X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    tak, dobrze już słychać serduszko przez brzuszek :D
    Mój m dziś próbował posłuchać ale nie mógł znaleść ale za to przy jednym podejściu dostał kopniaka w uszko :) nasza dzidzia nie lubi być podsluchiwana :)

maggda, evas lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Coś dzisiaj mało nas na forum, chyba przez tą ładną pogodę.

UWAGA wysyłam LIST GOŃCZY :P
    Pilnie poszukiwane:
    Limerikowo,
    vikus001
    Bankierka
    MagdaO
    fler
    Evelineq
    kambel
    Mati1980
    onka79
    Paulina1986
    Duchess
    Dawno Was dziewczynki nie widziałam, więc odzywać się i pisać co tam u Was i Waszych maluchów słychać ;)

Jestem rowniez ale meeega zabiegana....pisalam wam o sesji ja nie wiem co sie ze mna dzieje....w piatek o 20 jadac przez Poznan mijam zawsze miejsce gdzie wyswietla sie data i godzina i tak patrze 28....mysle sobie no kurcze jak 28? przeciez mialam miec sesje brzuszka w sobote ale 5 kwietnia!!!! kurde pomylilam sie o tydzien jak mozna byc tak roztargnionym???moj maz sie ze mnie tylko smial:)))mielismy malowanie kuchni szykuje sie jeszcze malowanie salonu ehhh calymi dniami w ikei dokupowanie jeszcze szaf i pudel do gospodarczego ktore rowniez remontujemy, pozniej wracamy brzuch twardnieje z tego latania i zalatwiania i nie mam juz sil wejsc na kompa tylko kapiel i lezenie....co u was mamuski????jak sie czujecie?brzuszki rosna pewno co? mi juz nie jest tak lekko szczerze wam powiem:)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka- aleś łupów nazbierała;) Kurcze, do Wrocławia mamy niedaleko, ale nie mam pojęcia jak będę czuć się pod koniec maja;P W pierwsze dni czerwca bym chciała urodzić:P

Martynika- gratuluję;) My przeżywaliśmy to niedawno, 30listopada była nasza pierwsza noc w nowym mieszkanku:) Też niewielkie, w kredycie, ale nasze miejsce, gdzie chce się każdego dnia wracać;) Tylko my nie mieliśmy takiego wielkiego pola do popisu, bo tylko urządzaliśmy kuchnię- meble, kafle były po poprzednich właścicielach, łazienka i toaleta nam się nie podobają ale nie stać nas teraz na remonty i bałagan, salon był po remoncie ale poprzednich właścicieli i tylko maleńka sypialnia została pomalowana na nasz kolor, położyliśmy deski(razem;) ) i tyle- szafa wielka też tu stała. Łożka dopiero niedawno się doczekaliśmy, a w salonie kupiliśmy tylko regał i narożnik, bo wszystko mieliśmy(na wynajmowane kupiliśmy tv, szafkę pod tv, stół z krzesłami,bo nic nie było).
    Ale i tak cieszyło i nadal cieszy urządzanie, nowe firanki, teraz się wzięłam już jakiś czas temu za sianie ziół które wylądują na balkonie;)

Galanea, Tusia84, weronikabp, evas, Nalka, Martynika lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od ranca spac nie moge i szykuje sie na wizyte poloznej srodowiskowej....o co pytac dziewczyny?

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamutki:) znowu piękna pogoda za oknem, oby tylko w miarę ciepło było.

Powiem Wam, ze miałam dziś sen, ze urodziłam szybko, bezboleśnie prawie i do tego chłopca. Wyglądał identycznie jak syn brata ciotecznego. Ja z nim nie mogłam leżeć on sam leżał na moim łóżku z innymi mamami i ich pociechami. Później mogłam się nim zajmować, okazało się ze miał zapalenie ucha.
    Najbardziej traumatyczne było to, ze trzeba było znowu pampersowac się przez te krwawienie. Zawsze początku okresu miałam obfite i powiem wam ze cala noc ze skulonymi nogami spalam haha.

Miłego dnia Wam życzę.

Ps. vIkus taka mala gafffke zawsze można strzelic:) to tylko tydzień roznicy:)

cieszę się ze macie pospelniane marzenia. Ja mam nadzieje ze w przyszłym roku uda nam się też coś kupić.

Aa tak na marginesku mego M siostra prawdopodobnie poronila- podejrzewają ciążę pozamaciczna i samoczynne oczyszczenie. Bidulka 3 ciążę i 1 bobas, z którym ciągle lezala przez łożysko odklejajace, ale utrzymała ja. A teraz znowu.. Przyznam, ze zdziwilismy się ze bobasa planują chociaż wkoncu ona 31lat, on33.A po przejściach i braku mieszkania nie będą próbować. Ah. Zrobią jak uważają tylko znowu wszystko na głowie teściów będzie. To myślę ze jest nie fair, jakby jeszcze szwagier był codziennie w domu, a to na torach jeździ... Myślę ze to dla nich wygodne jest bardzo mieszkanie z rodzicami ale moim zdaniem wogole nie odpowiedzialne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 08:42

vikus001 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie sie wstaje o 7 :)
    Pisałyscie jakis czas temu ale juz tego nie znajde, co mozna brać na przeziębienie, katar,ból gardła. Czuje sie mega fatalnie i nie mam siły nic robic. Ale wstac do dziecka trzeba. Wziełam rano apap bo już boli mnie glowa :( piekne slonce wyszlo mi bokiem :(
    Wczoraj maluch w brzuchu byl taki aktywny, tak mnie kopał ze nie ułatwiał mi odpoczynku.

• maggda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w ten jakże piękny poniedziałkowy poranek :D
    Ja w nocy spać nie mogłam bo sąsiada pies cały cas szczekał, ale słoneczko przywróciło mi sile i jest ok, tylko niestety się zapomniałam ze dzisiaj miałam iść na badania krwi moczu i glukozy a już zjadłam bananka i się wysiusiałam ahhh ta skleroza moja :)

AISAK, weronikabp lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja tez uważam ze ciągłe siedzenie komuś na karku jest mega nie odpowiedzialne i nie dojrzale, ja z M wolimy sami wszystko zrobić przynajmniej mamy satysfakcje jak dochodzimy do czegoś. Ale nie każdy tak myśli, męża brat niestety traktuje mamę jak dojną krowę za przeproszeniem i wszystko musi być tak jak on sobie tego życzy

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to co pomozecie z tymi pytaniami? bo mam pustke w glowie:) a tyle chcialam sie dowiedziec...

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, zrób sobie listę pytań, na które nie znasz odpowiedzi, dotyczące pielęgnacji, karmienia, itp :))
    np: pozycje do karmienia, pozycja do spania, czy otulać, jak otulać dziecko na początku, jak kąpać, czy używac klinu w łóżeczku, czy na płasko, jak czyścić nosek, jak przecierać oczki solą fizjologiczną itd :))
    Excella, na przeziębienie prenalen syrop polecam, oraz domowe sposoby, miód, cytrynka, imbir itd - zdrówka!

Magda i co kiedy zrobisz badania, jutro? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 08:48

excella, vikus001 lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus np o:
    - opadający brzuszek,
    -pobieranie wymiarów miednicy,
    - szczepionki
    - apteczkę dla malucha
    - dietę po porodzie
    - w co ubierać w czerwcu brzdąca
    - jak wcześnie można prać ubranka itp
    Ja zadam te same pytanka ale w maju dopiero.

vikus001 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miala byc miedzy 8/9 i narazie cisza....

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jak nie zapomnę się znowu to mam nadzieje ze jutro dotrę tam :D

weronikabp lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki ;)

Mnie dziś obudził potworny skurcz łydki :( och jak ja tego nie lubię, a ostatnio zdarza mi się to coraz częściej :(

Wstawiłam już pranie, ładna pogoda to wywieszę na balkonie. A potem do pracy śmigam. Miałam mieć wolne, ale jak zwykle lecę. To się chyba nazywa pracoholizm :P zastanawiam się jak ja wytrzymam po porodzie w domu.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Cześć Kobietki ;)

Mnie dziś obudził potworny skurcz łydki :( och jak ja tego nie lubię, a ostatnio zdarza mi się to coraz częściej :(

Wstawiłam już pranie, ładna pogoda to wywieszę na balkonie. A potem do pracy śmigam. Miałam mieć wolne, ale jak zwykle lecę. To się chyba nazywa pracoholizm :P zastanawiam się jak ja wytrzymam po porodzie w domu.
    a magnez bierze? :)

• excella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Cześć Kobietki ;)

Mnie Aspargin pomógł na taki skurcze :)

• evas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie muszę chyba zacząć coś brać, bo to się zdarza coraz częściej. Ale ja tak nie lubię łykać leków :( jedyne o których nie zapominam to te od tarczycy. Inne witaminki wtedy gdy sobie przypomnę.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.. taki miał być słoneczny dzień, a u mnie słoneczka nie widać schowało się.

Też miałam ciężki weekend ale nie będę marudziła.. ogólnie to od wczoraj moja córcia zaczęła wysoko gorączkować.. nic jej nie dolega tylko ta gorączką.. została ze mną w domku i do lekarza się z nią wybiorę później.. teraz zasnęła więc lecę nastawić obiadek..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu zdrówka dla Małej, a Ty jak się czujesz? i ja tam chcę żebyś nam truła, od tego jesteśmy również :) komu jak nie nam ;)

evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, zdrówka dla córeczki ;) oby nie było to nic poważnego.

Mój Michał w zeszłym roku dostał wysokiej gorączki ponad 40 stopni. Wsadziliśmy mu nogi do miski z letnią wodą i potem do łóżka, żeby się wygrzał. Tak się wypocił, że trzeba było cała pościel wymieniać. Po kilku godzinach obudził się jak nowo narodzony. I żadne choróbsko się nie rozwinęło.

Tusia84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ