MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
He he dobra ta przeprowadzka. Ja też tak chce, a ona Ciągle do środka obrocona. Brzuchol mi się rozlal, ruchy to tylko czuje jak rękę przyloze. Uparta jak matka!
wczoraj i Dziś chyba przecholowalam... ledwo moge się ruszać. Boli kręgosłup, boki, zebra- dzień z serii marudy!!!
-
Azi,dzięki,za interwencję
.
Topa,ja ostatnio też mam bardzo intensywne dni i też zauważyłam,że bardzo słabo czuję Artura.Mąż się śmieje,że jakby mnie ciągle ktoś kołysał i lulał to też bym była ospała i pewnie ma rację.
Prawda jest taka,że najintensywniej czułam syna w szpitalu,gdy od rana do nocy nie musiałam robić nic innego jak tylko leżeć i wsłuchiwać się w ruchy dziecka.A jak jesteśmy zalatane,to nie przywiązujemy do nich aż takiej wagi i na wieczór myślimy "kurcze,dawno go nie czułam",a rzecz pewnie w tym,że dawno się na nim się skupiałam.
Poleż dłuższy czas,potrząsaj trochę brzuchem (obie dłonie po obu stronach,w jednym kierunku),napij się dużo,zjedz coś słodkiego i czekaj spokojnie.Jak do wieczora się po tym nie odezwie,to pojedź dla spokojności na IP.Ale zwróć też uwagę,czy nie czujesz przytłumionych ruchów do środka,jakby przez kilka ręczników.Znaczy to,że się odwrócił do kręgosłupa i to bardzo niewdzięczna pozycja jest,bo faktycznie strasznie słabo czuć ruchy.evas lubi tę wiadomość
-
Topa Ty się martwisz, że maleństwo się nie rusza, a ja zaczynam się zastanawiać, dlaczego mój synek jest aż taki ruchliwy. Non stop się kręci. Czasem jest 10-15 minut spokoju i znowu daje popalić. Jak tylko się położę to mam takie same wyboje jak Nalka.
I tak źle i tak niedobrze. -
nick nieaktualnyJudi mi to piguła piwiedziała dziś, że szybko tyję teraz. Jestem wysoka, więc tego tak myślę
nie widać, bo jeszcze się mieszczę w ubrania, choć nie wiem jakim cudem
Ale waga nie kłamie i widac jak nic, już wskazówka wskazuje 76 a zaczynałam z 66 kg.
Mam nadzieję, że uda mi się ograniczyć choć torche smakołyków, choć właśnie rozpalamy grilla
i będzie ucztaSame pokusy i jak tu się im oprzeć
Natalia - własnie miałam pytać jak zrobić kruche krówkiNiby mam się ograniczać, a jak czytam jakie smakowite rzeczy dziewczyny
przygotowują, to aż mi ślinka cieknie
A co do siary to położna na skzole rodzenia mówiła, żeby się nie martwić jeśli jeszcze jej nie widać.
Wszystko się pojawi po porodzie na pewno. Mi też jeszcze nic nie leci.
A co do seksu to mój M się boi, że zrobi krzywdę dziecku (głupek) więc od dłuższego czasu celibat i już do samego porodu,
no i oczywiście po porodzie przez kilka tygodni, aż się skończy połóg.
Powiedziałam mu, że będzie musiał mi to jakoś wynagrodzić, bo ja bym tam mogła, ale on mówi że nie może bo dziecko będzie czuło
Co do ruchów Marcelinki, to jest ogólnie bardzo ruchliwa, szczególnie kiedy chcę spać
Bywa, że w dzień jest mniej aktywna, ale po zjedzeniu czegoś słodkiego od razu się przebudza.
Czasami skuszę się na szklankę pepsi,to potem mała strasznie brykaweronikabp lubi tę wiadomość
-
J a wrocilam do domku, farba wybrana taka jak mowilyscie jasna lila pastelowa, zjadlam i jak zwykle boli mnie zoladek i jelita (jakby mi ktos szpilki wbijal) masakra
Topa sproboj troche na lewym boku z nogami podciagnietymi polezec, a potem na plecy sie przekrec na Maje to dziala i czesto powoduje to ze sie przekreca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 17:37
monaaa lubi tę wiadomość
-
Coś dzisiaj mało nas na forum, chyba przez tą ładną pogodę.
UWAGA wysyłam LIST GOŃCZY
Pilnie poszukiwane:
Limerikowo,
vikus001
Bankierka
MagdaO
fler
Evelineq
kambel
Mati1980
onka79
Paulina1986
Duchess
Dawno Was dziewczynki nie widziałam, więc odzywać się i pisać co tam u Was i Waszych maluchów słychaćMartynika, Mucha, NataliaK, fler, Paulina1986, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Może moja córka próbuje rozepchać ten mój bebzol? Biedna, może czuje się gorsza, bo inne dzieciaczki mają większe chałupy, a u niej bidą zawiewa.. Nie daje sobie w kasze dmuchać i dostaje mi się wpierdziel za to.
Topa, a może na prawym wolisz? Zjedz krówkę i sobie tak legnij. Oddychaj głęboko, przeponowo tak nam mówiła położna na zajęciach to pobudza dzieciątko.evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nalka mi też ostatnio położna mówiła, że mały brzuszek i synek dlatego się tak rozpycha.
Pewnie jest tak jak mówisz, że nasze dzieciaczki chciałby większy domek mieć
Choć ja uważam, że mój brzuch jest i tak duży, ale wszyscy mi mówią, że mały jak na początek 7 miesiąca.Nalka lubi tę wiadomość
-
makaron z truskawkami - zjedzony..
ciasto z truskawkami - piecze się..
lody z polewą karmelową - w zamrażarce..
dzień rozpusty!
Maluszek właśnie zaczął harce, mój to kopie tak rytmicznie i dość szybko.
A rano ruszał się tak jakby drgał. i mój M głupol skomentował to tak, że się pewnie zsiusiał i go otrzepało..
Nalka, Mucha, AISAK, czekajajaca, evas, Paulina1986, Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Rozczulaja mnie brzuszki ciążowe. Wszystkie są super. Nawet takie tylko tylko co widać to tak milo popatrzeć, zawsze uśmiecham się do takich mamusiek:)
a robicie sobie co jakiś czas fotki brzuszków by potem sobie zrobić brzuchatkowa os czasu?
evas lubi tę wiadomość
-
AISAK wrote:Rozczulaja mnie brzuszki ciążowe. Wszystkie są super. Nawet takie tylko tylko co widać to tak milo popatrzeć, zawsze uśmiecham się do takich mamusiek:)
a robicie sobie co jakiś czas fotki brzuszków by potem sobie zrobić brzuchatkowa os czasu?
Muszę poprosić mojego "męża", by cyknął kilka fotek, bo zanim się obejrzymy, to będzie już po porodzie