sałatkę z paluszkami krabowymi

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ile trzeba mieć tych ogromnych podpasek?
    Wiecie co ja nie boje się porodu tylko tego połogu

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam chyba dwa opakowania, ale w szpitalu leżałam 5 dni i tam były szpitalne do brania, a jak wróciłam do domu to użyłam jedno, a drugie na siłę, bo mogłam już zwykłe podpaski - tyle, że po cc krwawienie jest krótsze.

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki - muszę kupić szczoteczkę elektryczną, koniecznie taką co zwalnia obroty jak się za mocno dociska (zalecenie pani dr :D) - ma może któraś i poleca?

znalazłam dwie, które wydają się być dobre - co Wy na to?

http://allegro.pl/szczoteczka-elektryczna-braun-oral-b-professional-i4074245902.html
    http://allegro.pl/oral-b-3000-szczoteczka-elektryczna-5-koncowek-hit-i4069725065.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 12:52

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem ile tych opakowań kupić bo zawsze miałam okropnie obfite krwawienia i w dodatku 7 dni

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że do niektórych trzeba mówić drukowanymi literami bo jak piszę normalnie to nie mogą zrozumieć. Po pierwsze nie mówiłam o "grzebaniu tam" w poszukiwaniu szyjki tylko napisałam że teraz jej nie czuję a zawsze przy aplikacji czułam. Po drugie o aplikację luteiny pytałam lekarza i właśnie on powiedział mi, że im głębiej jest tym lepiej bo mniej jej wyleci gdy się rozpuści. I po trzecie- i to jest najważniejsze- już dawno zauważyłam że na tym forum są "równi i równiejsi"- niektórych się albo ignoruje albo po nich "jeździ" zamiast spokojnie odpowiedzieć. Za to inni są traktowani o wiele lepiej- z niecierpliwością czekacie na wieści po wizycie u lekarza itp. W sumie niewiem czego się spodziewałam pisząc rano tamten post.
    Zapewne posypią się gromy na moją głowę za to jak śmiałam to napisać/

nutka, sunset, MonikaS lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Zalecenia ortopedy - leżeć a jak chodzic to o kulach i tak do porodu juz dobranoc kochane:*
    A czeka Cię CC, czy możesz naturalnie rodzić?

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Faktycznie piękny dzisiaj dzień. Jutro jak będzie pogoda, to pakujemy się i jadę leżakować na działkę do rodziców, bo polegiwanie w domu już wychodzi bokiem.

Karolina, nie denerwuj się. Myślę, że dziewczyny to piszą w trosce o Ciebie. Ja powiem szczerze, że nawet nie wiem jaka jest szyjka w dotyku, nigdy jej nie czułam, nie widziałam, nie dotykałam, nawet przed ciążą. A w szpitalu kazali mi luteinę wkładać do drugiego zgięcia pochwy, jakoś tak. Wkładam po prostu na długość palca wskazującego.
    A szyjka zmienia się podobno w różnych pozycjach, o różnych porach dnia, może dlatego jej nie wyczuwasz?

Piszecie o swoich snach związanych z porodem, a mi dzisiaj Partner powiedział, że jemu się śniło, że rodził :D To się nazywa wspólne przeżywanie ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 13:02

ivv, weronikabp, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, poproszę o podwozie tylko szybko bo gloooodna.

Na SR mówili żeby min. 3 opakowania, bo lepiej wymieniać często.

ivv, nutka, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Kota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja wsadzam na glebokosc palca i jest ok lekarka nic nie mowila, ze zle aplikuje a szyjki to ja nigdy nie czulam, albo inaczej nie probowalam wyczuc nawet. Jak mialam lek dopochwowy to jasne, ze wpycham jak najglebiej i tyle.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat teraz miałam prawo się zdenerwować, nie wydaje mi się, że tekst "nie mogę czytać Twoich postów" wynikał z troski.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś śpiąca jestem, posprzątałam trochę, jeszcze mi prasowanie zostało.
    Na obiadek łazanki oraz racuszki z jabłkami.

Miłego dnia :)

• nutka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo- te porody to kiedy i o której? I na jakim programie?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Akurat teraz miałam prawo się zdenerwować, nie wydaje mi się, że tekst "nie mogę czytać Twoich postów" wynikał z troski.
    Momentami skarbie,momentami :) Cytuj w całości a nie w kawałku wyciętym :)

Nie będę się z Tobą słownie przepychała, co z resztą napisałam że nie mam zamiaru się kłócić. Dla mnie to co piszesz, jest momentami niepoważne,że aż nie chce mi się tego czytać bo się denerwuje. Są tu dziewczyny po przejściach, zresztą tak jak Ty, które naprawdę podchodzą do tematu z rozwagą. Ostatnio miałaś skurcze tak bolesne że aż się obudziłaś, brązowe plamienie, pisałaś co to może być, na nasze próby skłonienia Cię żebyś pojechała sprawdzić co się dzieję, skwitowałaś to że łatwo komuś mówić jak mieszka się w mieście (WTF?!), więc ja już przestałam ''chcieć'' Ci doradzić dobrym słowem. Pewnie ileś tam osób też to zirytowało, dlatego że próbują Ci z empatią odpowiadać na pytania (w większości powinny być kierowane do lekarza a nie do Nas, bo w Twojej sytuacji zdrowotnej tylko zdanie tego jednego człowieka się liczy)a Ty nigdy nie słuchasz, nie czytasz, nie rozumiesz, nie wiem i nie chce wiedzieć.

Tak więc, skarbie, jeśli miałaś ochotę w jakiś sposób przyciąć mi swoim postem o równych i nierównych, nie przycięłaś,hamuj hormony i odpoczywaj a przy okazji wizyty u gina może poproś o luteine pod język?Tam przynajmniej nie będziesz musiała nigdzie ''grzebać'' ani niczego wyczuwać, co też na pewno sprawi że będziesz spokojniesza, działanie obydwu jest chyba takie samo. Ale chyba, bo nigdy pod język nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 13:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Halo, halo- te porody to kiedy i o której? I na jakim programie?

Polsat Cafe i chyba w sobotę :P albo w niedzielę :D albo nie wiem... zapytaj Tusie, Tusia Ci powie :D

• Galanea Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam, że macie siłę i chęci oglądać porody. Ja się bronię jak diabeł wody święconej, żadnych zdjęć, żadnych filmów, wolę słodką nieświadomość :P

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak widać to że nie jechałam w panice za każdym razem na IP było dobrą decyzją, ginekolog wszystko mi wytłumaczył, np to że jeden bolesny skurcz mógł wynikać z tego, że równocześnie ze skurczem gwałtownie poruszyło się dziecko, inaczej pojawiłyby się kolejne skurcze a ich nie było. Na etapie około 30 tc trzeba się liczyć ze skurczami, a to że w poprzedniej ciąży takich nie miałam o niczym nie świadczy. Nie miałam zamiaru Ci przyciąć, poprostu w końcu powiedziałam głośno to, co już dawno miałam na myśli. Nie było to bezpośrednio do Ciebie czy też o Tobie. Przykładem może być chociażby to, że jakoś jak ja napisałam w poniedziałek że jestem po wizycie itd to nikt nawet nie zwrócił na to uwagi, już nie mówiąc o jakimkolwiek miłym słowie.

sunset lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temat o szczoteczkach nieaktualny, już wybrałam :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ilości naszych sexi podpasek i td ;-) ja kupiłam tyle ile dziewczyny miały w szpitalu, czyli: paczkę pokładów, 2 paczki podpasek semi, 5 sztuk wieeeeelkich gaci :-)

Karolina- na forum nawiązują sie relacje, jedne sie bardziej rozumieją drugie mniej, nie mozesz krytykować tego ze ktos z kims częściej pisze, widocznie nadają na tej samej fali :-) taki jest świat, jest flow albo go nie ma. Na początku kiedy pisalas o swoich problemach bardzo sie tym przejmowalam, ale kiedy po raz 10 Pytałas o ta sama rzecz i conajmniej 10 z nas pisało Ci ze na Twoim miejscu natychmiast jechaloby na IP a Ty nie reagowalas i dalej mowilas swoje to wiele z znas delikatnie sie zdenerwowało, ja od tamtej pory wole nie odpisywać powiem szczerze żeby nie zaogniac sytuacji ze strachu ze znowu bedzie nieporozumienie.. Ale to nie znaczy ze mnie Twój los nie obchodzi, bo obchodzi i to bardzo jak każdej innej dziewczyny tu, być moze to zwykle niezrozumienie w komunikacji, nie wiem. Ale jedno wiem na pewno, ze tak samo jak wszystkim Tobie zycze zdrowia i dotrwania do godziny zero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 13:22

monaaa lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Podziwiam, że macie siłę i chęci oglądać porody. Ja się bronię jak diabeł wody święconej, żadnych zdjęć, żadnych filmów, wolę słodką nieświadomość :P

Ja tez nie moge tego ogladac. Pobowalam na youtube ale po jednym wymieklam i zaczelam myslec w panice o cesarce :D Tak seio to probuje troche poczytac o porodach, metodach znieczulen i zastanawiam sie nad wykupieniem poloznej. Musze porozmawiac z moja lekarka co o tym mysli.

Galanea lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ