X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny,sorry,że tak z innym tematem,ale kwestia wczesnego rozpakowywania łóżeczek,itd.mnie zainspirowała.

Czy to,że w najbliższej rodzinie męża prawie wszystkie dzieci to wcześniaki może mieć jakiekolwiek powiązanie z moją ciążą,czy to nie ma znaczenia?zdałam sobie teraz sprawę,że siostra mojego męża urodziła w ledwie dwa tygodnie starszej ciąży od mojej.Sama też była wcześniakiem,mąż zdaje się,że też.Nie mam pojęcia,jak tu wychodzą te zależności,ale ja wcale nie czuję,żebym miała dużo czasu,śpieszę się z mieszkaniem,bo chciałabym mieć wszystko gotowe pod kątem dziecka.

Martynika ja pytalam o to moja lekarke bo moja siostra urodzila w 32 tygodniu, ale lekarka mi powiedziala, ze to nie sa rzeczy, ktore sie "dziedziczy" tak samo jak z porodem, kazdy jest inny i wcale nie jest powiedziane, ze urodze tak szybko jak moja mama.

weronikabp, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może faktycznie ten makaron z twarogiem... może w sklepie coś mi do głowy wpadnie :)

sunset a jak tam z tym przyrostem małej - już wszystko ok? :)

do sklepu lecę to chwilowo nie odzywam się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 17:31

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej wy o jedzonku, ja też bym jadła i jadła- ale dalej czekam na męza az wróci z pracy i pierogi kupi.
    Ja jeszcze zakatarzona Katarzynka wiec z chałupki nie wychodze:(

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    jej wy o jedzonku, ja też bym jadła i jadła- ale dalej czekam na męza az wróci z pracy i pierogi kupi.
    Ja jeszcze zakatarzona Katarzynka wiec z chałupki nie wychodze:(
    Aisak cały weekend ma być piękny więc na pewno wydobrzejesz, a robisz sobie inhalacje? mi bardzo pomogły.

AISAK lubi tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm ja dzisiaj zapodałam białe szaleństwo czyli właśnie makaron z twarogiem i cynamonem:D mniam mniam:) odwiedziałam koleżanki ze szpitala, bo tutaj szpital mam wręcz za oknem:)
    Weronika świetna ta fotografka:)) też planuje taką sesje, ale miałam ją robić po świętach jednak z moim tempem tycia to lepiej wcześniej..żeby nie było wersji ala waleń:D
    Ja tylko na szybko przesyłam buziaki i wróce wieczorem:*** mąż mnie zabiera do kosmetyczki na poprawe nastroju:)))

weronikabp lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    AISAK ja mam taką alternatywę dla pierogów z truskawkami - po prostu makaron, na to rozgniecione truskawy, śmietanka, cukier.....chyba jutro zrobię! uwielbiam pierogi własnej roboty, ostatni raz robiłam na Boże Narodzenie plus uszka i strasznie się narobiłam.dlatego teraz już odpuszczam. a makaron smakuje podobnie :D
    ja dziś pochłonęłam leczo, zaraz idę po drugą porcję, bo jęzor mam wywalony do ziemi na nie..
    Aaaa... Właśnie mi przypomnialas o tym makaronie z truskawkami i śmietana i właśnie męża pogonilam po truskawki :-D
    Akurat na późna kolację się rozmroza :-)

weronikabp, monaaa lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wystarczyło kilka godzin i już nie sposób tego wszystkiego nadrobić :-)

U mnie po wizycie ok - pessar narazie dobrze trzyma. Dostałam pozwolenie i mogę zacząć trochę chodzić po mieszkaniu, już nie muszę non stop leżeć plackiem, jupi! :-D
    Za dwa tygodnie kolejna wizyta i jak wszystko będzie dobrze to nawet na spacer krótki będę mogła wyjść :-)

alexast, NataliaK, MonikaS, weronikabp, maggda, Galanea, nutka, Paula222, Tusia84, Agusia2312, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna to bardzo dobre wieści. super!! Jak to mówią Dżin wydłuża Ci smycz:)
    A maluszka podglądałaś?

NataliaK, Paulina1986, Niesforna, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    A tak w ogóle to wystarczyło kilka godzin i już nie sposób tego wszystkiego nadrobić :-)

U mnie po wizycie ok - pessar narazie dobrze trzyma. Dostałam pozwolenie i mogę zacząć trochę chodzić po mieszkaniu, już nie muszę non stop leżeć plackiem, jupi! :-D
    Za dwa tygodnie kolejna wizyta i jak wszystko będzie dobrze to nawet na spacer krótki będę mogła wyjść :-)

Superancko ;-) tylko teraz nie szalej ;-)

AISAK, hahahaha uwielbiam Twoje teksty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:01

Niesforna lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nie ja jedna zauwazylam ten problem tylko poprostu jako jedyna to powiedzialam. Moze teraz zobaczycie ze faktycznie cos jest na rzeczy a nie ze to tylko moje wymysly lub ze sie przyczepilam o nic

nutka, sunset lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie w poradni cukrzycowej. Lekarka kazała podawać więcej jednostek (tak jak się spodziewałam)
    Mały sobie radośnie bryka, bardzo mi się to podoba. Smutno mi będzie jak po porodzie nie będzie żadnego kopania ;P

Co do wietrzenia i prania to tylko wózek się wietrzy. Reszta w kartonach. Muszę czekać aż mąż skończy pokój Olka. Jakoś się do tego nie spieszy.... muszę go chyba popchać do roboty....

Dopiero teraz dotarłam do domu, dlatego znowu uciekam i idę robić obiado-kolację. Postaram się zajrzeć do was później.

NataliaK, weronikabp, Galanea, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna super wiadomości :)

Azi ale masz fajnego Mężulka :)

Alexast oby do czerwca z ta cukrzycą a potem już nigdy więcej :)

Fakt Aisak mistrzynią powiedzonek :)

Niesforna, alexast lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna oby tak dalej ;) dwa tygodnie wytrzymasz a już wtedy pewnie będzie ładna pogoda na spacery ;)

Niesforna lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka to u mnie już stoi rozłożone :-)
    Ale materac jeszcze w folii.
    Po niedzieli zacznie się pranie - najpierw zaczynam od grubszych rzeczy, typu materiał z kołyski, lezaczka, pościel.
    Ubranka to chyba zostawię na koniec - kwiecień/maj.

I dziewczyny przestanmy się już "licytować". O mnie też nie zawsze wszyscy pytają, ja też nie zawsze pytam o innych, nie pisze o każdej, ale myślę, i kibicuje wszystkim żeby wszystko było w jak najlepszym porządku :-)

weronikabp, alexast, Galanea, Agusia2312, Limerikowo, azi lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makaron z serem i cukrem mniam, ale zrobilyscie mi smaka! Zaraz zrobie na kolacje :D

My z M dipiero jutro wybieramy sie wozki poogladac i moze cos wybierzemy. W sumie juz jest kwiecien wypadaloby :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Niesforna to bardzo dobre wieści. super!! Jak to mówią Dżin wydłuża Ci smycz:)
    A maluszka podglądałaś?
    Niestety nie :(
    Syneczka dopiero 17 kwietnia będę mogła pooglądać :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie laseczki się rozpisałyście dzisiaj :) No i widzę, że jak ciśnienie podskoczyło i pogoda się poprawiła to i w Was hormony zaczęły bardziej buzować :)
    A ja dzisiaj pierwszy raz od chyba I trymestru ucięłam sobie drzemkę w ciągu dnia :) Już zapomniałam jakie to fajne :) Dotleniłam się też na ogródku w związku ze wspaniałą pogodą i chyba maleńka w brzuszku też poczuła już wiosnę bo brzuszek tańczy we wszystkie strony :)
    Muszę Wam jeszcze powiedzieć, że wczoraj przyszły do mnie zamówione ciuszki i szczerze mówiąc to się rozczuliłam jak je oglądałam. Te maleńkie sukienusie są tak cudne! Przepraszam za brak skromności, ale normalnie się w nich zakochałam :) Już sobie wyobrażam jak w połowie lipca zabiorę moją księżniczkę w jednej z nich na wesele do kuzyna - nawet zażartowałam wczoraj do męża, że będzie ładniejsza od panny młodej ;) A z pewnością będzie największym słodziakiem na sali :)

A co do prania ubranek, to ja planuję całe szykowanie pokoiku córci włącznie z praniami zacząć w maju, gdyż na ostatni tydzień kwietnia ustaliłam z fachowcem termin remontu/malowania. Więc prace związane z ustawianiem mebelków, wietrzeniem rzeczy, praniem ubranek itp. ruszą po weekendzie majowym.

Miłego wieczoru kochane!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:27

weronikabp, alexast, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym już wózek z szafy ściągnęła sobie poprzypominać jak wygląda, ale nie mogę sama a m powie, że za wcześnie i nie zdejmie :)

zrobię jednak zapiekankę makaronową a jutro gołąbki - bo iałam ten twarożek z makaronem a mi twarożek się popsuł - żebym wiedziała to bym drugi kupiła :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do tematu sesji foto to ja będę chciała iść dopiero po narodzinach malutkiej i aby takie coś zrobić http://polki.pl/we-dwoje/ubranka;do;sesji;fotograficznych;cuda;dla;dzieci;robione;na;szydelku;i;drutach,3,artykul,29178.html no i zdjęcie jedno takie rodzinne

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo nie wiem czy ja to nadrobię :D

Więc nim zacznę czytać te kilkometrowe zaległości to napiszę o wynikach:

Cukrzycy chyba nie mam bo jakoś dziwnie jest to rozpisane są normy obok pobrania przed wypiciem glukozy, a nie ma norm po 2h od wypicia glukozy

przed 88 mg/dl
    po 2 godzinach 107 mg/dl

weronikabp, MonikaS, nutka, Paulina1986, alexast lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ