X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się zbulwersowałam trochę. Nie, piersi mi nie sprawdza, posiewu nie miałam robionego, chociaż już drugi raz skarżę się na swędzenie. Ani razu nie zostałam jeszcze zbadana na fotelu - ostatnio mi powiedział, że bada dopiero po 25 tygodniu, ale dziś znów nie widział takiej potrzeby. Wizyty mam co miesiąc, normalnie co miesiąc miałam krew, ale tym razem nie.

Umówię się kontrolnie do lekarza, którego mi polecała NataliaK, też z Medicover. Mam do niego dalej, ale chyba potrzebuję sprawdzić swojego lekarza. Niby mam idealną ciążę i nic mi się nie dzieje, ale z drugiej strony od ostatniego usg nikt nie sprawdzał ani mojej szyjki, ani dzieciaczka, ani nic.

weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka co za lekarz..

Mój jest taki że nie jest jakos mocno wylewny, co musi powiedziec to powie ale jak bombarduje go pytaniami to na kazde skrupulatnie odpowiada i szczegółowo:) Poprostu ma taki charakter że nie jest mocno wygadany i rozmowny :) Ale cenie jego profesjonalizm i wiedze:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Kota Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOdelka tak sie zdecydowanie ciazy nie prowadzi! Skoro skarzysz sie na swedzenie to musi cie zbadac bo infekcje w ciazy sa niebezpieczne. Posiewy i wymazy sa nawet zapisane w karcie ciazy, ze powinny byc zrobione w ktoryms tygodniu. Ja jestem za kazdym razem badana na samolociku, usg dopochwowym szyjka i normalnym usg dzieciaczek na szybko zeby sprawdzic czy wszystko ok. Koniecznie zmien lekarza i malo tego napisz skarge do medicover :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja bym stanowczo zmienila lekarza...moze wlasnie uda sie do tego co Natalia polecila (zawsze juz sprawdzony). Jak mozna nie zbadac, nie robic posiewu i tak w ciemno dawac leki...szok.
    Mam wrazenie, ze mu sie nic nie chce i Cie zbywa.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Dobrze, że nie tylko ja mam wątpliwości... Umawiam się do tego lekarza NataliiK.

weronikabp, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jaki piękny film. No, poryczałam się. Pokażę Mężowi :).

Niedługo wróci i jedziemy do Ikei po brakujące akcesoria.

Miłego dnia dziewczyny!

A Tobie, Modelka, radzę zmienić lekarza. Dobrze pamiętam, że Weronika też prowadzi ciążę w Medicoverze? Może mogłaby Ci polecić kogoś innego?

Powiem Wam, że ja mojego lekarza na drugą ciążę bym nie wybrała. Nie dlatego, że jest złym lekarzem, ale ma za dużo rzeczy na głowie, prowadzi własną przychodnię (ma 2 placówki) i chyba przerasta go szefowanie i prowadzenie gabinetu. To są takie niuanse, ale ginekologicznie bada mnie baaaardzo rzadko, zapomniał o teście na glukozę (sama musiałam się upomnieć), jeżeli chodzi o krew i usg, to mam dosyć często, nie mogę powiedzieć (usg praktycznie na każdej wizycie), ale tak mi się wydaje, że mogłabym być jeszcze lepiej "zaopiekowana". Posiew z pochwy miałam na początku ciąży, a potem na żądanie w II trymestrze. Nic mi nie dolegało, ale chciałam sprawdzić, nie robił żadnych problemów. Ale na przykład ciśnienia mi nie mierzy. Nie wiem, czy uważa, że to mierzone w gabinecie i tak jest niemiarodajne. I kontroluję sama w domu. No, po prostu o zbyt wielu rzeczach muszę sama pamiętać.
    Do końca tej ciąży już przy nim zostanę, ale na następny raz poszukam kogoś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 11:57

weronikabp, Galanea, monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień więc Was nie nadrobię, ale mam nadzieję, że u wszystkich wszystko ok. Ja byłam wczoraj na wizycie i z moją maleńką wszystko super! Waży już 1163g :) Wszystkie wymiary prawidłowe, wręcz książkowe :) Najbardziej zszokowało mnie gdy zobaczyłam jej stópki w okolicy głowy, a potem jej ułożenie w macicy - nóżki wzdłuż całego tułowia, sięgające aż do buziuńci :) Zrobiłam wielkie oczy i pytam lekarza: To ona ma takie długie nogi? A ten do mnie z uśmiechem: A co Pani myślała - rośnie :)
    Musiała mieć z pewnością bardzo głupią minę :) Poza tym dostałam dwa zdjęcia "psipsi" mojej córci, tak żeby nie było wątpliwości, że jak to lekarz określił - a to u pani laska jest :) Aż się uśmiałam - jeszcze się moja córcia nie urodziła, a już faceci mówią, że z niej laseczka ;)
    Z moją szyjką ok, dalej trzyma i nie zmienia długości.
    Trzymam kciuki za wszystkie z Was, które dziś wizytują - obyście usłyszały same superaśne wieści!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 12:00

Mucha, weronikabp, Modelka, AISAK, Galanea, monaaa, Limerikowo, maggda, Tusia84, Nalka lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • fler Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dziś wysyp wizyt :) oby na wszystkich tylko dobre wieści było słychać!!!
    Ja też mam wizytę i będziemy podglądać maluszka :) ciekawa jestem jak jest ułożona.
    Zastanawiam się nad L4, ale zobaczymy co powie lekarz.
    Odezwę się po wizycie :)

weronikabp, Galanea, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, w 31 tygodniu to już chyba naprawdę możesz dać sobie spokój, odpocząć i wziąć L4 :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler na L4 ! kto jest za? :)) powodzenia kochana,
    Paulina super wieści :)

Modelka zrób sobie ten posiew, żeby rozwiać wątpliwości. No i fajnie ze pojdziesz do drugiego lekarza, popieram :)

U mnie była położna, strasznie fajna starsza Pani, okazuje się że z wiedza bardzo na topie :) w zasadzie wiele rzeczy mówiła o których wiem ze szkoły rodzenia, ale poleciła mi pediatrę, muszę go sprawdzić, bo u nas niełatwo o dobrego pediatrę, powiedziała, żeby pamiętać aby ZAWSZE ze sobą zabierac pieluszki tetrowe lub flanelowe idąc do przychodni czy lekarza, żeby nie kłaść dziecka na tamtejszych podkładach ;) mowila jak wazne jest nieprzegrzewanie dziecka, żeby latem często sprawdzać karczek czy nie jest mu za ciepło, żeby nigdy nie siadać nie kłaśc dziecka w przeciągu, żeby latem kąpać codziennie a zima co drugi dzień, że po każdej kupce mycie pupki a nie wycieranie chusteczkami ;) - to wiem też ze szkoły rodzenia. Cieszę się, że mam taką fajną babkę i ciepłą bardzo :) podobnież przez pierwsze 6 tyg będzie u nas co tydzień, a u Was jak długo przychodzi położna?

Paulina1986, Galanea, Limerikowo, evas, Tusia84, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny trzymam mocno za Was kciuki :-) Będzie dobrze :-)
    Ja dziś mam mega stresujący dzień ! Do dziś ma umowę o pracę :-( Rozmawiałam z moją kierowniczką regionu i twierdzi żeby się nie martwiła bo firma normalnie przedłuży mi umowę np. na 20 lat. Zadałam jej pytanie czy nie czasem do dnia porodu ? Ta powiedziała że nie da mnie skrzywdzić. I cisza od tego momentu - do dziś umowa dzwoniłam w piątek do niej to jeszcze umowy nie miała, że niby Pani Dyrektor ma - no szlak ! Denerwuję się bo wszystko na ostatnią chwilę jest robione i ja nie wiem na czym stoję :-( Eh ma nadzieję, że dziś coś już będę wiedzieć :-( A tak na razie nastawiła się że przedłużą do dnia porodu.

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ten lekarz to jakiś pajac - sorki że tak piszę, ale jak może Cię nie zbadać ? No szok !

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem już po, napiszę w skrócie, bo zbieram się na rehabilitację z Zuzą. Niby wszystko ok, mały waży 1,9kg. Żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono, poza tym, że Staszek się przekręcił i siedzi "dupcią" do dołu. Gin powiedział, że jest jeszcze szansa, że się przekręci, ale co raz mniejsza... nic, poczekamy, zobaczymy. Co do ogólnych wrażeń po wizycie to nie do końca jestem usatysfakcjonowana, może dlatego, że nie widziałam malucha i tego co dokładnie badał lekarz, bo monitor był odwrócony. Wydaję mi się, że serduszko zbadał "po łebkach", przepływów do łożyska chyba wcale. Zastanawiam się nad udaniem się prywatnie na usg do innego lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 12:59

weronikabp, Limerikowo, Paulina1986, Modelka, Tusia84, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja bym poszła prywatnie kochana, dla świętego spokoju.

A oto literki, właśnie przyszły, są cudowne :)

cca99aecefdce92em.jpg

Galanea, excella, Limerikowo, Mucha, Tusia84, evas, Niesforna, vikus001, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jeżeli masz jakieś wątpliwości to idź może gdzieś prywatnie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tak na szybko z tel. u mnie wszystko super sama nie.moge w to uwierzyc moja szyjka miala dzic 30 mm :-D

Galanea, weronikabp, Limerikowo, Mucha, Paulina1986, Modelka, Niesforna, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, widzę, że same dobre wieści z wizyt, oby tak było już do końca :)

Modelka - przejdź się lepiej kontrolnie do innego lekarza, bo to aż niedorzeczne, żeby lekarz nie chciał zbadać. Ja narzekam na swoją lekarkę, jednak bada mnie na każdej wizycie.

Paulina, Magda, Tusia - cieszę się, że wszystko ok :)

AISAK, weronika - ja też przeżywam losy tej dziewczyny ze szpitala, ale taka walka musi się skończyć dobrze :)

Jutro ja idę na usg szyjki i łożyska, trzymajcie kciuki:)

weronikabp, Limerikowo, Paulina1986, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Mamusie widzę, ze nie dopieszczone po wizytach. Cieszę się ze mimo wszystko żadna z Was nie usłyszała nic niepokojącego wręcz przeciwnie- wszystko super!!! Czekam na resztę wieści.
    Modelka nigdy więcej moja noga by nie stanęła u tego lekarza.

Tusia to ze szyjka jest w normie- pamiętaj, ze nie zwalnia Cię z oszczędzania się.

Fler na L4! Fler na L4!!

Paulina spory Twój dzieciaczek, dobrze ze jest ok.

MagdaO masz racje dla własnego i dziecka spokoju pójdź prywatnie i to jak najszybciej. Zdrowie psychiczne jest tak samo ważne.

Weronika napis super, też taki chce dla swojej Królewny.

Od. Mojej szwagier e na szczęście ładnie się macica oczyściła po poronieniu. Tyle dobrego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 13:52

weronikabp, Galanea, Limerikowo, Paulina1986, Martynika, Tusia84 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze u was wszystko ok na wizytach.

Modelko, Ty koniecznie zmień lekarza. To aż nie prawdopodobne że nie jesteś badana na wizytach. Ja swojego lekarza zmieniłam, ale z innych powodów.

Ja mam jutro wizytę z usg, zobaczymy jak tam Moj Maluch i szyjka.
    Teraz z synkami (jednym w brzuchu) gotujemy szybki obiad, choroba mnie osłabia i nie mam siły nic fajnego wymyślać.

weronikabp lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na wizytę i muszę się dowiedzieć czy szyjka trzyma bo mam dziwne uczucie czasem, może to tylko przez kopniaki dziecka ale wole mieć pewność że wszystko jest dobrze

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ