X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Nutka, na pewno jak najmniej kremu. Torcik albo coś z owockami.TO wtedy i ja będę mogła skosztować:)
    To jest pyszne;) http://www.forum.kobiet.pl/ciasto-delicja-t320487.html Mój przepis i zdjęcie jak coś;) Tylko inne forum:P

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my dziś mamy dzień ogrodnika, tzn. Mąż uprząta ogród, Zuza drzemie w wózeczku, a ja relaksuje się z lekturą na ławeczce, chwilo trwaj...

Życzę powodzenia wszystkim wizytującym jutro dziewczynom, ja też dołączam do tego grona. Mam nadzieję, że obejdzie się bez żadnych niespodzianek. To właśnie na usg III trymestru legło moje marzenie o zdrowym dziecku w poprzedniej ciąży. Jeżeli mogę Was prosić, Kochane, trzymajcie kciuki, aby moje jutrzejsze badanie, było najnudniejszym badaniem jakie można sobie wyobrazić, bez żadnych sensacyjnych wiadomości.

weronikabp, Agusia2312, Galanea, nutka, alexast, excella, Martynika, czekajajaca, ivv, Paula222, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja musze je zrobić - tak pysznie wygląda :) tylko leń ze mnie. od wczoraj szarlotkę robię....

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Cześć dziewczyny, my dziś mamy dzień ogrodnika, tzn. Mąż uprząta ogród, Zuza drzemie w wózeczku, a ja relaksuje się z lekturą na ławeczce, chwilo trwaj...

Życzę powodzenia wszystkim wizytującym jutro dziewczynom, ja też dołączam do tego grona. Mam nadzieję, że obejdzie się bez żadnych niespodzianek. To właśnie na usg III trymestru legło moje marzenie o zdrowym dziecku w poprzedniej ciąży. Jeżeli mogę Was prosić, Kochane, trzymajcie kciuki, aby moje jutrzejsze badanie, było najnudniejszym badaniem jakie można sobie wyobrazić, bez żadnych sensacyjnych wiadomości.
    Kochana kciuki bardzo mocno za Ciebie (myślę sobie, że Ty juz wyczerpałaś limit złych wiadomości, teraz może być tylko dobrze:) i za wszystkie jutro wizytujące :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu kciuki mocno zaciśnięte :) będzie wszystko dobrze kochana :)

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze raz, bo ja jak zwykle nie ogarniam. Ile z nas ma jutro wizyty?
    Ja miałam wczoraj ale to nielicząca się do końca, bo nie u lekarza prowadzącego i nieprzyjemna w dodatku. Oby u was był lekko, miło i przyjemnie.:)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:

Trzymamy z Frankiem kciuki nawet u nóg :-)

Nalka jutro dużo wizyt, mamy chyba z 5 dziewczynek włącznie ze mną ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:32

weronikabp lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przepisiki:) Będę piekła w poniedziałek. W sam raz przed wizytką:)

Nalka- dzziś nawet zakupiłam jabłka w słoiku gotowe do szarlotki. Myślisz ze 1 słoik mi starczy? A na górę polecasz jaka galaretkę??

Na torcik bezowy to sobie pozwolę ale niestety w pózniejszym czasie jak cukrzyca minię i dzidię wykarmię:)

nutka, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie samopoczucie średnie. wczoraj wieczorem i dziś pojawił się znów taki krótkotrwały ból podbrzusza, chwyta i puszcza.nie umiem w ogóle opisać jaki to rodzaj bólu. taki przeszywający.
    jak jechałyście na IP, to tam się idzie od razu do jakiegoś lekarza, nie mam pojęcia gdzie mam się zgłosić i jak to wygląda :( jeszcze będę dziś dzwonić do babci i może jutro do niej pojadę. mój mały leży bardzo nisko, może stąd ten dziwny ból, ale to moje gdybanie i wolę to sprawdzić..
    Też trzymam kciuki za Wasze wizyty, a czy Wam się udawało zapisać na dodatkową wizytę do swojego gina? mój ma napięte terminy, ale to jest kolejna opcja, jaką rozważam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:47

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- to takie szarlotkowe trochę, bo z jabłuszkami przede wszystkim:) Więc możesz pominąć tę szarlotkę i upiec to od razu:)

Aisak- galaretkę jaką lubisz;)

Monaaa- ja zadzwoniłam, powiedziałam mojemu lekarzowi jaka jest sytuacja i przyjął mnie jako ostatnią pacjętke, po 19godznie już.
    A IP zależy- u nas jest wejście od strony SORu i tam kierują na IP położniczą. Za to izba ginekologiczna jest już z drugiej strony i trzeba iśc przez szpital...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:51

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie samopoczucie średnie. wczoraj wieczorem i dziś pojawił się znów taki krótkotrwały ból podbrzusza, chwyta i puszcza.nie umiem w ogóle opisać jaki to rodzaj bólu. taki przeszywający.
    jak jechałyście na IP, to tam się idzie od razu do jakiegoś lekarza, nie mam pojęcia gdzie mam się zgłosić i jak to wygląda :( jeszcze będę dziś dzwonić do babci i może jutro do niej pojadę. mój mały leży bardzo nisko, może stąd ten dziwny ból, ale to moje gdybanie i wolę to sprawdzić..
    Też trzymam kciuki za Wasze wizyty, a czy Wam się udawało zapisać na dodatkową wizytę do swojego gina? mój ma napięte terminy, ale to jest kolejna opcja, jaką rozważam.
    Monaa nie wiem gdzie mieszkasz i gdzie masz szpital, ale z tego co pamiętam to chyba nie w wawie, ja jechałam od razu na IP ginekologiczne, więc wchodziłam "z buta" bez wstępnych oględzin na normalnym IP itd, nie było żadnych problemow, dawaj znać jak sytuacja i dużo zdrówka Ci życzę.

• alexast Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa - oby nie było to nic poważnego. mój maluch też leży nisko i boli mnie jak zakładam skarpetki.

a tak z innej beczki.... boli was brzuch w nocy (jak się obracacie) lub po nocy jak się budzicie?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa, na IP przekażą Cię lekarzowi do zbadania, Ty nic i nikogo nie musisz szukać.

Magda, trzymam mocno kciuki, zobaczysz, że będzie dobrze :) W ogóle trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty. Ja dla odmiany mam pojutrze ;)

Tusia84, weronikabp, maggda lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    a tak z innej beczki.... boli was brzuch w nocy (jak się obracacie) lub po nocy jak się budzicie?

Ja często mam taki boleśnie napięty przy przekręcaniu w nocy i po przebudzeniu. Ale to zaraz mija.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast mnie czasami w dole brzucha ciągnie, ale ja myślę, że to szew na macicy po cesarce. dopiero mam wizytę po świętach więc dopiero wtedy dowiem się jak on tam się trzyma :) a ciągnie mnie jak np przekładam się z jednego na drugi bok, albo jak źle się położę - brzuch duży i się zawija hehehehe ;)

Mona trzymam kciuki za dobre wieści - oby wszystko było ok :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie, że nie jestem sama z tym bólem :)

Dziewczyny jeszcze ok. 2 / 2,5 miesiąca musimy wytrzymać. Ja już nie umiem się doczekać. Tak bardzo chciałabym już mieć swojego bobasa przy sobie. Z drugiej strony boje się, że nie dam sobie rady. Niby mam praktykę w przewijaniu itd. ale strasznie się boję, że mnie to przerośnie.
    Krzyśkowi już powiedziałam, że jak przyjedziemy do domu to przez pierwszy tydzień nie chce żadnych odwiedzin. Będziemy leżeć i patrzeć na małego ;)

weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie w sumie do 37 tygodnia to zostało 45 dni ;)

alexast, Agusia2312, nutka, maggda lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    No to fajnie, że nie jestem sama z tym bólem :)

Dziewczyny jeszcze ok. 2 / 2,5 miesiąca musimy wytrzymać. Ja już nie umiem się doczekać. Tak bardzo chciałabym już mieć swojego bobasa przy sobie. Z drugiej strony boje się, że nie dam sobie rady. Niby mam praktykę w przewijaniu itd. ale strasznie się boję, że mnie to przerośnie.
    Krzyśkowi już powiedziałam, że jak przyjedziemy do domu to przez pierwszy tydzień nie chce żadnych odwiedzin. Będziemy leżeć i patrzeć na małego ;)
    Alexast niezły pomysł :-) ja tez chyba tak zrobię z tymi odwiedzinami :-)

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :) ja sie dołączam do trzymania kciukow za jutrzejsze wizyty :)
    jestem po usg spojenia wyszlo ze sie nie rozchodzi ale mam zmiany zwyrodnieniowe jutro ortopeda:) buziaki

weronikabp, vikus001, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wizyta poloznej bardzo mila i dluuga duzo rzeczy sie dowiedzialam odnosnie pielegnacji malenstwa, calej tej otoczki okolo porodowej itd kolejna wizyta za 2 tyg. Miewam dosc czeste twardnienie brzuszka jutro jade od rana do szpitala na szczegolowe badania pod tym katem....trzymajcie kciukasy (nie ukrywam ze znowu towarzysza mi nerwy ale oby okazalo sie ze niepotrzebnie)

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ