MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
sunset łóżeczko warto z 2-3 tygodnie wcześniej złożyć, żeby właśnie zapach nowości się "rozpruszył", bo mimo wszystko chemikaliami malucha nie chcesz witać
Miriam do ubranek wypranych stosuje worki próżniowe, ale ja jakoś wolę poczekać, zastanawiam się czy ten 7 nie jest za wczas, ale później to już wole być gotowa na wszystko;Pweronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
to zależy gdzie będziesz suszyć - bo jak masz możliwość na powietrzu (oj, jak wtedy pachnie
) to poczekałabym na cieplejsze dni
i to prawda - kurzy się, może warto poczekać. Z Weroniką prałam wszystko od razu po zakupie/dostaniu/wygrzebaniu w ciuchach w naszym proszku i płynie (tak na wszelki co by było czyste jakby wcześniej wyskoczyła), a miesiąc przed terminem wszystko od nowa w orzechach i dzidziusiu.
-
nick nieaktualnyJa też część ubranek wyprałam i wsadziłam do worka próżniowego. Z resztą z wieloma rzeczami tak robię, to nie są już te worki próżniowe co kiedyś że otwierając je śmierdziało. Zapach ubranek się utrzymuje, worki mam nowe więc lokatorów w nim też brak.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:A u mnie dzis beda nalesniczki orkiszowe z serem białym polane sosem malinowym własnej roboty
A mój mały dzisiaj miał ochotę na banana, no i musiałam kupić i zjeśćTylko że ja bananów nie lubię, ale jemu widocznie smakował, bo teraz wierci się niesamowicie
NataliaK, Bea_tina, ivv, weronikabp, Galanea, excella, maggda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:Aaa mi ciagle chodzą te pierogi z truskawkami... Muszę je dziś zjesc!!!
nie dam rady ich lepić, ale kupić zawsze łatwiej. Powiedzcie macie jakieś sprawdzone mrożonki z lidla, kartoflanda, biedy, carefula?
Brokuły z biedronkitruskawki z biedronki
no iiiii... lasagne
-
AISAK wrote:Aaa mi ciagle chodzą te pierogi z truskawkami... Muszę je dziś zjesc!!!
nie dam rady ich lepić, ale kupić zawsze łatwiej. Powiedzcie macie jakieś sprawdzone mrożonki z lidla, kartoflanda, biedy, carefula?
kiedyś kupiłam nawet dobre w kauflandzie - nie powiem Ci niestety jakie, bo nie pamietam, ale zawsze czytam skład - czym więcej owoców i im krótszy skład tym lepszeevas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Galanea wrote:Ja mam używane, więc moje już pooddychało
Trzeba jedynie wywietrzyć poprzednich lokatorów
Ciuszki tez będę prała w czerwcu, żeby mogły na słoneczku wyschnąć. Teraz jedynie wózek upiorę, bo też nabyłam używany.Galanea, sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie pobijmy sie czasem Czerwcowkach, bo jak Listopadowki bedziemy zakladaly kazda watek osobny hi hi
docenmy nasza grupke i trzymajmy sie juz do konca, nieduzo przeciez zostalo
a dzis swedzenie dalo czadu nawet skora na glowie, SZAŁ!!, a swedzi na zmiane-brzuch, ramiona, plecy,nogi
doslownie czuje w nocy jak krostki wyskakuja i molestuja mnie
sparwdzalam wynik bilurbiny jeszcze raz i jest niby w normie
co to za zaraza mnie zaatakowala?? za ponad godz sie dowiem mam nadzieje plus zalecze, bo wapno i gele na wlasna reke juz nei skutkuja
raczej psychiczne swedzenie to nie jest akurat na noc
mialam polegiwac na szyjke tak jak grzecznie caly tydz i voila wycieczka do miasta i apteki,na szczescie ja b lubie autem jezdzic
Galanea, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:i że nie z Franią
) ja pamiętam dobrze Franię i pranie na dworzu przez mamę
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny potrzebuje pomocy kobiety gotującej słodkości, a mianowicie chodzą za mną cukierki domowe takie z dzieciństwa ciągnące tylko ze jak ja je robię to ten karmel od razu twardnieje i nie dam rady go oddzielić od garnka
możne któraś wie co trzeba zrobić aby były one takie ciągnące?