MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej dziewczyny spokojnie. Nie chciałam wszczynać żadnych sporów, tak tylko pytam, bo jestem ciekawa waszego stanowiska. Ogólnie pani, która jest przedstawicielką banku komórek macierzystych nie przekonała mnie do końca. Wiadomo, kwestie finansowe są bardzo istotne. Nas niby byłoby stać ale po dyskusji uznaliśmy, że chyba się nie zdecydujemy. Razi mnie to, że jeśli nie uda się pobrać wystarczającej ilości materiału (20 ml) to nie zwracają 680 zł. Jest jeszcze krew obwodowa i szpik więc nie jest tak, że zostajemy pozbawieni możliwości pobrania komórek macierzystych. Z tym, że są one "gorsze" w użyciu niż te z pępowiny. -> tak nam tłumaczyła ta babeczka.
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Jestem, jestem, dzięki dziewczyny
jakby co, wiem gdzie mam się udać.
Dzwoniłam do babci-opisałam co i jak, ale wiadomo, przez telefon mnie nie zbada
sugerowała różne rzeczy-mogą być to też uciski dzidziusia, uciski w jelitach (tak, nawet w tym miejscu, które opisałam jako bolące-podbrzusze pod pępkiem. jeśli przechodzi jak się położę, lub zmienię pozycję z jednego boku na drugi, to może być to jakiś ucisk, nie skurcz.
podobno przy skracającej się szyjce są bóle nisko, bardziej miesiączkowe, najczęściej przy wstawaniu czuje się takie parcie. ale zdaję sobie sprawę z tego, że wcale nie musi się to jakoś objawiać. i tego najbardziej się boję-skracającej się szyjki.
mam jechać na IP, jak zaboli następnym razem, najlepiej od razu, jak minie ten ból.
mój mały też się obrócił i kopie do środka i nieprzyjemne to.
a w nocy, przy przewracaniu się też czasami czuję jak maluszek się przekręca ze mną; mam taki sposób jak śpię na boku, że podkładam sobie taką płaską poduszeczkę-wałeczek pod brzuch i jest spoko.weronikabp, Agusia2312, alexast, Galanea lubią tę wiadomość
-
Weronika spokojnie. Nikt nie krytykuje twojej decyzji
za dziewczyny, które mają wizyty trzymam mocno kciuki i czekam na dobre wieści.
nutka tak jak mówisz, wszystkie nasze maluchy są zdrowe
życzę wam kolorowych snówweronikabp, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
Weronika- ja Broń Boże nie chciałam skrytykować
Każdy sam decyduje, napisałam tylko, że ja odnoszę takie wrażenie.
Zresztą z całego serca życzę, żeby dla was to były tylko wydane niepotrzebnie pieniążki:) Żeby nigdy się nie przydała;)
Zresztą- np jeśli chodzi o szczepienia to mamy to samo podejscie i planujemy szczepić, a dużo dziewczyn mówi, że będzie szczepić tylko obowiązkowymi bo te do niepotrzebny wydatek itp. Ale np. szczepienia do mnie przemawiają i jeszcze tylko opinia pediatry będzie dla mnie istotna;) I nie przeszkadza mi, że inni są przeciw;)
Galanea- ja nie tyle co zapominam, tylko jak już pójdę siku to nie jest to przyjemne, wstrzymywanie na chwilęI czasami jest tak, że już mi się odechciewa, wychodzę z toalety i za 1minutę wracam bo znów się chce;/
A oddechy omawiałyśmy, ale jakos nie umiem tego robić chyba tak jak trzeba;P Na szczęcie na SR na pewno będzie ten temat i wtedy się nauczę;PGalanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nutka wrote:A powiedzcie, ćwiczycie mięśnie kegla? I oddechy?
Może to troszkę intymna rada, ale wydaje mi się, że przydatna. ;P Mięśnie kegla warto przećwiczyć po stosunku. Zanim zaszłam w ciążę tak się bawiłam z mężem i był zarazem zadowolony i nas to rozśmieszało. Jak skończycie, to niech pobędzie w was jeszcze troszkę, a wy w tym czasie poćwiczcie mięśnie kegla. Mój mąż zawsze mi mówił kiedy czuje ucisk a kiedy robiłam to za słabo. Tak się nauczyłam. A także trzymam-puszczam siusianie.
Co do oddechów to pisałam wcześniej, że oddycham tylko przeponą, więc w moim przypadku czekam aż położne pokażą mi techniki jakie stosuje się w trakcie skurczy.Galanea, weronikabp, nutka, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZycze Nam wszystkim żeby nasze Szkraby były zdrowe i szczęśliwe i żeby nikt nie musiał z żadnego banku krwi korzystać. Jeszcze raz kciuki za wszystkie dziewczyny które jutro wizytują, zasypujcie nas dobrymi wiadomościami
)
Ide poczytać i zamierzam sie jutro wyspać, a na 11 przychodzi położna, zobaczymy co powie, przez tel brzmiała na starszą PaniąGalanea, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Galanea ja właśnie słyszałam, ze to zapobiega nietrzymaniu...I położna też radziła ćwiczyć
Nalka- u nas to chyba nie wejdzie w gręWiem o co ci chodzi:P, ale niby już zakazu nie mamy, ale ja mam zakaz w głowie. Dziś w nocy mąż mnie zachęcił i się zgodziłam, ale nie miałam przyjemności;( bo z jednej strony czułam meża,a z drugiej syna jak się wiercił
No nie dało rady:P Więc nie wiadomo kiedy będzie kolejny raz, ten był 3 od początku ciąży:P Więc te ćwiczenia i tak nic nie dadzą w takiej częstotliwości:P
Co do oddychania też oddycham przeponą(nawyk po szkole muzycznej), ale właśnie chyba nie do końca zrozumiałam położną jeśli chodzi o technikę- jakieś liczenie i nie wiem do ilu liczyć wdechy i wydechy:P Pamiętam tylko o tym, co robić jak każą przestać przeć i żeby nie przeć to oddychać tak: jeden wdech i 10 szybkich, malutkich wydechów, jakbym świeczki miała zdmuchiwać po kolei.
Paula- ja się dowiedziałam na facebookowej grupie :mamy w mieście ...- moim;P Ale dziewczyny podobno w przychodni to załatwiały. Spróbuj poszukać w necie- położna środowiskowa i swoje miasto. Moja położna ma swoją stronę internetową, więc może w twoim też taka jest;) I one na NFZ raz tygodniu mają przychodzić
No właśnie dla mnie też to jest nieprzyjemne... Ale z drugiej strony jeśli może pomóc, to może warto..? Ciekawe jak to się ma do porodu, czy rzeczywiście pomaga uniknąć nacięcia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 22:27
Nalka, Paula222, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
A właśnie nutka, ja jeszcze do tego nie doszłam na szkole rodzenia, więc wszystko przede mną.
Mięśnie kegla ćwiczyłam odkąd dostałam okres. Matka mi to poradziła. Wyłącznie przy siusianiu, bo tak to nie pamiętałam. Potem na członku męża jeszcze.
"forum dla bap fcionży" -> taki zapis znalazłam przed chwilą,kiedy poprosiłam o udostępnienie mi na moment jego laptopa. To znak, że mam iść już spać. W takim razie dobrej przespanej nocy wszystkim wam życzę!nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nutka wrote:To jest pyszne;) http://www.forum.kobiet.pl/ciasto-delicja-t320487.html Mój przepis i zdjęcie jak coś
Tylko inne forum:P
nutka, weronikabp lubią tę wiadomość
-
A nam położna na szkole rodzenia mówiła,że mięśnie kegla trzeba ćwiczyć koniecznie,ale NIGDY przy siusianiu,bo wtedy organizm wariuje i już nie wie,czy ma trzymać,czy nie trzymać i z tego się może paradoksalnie wziąć nietrzymanie moczu.Więc tylko i wyłącznie na sucho.A ja całe życie ćwiczyłam właśnie na kibelku i byłam mocno zdziwiona tym newsem.
A z mężem też,dokładnie tak jak napisała Nalka.
-
Nutka a ja potrzebuję jakiegoś przepisu na ciasto które się będzie dobrze kroić i nie będzie się rozpadać.
U mojego "męża" w pracy po raz kolejny jest organizowane sadzenie lasu. No i zawsze jest prośba o przyniesienie domowych wypieków. A mi się już pomysły skończyły. Zawsze jest też nagradzanie najlepszych wypieków. Przez 3 kolejne imprezy moje ciasta były wyróżniane
No ale teraz nie mam pomysłu, zwłaszcza że w domu mało piekę. Może masz coś co by "powaliło na kolna" konkursowe jury -
Hej wam., melduję się dziś niestety nie jestem w stanie was nadrobić :p padam już na twarz. I proszę się nie martwić jak się nie będę znów odzywać w tym tyg ale cóz popołudniowe zmiany robią swoje
Galanea, weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ja tak z innej beczki, zobaczcie na co przypadkiem trafiłam w sieci:
http://allegro.pl/studio-doll-reborn-dominik-duzy-55cm-i4072780076.html
http://www.rebornbaby.pl/galeria-claire.php
Szok! Upiorne to wręczWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 00:06