X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset łóżeczko warto z 2-3 tygodnie wcześniej złożyć, żeby właśnie zapach nowości się "rozpruszył", bo mimo wszystko chemikaliami malucha nie chcesz witać:)

Miriam do ubranek wypranych stosuje worki próżniowe, ale ja jakoś wolę poczekać, zastanawiam się czy ten 7 nie jest za wczas, ale później to już wole być gotowa na wszystko;P

weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Sunset u mnie łóżeczko już stoi aby drzewo ,,oddychało'' :D Tak samo materacyk rozpakowałam 2 dni temu aby pooddychał...
    ja podobnie, niech oddycha i traci sklepowe zapachy. :)

Paula222 lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zależy gdzie będziesz suszyć - bo jak masz możliwość na powietrzu (oj, jak wtedy pachnie :) ) to poczekałabym na cieplejsze dni :) i to prawda - kurzy się, może warto poczekać. Z Weroniką prałam wszystko od razu po zakupie/dostaniu/wygrzebaniu w ciuchach w naszym proszku i płynie (tak na wszelki co by było czyste jakby wcześniej wyskoczyła), a miesiąc przed terminem wszystko od nowa w orzechach i dzidziusiu.

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam używane, więc moje już pooddychało :D Trzeba jedynie wywietrzyć poprzednich lokatorów :D

weronikabp, Bea_tina, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też część ubranek wyprałam i wsadziłam do worka próżniowego. Z resztą z wieloma rzeczami tak robię, to nie są już te worki próżniowe co kiedyś że otwierając je śmierdziało. Zapach ubranek się utrzymuje, worki mam nowe więc lokatorów w nim też brak.

weronikabp lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj pamiętam jak materac śmierdział - chyba z miesiąc go wietrzyliśmy :/

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę na powietrzu więc po 7 kwietnia czekam na pogode i jade z pralą(dobrze, że nie ręcznie!!)

weronikabp, ivv, Galanea lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Ja będę na powietrzu więc po 7 kwietnia czekam na pogode i jade z pralą(dobrze, że nie ręcznie!!)
    i że nie z Franią :)) ja pamiętam dobrze Franię i pranie na dworzu przez mamę :)

ivv, Bea_tina, Galanea lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A u mnie dzis beda nalesniczki orkiszowe z serem białym polane sosem malinowym własnej roboty :-)
    Ty to zawsze smaka narobisz ;)

A mój mały dzisiaj miał ochotę na banana, no i musiałam kupić i zjeść :D Tylko że ja bananów nie lubię, ale jemu widocznie smakował, bo teraz wierci się niesamowicie :D

NataliaK, Bea_tina, ivv, weronikabp, Galanea, excella, maggda lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Weronika ja z Frani sama kiedyś korzystałam :P A teraz będę mieć w domu ale Franka :D

To na razie popiorę poszewki od ochraniaczy :D No i koszule poprasuję, na tyle dziś ;)

Galanea, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mi ciagle chodzą te pierogi z truskawkami... Muszę je dziś zjesc!!!

nie dam rady ich lepić, ale kupić zawsze łatwiej. Powiedzcie macie jakieś sprawdzone mrożonki z lidla, kartoflanda, biedy, carefula?

nutka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISIAK ja lubię pizze z carefoura :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

nie dam rady ich lepić, ale kupić zawsze łatwiej. Powiedzcie macie jakieś sprawdzone mrożonki z lidla, kartoflanda, biedy, carefula?

Brokuły z biedronki :D truskawki z biedronki :D no iiiii... lasagne ;-)

• ivv Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

kiedyś kupiłam nawet dobre w kauflandzie - nie powiem Ci niestety jakie, bo nie pamietam, ale zawsze czytam skład - czym więcej owoców i im krótszy skład tym lepsze :)

evas lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawki i maliny mrożone z Kauflandu są supi ;)

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja mam używane, więc moje już pooddychało :D Trzeba jedynie wywietrzyć poprzednich lokatorów :D
    Ja też mam używane, ale na razie w piwnicy czeka. Mam zamiar je rozłożyć na początku czerwca.
    Ciuszki tez będę prała w czerwcu, żeby mogły na słoneczku wyschnąć. Teraz jedynie wózek upiorę, bo też nabyłam używany.

Galanea, sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • excella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi z biedronki z truskawkami jadłam, smaczne ale szału nie ma ;) ale jak musisz zaspokoić ochote to może takie starczą ;)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pobijmy sie czasem Czerwcowkach, bo jak Listopadowki bedziemy zakladaly kazda watek osobny hi hi
    docenmy nasza grupke i trzymajmy sie juz do konca, nieduzo przeciez zostalo
    a dzis swedzenie dalo czadu nawet skora na glowie, SZAŁ!!, a swedzi na zmiane-brzuch, ramiona, plecy,nogi
    doslownie czuje w nocy jak krostki wyskakuja i molestuja mnie
    sparwdzalam wynik bilurbiny jeszcze raz i jest niby w normie
    co to za zaraza mnie zaatakowala?? za ponad godz sie dowiem mam nadzieje plus zalecze, bo wapno i gele na wlasna reke juz nei skutkuja
    raczej psychiczne swedzenie to nie jest akurat na noc
    mialam polegiwac na szyjke tak jak grzecznie caly tydz i voila wycieczka do miasta i apteki,na szczescie ja b lubie autem jezdzic
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Galanea, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    i że nie z Franią :)) ja pamiętam dobrze Franię i pranie na dworzu przez mamę :)
    Sama w takiej kiedyś prałam. Rok po ślubie wyprowadziliśmy się na wynajęte i teściowa dała mi franię, żebym miała w czym prać. Po 3 miesiącach kupiłam automat na raty, bo miałam już serdecznie dość.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje pomocy kobiety gotującej słodkości, a mianowicie chodzą za mną cukierki domowe takie z dzieciństwa ciągnące tylko ze jak ja je robię to ten karmel od razu twardnieje i nie dam rady go oddzielić od garnka :( możne któraś wie co trzeba zrobić aby były one takie ciągnące?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ