Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny,sorry,że tak z innym tematem,ale kwestia wczesnego rozpakowywania łóżeczek,itd.mnie zainspirowała.

Czy to,że w najbliższej rodzinie męża prawie wszystkie dzieci to wcześniaki może mieć jakiekolwiek powiązanie z moją ciążą,czy to nie ma znaczenia?zdałam sobie teraz sprawę,że siostra mojego męża urodziła w ledwie dwa tygodnie starszej ciąży od mojej.Sama też była wcześniakiem,mąż zdaje się,że też.Nie mam pojęcia,jak tu wychodzą te zależności,ale ja wcale nie czuję,żebym miała dużo czasu,śpieszę się z mieszkaniem,bo chciałabym mieć wszystko gotowe pod kątem dziecka.

Martynika ja pytalam o to moja lekarke bo moja siostra urodzila w 32 tygodniu, ale lekarka mi powiedziala, ze to nie sa rzeczy, ktore sie "dziedziczy" tak samo jak z porodem, kazdy jest inny i wcale nie jest powiedziane, ze urodze tak szybko jak moja mama.

nick nieaktualny, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może faktycznie ten makaron z twarogiem... może w sklepie coś mi do głowy wpadnie :)

sunset a jak tam z tym przyrostem małej - już wszystko ok? :)

do sklepu lecę to chwilowo nie odzywam się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 17:31

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej wy o jedzonku, ja też bym jadła i jadła- ale dalej czekam na męza az wróci z pracy i pierogi kupi.
    Ja jeszcze zakatarzona Katarzynka wiec z chałupki nie wychodze:(

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    jej wy o jedzonku, ja też bym jadła i jadła- ale dalej czekam na męza az wróci z pracy i pierogi kupi.
    Ja jeszcze zakatarzona Katarzynka wiec z chałupki nie wychodze:(
    Aisak cały weekend ma być piękny więc na pewno wydobrzejesz, a robisz sobie inhalacje? mi bardzo pomogły.

AISAK lubi tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm ja dzisiaj zapodałam białe szaleństwo czyli właśnie makaron z twarogiem i cynamonem:D mniam mniam:) odwiedziałam koleżanki ze szpitala, bo tutaj szpital mam wręcz za oknem:)
    Weronika świetna ta fotografka:)) też planuje taką sesje, ale miałam ją robić po świętach jednak z moim tempem tycia to lepiej wcześniej..żeby nie było wersji ala waleń:D
    Ja tylko na szybko przesyłam buziaki i wróce wieczorem:*** mąż mnie zabiera do kosmetyczki na poprawe nastroju:)))

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    AISAK ja mam taką alternatywę dla pierogów z truskawkami - po prostu makaron, na to rozgniecione truskawy, śmietanka, cukier.....chyba jutro zrobię! uwielbiam pierogi własnej roboty, ostatni raz robiłam na Boże Narodzenie plus uszka i strasznie się narobiłam.dlatego teraz już odpuszczam. a makaron smakuje podobnie :D
    ja dziś pochłonęłam leczo, zaraz idę po drugą porcję, bo jęzor mam wywalony do ziemi na nie..
    Aaaa... Właśnie mi przypomnialas o tym makaronie z truskawkami i śmietana i właśnie męża pogonilam po truskawki :-D
    Akurat na późna kolację się rozmroza :-)

nick nieaktualny, monaaa lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wystarczyło kilka godzin i już nie sposób tego wszystkiego nadrobić :-)

U mnie po wizycie ok - pessar narazie dobrze trzyma. Dostałam pozwolenie i mogę zacząć trochę chodzić po mieszkaniu, już nie muszę non stop leżeć plackiem, jupi! :-D
    Za dwa tygodnie kolejna wizyta i jak wszystko będzie dobrze to nawet na spacer krótki będę mogła wyjść :-)

alexast, nick nieaktualny, MonikaS, nick nieaktualny, maggda, Galanea, nutka, Paula222, Tusia84, Agusia2312, Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna to bardzo dobre wieści. super!! Jak to mówią Dżin wydłuża Ci smycz:)
    A maluszka podglądałaś?

nick nieaktualny, Paulina1986, Niesforna, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    A tak w ogóle to wystarczyło kilka godzin i już nie sposób tego wszystkiego nadrobić :-)

U mnie po wizycie ok - pessar narazie dobrze trzyma. Dostałam pozwolenie i mogę zacząć trochę chodzić po mieszkaniu, już nie muszę non stop leżeć plackiem, jupi! :-D
    Za dwa tygodnie kolejna wizyta i jak wszystko będzie dobrze to nawet na spacer krótki będę mogła wyjść :-)

Superancko ;-) tylko teraz nie szalej ;-)

AISAK, hahahaha uwielbiam Twoje teksty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:01

Niesforna lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nie ja jedna zauwazylam ten problem tylko poprostu jako jedyna to powiedzialam. Moze teraz zobaczycie ze faktycznie cos jest na rzeczy a nie ze to tylko moje wymysly lub ze sie przyczepilam o nic

nutka, sunset lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie w poradni cukrzycowej. Lekarka kazała podawać więcej jednostek (tak jak się spodziewałam)
    Mały sobie radośnie bryka, bardzo mi się to podoba. Smutno mi będzie jak po porodzie nie będzie żadnego kopania ;P

Co do wietrzenia i prania to tylko wózek się wietrzy. Reszta w kartonach. Muszę czekać aż mąż skończy pokój Olka. Jakoś się do tego nie spieszy.... muszę go chyba popchać do roboty....

Dopiero teraz dotarłam do domu, dlatego znowu uciekam i idę robić obiado-kolację. Postaram się zajrzeć do was później.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Galanea, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna super wiadomości :)

Azi ale masz fajnego Mężulka :)

Alexast oby do czerwca z ta cukrzycą a potem już nigdy więcej :)

Fakt Aisak mistrzynią powiedzonek :)

Niesforna, alexast lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna oby tak dalej ;) dwa tygodnie wytrzymasz a już wtedy pewnie będzie ładna pogoda na spacery ;)

Niesforna lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka to u mnie już stoi rozłożone :-)
    Ale materac jeszcze w folii.
    Po niedzieli zacznie się pranie - najpierw zaczynam od grubszych rzeczy, typu materiał z kołyski, lezaczka, pościel.
    Ubranka to chyba zostawię na koniec - kwiecień/maj.

I dziewczyny przestanmy się już "licytować". O mnie też nie zawsze wszyscy pytają, ja też nie zawsze pytam o innych, nie pisze o każdej, ale myślę, i kibicuje wszystkim żeby wszystko było w jak najlepszym porządku :-)

nick nieaktualny, alexast, Galanea, Agusia2312, Limerikowo, azi lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makaron z serem i cukrem mniam, ale zrobilyscie mi smaka! Zaraz zrobie na kolacje :D

My z M dipiero jutro wybieramy sie wozki poogladac i moze cos wybierzemy. W sumie juz jest kwiecien wypadaloby :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Niesforna to bardzo dobre wieści. super!! Jak to mówią Dżin wydłuża Ci smycz:)
    A maluszka podglądałaś?
    Niestety nie :(
    Syneczka dopiero 17 kwietnia będę mogła pooglądać :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie laseczki się rozpisałyście dzisiaj :) No i widzę, że jak ciśnienie podskoczyło i pogoda się poprawiła to i w Was hormony zaczęły bardziej buzować :)
    A ja dzisiaj pierwszy raz od chyba I trymestru ucięłam sobie drzemkę w ciągu dnia :) Już zapomniałam jakie to fajne :) Dotleniłam się też na ogródku w związku ze wspaniałą pogodą i chyba maleńka w brzuszku też poczuła już wiosnę bo brzuszek tańczy we wszystkie strony :)
    Muszę Wam jeszcze powiedzieć, że wczoraj przyszły do mnie zamówione ciuszki i szczerze mówiąc to się rozczuliłam jak je oglądałam. Te maleńkie sukienusie są tak cudne! Przepraszam za brak skromności, ale normalnie się w nich zakochałam :) Już sobie wyobrażam jak w połowie lipca zabiorę moją księżniczkę w jednej z nich na wesele do kuzyna - nawet zażartowałam wczoraj do męża, że będzie ładniejsza od panny młodej ;) A z pewnością będzie największym słodziakiem na sali :)

A co do prania ubranek, to ja planuję całe szykowanie pokoiku córci włącznie z praniami zacząć w maju, gdyż na ostatni tydzień kwietnia ustaliłam z fachowcem termin remontu/malowania. Więc prace związane z ustawianiem mebelków, wietrzeniem rzeczy, praniem ubranek itp. ruszą po weekendzie majowym.

Miłego wieczoru kochane!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:27

nick nieaktualny, alexast, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym już wózek z szafy ściągnęła sobie poprzypominać jak wygląda, ale nie mogę sama a m powie, że za wcześnie i nie zdejmie :)

zrobię jednak zapiekankę makaronową a jutro gołąbki - bo iałam ten twarożek z makaronem a mi twarożek się popsuł - żebym wiedziała to bym drugi kupiła :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do tematu sesji foto to ja będę chciała iść dopiero po narodzinach malutkiej i aby takie coś zrobić http://polki.pl/we-dwoje/ubranka;do;sesji;fotograficznych;cuda;dla;dzieci;robione;na;szydelku;i;drutach,3,artykul,29178.html no i zdjęcie jedno takie rodzinne

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo nie wiem czy ja to nadrobię :D

Więc nim zacznę czytać te kilkometrowe zaległości to napiszę o wynikach:

Cukrzycy chyba nie mam bo jakoś dziwnie jest to rozpisane są normy obok pobrania przed wypiciem glukozy, a nie ma norm po 2h od wypicia glukozy

przed 88 mg/dl
    po 2 godzinach 107 mg/dl

nick nieaktualny, MonikaS, nutka, Paulina1986, alexast lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ