MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytak mamuśki, piszcie więcej o cukierkach ciągutkach,karmelkach i Bóg wie co jeszcze
Peeeeewnie, Natalka wszystko zniesie'' dla zachcianek Franka '' (tak to sobie wytłumaczyłam
), gorzej że drzwi w futrynie tego nie zniosą
weronikabp, monaaa, evas, Limerikowo, Galanea, Bankierka lubią tę wiadomość
-
Ja mam podobne zdanie jak Monaaa.
tylko dodam, ze nie zawsze da się przeczytać wszystkie posty i tym bardziej spamiętać wszystkie osobki. Ale im więcej ktoś się udziela to bardziej zapada w pamięć.weronikabp, monaaa, evas, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda znalazłam coś takiego
http://gotowaniezmalina.blogspot.com/2012/09/domowe-krowki-ciagutki-i-wiecie-co.html
i coś takiego:
Krówka ciągutka - mordoklejka (ten mi się podoba i zamierzam takie zrobić
Składniki:
cukier - 1,3 szklanki
śmietanka 30% - 0,6l
wanilia - 1 laska
Sposób przygotowania:
Krok 1: Laskę wanilii rozetnij wzdłuż na pół.
Krok 2: Do dużego garnka wsyp cukier i wlej śmietankę.
Krok 3: Gotuj na niewielkim ogniu, cały czas mieszaj.
Krok 4: Dodaj wanilię, przestaw garnek na najmniejszy palnik i gotuj przez 15-20 minut.
Krok 5: Od czasu do czasu mieszaj. Masa powinna powoli zacząć się unosić.
Krok 6: Gdy masa zacznie intensywnie się unosić - intensywnie ją mieszaj. Gotuj nadal. Masa stopniowo zacznie brązowieć.
Krok 7: Garnek zestaw z kuchenki gdy masa podczas mieszania zacznie odstawać od ścianek naczynia, barwa będzie brązowawa, a jej kropla upuszczona na spodeczek momentalnie tężeje.
Krok 8: Wyjmij wanilię.
Krok 9: Przełóż masę do prostokątnej formy do ciasta wyłożonej pergaminem, wygładź powierzchnię i odstaw na kilka-kilkanaście godzin w dość chłodne miejsce.
Krok 10: Wyjmij masę z formy, pokrój na małe kawałki i każdy z nich zawiń w pergamin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:42
maggda, evas, NataliaK, nutka lubią tę wiadomość
-
haha mordoklejka - tylko żebyśmy sobie tych "mordek" nie pozaklejały, bo kto się będzie udzielał? pychaaaaaaaaaaaaaaaaa, wydaje się to dość proste do zrobienia
a jeszcze odnośnie balkonu, to takie migawki z tamtego lata..ciekawe czy w tym roku będę miała do tego głowę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:48
weronikabp, Bea_tina, maggda, evas, vikus001, ivv, Paulina1986, Galanea, nutka, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonaaa wrote:haha mordoklejka - tylko żebyśmy sobie tych "mordek" nie pozaklejały, bo kto się będzie udzielał? pychaaaaaaaaaaaaaaaaa, wydaje się to dość proste do zrobienia
a jeszcze odnośnie balkonu, to takie migawki z tamtego lata..ciekawe czy w tym roku będę miała do tego głowę
pięknie! ja się dopiero uczę, nic nie wiem o kwiatkach poza tym, że je lubie bardzooo
monaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj moja kosmetyczka odwolala mi wizyte, bylam umowiona na pedicure. Stwierdzilam, ze sama sobie pomaluje paznokcie a co! Okazalo sie to rzecza prawie niemozliwa! Dramat!
W koncu stanelo na bezbarwnej odzywce bo z kolorem bym nie dala juz rady.
weronikabp, Bea_tina, monaaa, Agusia2312, Galanea, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Magda znalazłam coś takiego
http://gotowaniezmalina.blogspot.com/2012/09/domowe-krowki-ciagutki-i-wiecie-co.html
i coś takiego:
Składniki:
cukier - 1,3 szklanki
śmietanka 30% - 0,6l
wanilia - 1 laska
Sposób przygotowania:
Krok 4: Dodaj wanilię, przestaw garnek na najmniejszy palnik i gotuj przez 15-20 minut.
Krok 6: Gdy masa zacznie intensywnie się unosić - intensywnie ją mieszaj. Gotuj nadal. Masa stopniowo zacznie brązowieć.
Krok 7: Garnek zestaw z kuchenki gdy masa podczas mieszania zacznie odstawać od ścianek naczynia, barwa będzie brązowawa, a jej kropla upuszczona na spodeczek momentalnie tężeje.
Krok 9: Przełóż masę do prostokątnej formy do ciasta wyłożonej pergaminem, wygładź powierzchnię i odstaw na kilka-kilkanaście godzin w dość chłodne miejsce.
Krok 10: Wyjmij masę z formy, pokrój na małe kawałki i każdy z nich zawiń w pergamin.
Kochana, czy masz zamiar zawieźć mnie na porodówkę w przyczepie od traktora?weronikabp, maggda, monaaa lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Magda znalazłam coś takiego
i coś takiego:
Składniki:
cukier - 1,3 szklanki
śmietanka 30% - 0,6l
wanilia - 1 laska
Sposób przygotowania:
Krok 10: Wyjmij masę z formy, pokrój na małe kawałki i każdy z nich zawiń w pergamin.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,sorry,że tak z innym tematem,ale kwestia wczesnego rozpakowywania łóżeczek,itd.mnie zainspirowała.
Czy to,że w najbliższej rodzinie męża prawie wszystkie dzieci to wcześniaki może mieć jakiekolwiek powiązanie z moją ciążą,czy to nie ma znaczenia?zdałam sobie teraz sprawę,że siostra mojego męża urodziła w ledwie dwa tygodnie starszej ciąży od mojej.Sama też była wcześniakiem,mąż zdaje się,że też.Nie mam pojęcia,jak tu wychodzą te zależności,ale ja wcale nie czuję,żebym miała dużo czasu,śpieszę się z mieszkaniem,bo chciałabym mieć wszystko gotowe pod kątem dziecka.
Wiem,że jak to wszystko będzie już leżało na swoim miejscu,to będę miała większy spokój psychiczny.Jeszcze dwa tygodnie temu tego nie czułam,a teraz już tak. -
nick nieaktualny
-
Natalia jak cos to mam do dyspozycji nawet kombajn, to nie odmawiaj sobie hihi:-)
Martynika, wydaje mi sie, ze moze to miec jakis wplyw, ale jesli Twój mąż był wczesniakiem, ale też nie przesadza o wszystkim! Wiem ze to dziala wagowo-rozmiarowo, ale ciekawa jestem, moze dopytaj lekarza, na wszelki wypadek;)
Vikus ja sugeruje sukienke dopasowana;) albo koszule rozpinana z t-shirtem i leginsy;)vikus001, NataliaK lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:z pełną torebką cukierków? obiecuję
) next week
Gadały o pierogach i musialam zjeśc ruskiepoprawiłam lodem z.karmelem i od razu mi lepiej
monaaa, weronikabp, Bea_tina lubią tę wiadomość
-
vikus001 wrote:Hej dziewczyny moze doradzicie mi w czym isc jutro na sesje ciazowa i w co ubrac mojego meza????
nie mam zielonego pojecia jak to bedzie wygladalo i co sobie i jemu uszykowac:( zaczynam sie stresowac...
kochanaaaaa google wszystko Ci powiechociaż wypowiedź tej Pani trochę usypijącaaa..tak, jak myślałam, unikamy wzorzystych ubrań, tudzież bluzek. spójrz:
http://www.mamazone.pl/tv/film,26001,jak-ubrac-sie-do-ciazowego-zdjecia.aspx
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 16:36
weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvikuś zaraz Ci cos podrzucę kochana
)
Martynika - u mnie w rodzinie kobiety rodzą zazwyczaj 2, 3 tyg przed terminem, więc cos w tym jest, ale spokojnie, rodzą się same zdrowe dzieci i wszystko jest dobrze i tak będzie też u Ciebie, na pewno
vikuś - pooglądaj sobie sesje ciązowe na tym funpage, to fotografka moja znajoma, robi super sesje ciążowe, ślubne a nawet znajdziesz tam sesje z porodu, wzruszająca bardzo. A jak coś to służę poradą na priv, jak wiesz stylizacja to moja działka
https://www.facebook.com/pages/Sobieska-Wedding-Lifestyle-Photography/214171185356496Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 16:47
vikus001, azi lubią tę wiadomość