X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina, to może do lekarza, żeby Ci się bardziej nie rozkręciło i na płuca nie poszło?

Weronika - ależ Ty fajnie gotujesz! :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Rany, jak ja jestem chora :( mam kaszel, katar taki że nie widzę na oczy a głowa mnie boli niemiłosiernie.

Wspolczuje, u mnie sama koncowka, na forum PRZEZIEBIENIE W CIAZY pisałam co aplikowalam, ty oczywiście możesz dorzucić do mojej listy domowe sposoby, ja niestety przy cukrzycy musiałam je pominąć.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak liczyłam że pomogą mi domowe sposoby, ale jak nie to muszę się wybrać przynajmniej do apteki do znajomej farmaceutki żeby mi cos poleciła

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Weronika wyglądają super, czytając sam skład odlatuje:)
    Niestety u mnie w 65tys mieście nie ma nie ktorych skladnikow:)

Potrzebuje pomysłu na ciasto urodzinkowe dla mnie i męża.

Aisak mogę Ci polecić tort bezowy z lemon curd, który bardzo lubię (będziesz do niego potrzebować lemon curd, który robię wg Nigelli Lawson):
    http://www.mojewypieki.com/przepis/cytrynowy-tort-bezowy

lub czekoladowe z malinami, które też uwielbiam :)
    http://slodkogorzkiswiat.blogspot.com/2011/09/ciasto-czekoladowe-z-malinami.html
    Karolina - mi bardzo pomógł prenalen syrop, no ale jeśli Cię mocno wzięło to pewnie trzeba się dać osłuchać. Zdrówka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 15:53

AISAK, NataliaK, Nalka lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK- powiedz co lubisz to ci wymyślę ciast ile chcesz;) Czy z kremem, czy suche, czy torcik, czy z owocami, czy co tam lubisz?:)

Już po wizycie położnej;) A za tydzień szkołę rodzenia zaczynamy:)

weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    I zapomniałam Martynika gratuluję nowego mieszkania oby żyło i mieszkało Wam się tam najlepiej jak to możliwe ;)

Natalia super że już masz 31 tyg skończonych ;) pamiętam jak trafiłam do szpitala i pytały mnie dziewczyny, który tydz. a ja że 24 a one np. 32 to mówiłam "ale Wam fajnie, też już bym chciała" a to takie odległe i abstrakcyjne było ;) no i jeszcze trochę mi nadal brakuje ale pod koniec kwietnia i ja będę się cieszyła moim 32 tyg.

Nuuu , teraz jakoś czas leci mi bardzo szybko, tydzień za tygodniem leci:) dziś dla odmiany(przecież to rzadkie zjawisko) zaczęłam płakać bo stwierdziłam że przecież już niewiele czasu zostało i jak to tak BEZ BRZUCHA?! Jak to będzie?! ahhh... te hormony :D chwile później już przeklinałam jak szewc, że już nie chce brzucha bo goliłam nogi trochę na oślep i się zacięłam a leciało jak co najmniej z świniaczka dość potężnie zaciętego. Tak więc sobie odpuściłam i dokończe wieczorem jsk mąż będzie bo ginek jutro będzie miał ze mnie niezłą polewkę :P Pod koniec dnia jak sobie myśle co wyprawiałam w ciągu dnia to mąż ma kabaret ;-)
    Tusia, swoją drogą wózeczek zajebisty, powiem Ci że nie widziałam, a żałuje bo przypadł mi do gustu bardzo ;>

Weronika te Twoje rarytasy sprawiają że ciągle bym coś robiła, ten blog na którym było to czekoladowe ciasto przeglądałam miliard razy i miliard razy miałam ochotę zjeść tableta oglądając je :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 16:05

weronikabp, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, my mieliśmy parę dobrych lat koszatniczki. Genialne stworzenia :) w szczególności jak się ma parkę bo bardzo ajnie o siebie dbają :) niestety już z racji wieku nam pozdychały, że się tak brzydko wyrażę. Obiecaliśmy sobie, że po koszatniczkach kupimy szynszylka. aktycznie jest takie cuś co zajmuje się adopcjami szynszyl, ale nie ma jakoś nic z mojej miejscowości a w Polskę za szynszylą jechać nie będę ;) dosłownie przed 20 min odezwała się ta osoba, o której pisałam :) dzisiaj jedziemy odebrać szynszylka, udało się umówić na 19 :) Michaś będzie szczęśliwy bo biedny tęskni za koszatniczkami. Zawsze je wypuszczaliśmy a on im smakołyki dawał - a ile miał przy tym radości :) Dzięki temy, że od jego urodzenia były koszatniczki - doskonale wie jak się z nimi obchodzić. Oczywiście muszę zawsze mieć na oku bo wiadomo jak to takie malutkie dzieci :) coś do głowy strzeli.... :)

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, na pewno jak najmniej kremu. Torcik albo coś z owockami.TO wtedy i ja będę mogła skosztować:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj jak ja bym ciasta z kremem zjadła a najbardziej to mam ochotę na sernik taki najzwyczajniejszy ze zwwyczajnych :) aż chyba pójdę twarożku zjem hihi

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mi też przypadł do gustu i nie wiem kiedy one wyszły bo to jest model 2014/2015 i sama wcześniej nie widziałam ale też bardzo mi się podobał w sklepie w prowadzeniu i w tym zgrabnym wyglądzie :) a że wcześniej nam obu podobały się podobne wózki więc mnie nie dziwi że i ten Tobie też się podoba :)

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten Prenalen jest bez recepty?

• Nalka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikę trzeba dać do Ugotowanych, żeby zgarnęła 5 tysiaków.;D

NataliaK, weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:

tak- bez recepty. SYROPEK NA NATURALNYCH WYCIĄGACH. Są chyba jeszcze tabletki na gardło prenelan.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:

Bez recepty, są tabletki na gardło i syrop z tego co wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Weronikę trzeba dać do Ugotowanych, żeby zgarnęła 5 tysiaków.;D

DO Mastercheeefa!

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Bez recepty syrop dla kobiet w ciąży.. jednak okazuje się, że trzeba uważać moja siostra ma właśnie straszny katar jest w ciąży była dziś u lekarza i wiadomo jak przy katarze zaraz kaszel i on powiedział, żeby nie brała tego syropu prenalen bo on działa wykrztuśnie.. i wiecie co ja na początku ciąży jak byłam przeziębiona to go brałam i bardzo długo męczył mnie suchy kaszel możliwe, że sama pobudzałam go tym syropem..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    tak, to taki niegroźny syropek z malin i czosnku ;)

Tusiu tego nie wiedziałam, mi zawsze pomagał kiedy coś mnie pobierało, ale z niczym nie wolno przeginać, więc z prenalenem też nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za miłe słowa, ale ja się dopiero uczę, gotuję odkąd rzuciłam korporację, więc od niedawna :) ale uwielbiam to robić, ciągle coś eksperymentuję, a Jamie Olivier jest moim guru :) do programów kulinarnych to mi jeszcze baaaaardzo dalekooooo :) Z resztą nie wybieram się, parcia na szkło u mnie nie stwierdzono :)

Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarz, mowila zeby.uwazac z tym syropem. Pare dni i starczy. Ona mowi ze nie ufa malinom i mogą powodowac skurcze. Ja teraz pije bo nic innego nie mam :) na noc biore apap

• Nalka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK ja też polecam tort bezowy z lemon curd. Sama robię rzadko, bo mój mąż nie przepada za słodkościami a ja nie daje rady tyle wchłonąć. Jest jednak przepyszny, naprawdę warto. Tylko lemon curd zmieszaj z bitą śmietaną, nie jest tak gryzący, ma konsystencję kremu i ładnie się trzyma. Podaję taki torst z dużą ilością owoców. Super orzeźwiający!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:02

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ