MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Baby, zostawić Was na chwilę i już 3 strony czytania
Wywaliłam pufę na balkon i rozkoszowałam się ciepłem i słoneczkiem. Odsłoniłam brzuch, a Zosia brykała wesoło
Niesforna, dobrze, że wszystko u Was ok. Ja też pozwalam sobie na chodzenie po mieszkaniu i póki co było dobrze.
Alexast, ważne, żeby już po porodzie ta cholerna cukrzyca zniknęła i wszystko wróciło do normy. Widzisz jak to jest, każda z nas z jakimś dziadostwem się boryka.
Tusia, masz bardzo ładny wynik. Norma po 2h jest do 140Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:42
Tusia84, alexast lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:O mamo nie wiem czy ja to nadrobię
Więc nim zacznę czytać te kilkometrowe zaległości to napiszę o wynikach:
Cukrzycy chyba nie mam bo jakoś dziwnie jest to rozpisane są normy obok pobrania przed wypiciem glukozy, a nie ma norm po 2h od wypicia glukozy
przed 88 mg/dl
po 2 godzinach 107 mg/dl) A teraz spadam na szkołe rodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:43
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
dzieki Babeczki za wsparcie i posty ;--))))
no fakt oliwka J&J stosowna od poczatku pojawienia sie brzuszka wiec moze rzeczywscie uczulilo mnie niezle,poniewaz nerwy mam na postronkach od poniedzialkowej nocki i maz "na paluchach" chodzi od przedwczoraj..
fakt rozdraznienie jest, smialam sie u rodzinnego ze juz wole chyba lokatorki miec na glowie , bo przynajmnniej w 1ym miejscu latwym do zlokalizownia i wiadomo co im zrobic
dostalam lek bezpieczny w ciazy Chlorphenamine maleate i od godz humor mi sie poprawil, no ale GP (rodzinny) b naciskal na szpital bym juto szla na wynik to bedzie w pon/wt i ze list napisze etc (b mily i kompetentny pl rodzinny :--))) ale ja zrobie wyniki w pon w Polsce juz i po polud bede wiedziec, dodal tez ze wynik sprzed 3 tyg to juz wynik niewazny bilurbiny, bo "w ciazy sie wszystko szybko zmienia" no i ma 100% racje
na szczescie ja swiadoma pacjentka i nei mam zamiaru sie zadrapac plus zdrowie Dzidzi to priorytet wiec od pon rana w Poz dzialam pilnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 18:52
weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaS wrote:późno jak na szkołę rodzenia, mi by już się nie chciało hehe leniuch ze mnie
) nie znam innych terminów na szkołę, tylko wieczory, wtedy można chodzić w parach po pracy, są tez w soboty, ale soboty nam szkoda
lecę!
-
alexast teraz będziesz też mogła jeść to co chcesz i ile chcesz w miare rozsadku oczywiscie:)U jednych korekta moze być 2-5 jednostek, a innych jak u fler 100. Tak wiec nie taki diabełek straszny!!!
Tusia jednak zjedzone dzisiejsze lody nie były ostatnimi:) cukrzyca wykluczona:)
Hip hip hura M pojechał po pierogi, wysłałam go do najbliższego sklepu by szybciej bylo:)
Proszę tu się nie nabijać z wioskowej kobitki;) my na wschodzie wszyscy tacy koślawi:Sweronikabp, Tusia84, alexast, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:dzieki Babeczki za wsparcie i posty ;--))))
no fakt oliwka J&J stosowna od poczatku pojawienia sie brzuszka wiec moze rzeczywscie uczulilo mnie niezle,poniewaz nerwy mam na postronkach od poniedzialkowej nocki i maz "na paluchach" chodzi od przedwczoraj..
fakt rozdraznienie jest, smialam sie u rodzinnego ze juz wole chyba lokatorki miec na glowie , bo przynajmnniej w 1ym miejscu latwym do zlokalizownia i wiadomo co im zrobic
dostalam lek bezpieczny w ciazy Chlorphenamine maleate i od godz humor mi sie poprawil, no ale GP (rodzinny) b naciskal na szpital bym juto szla na wynik to bedzie w pon/wt i ze list napisze etc (b mily i kompetentny pl rodzinny :--))) ale ja zrobie wyniki w pon w Polsce juz i po polud bede wiedziec, dodal tez ze wynik sprzed 3 tyg to juz wynik niewazny bilurbiny, bo "w ciazy sie wszystko szybko zmienia" no i ma 100% racje
na szczescie ja swiadoma pacjentka i nei mam zamiaru sie zadrapac plus zdrowie Dzidzi to priorytet wiec od pon rana w Poz dzialam pilnie
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:hehe no właśnie dziś moje jesienne wylądowały w śmietniku
ale wrzosy to chyba jesienią? czy są już? ja tez je bardzo lubię oraz lawendę, ale do lawendy tez jeszcze trochę czasu.
Zobaczymy jak jej wyjdzie;P Zresztą większość moich roślinek w doniczkach zaczęło kiełkować i latem planuję mieć piękne zioła i warzywka na balkonie;)
alexast, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:sunset makaron z twarogiem? A jak go przyrządzasz?
Gotuję świderki, w misce rozgniatam twaróg w cukrem i cynamonem, dodaję makaron i polewam stopionym masłem, potem całość trzeba dobrze wymieszać i gotoweprzepyszne, proste, szybkie i tanie. A moja córcia uwielbia, ja zresztą też.
Galanea, alexast, AISAK, MonikaS, Paula222 lubią tę wiadomość
-
MonikaS wrote:może faktycznie ten makaron z twarogiem... może w sklepie coś mi do głowy wpadnie
sunset a jak tam z tym przyrostem małej - już wszystko ok?
do sklepu lecę to chwilowo nie odzywam się...
Dzięki, na razie ok, przyrost jest. Co prawda nadal jest ponad tydzień "do tyłu" w stosunku do terminu z okresu ale przyrost wagi jest równomierny a to jest najważniejsze, więc lekarka uznała że będzie po prostu dzieckiem 3kgalexast, Galanea, Paulina1986, MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dzięki za rozczytanie się w moich wynikach
moje Wy prywatne ginekolożki
Niesforna super że pessar dobrze trzyma i że możesz się poruszać trochę.. wiem ile to znaczy..
Nie będę już poruszała wcześniejszego burzliwego tematu bo i tak widzę wiele stron zapisanych..Galanea, Niesforna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a u mnie w kółko to samo, ja stanęłam na nogi to znów mój synuś chory... Nie ma dnia spokoju. Całą noc zbijałam mu gorączkę.
Poprałam już i poprasowałam dziś ubranka dla dzidzi:) Widok tych malutkich śpioszków mnie rozczulił. I ten zapach....noworodka:)Tusia84, maggda, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Ja po wizycie w poradni cukrzycowej. Lekarka kazała podawać więcej jednostek (tak jak się spodziewałam)
alexast - a na jakim poziomie miałaś wyniki że lekarka zdecydowała dać Ci insulinę? możesz coś więcej napisać, jak często przekraczałaś normę, ile miałaś.
ja za tydzień w piątek ide do mojej lekarki od cukrzycy i ciekawa jestem co powie na wyniki, mój najwyższy to na razie 142, nie za często ale co któryś dzień.