X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow, Nalka, ile rzeczy! Podpinam się pod pytanie Weroniki - co to są konkretnie za targi?

weronikabp lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Nalka się obłowiłaś , super :)

ja jak nie czuje wyraźnie malutkiej to proszę męża aby posłuchał czy serduszko słyszy i wtedy od razu się uspokajam i czekam aż kruszynka nabierze sil aby dalej figlować :D

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika z tym brzuchem też tak mam a ostatnio mąż stwierdził że brzuch mi się trochę obniżył i teraz nie wiem czy to dobrze czy źle ? A od jakiś 2 tyg właśnie bardzo często chodzę do tolety tak co pół godziny. Wizytę mam za tydzień to popytam lekarza co i jak

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, doskonale Cię rozumiem i doceniam, tez niczego nigdy nie dostałam od nikogo, na wszystko zarabiałam sama, mój Mąz również, tym większa satysfakcja i łezka w oku :)

Nalka to gadajże co to targi :)

Martynika lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    no to Nalka się obłowiłaś , super :)

ja jak nie czuje wyraźnie malutkiej to proszę męża aby posłuchał czy serduszko słyszy i wtedy od razu się uspokajam i czekam aż kruszynka nabierze sil aby dalej figlować :D
    A jak przykłada to słychać?

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://motherandbaby.pl/gdzie-i-kiedy/

Kurczę, widzę, że w Warszawie 14-15 czerwca.. W Krakowie chyba już były, bo jest tylko archiwum. We Wrocławiu są w maju, jakby któraś była w okolicach.

Eh i muszę powiedzieć, że to nie tyle ja nałowiłam, co mój mąż. Stał pod bramką przed 10 jak do jakiegoś wyścigu. Brał udział w konkursie "tatusiowie w ciąży" i chodził ze specjalną poduchą imitacją 9 miesiąca ciąży. Chodził z tym brzuchem po całej sali zbierając prezenty w zastraszającym tempie i już szykował się do kolejnych konkursów. Dobrze, że mnie nie opuścił na ktg i usg.:D Ale fotelik to mi chłop tak przeżywa, że mi go żal. Naprawdę.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika też z mężem dochodzimy do wszystkiego pracą własnych rąk więc doskonale Cię rozumiem - wszystko cieszy !

Martynika lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to nie są tylko targi dla kobiet w ciąży ale także dla rodzin z małymi dziećmi. Jak będzie siła i ochota to wpadajcie naprawdę warto. Tam były panie co miały tydzień do terminu, więc niektóre z was jeszcze zdążą.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A jak przykłada to słychać?

tak, dobrze już słychać serduszko przez brzuszek :D

topa42 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie umiem stwierdzić, czy mi się obniżył, czy nie. Może to kwestia tego, że urósł? Artur 19 marca miał już 1,5 kilo, więc grawitacja, chcąc nie chcąc musi działać. Bo na takie typowe obniżanie się brzucha to chyba za wcześnie?

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    tak, dobrze już słychać serduszko przez brzuszek :D
    O to mąż musi posłuchać :-) Ale lody zadziałały minęło 20 minut i 12 ruchów i trochę mocniejszych ale tak jakby do środka :-) uf trochę jestem spokojniejsza

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja właśnie nie umiem stwierdzić, czy mi się obniżył, czy nie. Może to kwestia tego, że urósł? Artur 19 marca miał już 1,5 kilo, więc grawitacja, chcąc nie chcąc musi działać. Bo na takie typowe obniżanie się brzucha to chyba za wcześnie?
    No mój mąż widzi - a ja muszę zrobić zdjęcie więc porównam :-)
    a co do takiego typowego obniżania to nie mam pojęcia kiedy to się dzieje ?

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam pamiętam jak dziewczyny z III trymestru mówiły, że parę tygodni przed porodem, ale nie wiem dokładnie. Ktoś do tego już doszedł na szkole rodzenia? :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Coś tam pamiętam jak dziewczyny z III trymestru mówiły, że parę tygodni przed porodem, ale nie wiem dokładnie. Ktoś do tego już doszedł na szkole rodzenia? :)
    Nawet nie strasz ! Do daty co urodziłam moją córkę zostało mi 9 tyg :-( i mam nadzieję że synek nie będzie taki szybki

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:49

Tusia84, AISAK, excella, Nalka, Duchess, maggda, Agusia2312, weronikabp, sunset, Paulina1986, monaaa, nutka, evas, MonikaS, Niesforna, alexast lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie jak będę na siłach to się wybiorę na te targi w maju we Wrocławiu :)

Nalka lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wam rano pisałam, ze też mam zauważalne obniżenie brzuszka, wiec jak i wy zobaczylyscie to też mnie więcej w tym samym czasie- widocznie tak ma być!

Nalka- Słodkie- facet z brzuchem:) musiało to super wygladac:) masz fotke?

Nalka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    U mnie na szkole rodzenia była mowa, że na 2-3 tygodnie przed porodem.

AISAK no właśnie głupol ze mnie, bo zapomniałam aparatu! I nie mam zdjęć. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 19:50

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka to wielka szkoda... Mam też nadzieje ze te brzuchy to czysta fizyka a nie zwiastun wcześniactwa. bo biorąc twój post za proroczy to parę z nas urodzi w kwietniu:) co prawda my chcieliśmy miec kwietniowego bobaska, ale musi poczekać do drugiej polowy maja, bo wtedy będę miec poprane i przygotowane wszystko.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka super łupy;) Fajnie ze się wybraliście na takie targi ;)

My dziś byliśmy u teściów w odwiedzinach i zjedliśmy desery lodowe to mały zaczął szaleć po lodach bardzo ;) achh te dzieciaczki naprawdę lubieja takie słodkości :D a taka pogoda jak dziś mogłaby być codziennie;)

Nalka, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ