X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dopadła mnie ta dolegliwość co niektóre z Was.. okropnie boli mnie żebro lewe nad brzuchem jakby mnie ktoś pobił.. boli przy chodzeniu.. oddychaniu.. siadaniu coś okropnego :(

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Baby, zostawić Was na chwilę i już 3 strony czytania :P

Wywaliłam pufę na balkon i rozkoszowałam się ciepłem i słoneczkiem. Odsłoniłam brzuch, a Zosia brykała wesoło :)

Niesforna, dobrze, że wszystko u Was ok. Ja też pozwalam sobie na chodzenie po mieszkaniu i póki co było dobrze.

Alexast, ważne, żeby już po porodzie ta cholerna cukrzyca zniknęła i wszystko wróciło do normy. Widzisz jak to jest, każda z nas z jakimś dziadostwem się boryka.

Tusia, masz bardzo ładny wynik. Norma po 2h jest do 140 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:42

Tusia84, alexast lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    O mamo nie wiem czy ja to nadrobię :D

Więc nim zacznę czytać te kilkometrowe zaległości to napiszę o wynikach:

Cukrzycy chyba nie mam bo jakoś dziwnie jest to rozpisane są normy obok pobrania przed wypiciem glukozy, a nie ma norm po 2h od wypicia glukozy

przed 88 mg/dl
    po 2 godzinach 107 mg/dl
    Tusiu to chyba dobre wyniki, ja już dokładnie nie pamiętam jakie były te normy. Zjadłas lody? Posądzalam Cię już o jedzenie mordoklejek, bo dziś taki temat też był :)) A teraz spadam na szkołe rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:43

Tusia84 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    późno jak na szkołę rodzenia, mi by już się nie chciało hehe leniuch ze mnie :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadłam lody i zaraz znowu będę jadła.. masakra z tymi lodami u mnie wczoraj wieczorem 3 miseczki wciągnęłam i mało mi było :P

weronikabp, Limerikowo, Paulina1986, Galanea, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Babeczki za wsparcie i posty ;--))))
    no fakt oliwka J&J stosowna od poczatku pojawienia sie brzuszka wiec moze rzeczywscie uczulilo mnie niezle,poniewaz nerwy mam na postronkach od poniedzialkowej nocki i maz "na paluchach" chodzi od przedwczoraj..
    fakt rozdraznienie jest, smialam sie u rodzinnego ze juz wole chyba lokatorki miec na glowie , bo przynajmnniej w 1ym miejscu latwym do zlokalizownia i wiadomo co im zrobic
    dostalam lek bezpieczny w ciazy Chlorphenamine maleate i od godz humor mi sie poprawil, no ale GP (rodzinny) b naciskal na szpital bym juto szla na wynik to bedzie w pon/wt i ze list napisze etc (b mily i kompetentny pl rodzinny :--))) ale ja zrobie wyniki w pon w Polsce juz i po polud bede wiedziec, dodal tez ze wynik sprzed 3 tyg to juz wynik niewazny bilurbiny, bo "w ciazy sie wszystko szybko zmienia" no i ma 100% racje
    na szczescie ja swiadoma pacjentka i nei mam zamiaru sie zadrapac plus zdrowie Dzidzi to priorytet wiec od pon rana w Poz dzialam pilnie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:52

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    późno jak na szkołę rodzenia, mi by już się nie chciało hehe leniuch ze mnie :)
    a nam się bardzo chce :)) nie znam innych terminów na szkołę, tylko wieczory, wtedy można chodzić w parach po pracy, są tez w soboty, ale soboty nam szkoda :) lecę!

• AISAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast teraz będziesz też mogła jeść to co chcesz i ile chcesz w miare rozsadku oczywiscie:)U jednych korekta moze być 2-5 jednostek, a innych jak u fler 100. Tak wiec nie taki diabełek straszny!!!

Tusia jednak zjedzone dzisiejsze lody nie były ostatnimi:) cukrzyca wykluczona:)

Hip hip hura M pojechał po pierogi, wysłałam go do najbliższego sklepu by szybciej bylo:)

Proszę tu się nie nabijać z wioskowej kobitki;) my na wschodzie wszyscy tacy koślawi:S

weronikabp, Tusia84, alexast, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    dzieki Babeczki za wsparcie i posty ;--))))
    no fakt oliwka J&J stosowna od poczatku pojawienia sie brzuszka wiec moze rzeczywscie uczulilo mnie niezle,poniewaz nerwy mam na postronkach od poniedzialkowej nocki i maz "na paluchach" chodzi od przedwczoraj..
    fakt rozdraznienie jest, smialam sie u rodzinnego ze juz wole chyba lokatorki miec na glowie , bo przynajmnniej w 1ym miejscu latwym do zlokalizownia i wiadomo co im zrobic
    dostalam lek bezpieczny w ciazy Chlorphenamine maleate i od godz humor mi sie poprawil, no ale GP (rodzinny) b naciskal na szpital bym juto szla na wynik to bedzie w pon/wt i ze list napisze etc (b mily i kompetentny pl rodzinny :--))) ale ja zrobie wyniki w pon w Polsce juz i po polud bede wiedziec, dodal tez ze wynik sprzed 3 tyg to juz wynik niewazny bilurbiny, bo "w ciazy sie wszystko szybko zmienia" no i ma 100% racje
    na szczescie ja swiadoma pacjentka i nei mam zamiaru sie zadrapac plus zdrowie Dzidzi to priorytet wiec od pon rana w Poz dzialam pilnie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png
    kochana no to wszystko jasne, cieszę się ze byc może mój trop okazał się pomocny, odstaw tę oliwkę natychmiast i będzie dobrze, a jesli nie no to niestety to nie będzie oliwka.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    hehe no właśnie dziś moje jesienne wylądowały w śmietniku :) ale wrzosy to chyba jesienią? czy są już? ja tez je bardzo lubię oraz lawendę, ale do lawendy tez jeszcze trochę czasu.
    Ja lawendę zasiałam w tym roku:) Zaczęła już kiełkować;) Zobaczymy jak jej wyjdzie;P Zresztą większość moich roślinek w doniczkach zaczęło kiełkować i latem planuję mieć piękne zioła i warzywka na balkonie;)

alexast, weronikabp lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • sunset Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    sunset makaron z twarogiem? A jak go przyrządzasz?

Gotuję świderki, w misce rozgniatam twaróg w cukrem i cynamonem, dodaję makaron i polewam stopionym masłem, potem całość trzeba dobrze wymieszać i gotowe :) przepyszne, proste, szybkie i tanie. A moja córcia uwielbia, ja zresztą też.

Galanea, alexast, AISAK, MonikaS, Paula222 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Topa gdzie?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • sunset Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    może faktycznie ten makaron z twarogiem... może w sklepie coś mi do głowy wpadnie :)

sunset a jak tam z tym przyrostem małej - już wszystko ok? :)

do sklepu lecę to chwilowo nie odzywam się...

Dzięki, na razie ok, przyrost jest. Co prawda nadal jest ponad tydzień "do tyłu" w stosunku do terminu z okresu ale przyrost wagi jest równomierny a to jest najważniejsze, więc lekarka uznała że będzie po prostu dzieckiem 3kg

alexast, Galanea, Paulina1986, MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    A Topa gdzie?
    Też o niej dziś myślałam, że dawno jej nie było

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rozczytanie się w moich wynikach :) moje Wy prywatne ginekolożki :D

Niesforna super że pessar dobrze trzyma i że możesz się poruszać trochę.. wiem ile to znaczy..

Nie będę już poruszała wcześniejszego burzliwego tematu bo i tak widzę wiele stron zapisanych..

Galanea, Niesforna lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lodów to ja teraz w ciąży ciągle jem te..
    c231fef3538af47bmed.jpg

a z lidla uwielbiam te na patyku
    86455b9433fa09dbmed.jpg
    42e2ec16c540ab55med.jpg

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagadały ooooo lodach i co, spacerek po bakaliową algidę zaliczony :P

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Co do lodów to ja teraz w ciąży ciągle jem te..
    c231fef3538af47bmed.jpg

a z lidla uwielbiam te na patyku
    86455b9433fa09dbmed.jpg
    42e2ec16c540ab55med.jpg

Tusia nie katuj, błagam... :P Aż się zaśliniłam...

Tusia84, NataliaK lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Judi2014 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie w kółko to samo, ja stanęłam na nogi to znów mój synuś chory... Nie ma dnia spokoju. Całą noc zbijałam mu gorączkę.
    Poprałam już i poprasowałam dziś ubranka dla dzidzi:) Widok tych malutkich śpioszków mnie rozczulił. I ten zapach....noworodka:)

Tusia84, maggda, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ja po wizycie w poradni cukrzycowej. Lekarka kazała podawać więcej jednostek (tak jak się spodziewałam)

alexast - a na jakim poziomie miałaś wyniki że lekarka zdecydowała dać Ci insulinę? możesz coś więcej napisać, jak często przekraczałaś normę, ile miałaś.
    ja za tydzień w piątek ide do mojej lekarki od cukrzycy i ciekawa jestem co powie na wyniki, mój najwyższy to na razie 142, nie za często ale co któryś dzień.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ