X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna - wszystkiego naj z okazji urodzinek :)

Paula i Agusia - trzymam kciuki za wasze jutrzejsze wizyty. Napewno będzie wszystko ok :)

Ja w środę idę zrobić badania a w piątek mam wizytę.

Muszko - mój maluch też jest coś (od wczoraj) bardzo leniwy i daje o sobie tylko od czasu do czasu znać.

weronikabp, Niesforna, Paula222 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast to pewnie taki moment przejsciowy leniuszkowania. Sprawdzalam detektorem i tetno 150 wiec jest ok.
    Ale mi sie chce spaaaaac.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wszystkiego naj z okazji urodzinek:)

Alexast to juz trzymam Kciuki:)
    Ja chyba bede miec złe wyniki moczu bo pierwszy raz mi sie na dnie kubeczka zebrał osad;/ no nic gin tabletki przepisze i bede dzielnie łykać :)

Niesforna lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja po 2, 3 dniach posuchy od soboty się rozbrykała, co mnie bardzo cieszy ale wiem, ze lada chwila znowu może być cisza, powiem Ci Muszko, że gdyby nie detektor w tych dniach ciszy to bym zwariowała chyba :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to prawda, ja sie ciesze ze go mam bo mnie uspokaja...niby glupotka a jednak daje duzo.
    Zaczelam zamawiac rzeczy dla malej i czekam teraz az kurierzy zaczna sie zjawiac :) wozek i mebelki dopiero w polowie kwietnia, albo nawet po swietach bede zamawia zeby w polowie maja wszystko najpozniej bylo. Po drodze maz pomaluje pokoj malej. Termin mam na 25 czerwca, wiec sie powinnam wyrobic.

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj na fejsie trafiła okazja :) dziewczyna z mojego miasta sprzedaje ciuszki, śliczne rampersiki, spodenki i takie tam. Jutro po nie jadę, aż się nie umiem doczekać :)

weronikabp, Mucha, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast rampersy dla naszych maluchów są super, sama kupiłam kilka i dostałam od bratowej, na lato genialny pomysł :)

Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my z Michałkiem właśnie wróciliśmy niedawno z placu zabaw. Tak siedzieć na ławce to chłodno bo wiatr zimny powiewa. Za to słońce grzeje po pleckach :) wytrzymaliśmy chyba z godzinę, tzn ja bo Michaś siedziałby dłużej, ale w sumie jak oznajmiłam, że pora do domu to i zbytnio nie protestowwał - pewnie też troszkę zmarzł :)zaraz położę go lulu :) a sama chyba zacznę porządkować ubrania :) bo i u Michałka trzeba posegregować co za małe i te co od siostry przywiozłam dla dzidziusia :) już zrobiłam wolne miejsce w komodzie :)
    spać mi się chce - wczoraj siedziałam do 1 w nocy nad deklaracją stowarzyszenia dla męża bo do dzisiaj był termin złożenia :] właściwie to i wczoraj cały dzień na to poświęciłam - straszny bałagan mieli w papierach :] ehhh te chłopy
    chyba teraz pora na drugą kawkę. a dzisiaj rano ciśnienie miałam 90/67 heh jak nie za wysokie to znowu ledwo ciepła ;)

Galanea, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wszystkiego najlepszego spełnienia wszystkich marzeń..

Paula, Natalia i Agusia to kciukasy za nasze jutrzejsze wizyty :*

Alexast powodzenia na wynikach jutro :)

Ja byłam u lekarza z mają córa i to wirus więc dostała tylko leki na wzmocnienie.. mam zbijać gorączkę i powinno być dobrze..

Po drodze do domu zajechałam do sklepu dziecięcego u nas bo widziałam na wystawie nowe wózki więc weszłam.. i nawet spodobał mi się x-lander na rok 2014/2015 bo jest taki zgrabny, model cite
    tu link

http://x-lander.pl/product,xcite.html

http://allegro.pl/wozek-x-lander-x-cite-2w1-2014-spiworek-i4077723637.html

a i przyszła paczka z kilkoma ciuszkami upolowanym na allegro.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 14:59

Mucha, Galanea, Niesforna, Martynika, Agusia2312, weronikabp, NataliaK, alexast lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam Martynika gratuluję nowego mieszkania oby żyło i mieszkało Wam się tam najlepiej jak to możliwe ;)

Natalia super że już masz 31 tyg skończonych ;) pamiętam jak trafiłam do szpitala i pytały mnie dziewczyny, który tydz. a ja że 24 a one np. 32 to mówiłam "ale Wam fajnie, też już bym chciała" a to takie odległe i abstrakcyjne było ;) no i jeszcze trochę mi nadal brakuje ale pod koniec kwietnia i ja będę się cieszyła moim 32 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 14:55

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my kupowaliśmy x-landera ale x- Move:) Tobie tez powodzenia na wizycie:)

Tusia84 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu konkrwetnie ten model chcesz?

fajny kolorystycznie ;)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu konkrwetnie ten model chcesz?

fajny kolorystycznie ;)

No właśnie nie wiem czy ten kolor.. bo ja coś w szarościach chciałam, a nie ma :/
    No ale ten też ciekawy bo taka złamana czerń.. tylko nie wiem czy mnie ta pstrokatość nie będzie denerwowałam :D beżowy też mi się podoba

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No właśnie nie wiem czy ten kolor.. bo ja coś w szarościach chciałam, a nie ma :/
    No ale ten też ciekawy bo taka złamana czerń.. tylko nie wiem czy mnie ta pstrokatość nie będzie denerwowałam :D beżowy też mi się podoba
    Beż jest zawsze super ale powiem Ci że to połączenie też bardzo mi się podoba, bardzo oryginalne, a ja takie lubię :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Beż jest zawsze super ale powiem Ci że to połączenie też bardzo mi się podoba, bardzo oryginalne, a ja takie lubię :)

No Pan mówił, że to limitowana edycja kolorystyczna dlatego jest trochę droższa niż pozostałe kolory :) ale w sklepie mieli właśnie to zestawienie i ciekawie to wyglądało :) fajnie się jeździło taki zwrotny i wygląda na bardzo zgrabnie przy innych wózkach, a gondola wcale nie jest malutka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 15:08

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna- wszystkiego najsłodszego życzę.

Witam Mleczną Mamę w gronie Mleczarek.

Dziewczynki powodzonka na wizytach, ja w środę lecę na badania , bo 7-ego mam urodzinkową wizytę.

Vikus- czekamy na relacje z wizyty położnej:)

Co do rapersików to śledzę na allegro ale boje się , że jakieś szmaty przyjdą- może macie sprawdzonego sprzedawce w tym temacie?

A moja Panna przeniosła się dzisiaj troszku wyżej- czuję nad pępusiem. Zjadła własnie i ucichła. Ooooo chyba usłyszała ze o niej klikam i się wierci:)

Tusia84, Galanea, weronikabp, NataliaK, Niesforna lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki mojej Przyjaciółce i przepisowi od Niej (trochę go zmodyfikowałam) zrobiłam najlepsze babeczki jakie w życiu jadłam, bazyliowe z dużą ilością świeżej bazylii, mąką żytnią i amarantusową, mielonymi migdałami, orzeszkami pini, kozim serem - odjazd kulinarny! :)

3b7213210c36a243m.jpg
    7d45f581edeca9efm.jpg

AISAK, Galanea, Agusia2312, Duchess, Nalka, alexast, vikus001 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, jak ja jestem chora :( mam kaszel, katar taki że nie widzę na oczy a głowa mnie boli niemiłosiernie.

• nutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Cześć dziewczyny,
    ja się wkurzyłam bo normalnie jakiegoś pecha mam do dziwnych ludzi. Chcieliśmy sobie sprawić szynszylkę. Siedziałam więc w necie szukałam czy przypadkiem ktoś nie chce się pozbyć... nie było a chyba z miesiąc czatowałam. Wkońcu postanowiłam,że kupimy od kogoś bo to szybciej będzie jak czekać na darmowe. Zgadałam się z panem ale z miejscowości innej, że nam dowiezie jak będzie do naszego miasta się wybierał. Dwa tyg minęły a od niego żadnego kontaktu - za to znalazłam ogłoszenie, że ktoś chce oddać. Zadzwoniłam - umówiłam się na następny dzień wieczór odebrać. Drugi dzień i tel, że przeprasza bo jednak siostra do siebie zabierze. A ja już synkowi obiecałam, że szynszylka będzie wieczorkiem i jemu tak smutno było i pół dnia przeżywał, że jednak nie będzie. a tam oczywiście do tego pana maila napisałam, że już nie musi wieźć bo już mamy to czego chcemy :) i że dziękuję. no i nas ta babka wkopała. najpierw obiecała, że nam przetrzyma a później się rozmyśliła. teraz znalazłam znowu w tamten czwartek ogłoszenie, że do sprzedania jest. pytam w mailu czy nadal aktualne bo jak tak to ja jestem zainteresowana. po całej dobie dostałam odp, że "witam, ogłoszenie jest nadal aktualne:)". no to ja piszę: to jestem zainteresowana proszę o kontakt tel podałam i czekam. a tu brak przez 3 dni kontaktu. teraz wchodzę na pocztę, że przeprasza, że nie odpisała bo nie miała dostępu do kompa, i że szynszyla jest do odbioru w miejscowości x. i tyle z inormacji. wkurzyłam się jak cholera. napisałam: to może jakiś adres, lub nr tel? zresztą podałam swój nr tel. i teraz czekaj grom wie ile czasu aż ta babka odpisze. ludzie to jacyć niepoważni są..... grrrrrrrrrrr

a tak z innej beczki - zostało mi 66 dni do porodu hihi

Może tu pomogą znaleźć? Nie wiem jak to z szynszylami, wiem że jest Stowarzyszenie pomocy Królikom i jest bardzo dużo do adopcji. Może szynszylowe też jest?:)

Mój mąż mówi do mnie Szynszyl:P Hhaha:) I w sklepie zawsze jak idziemy po karmę to ogląda szynszyle i mówi, że kiedyś kupi:P

MonikaS lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wyglądają super, czytając sam skład odlatuje:)
    Niestety u mnie w 65tys mieście nie ma nie ktorych skladnikow:)

Potrzebuje pomysłu na ciasto urodzinkowe dla mnie i męża.

weronikabp lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ