X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaczki śpią, a moja za nie nadrabia.. Zdjęcie z dzisiaj:

896c29f0b59356c0med.jpg

Przeprowadzka na lewą stronę. :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 16:24

NataliaK, AISAK, weronikabp, Paulina1986, Martynika, evas, monaaa, Agusia2312, MonikaS, Tusia84, kambel, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka super :-)
    Poleżałam to mały dał mi 2 takie sobie kopniaki - a niech się mama cieszy :-( Ja chce szaleństwa w brzuchu :-)

Nalka lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he dobra ta przeprowadzka. Ja też tak chce, a ona Ciągle do środka obrocona. Brzuchol mi się rozlal, ruchy to tylko czuje jak rękę przyloze. Uparta jak matka!

wczoraj i Dziś chyba przecholowalam... ledwo moge się ruszać. Boli kręgosłup, boki, zebra- dzień z serii marudy!!!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi,dzięki,za interwencję :).

Topa,ja ostatnio też mam bardzo intensywne dni i też zauważyłam,że bardzo słabo czuję Artura.Mąż się śmieje,że jakby mnie ciągle ktoś kołysał i lulał to też bym była ospała i pewnie ma rację.

Prawda jest taka,że najintensywniej czułam syna w szpitalu,gdy od rana do nocy nie musiałam robić nic innego jak tylko leżeć i wsłuchiwać się w ruchy dziecka.A jak jesteśmy zalatane,to nie przywiązujemy do nich aż takiej wagi i na wieczór myślimy "kurcze,dawno go nie czułam",a rzecz pewnie w tym,że dawno się na nim się skupiałam :).

Poleż dłuższy czas,potrząsaj trochę brzuchem (obie dłonie po obu stronach,w jednym kierunku),napij się dużo,zjedz coś słodkiego i czekaj spokojnie.Jak do wieczora się po tym nie odezwie,to pojedź dla spokojności na IP.Ale zwróć też uwagę,czy nie czujesz przytłumionych ruchów do środka,jakby przez kilka ręczników.Znaczy to,że się odwrócił do kręgosłupa i to bardzo niewdzięczna pozycja jest,bo faktycznie strasznie słabo czuć ruchy.

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa Ty się martwisz, że maleństwo się nie rusza, a ja zaczynam się zastanawiać, dlaczego mój synek jest aż taki ruchliwy. Non stop się kręci. Czasem jest 10-15 minut spokoju i znowu daje popalić. Jak tylko się położę to mam takie same wyboje jak Nalka.

I tak źle i tak niedobrze.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi mi to piguła piwiedziała dziś, że szybko tyję teraz. Jestem wysoka, więc tego tak myślę
    nie widać, bo jeszcze się mieszczę w ubrania, choć nie wiem jakim cudem :)
    Ale waga nie kłamie i widac jak nic, już wskazówka wskazuje 76 a zaczynałam z 66 kg.
    Mam nadzieję, że uda mi się ograniczyć choć torche smakołyków, choć właśnie rozpalamy grilla
    i będzie uczta :) Same pokusy i jak tu się im oprzeć :)

Natalia - własnie miałam pytać jak zrobić kruche krówki :) Niby mam się ograniczać, a jak czytam jakie smakowite rzeczy dziewczyny
    przygotowują, to aż mi ślinka cieknie ;)

A co do siary to położna na skzole rodzenia mówiła, żeby się nie martwić jeśli jeszcze jej nie widać.
    Wszystko się pojawi po porodzie na pewno. Mi też jeszcze nic nie leci.

A co do seksu to mój M się boi, że zrobi krzywdę dziecku (głupek :) ) więc od dłuższego czasu celibat i już do samego porodu,
    no i oczywiście po porodzie przez kilka tygodni, aż się skończy połóg.
    Powiedziałam mu, że będzie musiał mi to jakoś wynagrodzić, bo ja bym tam mogła, ale on mówi że nie może bo dziecko będzie czuło :)

Co do ruchów Marcelinki, to jest ogólnie bardzo ruchliwa, szczególnie kiedy chcę spać :)
    Bywa, że w dzień jest mniej aktywna, ale po zjedzeniu czegoś słodkiego od razu się przebudza.
    Czasami skuszę się na szklankę pepsi,to potem mała strasznie bryka :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J a wrocilam do domku, farba wybrana taka jak mowilyscie jasna lila pastelowa, zjadlam i jak zwykle boli mnie zoladek i jelita (jakby mi ktos szpilki wbijal) masakra :(

Topa sproboj troche na lewym boku z nogami podciagnietymi polezec, a potem na plecy sie przekrec na Maje to dziala i czesto powoduje to ze sie przekreca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 17:37

monaaa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dzisiaj mało nas na forum, chyba przez tą ładną pogodę.

UWAGA wysyłam LIST GOŃCZY :P
    Pilnie poszukiwane:
    Limerikowo,
    vikus001
    Bankierka
    MagdaO
    fler
    Evelineq
    kambel
    Mati1980
    onka79
    Paulina1986
    Duchess
    Dawno Was dziewczynki nie widziałam, więc odzywać się i pisać co tam u Was i Waszych maluchów słychać ;)

Martynika, Mucha, NataliaK, fler, Paulina1986, vikus001 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo nie dalej jak wczoraj drapała się na forum,hehe ;).

• evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Limerikowo nie dalej jak wczoraj drapała się na forum,hehe ;).
    Mnie wczoraj mało było, to może przegapiłam :D

Martynika wrzuć listę, to będziemy wiedziały komu jeszcze manto spuścić, za nie odzywanie się :P

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala do pl leciec tylko nie pamietam czy dzisiaj czy jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 17:51

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo chyba juz w Polsce albo w drodze do Polski :-))

• Nalka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może moja córka próbuje rozepchać ten mój bebzol? Biedna, może czuje się gorsza, bo inne dzieciaczki mają większe chałupy, a u niej bidą zawiewa.. Nie daje sobie w kasze dmuchać i dostaje mi się wpierdziel za to.

Topa, a może na prawym wolisz? Zjedz krówkę i sobie tak legnij. Oddychaj głęboko, przeponowo tak nam mówiła położna na zajęciach to pobudza dzieciątko.

evas lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Vikus sesyyyyja ;-)

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dodać zdjęcie, ale udało mi się avatar zmienić :)
    Fota dość świeża bo z przed kilku dni :)

Miłego popołudnia i wieczora mamuśki :)

evas, Mucha, AISAK, Martynika, Tusia84 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka mi też ostatnio położna mówiła, że mały brzuszek i synek dlatego się tak rozpycha.
    Pewnie jest tak jak mówisz, że nasze dzieciaczki chciałby większy domek mieć :D

Choć ja uważam, że mój brzuch jest i tak duży, ale wszyscy mi mówią, że mały jak na początek 7 miesiąca.

Nalka lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makaron z truskawkami - zjedzony..
    ciasto z truskawkami - piecze się..
    lody z polewą karmelową - w zamrażarce..
    dzień rozpusty!

Maluszek właśnie zaczął harce, mój to kopie tak rytmicznie i dość szybko.
    A rano ruszał się tak jakby drgał. i mój M głupol skomentował to tak, że się pewnie zsiusiał i go otrzepało..

Nalka, Mucha, AISAK, czekajajaca, evas, Paulina1986, Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona moj ostatnio to samo mowil o siusianiu, ze napewno po tym sie tak otrzasnela :)

monaaa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczulaja mnie brzuszki ciążowe. Wszystkie są super. Nawet takie tylko tylko co widać to tak milo popatrzeć, zawsze uśmiecham się do takich mamusiek:)

a robicie sobie co jakiś czas fotki brzuszków by potem sobie zrobić brzuchatkowa os czasu?

evas lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Rozczulaja mnie brzuszki ciążowe. Wszystkie są super. Nawet takie tylko tylko co widać to tak milo popatrzeć, zawsze uśmiecham się do takich mamusiek:)

a robicie sobie co jakiś czas fotki brzuszków by potem sobie zrobić brzuchatkowa os czasu?
    No właśnie żadnego zdjęcia jeszcze nie mam zrobionego. No może kilka jak byłam na spotkaniu z mamuśkami z innego forum, ale to mi je robiono i potem na FB je widziałam.
    Muszę poprosić mojego "męża", by cyknął kilka fotek, bo zanim się obejrzymy, to będzie już po porodzie :D

9bsp388.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ