X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, tak troszkę późno, na naszym kalendarzu jest zaznaczone, żeby zrobić to w 36 tygodniu...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Tusia ale laska z Ciebie :)

Modelka to on chyba ma kiepskie żarty... Jejku zmień tego lekarza bo głowa mała ...

Ja mam kolejną wizytę aż za miesiąc, zastanawiam się czy gin nie przesadził że paciorkowce będę mieć wtedy dop, czyli w 37 tygodniu...

Paciorkowce robi się w przedziale od 34-37TC (PODOBNO) :) Przed samym porodem praktycznie :)

TUSIA JAKA LASKA!!!!!! JA NIE MOGĘ!!!!:D Franek stwierdził że ma ładną ciocię Tusię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 16:28

Tusia84, weronikabp, Paula222 lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kota to podaj górny limit cenowy, będzie łatwiej Ci coś doradzić :)

Tak chcialabym sie zmiescic w 3000 zl.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Dziewczyny a ja mam zalamke :( BYlam juz w 3 sklepie ogladac wozki i zaden mnie nie przekonal na 100% nie wiem co mam kupic!
    Strasznie mi sie podobal mamas&papas sola city w nowej wersji, ale gondole maja tylko w czarnym kolorze wiec odpada. Jakis kretyn wymyslal te kolory czarny na lato :/! Mutsy niby ok moja znajoma ma, siostra miala zadowolone, ale nie bierze mnie w 100%, xlander dzisiaj nim chwile jezdzilam to taki plastikowy mi sie wydaje i skrzypiacy jak by sie mial rozpasc. Moze mi cos doradzicie?
    Chce wozek na pompowanych kolach, maja byc 4 kola i musi byc w miare lekki no i nie kosztowac 5000 zl. Bede wdzieczna za sugestie :)

DLACZEGO KRETYN :( JA MAM CZARNY.. NA LATO :( :D:D:D

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Dziękuję bardzo za miłe słowa :) hahah Natalia podziękuj Franusiowi od cioci Tusi i pogłaskaj po brzusiu :)

Tan film jest mega wzruszający popłakałam się co za piękna postawa miłości tego męża.. i jej też <3

NataliaK, weronikabp, monaaa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota duzo dziewczyn zdecydowalo sie na jedo fyn z fotelikiem maxi cosi (troche bardziej skomplikowane jest wpinanie gondoli i spacerowki), cena przystepna.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani w rejestracji poleciła mi mierzyć puls - teraz miałam 124. Wrrr:-/ i uwaga 4 kg na + a wiec co tydzień wiecej:) wkoncu, co to za ciąża bez kg:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wysoki ten puls...zawsze taki masz?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota to pomyśl o maxi cosi, tym który ma Vikuś i Natalia, nie wiem tylko jakie ma wersje kolorystyczne, ten który Tusia wczoraj wrzucała bardzo był fajny ale nie wiem jak wagowo itd, możesz obejrzeć też emmaljunga, ten nowy miejski model, jest lekki i mega zwrotny i bardzo fajne mają kolory. Mój przekracza trochę Twój limit, ale sprowadzając go ze sklepu z Włoch wyrobisz się 3000 ;) to jest foppapedretti myo. Te mi przychodzą do głowy z lekkich i zwrotnych jakie na żywo widziałam.

NataliaK, Kota lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze ok 88-96 mialam.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • fler Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się Was dziś przyjemnie czyta :)

U mnie też same dobre wieści. Zuzia waży 1745g, jest ułożona główką w dół, serduszko ok, przepływy w łożysku ok, szyjka zamknięta jedyne co martwi mojego lekarza to ilość insuliny i odległość do szpitala w którym mogę rodzić, ale obiecał że jak by się coś zaczęło dziać to da mi skierowanie na transport karetką, bo z naszego szpitala mają obowiązek mnie odesłać.
    Pozwolił mi pracować do końca miesiąca jak tylko będę się dobrze czuła bo stwierdził ze od kiedy wróciłam do pracy to tylko mi to służy :) zatem na zwolnienie idę od 1 maja akurat na popranie, uprasowanie i posprzątanie w domu przed przywitaniem nowego członka rodziny - tylko żeby zdążyć bo przypuszczalny termin porodu to koniec maja...
    7 kwietnia mam wizytę u specjalisty prowadzącego tylko kobiety z cukrzycą ciążową - zobaczymy co on powie.

Mucha, weronikabp, NataliaK, Tusia84, Galanea, Modelka, Limerikowo, Martynika, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miala porod wywolywany oxy. Podejrzewam ze bez tego nie boli nic mniej. Jedno co wiem od poloznej to ze bole/ skurcze. kregoslupa bola bardziej niz te z brzucha bo wtedy dodatkowo bola plecy i to strasznie

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak to moze sie tym czekaniem zdenerwowalas.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam oxy wywoławany i nie było tak źle, ale w sumie koniec końców nie urodziłam tylko cesarkę miałam więc nie wiem jakby bolało później, ale w sumie dostałam znieczulenie to już nawet tych skurczy nie czułam - m musiał mnie inormować kiedy mam skurcze :)

dziewczyny gratuluję tym co miały dzisiaj wizyty - cieszę się bardzo, że same dobre wieści :) nasze niektóre dzieciaczki są już całkiem pokaźne wagowo co jeszcze barddziej mnie uświadamia jak mało czasu nam zostało do końca....
    ja dzisiaj mam słaby humor. Cały czas mnie coś wkurza. to sąsiadka - pomimo jej dzisiaj na oczy nie widziałam - bo bez mojego pozwolenia posadziła kwiatki w moim ogródku.... grrrrrrrrrrr to m bo nie robi tak jakbym chciała, to synek bo uspać się nie dał a teraz dopiero padł - nie wiem kto go na noc będzie kładł - bo napewno nie ja - cierpliwości mi nie wystarczy.
    siedzę i objadam się krówkami bo parę miałam. jeszcze jedna została... mam jeszcze zozole - też parę wciągnę coś tak czuję bo mam mega zły humor a zawsze wtedy się objadam....jakaś pobudzona jestem strasznie...
    m zaraz wychodzi i też mnie to wkurza pomimo, że w tym momencie to i tak nie jest mi tu w domu potrzebny. tylko samo to, że wychodzi mnie wkurza bo ja muszę z małym siedzieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:07

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystkie wizyty ok i oby tak dalej było u nas wszystkich :-)

Modelka już kiedyś pisałaś o tym swoim lekarzu... On faktycznie jakiś nienormalny jest. Ja bym go zmieniła.

Ja dziś cały dzień leżę i przysypiam przez nieprzespana noc. Mam nadzieję że dziś już zasne normalnie.

weronikabp, Tusia84, Modelka lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika widzę ze dzień z serii marudy masz.
    Spoko chociaż możesz słodkościami sobie poprawić humornie to co ja:-P

Co Wam powiem to Wam powiem dalej siedze I czekam... 3 osoby przede mna. Srednio Po 20 min kazda, no Qrwicy dostac mozna. Mala chyba czuje ze sie denerwuje bo nie da mi posiedziec tak kopie wszeedzie az brzuch chodzi.
    Wsciekla jestem niemilosiernie. Jak tu sobie humor poprawic?=[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:25

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Monika widzę ze dzień z serii marudy masz.
    Spoko chociaż możesz słodkościami sobie poprawić humornie to co ja:-P

Co Wam powiem to Wam powiem dalej siedze I czekam... 3 osoby przede mna. Srednio Po 20 min kazda, no Qrwicy dostac mozna. Mala chyba czuje ze sie denerwuje bo nie da mi posiedziec tak kopie wszeedzie az brzuch chodzi.
    Wsciekla jestem niemilosiernie. Jak tu sobie humor poprawic?=[
    Aisak to już wiadomo skąd ten wysoki puls :)) zmierz sobie potem w domu dla porównania :)

Fler - cieszę się, że wszystko dobrze, ale oszczędzaj się ze względu na cukrzycę :)

Monika - takie dni bywają, mam nadzieję, że jutro obudzisz się z nową energią i uśmiechem, a tym czasem wykończ wszystkie słodycze :)

MonikaS lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK współczuję kolejki...
    u mnie mały cicho siedzi. najadłam się krówek a teraz paczuszkę kabanosików zjadłam i mi słabo się zrobiło od tego jedzenia. muszę chyba litr wody wypić... :)
    bo ja mam właśnie taki dzień, że wszystko mi do głowy się pcha co mnie w ostatnim czasie denerwuje lub zdenerwowało i przeżywam wszystko kolejny raz... ehhh za dużo tych krówek bo mi głowa zaczyna boleć...
    mam jeszcze lody ale nie wiem czy po nie sięgać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:43

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze tego brakowało - krwotok z nosa... ehhh

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Monika biedaku faktycznie zly dzien :( trzymaj sie.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ