X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, to może do lekarza, żeby Ci się bardziej nie rozkręciło i na płuca nie poszło?

Weronika - ależ Ty fajnie gotujesz! :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Rany, jak ja jestem chora :( mam kaszel, katar taki że nie widzę na oczy a głowa mnie boli niemiłosiernie.

Wspolczuje, u mnie sama koncowka, na forum PRZEZIEBIENIE W CIAZY pisałam co aplikowalam, ty oczywiście możesz dorzucić do mojej listy domowe sposoby, ja niestety przy cukrzycy musiałam je pominąć.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak liczyłam że pomogą mi domowe sposoby, ale jak nie to muszę się wybrać przynajmniej do apteki do znajomej farmaceutki żeby mi cos poleciła

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Weronika wyglądają super, czytając sam skład odlatuje:)
    Niestety u mnie w 65tys mieście nie ma nie ktorych skladnikow:)

Potrzebuje pomysłu na ciasto urodzinkowe dla mnie i męża.

Aisak mogę Ci polecić tort bezowy z lemon curd, który bardzo lubię (będziesz do niego potrzebować lemon curd, który robię wg Nigelli Lawson):
    http://www.mojewypieki.com/przepis/cytrynowy-tort-bezowy

lub czekoladowe z malinami, które też uwielbiam :)
    http://slodkogorzkiswiat.blogspot.com/2011/09/ciasto-czekoladowe-z-malinami.html
    Karolina - mi bardzo pomógł prenalen syrop, no ale jeśli Cię mocno wzięło to pewnie trzeba się dać osłuchać. Zdrówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 15:53

AISAK, NataliaK, Nalka lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK- powiedz co lubisz to ci wymyślę ciast ile chcesz;) Czy z kremem, czy suche, czy torcik, czy z owocami, czy co tam lubisz?:)

Już po wizycie położnej;) A za tydzień szkołę rodzenia zaczynamy:)

weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    I zapomniałam Martynika gratuluję nowego mieszkania oby żyło i mieszkało Wam się tam najlepiej jak to możliwe ;)

Natalia super że już masz 31 tyg skończonych ;) pamiętam jak trafiłam do szpitala i pytały mnie dziewczyny, który tydz. a ja że 24 a one np. 32 to mówiłam "ale Wam fajnie, też już bym chciała" a to takie odległe i abstrakcyjne było ;) no i jeszcze trochę mi nadal brakuje ale pod koniec kwietnia i ja będę się cieszyła moim 32 tyg.

Nuuu , teraz jakoś czas leci mi bardzo szybko, tydzień za tygodniem leci:) dziś dla odmiany(przecież to rzadkie zjawisko) zaczęłam płakać bo stwierdziłam że przecież już niewiele czasu zostało i jak to tak BEZ BRZUCHA?! Jak to będzie?! ahhh... te hormony :D chwile później już przeklinałam jak szewc, że już nie chce brzucha bo goliłam nogi trochę na oślep i się zacięłam a leciało jak co najmniej z świniaczka dość potężnie zaciętego. Tak więc sobie odpuściłam i dokończe wieczorem jsk mąż będzie bo ginek jutro będzie miał ze mnie niezłą polewkę :P Pod koniec dnia jak sobie myśle co wyprawiałam w ciągu dnia to mąż ma kabaret ;-)
    Tusia, swoją drogą wózeczek zajebisty, powiem Ci że nie widziałam, a żałuje bo przypadł mi do gustu bardzo ;>

Weronika te Twoje rarytasy sprawiają że ciągle bym coś robiła, ten blog na którym było to czekoladowe ciasto przeglądałam miliard razy i miliard razy miałam ochotę zjeść tableta oglądając je :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 16:05

weronikabp, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, my mieliśmy parę dobrych lat koszatniczki. Genialne stworzenia :) w szczególności jak się ma parkę bo bardzo ajnie o siebie dbają :) niestety już z racji wieku nam pozdychały, że się tak brzydko wyrażę. Obiecaliśmy sobie, że po koszatniczkach kupimy szynszylka. aktycznie jest takie cuś co zajmuje się adopcjami szynszyl, ale nie ma jakoś nic z mojej miejscowości a w Polskę za szynszylą jechać nie będę ;) dosłownie przed 20 min odezwała się ta osoba, o której pisałam :) dzisiaj jedziemy odebrać szynszylka, udało się umówić na 19 :) Michaś będzie szczęśliwy bo biedny tęskni za koszatniczkami. Zawsze je wypuszczaliśmy a on im smakołyki dawał - a ile miał przy tym radości :) Dzięki temy, że od jego urodzenia były koszatniczki - doskonale wie jak się z nimi obchodzić. Oczywiście muszę zawsze mieć na oku bo wiadomo jak to takie malutkie dzieci :) coś do głowy strzeli.... :)

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, na pewno jak najmniej kremu. Torcik albo coś z owockami.TO wtedy i ja będę mogła skosztować:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj jak ja bym ciasta z kremem zjadła a najbardziej to mam ochotę na sernik taki najzwyczajniejszy ze zwwyczajnych :) aż chyba pójdę twarożku zjem hihi

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mi też przypadł do gustu i nie wiem kiedy one wyszły bo to jest model 2014/2015 i sama wcześniej nie widziałam ale też bardzo mi się podobał w sklepie w prowadzeniu i w tym zgrabnym wyglądzie :) a że wcześniej nam obu podobały się podobne wózki więc mnie nie dziwi że i ten Tobie też się podoba :)

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten Prenalen jest bez recepty?

• Nalka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikę trzeba dać do Ugotowanych, żeby zgarnęła 5 tysiaków.;D

NataliaK, weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:

tak- bez recepty. SYROPEK NA NATURALNYCH WYCIĄGACH. Są chyba jeszcze tabletki na gardło prenelan.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:

Bez recepty, są tabletki na gardło i syrop z tego co wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Weronikę trzeba dać do Ugotowanych, żeby zgarnęła 5 tysiaków.;D

DO Mastercheeefa!

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Bez recepty syrop dla kobiet w ciąży.. jednak okazuje się, że trzeba uważać moja siostra ma właśnie straszny katar jest w ciąży była dziś u lekarza i wiadomo jak przy katarze zaraz kaszel i on powiedział, żeby nie brała tego syropu prenalen bo on działa wykrztuśnie.. i wiecie co ja na początku ciąży jak byłam przeziębiona to go brałam i bardzo długo męczył mnie suchy kaszel możliwe, że sama pobudzałam go tym syropem..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    tak, to taki niegroźny syropek z malin i czosnku ;)

Tusiu tego nie wiedziałam, mi zawsze pomagał kiedy coś mnie pobierało, ale z niczym nie wolno przeginać, więc z prenalenem też nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za miłe słowa, ale ja się dopiero uczę, gotuję odkąd rzuciłam korporację, więc od niedawna :) ale uwielbiam to robić, ciągle coś eksperymentuję, a Jamie Olivier jest moim guru :) do programów kulinarnych to mi jeszcze baaaaardzo dalekooooo :) Z resztą nie wybieram się, parcia na szkło u mnie nie stwierdzono :)

Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarz, mowila zeby.uwazac z tym syropem. Pare dni i starczy. Ona mowi ze nie ufa malinom i mogą powodowac skurcze. Ja teraz pije bo nic innego nie mam :) na noc biore apap

• Nalka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK ja też polecam tort bezowy z lemon curd. Sama robię rzadko, bo mój mąż nie przepada za słodkościami a ja nie daje rady tyle wchłonąć. Jest jednak przepyszny, naprawdę warto. Tylko lemon curd zmieszaj z bitą śmietaną, nie jest tak gryzący, ma konsystencję kremu i ładnie się trzyma. Podaję taki torst z dużą ilością owoców. Super orzeźwiający!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:02

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ