X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem Monika ze z ta cena to szalenstwo, ale ja sie zakochalam i chyba rozsadek sobie poszedl. Dzieki za rade, mysle ze o ton ciemniejsze, bo ciezko bedzie identyczny kolorek dobrac i pozniej sie moga pogryzc. A co myslisz o pastelowym zielonym, albo zoltym...tak pod te kwiatki i pszczolki?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja też uważam, że dobrze zrobiłaś pisząc co Ci leży na sercu. Nie twierdzę, że po części nie masz racji. Jednak myślę, że trzeba do tego podejść spokojniej. Odpowiedzieć sobie na pytanie czy rzeczywiście jest dokładnie tak jak piszesz? Czy dziewczyny nie odpowiadały na Twoje wątpliwości? Ja widziałam, że odpowiadały. Udzielasz się rzadziej niż niektóre, może dlatego Twoja wizyta u lekarza została tak potraktowana. Brzydko, to fakt, ale myślę, że niespecjalnie.

Inną sprawą jest to, że każda z nas ma różny charakter, spojrzenie na świat, większy lub mniejszy dystans. Ja np. staram się aż tak nie angażować, bo jak za bardzo przeżywam to źle się czuję, a też jestem w ciąży. Jedyną taką sytuacją była sprawa Anielki i podjęłam wówczas decyzję, że to był pierwszy i ostatni raz kiedy się emocjonalnie zaangażowałam. Nikt za nas niczego nie poukłada, może wspomóc słowem, ale jeśli tego nie robi to trudno, czy to coś zmieni? Nie. I tak trzeba będzie samemu sobie wszystko ułożyć. Dlatego myślę, że nie powinnaś nas opuszczać, chociaż zrobisz jak uważasz.

Mucha, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok fakt, troche przesadzilam, ponioslo mnie ale umiem sie przyznac do bledu i przepraszam za taki wybuch. Poprostu dlugo mi to siedzialo w glowie i w koncu puscily mi nerwy.

Mucha, Martynika, NataliaK, weronikabp, maggda, evas, Niesforna, nutka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, nie mam już siły.

Po wczorajszym montażu kuchni już 4 rzeczy są do poprawki, z czego w kwestii dwóch facet usiłuje mi wmówić, że tak musi być. Że np. cokół krzywy w stosunku do płytek, bo ściany mam krzywe, a ściany na odbiorze były wszystkie laserem mierzone, są idealnie proste.

Przed chwilą zadzwonił mąż, że toaleta się obluzowała i kapie...

Nie mogę, no nie mogę. Ok, mam chwilę załamania. Idę pakować dalej...

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika spokojnie...oddychaj. Nie daj sie ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ok fakt, troche przesadzilam, ponioslo mnie ale umiem sie przyznac do bledu i przepraszam za taki wybuch. Poprostu dlugo mi to siedzialo w glowie i w koncu puscily mi nerwy.

No wiesz, w sumie to lepiej się wykrzyczeć tutaj niż na męża. :)

A teraz poproszę o kopa jakiegoś, gdyż leżę z bólem głowy i w ogóle jestem romemłana. Dlaczego? otóż:

1. Chce mi się seksu. Ale nie chce mi się go uprawiać. Chcę żeby już było po i mieć uczucie zaspokojenia. Nie wiem o co mi chodzi.

2. Muszę napisać esej na temat sceptycyzmu. Kompletnie mnie te tematy nie jarają, umieram przy twierdzeniach, że nic nie ma i w ogóle to chodźmy już się położyć w trumnie ( o ile istnieje, bo czym jest trumna? itede. itepe.) Weźcie mnie zmotywujcie..
    A w ogóle to JAKIM PRAWEM(!) ktoś każe mi pisać o sceptycyzmie kobiecie W CIĄŻY?!Na samą myśl wysiada mi głowa i chce mi się ryczeć.

3. Właśnie.. jestem ryjcem pospolitym ostatnio. Ryczę z każdego powodu. Bo jest ładna pogoda i się cieszę, bo moje maleństwo się rusza, bo piesek jest taki słodki, bo Bartek nie zrozumiał o co miałam na myśli, a w ogóle to nikt mnie nie rozumie. :]

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka tez mam takie ciezkie rozkminki i to wcale nie ulatwia zycia,ale nie mam rozwiazania tak wiec lacze sie w bolu i pamietaj ze nie jestes sama.

Dziewczyny,nie zycze Wam zeby wasze dzidzie w brzuchu zaserwowaly Wam kopa w zoladek. Tak mnie zgielo z bolu ze wymiotowalam. Franek tak pokopywal przez kilka minut,ja swiezo po sniadanku, MA SA KRA ,niech wraca na pecherz,to zdecydowanie latwiejsze do zniesienia ;-)

• maggda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka punkt pierwszy idealnie pasuje do mnie tylko ja mam zabronione bzykanie :( ale nie kiedy mam taka chcice ze aż mnie krocze boli z pożądania

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi nie znasz ich?:

http://www.4poziom.waw.pl/#/contacts/

Nie wiem, czy Radomsko jest duże, czy małe, ale świat jest ogólnie mały, okazuje się, że ktoś jest czyimś wujkiem, bratem, szwagrem, itd...

Jakby się okazało, że to są w ogóle jacyś Twoi mega zajebiści kumple z piaskownicy, to błagam, powiedz im, że ich klientka Martyna z warszawskich Bielan jest naprawdę super osobą i trzeba jej szybko i DOBRZE zrobić poprawki, bo ZAJEBIŚCIE STRESUJE JĄ TEMAT KUCHNI oraz tego, że jeszcze przez co najmniej miesiąc będzie musiała zawracać sobie tym dupę, zamiast cieszyć się z przygotowywania wyprawki dla swojego dziecka, bo JAKIŚ PALANT USIŁUJE JEJ WMÓWIĆ, ŻE MA KRZYWE ŚCIANY (tego proszę nie cytować) albo, że to normalne, że między blatem a lodówką jest szczelina na pół palca.

Ja mówię serio, gdyby jakimś cudem się okazało, że ich super znasz, to proszę o wstawiennictwo. Łapię się już wszystkiego, bo koleś ma olewawczy stosunek do moich pretensji.

Ok, już wiem, że Radomsko ma 48tys. mieszkańców :P. Ale może, może...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 11:16

• maggda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia współczuje, dobre śniadanko stało się pożywką dla kibelka :O Ja niekiedy się boje kichać bo popuszczam kropelki moczu jak maleństwo akurat leży w tym miejscu

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Nalka dobry ten pkt 1 :D mam podobnie ;)

Muszka myślę, że zielony pastel tak ale żółty już mniej bo jakoś tak zlewająco z szafami bęszie, jakoś tak mniej mi pasuje jak z fioletem :) bo też się nad tym zastanawiałam :) chociaż mogę się rzecz jasna mylić ;) chociaz jakby był ciemniejszy żółty... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 11:21

Mucha lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękna pogoda, żadnej chmurki na.niebie ;) jesteśmy na placu zabaw, syn zamiast sie bawic to ogląda mecz na.orliku i cały czas krzyczy bramka :) słodziak ;)
    Mąż na.mnie w sklepie krzyczał bo chcialam kupic.ubranka dla malucha, mowi ze mamy duzo, ale co ja poradze ze to małe to.takie słodkie :) jedną rzecz kupilam, pozniej sie pochwale :)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostalam juz takiego kopa w zoladek, ledwo zdazylam do lazienki. Ale to bylo jednorazowe, gorszy dla mnie jest ucisk na zoladek- kazdy kes musze " przemyslec" bo wystaczy jeden za duzo i juz mi niedobrze

Mucha lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja mam staly problem z brzuchem, bo macica mi stale naciska i boli, a przez to cale jelita i latwo nie jest, mam nadzieje, ze kopa nie dostane.

Nalka bierz sie w garsc...wirtualnie Cie moge kopnac ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej znajomej sie jakby " skleily" jelita pod koniec ciazy, dziecko wazylo ponad 5 kg i tak uciskalo ze po porodzie musieli jakimis preparatami wspomoc ja zeby mogla sie wyproznic zeby jelita powrocily do swojego ksztaltu. Na szczescie sie udalo bo inaczej czekala ja operacja

• excella Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komplet na przecenie 9 zł
    http://i60.tinypic.com/1xz4eq.jpg
    5szt.
    http://i59.tinypic.com/64nwom.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 12:54

Tusia84, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Ja tez dostalam juz takiego kopa w zoladek, ledwo zdazylam do lazienki. Ale to bylo jednorazowe, gorszy dla mnie jest ucisk na zoladek- kazdy kes musze " przemyslec" bo wystaczy jeden za duzo i juz mi niedobrze
    Czasem też tak mam. Macica coraz wyżej i ucisk na żołądek coraz częstszy. Ach jeszcze 3 miesiące i wszystko wróci do normy.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Natalia współczuje, dobre śniadanko stało się pożywką dla kibelka :O Ja niekiedy się boje kichać bo popuszczam kropelki moczu jak maleństwo akurat leży w tym miejscu
    Ja ostatnio mało się nie posikałam jak dostałam kopniaka od synka. A że byłam w pracy i akurat obsługiwałam klientkę to słabo by to wyglądało :(

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u nas piękna pogoda, 18 stopni i bezchmurnie :) piękny dzień na grilla ,)

Byłam dziś na 3cum usg prenatalnym i na szczęście wszystko super. Mała waży 1642g :)

excella, Nalka, maggda, evas, Tusia84, Paulina1986, Mucha, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przytylam kolejne 2.5 kg w 3 tygodnie. Już mam 10kg na plusie. Muszę ograniczyć slidkosci, bo będzie ze mną źle :)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ