MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
karolina1990 wrote:Rany, jak ja jestem chora
mam kaszel, katar taki że nie widzę na oczy a głowa mnie boli niemiłosiernie.
Wspolczuje, u mnie sama koncowka, na forum PRZEZIEBIENIE W CIAZY pisałam co aplikowalam, ty oczywiście możesz dorzucić do mojej listy domowe sposoby, ja niestety przy cukrzycy musiałam je pominąć. -
nick nieaktualnyAISAK wrote:Weronika wyglądają super, czytając sam skład odlatuje:)
Niestety u mnie w 65tys mieście nie ma nie ktorych skladnikow:)
Potrzebuje pomysłu na ciasto urodzinkowe dla mnie i męża.
Aisak mogę Ci polecić tort bezowy z lemon curd, który bardzo lubię (będziesz do niego potrzebować lemon curd, który robię wg Nigelli Lawson):
http://www.mojewypieki.com/przepis/cytrynowy-tort-bezowy
lub czekoladowe z malinami, które też uwielbiam
http://slodkogorzkiswiat.blogspot.com/2011/09/ciasto-czekoladowe-z-malinami.html
Karolina - mi bardzo pomógł prenalen syrop, no ale jeśli Cię mocno wzięło to pewnie trzeba się dać osłuchać. Zdrówka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 15:53
AISAK, NataliaK, Nalka lubią tę wiadomość
-
AISAK- powiedz co lubisz to ci wymyślę ciast ile chcesz;) Czy z kremem, czy suche, czy torcik, czy z owocami, czy co tam lubisz?
Już po wizycie położnej;) A za tydzień szkołę rodzenia zaczynamy:)weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:I zapomniałam Martynika gratuluję nowego mieszkania oby żyło i mieszkało Wam się tam najlepiej jak to możliwe
Natalia super że już masz 31 tyg skończonychpamiętam jak trafiłam do szpitala i pytały mnie dziewczyny, który tydz. a ja że 24 a one np. 32 to mówiłam "ale Wam fajnie, też już bym chciała" a to takie odległe i abstrakcyjne było
no i jeszcze trochę mi nadal brakuje ale pod koniec kwietnia i ja będę się cieszyła moim 32 tyg.
Nuuu , teraz jakoś czas leci mi bardzo szybko, tydzień za tygodniem leci:) dziś dla odmiany(przecież to rzadkie zjawisko) zaczęłam płakać bo stwierdziłam że przecież już niewiele czasu zostało i jak to tak BEZ BRZUCHA?! Jak to będzie?! ahhh... te hormonychwile później już przeklinałam jak szewc, że już nie chce brzucha bo goliłam nogi trochę na oślep i się zacięłam a leciało jak co najmniej z świniaczka dość potężnie zaciętego. Tak więc sobie odpuściłam i dokończe wieczorem jsk mąż będzie bo ginek jutro będzie miał ze mnie niezłą polewkę
Pod koniec dnia jak sobie myśle co wyprawiałam w ciągu dnia to mąż ma kabaret
Tusia, swoją drogą wózeczek zajebisty, powiem Ci że nie widziałam, a żałuje bo przypadł mi do gustu bardzo ;>
Weronika te Twoje rarytasy sprawiają że ciągle bym coś robiła, ten blog na którym było to czekoladowe ciasto przeglądałam miliard razy i miliard razy miałam ochotę zjeść tableta oglądając jeWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 16:05
weronikabp, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Nutka, my mieliśmy parę dobrych lat koszatniczki. Genialne stworzenia
w szczególności jak się ma parkę bo bardzo ajnie o siebie dbają
niestety już z racji wieku nam pozdychały, że się tak brzydko wyrażę. Obiecaliśmy sobie, że po koszatniczkach kupimy szynszylka. aktycznie jest takie cuś co zajmuje się adopcjami szynszyl, ale nie ma jakoś nic z mojej miejscowości a w Polskę za szynszylą jechać nie będę
dosłownie przed 20 min odezwała się ta osoba, o której pisałam
dzisiaj jedziemy odebrać szynszylka, udało się umówić na 19
Michaś będzie szczęśliwy bo biedny tęskni za koszatniczkami. Zawsze je wypuszczaliśmy a on im smakołyki dawał - a ile miał przy tym radości
Dzięki temy, że od jego urodzenia były koszatniczki - doskonale wie jak się z nimi obchodzić. Oczywiście muszę zawsze mieć na oku bo wiadomo jak to takie malutkie dzieci
coś do głowy strzeli....
nutka lubi tę wiadomość
-
Natalia mi też przypadł do gustu i nie wiem kiedy one wyszły bo to jest model 2014/2015 i sama wcześniej nie widziałam ale też bardzo mi się podobał w sklepie w prowadzeniu i w tym zgrabnym wyglądzie
a że wcześniej nam obu podobały się podobne wózki więc mnie nie dziwi że i ten Tobie też się podoba
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
karolina1990 wrote:a ten Prenalen jest bez recepty?
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:a ten Prenalen jest bez recepty?
Tusiu tego nie wiedziałam, mi zawsze pomagał kiedy coś mnie pobierało, ale z niczym nie wolno przeginać, więc z prenalenem też nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 16:58
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzięki za miłe słowa, ale ja się dopiero uczę, gotuję odkąd rzuciłam korporację, więc od niedawna
ale uwielbiam to robić, ciągle coś eksperymentuję, a Jamie Olivier jest moim guru
do programów kulinarnych to mi jeszcze baaaaardzo dalekooooo
Z resztą nie wybieram się, parcia na szkło u mnie nie stwierdzono
Tusia84, evas lubią tę wiadomość
-
AISAK ja też polecam tort bezowy z lemon curd. Sama robię rzadko, bo mój mąż nie przepada za słodkościami a ja nie daje rady tyle wchłonąć. Jest jednak przepyszny, naprawdę warto. Tylko lemon curd zmieszaj z bitą śmietaną, nie jest tak gryzący, ma konsystencję kremu i ładnie się trzyma. Podaję taki torst z dużą ilością owoców. Super orzeźwiający!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:02
weronikabp lubi tę wiadomość