MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka to takie dzicko prima aprilisowe:) i co najważniejsze kwietniowe- najwspanialszy miesiąc na urodzinki- wiem cosik o tym:)
a propos robimy mężom psikusa o porodzie?
dziś piękny dzień za oknem, same dobre wiadomości i na 3 trymestrze i u nas na czerwcowkach:) niech tak zostanie.
Galanea ciagle mi w głowie ta twoja koleżanka z sali szpitalnej co walczy dzielnie o maluszka:)
Ja o 16.30 dietetyka mam=/ pewno z godzinę czekania, i 5 min wiata. Przyznam, ze ta moja poradnia nie spełnia w 100% moich oczekiwan- moze z 70%.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 09:43
weronikabp, Agusia2312, Mucha, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina fajnie że już lepiej, oby tak dalej
Aisak no mnie ta informacja od Galanei tez bardzo zbudowała i mocno za nią trzymam kciuki
idę ogarnąc dom na przyjęcie położnej, czy Ona coś będzie oglądać, sprawdzać? jak to jest?test białej rekawiczki?
)
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja bylam z mezem w niedziele w Sanktuarium Matki Bozej Brzemiennej pomodlic sie za moje dziecko,zeby teraz bylo wszystko dobrze, zebym mogla patrzec jak dorasta. Naprawde chce wierzyc ze tak bedzie, ale ciagle mam przed oczyma mojego synka i wiem ze nie wytrzymam tego drugi raz.
Agusia2312, Mucha, weronikabp, Galanea, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość
-
Ja mam dopiero wizyte o 18.00 ale troche wczesniej wyjeżdzamy z domu, po drodze na małe zakupy , odebrac wyniki i potem prosto 130 km na Poznań
Jestem ciekawa jakie mi teraz wyniki wyjdą.. Oby w miare
evas, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Do tego Sanktuarium jezdzi wiele kobiet w ciazy ale tez par ktore staraja sie o dzieci, teraz tez bylo mnostwo ciezarnych. Jest tez grob dla dzieci nienarodzonych i takich ktore umarly jako niemowleta. Az mnie cos za serce scisnelo jak nad nim stanelam.
Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Karolina super, że już lepiej się czujesz.
Dziewczynki wizytujące trzymam za Was kciukina pewno będą tylko dobre wiadomości.
Weronika daj znać jak po wizycie. Ja też przymierzam się do umówienia z położną, tylko na razie czasu mi brak.Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja czekam z niecierpliwością na wizytę, jeszcze 3 godz...
Karolina gratuluję 30 tygodnia
Aisiak ja mojego straszyć nie będę bo jeszcze na zawał zejdzie
Tusia ale CI dobrze że masz na 12Powodzenia !
weronikabp, evas, Tusia84, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:Do tego Sanktuarium jezdzi wiele kobiet w ciazy ale tez par ktore staraja sie o dzieci, teraz tez bylo mnostwo ciezarnych. Jest tez grob dla dzieci nienarodzonych i takich ktore umarly jako niemowleta. Az mnie cos za serce scisnelo jak nad nim stanelam.
mówisz o Skępem? czy jeszcze inne miejsce? moja Babcia zawiozła tam moją Mamę, gdy się urodziła, ważyła 1kg - wszyscy mówili, że zaraz umrze, a Babcia ją na ręce i do Skępego, Mama przeżyła i żyje do dziś..
evas, karolina1990, Modelka, Tusia84, Martynika, Paulina1986, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No więc wracam z wizyty. Pisze na szybko, bo jeszcze tego nie przemyslalam. W sumie bez wieści, bo jakie mogę mieć, skoro nie zostałam zbadana... Położna zmierzyła mi ciśnienie. Na pytanie o czynność serduszka dziecka powiedziała, że bada to lekarz, ale dopiero od jakiegoś 25tyg ciazy.
Lekarz mnie nie zbadał (nie ma takiej potrzeby wg niego). Dał hemofer, bo żelazo dalej minimalnie poniżej normy. Dał mi też clotrimazol, bo się poskarzylam na lekkie swędzenie. Za miesiąc mam zrobić jedynie badanie moczu, badania krwi nie muszę (???). Zbadać mnie nie zbadał. Na pytanie jak jest położone dziecko (bo powiedziałam, że chciałabym wiedzieć) powiedział, że on to musi wiedzieć, a nie ja. On też oczywiście tego nie wie, bo przecież mnie nie zbadał. Serduszka Małego też nie posłuchału
Dostałam skierowanie na USG i znów kolejne zdziwienie - poprzednie dwa były robione w szpitalu, bo to genetyczne. To (wg mnie też genetyczne) może być robione w jakiejkolwiek placówce Medicover, bo wg pani z recepcji nie jest to usg genetyczne.
Acha, powiedział też, żeby absolutnie dawać się nacinac w czasie porodu, bo to lepsze niż pękanie. I żeby nie robić masażu krocza, a jak już to po 37tygodniu. No i że na liczenie ruchów dziecka jest jeszcze za wcześnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 11:18
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka wrote:No więc wracam z wizyty. W sumie bez wieści, bo jakie mogę mieć, skoro nie zostałam zbadana... Położna zmierzyła mi ciśnienie. Na pytanie o czynność serduszka dziecka powiedziała, że bada to lekarz, ale dopiero od jakiegoś 25tyg ciazy.
Lekarz mnie nie zbadał (nie ma takiej potrzeby wg niego). Dał hemofer, bo żelazo dalej minimalnie poniżej normy. Dał mi też clotrimazol, bo się poskarzylam na lekkie swędzenie. Za miesiąc mam zrobić jedynie badanie moczu, badania krwi nie muszę (???). Zbadać mnie nie zbadał. Na pytanie jak jest położone dziecko (bo powiedziałam, że chciałabym wiedzieć) powiedział, że on to musi wiedzieć, a nie ja. On też oczywiście tego nie wie, bo przecież mnie nie zbadał. Serduszka Małego też nie posłuchał.
Dostałam skierowanie na USG i znów kolejne zdziwienie - poprzednie dwa były robione w szpitalu, bo to genetyczne. To (wg mnie też genetyczne) może być robione w jakiejkolwiek placówce Medicover, bo wg pani z recepcji nie jest to usg genetyczne.Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:mówisz o Skępem? czy jeszcze inne miejsce? moja Babcia zawiozła tam moją Mamę, gdy się urodziła, ważyła 1kg - wszyscy mówili, że zaraz umrze, a Babcia ją na ręce i do Skępego, Mama przeżyła i żyje do dziś..
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Modelka ale na buraka trafiłaś ! Jak to nie musisz wiedzieć jak masz ułożone dziecko? CO za Palnant. Ciężko było mu powiedzieć ?? ( przepraszam ale się zbulwersowałam
). Nie rozumiem takich lekarzy, którzy odwalają swoją robotę byle jak....
weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Modelka no to nie za ciekawie..to lekarz prowadzący?co ile masz wizyty?
dziewczyny w wolnej chwili naprawdę polecam-to jest filmik z porodu w wodzie, znalazłam na fb na stronie polskiego tow. położnych. ale jest..same zobaczcie, ja ryczałam od pierwszych sekund..
zrobiony inaczej, bardzo subtelny. życzę nam wszystkim takich porodów
http://wentylbezpieczenstwa.wrzuta.pl/film/0rUn9CSIICw/porod_w_wodzie
weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Witam Was.
Ja dopiero wróciłam do domu po badaniach, 2 godz nudnego siedzenia na twardym krzesełku ,masakra ale już to za mną
mam tylko pytanie gdzie są moje chochliki pomocniki co miały posprzątać dom jak będę na badaniach ?
evas, Agusia2312, Mucha, weronikabp, Galanea, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość