MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikaS wrote:ja też m pogoniłam do sklepu po lody
Judi biedny ten Twój synekoby szybko mu przeszło...
sunset - dużo tego masła trzeba do makaronu?
MonikaS lubi tę wiadomość
-
Monika, wiem, że Ty mnie rozumiesz, bo masz dziecko w podobnym wieku:)
A ja nie mam w ciąży w ogóle ochoty na lody. Dokładnie tak jak w poprzedniej króluje czekolada... Ale na te pierożki z truskawkami też bym się skusiła, nie powiem:)
Może macie rację, że to za wcześnie na pranie ubranek, ale ja mam ciągle dużo stresów w ciąży i nie wiem czy to po leżeniu na patologii ciąży czy co, ale dopadło mnie przeczucie, że urodzę przed terminem i zaczęłam się ze wszystkim spieszyć. A i tak jeszcze pełno rzeczy do zrobienia...W poniedziałek ruszamy z remontem pokoju. Wymiana okna, malowanie, pranie kanapy i dywanu, przemeblowanie... I potem szykowanie łóżeczka. Trzeba też zdjąć gondolę ze strychu i ją odświeżyć. No i dokupić kilka rzeczy, m. in. kosmetyków, karuzeli do łóżeczka i wkładów poporodowych dla mnie. Dlatego chciałam już mieć chociaż ubranka gotowe. I tak jeszcze wszystkich nie uprałam, zostały te grubsze, no i pieluchy i kocyki.
Zresztą ciągle na zmianę jestem chora z synkiem i mało czasu mam na wszystko. A mało czasu już zostało:) To dobrze, bo i tak już wyglądam jak słoń.
I nie kłóćcie się dziewczyny,szkoda czasu i nerwów:)MonikaS, Galanea, Tusia84, weronikabp, Martynika, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Kurcze ale tematow do nadrobienia...wydaje mi sie, ze niepotrzebne sa te dyskusje i wypominanie kto komu odpowiada wiecej, a kto komu mniej. Ja chcialabym kazdej tak samo odpowiadac i nie ignorowac, ale czasem cos przeocze. Czasem tez i ja cos napisze i nikt nie odpowiada...mysle sobie wtedy no coz trudno. Inna sprawa, ze niektore dziewczyny wydaja sie bardziej interesowac co u mnie i naturalnym jest, ze to odwzajemniam i moze wiecej z nimi wtedy rozmawiam, ale nikogo nie wyrozniam celowo. Karolina ja juz wczesniej tlumaczylam Ci, ze nie bede sie wtracac i narzucac, bo czulam, ze ignorujesz to co Ci radze i bardzo sie martwilam czy dobrze robisz...ciesze sie, ze okazalo sie, ze jest ok, ale kiedy podjelas decyzje o dzialaniu po swojemu mimo licznych rad to stwierdzilam, ze nie ma sensu sie wypowiadac. Przepraszam nie chcialam Cie urazic, ale niestety denerwowalam sie, ze nic nie robisz i cos sie moze wydarzyc zlego.
To teraz tak ogolnie nikogo nie wyrozniajac ciesze sie z udanych wizyt i dobrych wynikow, wspolczuje bolacych czesci cialaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 21:42
NataliaK, weronikabp, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka wrote:Dobry wieczór.
Po operacji laserowej oka można rodzić naturalnie! Bardzo się cieszę z tego powodu. Rogówka piękna, gruba. Naprawdę dobry specjalista robił mi zabieg, więc jestem spokojniejsza. Oczywiście nie wiadomo, jak z resztą ale oczy nie stanowią już problemu, żeby rodzić naturalnie.
Lody dzisiaj również wchłonęłam. Na szkole rodzenia byłam. Czuję się jakbym była w udawanej ciąży. Dziewczyna pytała się mnie dzisiaj, w którym miesiącu jestem, że już chodzę na szkołę rodzenia. Inna powiedziała, że taki brzuch jak ja to miała w trzecim miesiącu. A wszystkie jesteśmy w podobnych terminach. Od połowy maja do końca czerwca. Wiem, że po prostu tak mam ale czasami jest zdarzy się ukłucie smutku z powodu "inności".
Jak Ci wyskoczy brzuszek to od razu nie bedziesz widziala nogim dluzej ten stan mniejszego brzuszka tym mniej sie nameczysz
ja np mam problem z zrobieniem pedicure - Ty pewmie tego problemu nie masz. Ja musze robic "zamach" noga zeby zalozyc buta,Ty pewnie tego problemu nie masz.i co? 2:0 dla Ciebie, glowa do gory
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 21:43
alexast, Nalka lubią tę wiadomość
-
Nalka polubiłam post ze względu na pierwszą część. Nie przejmuj się "innością" jesteś wyjątkowa
bynajmniej szybo zrzucisz ciążowe kilogramy
mona a ten ból masz ciągle czy co jakiś czas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 21:47
Nalka lubi tę wiadomość
-
Tusia no korzystam póki mogę
Lubię ruch więc i kontynuuje w ciąży w końcu do pracy nie chodzę gdzie miałam mnóstwo ruchu...
Nalka super że można rodzić naturalnieMój mąż miał operacje oka i nawet 5 kg nosić przez rok nie mógł...
Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny. Zdaje sobie z tego sprawę, ale czasami zrobi się przykro. Bartek się śmieje, że mnie na porodówkę nie wpuszczą.
Chyba coś przegapiłam. Czyżby pojawiły się jakieś zwady na poprzednich stronach? Też czasami zadam pytanie i jest pominięte ale nie czuję się jakoś urażona. Jeśli jest dla mnie bardzo istotne to powtarzam, jeśli nie to pewnie zostało albo przeoczone albo nikomu się nie chciało odpowiedzieć, tak czasami jest.
U nas sajgon jeśli chodzi o łóżeczko i mebelki. Dalej nie wiemy gdzie będę rodzić i gdzie będziemy mieszkać przez 4 miesiące. to bardzo nam komplikuje plany. Życie pewnie zweryfikuje.Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:
Nalka super że można rodzić naturalnieMój mąż miał operacje oka i nawet 5 kg nosić przez rok nie mógł...
Zależy pewnie jaka operacja. Ja miałam LASIK w zeszłym roku. Pół roku bez basenu, morza i opalania. Jednak radość z odzyskanego wzroku wszystko zrekompensowała.alexast lubi tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:Dzisiaj na tvn Wyspa Tajemnic nie wiem czy widziałyście ale mi ten film bardzo się podobał i chętnie bym go zobaczyła jeszcze raz ale znając mnie to pewnie zasnę i tyle będzie z oglądania
Właśnie to samo miałam pisaćŚwietny film, również polecam.
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Co do filmów to bym chciała wybrać się do kina na ten film, który ma dzisiaj premierę " Noe: Wybrany przez Boga" jestem bardzo ciekawa czy jest zgodny z prawdą czy pododawali tam "swoje" wątki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 22:25
NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Nalka polubiłam post ze względu na pierwszą część. Nie przejmuj się "innością" jesteś wyjątkowa
bynajmniej szybo zrzucisz ciążowe kilogramy
mona a ten ból masz ciągle czy co jakiś czas?(kiedyś Wam o tym pisałam)
-
Monaaa ja też mam czasem podobne bóle w pachwinie.. ale skoro od skakania to może sobie coś naciągnęłaś?
Ja mam czasem taki ból właśnie przy podnoszeniu nogi czy innych tego typu czynnościach ale tez zauważyłam, że nie jest on stały.. możliwe że wszystko zależy od ułożenia dziecka i na co mu się spodoba nam pouciskaćmonaaa lubi tę wiadomość
-
No dobra przebrnęłam przez wszystkie posty, które miałam do nadrobienia i jestem wami BARDZO ale to BARDZO zawiedziona.
Tylko NataliaK o mnie wspomniała przy okazji piosenki.
A tak na poważnie to zjadłabym krówkę. Oj jakbym sobie krówkę pociumciała..
NataliaK, weronikabp, Galanea, monaaa, Niesforna, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Co do filmów to bym chciała wybrać się do kina na ten film, który ma dzisiaj premierę " Noe: Wybrany przez Boga" jestem bardzo ciekawa czy jest zgodny z prawdą czy pododawali tam "swoje" wątki
Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Nalka wrote:No dobra przebrnęłam przez wszystkie posty, które miałam do nadrobienia i jestem wami BARDZO ale to BARDZO zawiedziona.
Tylko NataliaK o mnie wspomniała przy okazji piosenki.
A tak na poważnie to zjadłabym krówkę. Oj jakbym sobie krówkę pociumciała..
Jak tak będziesz na noc ciumkała krówki to nie tylko Natalia będzie o Tobie wspominała ale i Twój dentystahaha żartuję oczywiście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 22:46
Nalka, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusiu tez sie wybieram na Noe
Monaa - jeśli ten bol jest ciągły, lub utrzymuje sie dlugo i nie przechodzi po nospie to zapewne trzeba jakiegoś lekarza odwiedzić. I nie skacz juz na tej piłce kochana, dopiero po 36 tyg
Jestem po szkole rodzenia ale padam na twarz więc nie opisze, z ciekawostek dowiedziałam sie ze to czy dziecku jest zimno czy ciepło nie sprawdza sie dotykajac nozki czy rączki, tylko karkuoraz jak bardzo wazne jest otulenie dziecka pieluszkami które pocieralismy o nasze ciało, tuż po porodzie
w ten sposób przekazujemy flore bakteryjną, bardzo ważna dla dzidzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 22:50
Tusia84, Galanea, NataliaK, maggda, monaaa, excella, Mucha lubią tę wiadomość
-
Ja już nawet dziś rezerwację na ten film zrobiłam. Ale mojemu mężowi się odwidziało i zaczął mnie prosić, żebyśmy jednak nie szli. I w tej samej chwili zobaczył jak przeglądam przepisy na krówki, które wrzuciłyście. I wiecie co zaproponował? Zamiast do kina to zróbmy krówki, a pójdziemy innym razem...
Czekam aż zastygną
Coś mi sie też kojarzy, że topa coś pisała, jak jutro do wieczora się nie odezwie to napiszę sms do niej:)weronikabp lubi tę wiadomość
-
Dopiero się położyłam.Panowie od kuchni wyszli o 00.45.Oczywiście były nieprzewidziane atrakcje i kupa stresu.Finalnie kuchnia mi się podoba,choć fronty mogłyby być jaśniejsze i mam dziurę pod piekarnikiem,którą załatają za dwa tygodnie,bo nie zauważyli,że wymiary nietypowe...
Oby teraz było już tylko z górki.
Jutro muszę wstać o 6.30.Oj,to chyba najbardziej intensywny czas w tej całej ciąży,mam tylko nadzieję,że cała ta sytuacja w żaden sposób nie odbije się na zdrowiu moim i Artura.Byle do końca weekendu.
Dobrej nocy wszystkim.weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Tusiu tez sie wybieram na Noe
Monaa - jeśli ten bol jest ciągły, lub utrzymuje sie dlugo i nie przechodzi po nospie to zapewne trzeba jakiegoś lekarza odwiedzić. I nie skacz juz na tej piłce kochana, dopiero po 36 tyg
Jestem po szkole rodzenia ale padam na twarz więc nie opisze, z ciekawostek dowiedziałam sie ze to czy dziecku jest zimno czy ciepło nie sprawdza sie dotykajac nozki czy rączki, tylko karkuoraz jak bardzo wazne jest otulenie dziecka pieluszkami które pocieralismy o nasze ciało, tuż po porodzie
w ten sposób przekazujemy flore bakteryjną, bardzo ważna dla dzidzi.
Tak, wiedziałam o tym ze temperature sprawdza sie na karku. Ale co z tego, jak moj syn sie urodził to o matko i córko ile ja sie nasłuchałam pd tesciowej ze mu zimno bo ma chlodne rece, serio nic nie dały.tłumaczenia ze kark i plecy spocone. Już po pewnym czasie zaczelam olewać to co mowi bo mi cisnienie podnosiła. Ja nawet.jak leze pod kocem to mam zimne stopy
Moj drugi syn, jeszcze sie nie urodził a już łobuz narozrabiałwczoraj leżałam w fotelu, i mały był dosc spokojny. Trzymam w reku kubek z herbata i mowie do męża,zobacz ciekawe czy kopnie w kubek. No i ja glupia postawilam ten kubek, i dlugo nie czekałam jak wielka fala przeszła przez brzuch i wszystko sie wylało na spodnie
azi, Martynika, Mucha, Paulina1986, weronikabp, NataliaK, maggda lubią tę wiadomość