X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa, pisałam już o tym na III trymestrze, ale powtórzę: mi położna na szkole rodzenia mówiła, że zarówno w ciąży, jak i w czasie karmienia piersią można jeść wszystko (oprócz produktów zakazanych w ciąży - surowego i alkoholu), tylko po prostu należy obserwować siebie i dziecko. Jeśli Ty po truskawkach nie masz uczulenia, to wg mnie możesz jeść śmiało. Tak samo jak będziesz karmiła piersią - zjedz trochę, poobserwuj dziecko i jeśli nie będzie miało reakcji alergicznej, to jedz :)

Ja będę takie właśnie podejście stosować :)

monaaa, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 18 wyszłam z przychodni po 5 min wizycie, badania wyszły bardzo dobrze, dietetyk zadowolona z pomiarów, kolejna wizyta 29-ego.

Po powrocie zaliczyłam mega płacz, bo brata prosiłam by wyniósł śmieci suche od soboty, wszystko spakowane tylko do piwnicy znieść. Cały dzień w domu a on palcem nie ruszył. Ja od 8 miałam na głowie dwójkę 7-latków, obiad zrobiłam, piernik upieklam, lazienke sprzatnelam.a on nic. Zlosc z bezradnością bo ja nie umiem na niego wpłynąć.

Kobitki spokojnie z ruchami wszystko zależy od ułożenia bobasa. Delikatne odczucie ruchu to RUCH!
    MOJA MALA wczoraj czułam jak się przekrecila a dziś nie daje mi chodzić tak się wierci koło zeber, brzuch ciagle chodzi. A 5 dni ybyly tylko stłumione drgania. I to prawda ze często zapominamy o bobasku gdy robimy codzienne czynności.
    Tusia , Galanea jstescie boskie:D

Czekamy dziewczynki na resztę info o wizytach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 19:26

Galanea, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Monaa, pisałam już o tym na III trymestrze, ale powtórzę: mi położna na szkole rodzenia mówiła, że zarówno w ciąży, jak i w czasie karmienia piersią można jeść wszystko (oprócz produktów zakazanych w ciąży - surowego i alkoholu), tylko po prostu należy obserwować siebie i dziecko. Jeśli Ty po truskawkach nie masz uczulenia, to wg mnie możesz jeść śmiało. Tak samo jak będziesz karmiła piersią - zjedz trochę, poobserwuj dziecko i jeśli nie będzie miało reakcji alergicznej, to jedz :)

Ja będę takie właśnie podejście stosować :)
    Ja również tak jestem wyuczona na szkole rodzenia :) własnie wcinam koktajl owocowy, z jagód i malin, z truskawek tez często robię, polecam gdy słabiej czujemy ruchy po nich Mała pięknie skacze :)
    Aisak i tak Cię podziwiam za mega cierpliwość, ja bym go razem z tymi śmieciami ze schodów zrzuciła :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 19:29

Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz w domu po dluuugim dniu....spedzilam troche czasu w tym szpitalu bo to musialam poczekac az po mnie moj lekarz zejdzie a to pozniej ktg ktore trwa i trwa (chodz dla mnie moglo by trwac godzinami super sie slucha serduszka malutkiej i jak sie rusza:) ) to pozniej wezwali go na operacje jakas i znowu czekanie ale suma sumarum jak juz weronisia wspominala szyjke mam skrocona wlasnie ze wzgledu na te dosc czeste twardnienia brzuszka (nie wiem ile bo nie mierzyl co dziwne) kazal sie oszczedzac i nie forsowac no i wiecej zapisal mi asparginu duphastonu oraz nospy.....ciezko sie nie przemeczac i nie forsowac jak ja mam remonty w domu malowanie itd i trzeba sprzatac a wogole naleze do osob nie potrafiacych lezakowac caly dzien:( ale czego nie robi sie dla malenstwa, troche odpuszcze... wazne ze mala zdrowa gin mowi ze ma dluuugie nogi wazy 1700 i ma sie cacy:)

Tusia84, weronikabp, Limerikowo, Galanea, excella, evas lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka nie pomyślałabym że w ciąży można dostać uczulenia np od truskawek... Dobrze wiedzieć :) W sumie jadłam ostatnio i mi nic nie było, tak samo z mandarynkami...

Galanea jej kolejna szczupła, zadbana mamusia :) I weź tu się pokazuj :P

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja właśnie pisałam, że nie można. Tzn - żeby nie świrować :) Jak nie miałaś uczulenia na truskawki, to ja nie widzę powodu, żeby ich sobie w ciąży odmawiać :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Was sie czyta w trasie z poz do szczecinka w dodatku na new zabawce-tableciku, jedziemy po 2 cz wyprawki bo nie weszla cala gabartyowo do auta kl c, lozeczko , materac , pufki pod nogi i inne bajery
    teraz maz kreci kolkiem wiec nadrabiam zalegosci w lekturze naszego forum:=))
    Mam nadz ze zdaze na relacje z porodu za 8tyg zdac na tableciku hi hi
    jutro wizyta juz konkretna z wynikami u mej ginki, ciekawe czy mnie jeszcze pokluje?

weronikabp, Galanea, Modelka, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia jak znajdę jakieś ciekawe coś o porodzie nat po cesarce to dam znać :) u mnie moja ginka powiedziała, że chce, żebym rodziła naturalnie, ale zadecyduje o tym najprawdopodobniej na następnej wizycie, która odbędzie się po świętach. Wtedy ma sprawdzić jak tam trzyma się blizna na macicy. Tak myślałam, że będzie za naturalnym bo ona taka kobita, że za naturalnym jest :) W sumie ma rację, od końca 2011 roku miałam już 2 operacje a to niedobrze dla mnie żebym jeszcze trzecią sobie undowała :) jak to jej powiedziałam - będzie jak ma być :) ostatnim razem też naturalnie miało być a los zadecydował inaczej bo przy moich skurczach zanikało dzióbkowi tętno i nie było rady jak tylko ciąć. A co teraz będzie to się okaże niebawem :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Hej dziewczyny ja juz w domu po dluuugim dniu....spedzilam troche czasu w tym szpitalu bo to musialam poczekac az po mnie moj lekarz zejdzie a to pozniej ktg ktore trwa i trwa (chodz dla mnie moglo by trwac godzinami super sie slucha serduszka malutkiej i jak sie rusza:) ) to pozniej wezwali go na operacje jakas i znowu czekanie ale suma sumarum jak juz weronisia wspominala szyjke mam skrocona wlasnie ze wzgledu na te dosc czeste twardnienia brzuszka (nie wiem ile bo nie mierzyl co dziwne) kazal sie oszczedzac i nie forsowac no i wiecej zapisal mi asparginu duphastonu oraz nospy.....ciezko sie nie przemeczac i nie forsowac jak ja mam remonty w domu malowanie itd i trzeba sprzatac a wogole naleze do osob nie potrafiacych lezakowac caly dzien:( ale czego nie robi sie dla malenstwa, troche odpuszcze... wazne ze mala zdrowa gin mowi ze ma dluuugie nogi wazy 1700 i ma sie cacy:)
    Vikuś nie trochę oszczędzać tylko dużo oszczędzać proszę :))

Limerykowo a jak Twoje swędzenie, przeszło? jak Ci w Polsce? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 19:44

Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea i Tusia JA PIERDZIELE CO ZA LASKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to brzuch jakbym już na porodówkę miała jechać...
    przeglądam zdjęcia na laptopie - zobaczcie jak mój Michaś wyglądał 2 dni po porodzie :)
    29bcdf6deb22f861med.jpg
    niedługo takie bobaski będziemy tulić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 19:56

Galanea, Modelka, vikus001, weronikabp, Tusia84, excella, kambel, Martynika, Limerikowo, monalisa, Paula222, Nalka, nutka, monaaa, fler, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jednym slowem zazdroszcze pogody i ok dostepu do dobrej opieki med choc fakt swoje zaplacic nada
    jestemy juz duuuzo spokojniejsi plus swedzenie przeszlo juz prawie po tab a badania na szczescie nie wykazalo choleostazy:=)))
    fakt strasznie swedzialo i mialam uczucie jakby amazonskie mrowki wyszly na zer nocny

Galanea, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK nie można dać się chłopom, na dodatek leniwym. Ty powinnaś leżeć teraz brzuszkiem do góry, dosłownie i w przenośni :)

vikus, to teraz dbaj o siebie szczególnie i oszczędzaj się. Też nie lubię leżeć i polegiwać, ale pomyśl, że już niedużo zostało i warto się przemęczyć dla szkrabów.

Paula, nie żartuj, pokazywać się koniecznie! Zwłaszcza, że nie zasłużyłam chyba na takie komplementy, ale bardzo Ci dziękuję ;)

vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczynki,
    uciekam ja bo m wymyślił wieczorny spacer do biedronki po składniki na kolacyjkę (strach się mu przyznać, że tak się krówkami najadłam, że o kolacji to nawet myśleć nie mogę hehehe)

Galanea, Martynika, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za to, co napisałyście. Uspokoiłyście mnie i ja wczoraj czy dwa dni temu to samo pisałam komuś.:) Na samą myśl o szpitalu tak się poryczałam, że mąż miał cała głowę od łez mokrą... Jak leżeliśmy to też coś tam prykał i co jakiś czas odpychał się tak, że aż twarda gulka wystawała... Wzięłam chłodną kąpiel, ogoliłam co trzeba(z pomocą męża) trochę na zaś, jakby trzeba było jednak jechać. Trochę się zrelaksowałam w kąpieli, mąż teraz z psem poszedł i będziemy oglądać jakiś film. Bo najchętniej to bym poszła już spać, ale obudzę się za 2 godziny max. A tak to obejrzymy, żeby nie myśleć(miałam kończyć kocyk, ale przy nim jestem skupiona bo trzeba oczka liczyć i za dużo myślę) i pójdziemy spać.
    Rano będzie już dobrze, a w czwartek idziemy do lekarza.
    Przecież wczoraj moje serduszko ślicznie stukało, więc wszystko z nim jest ok!Aż zaczynam znów myśleć o porządnym detektorze tętna. Weronika ty masz- ile dałaś i gdzieś zamawiałaś? Bo w sklepie to raczej się nie dostanie,

Myślę, że po prostu wpadłam w jakiś taki chwilowy stan. Wczoraj ten 2 godzinny spacer wieczorem, dziś taki aktywny dzień, trochę czasu w aucie spędzonego po koszmarnej drodze. Tusia może wie jaka jest droga od A4 przez Strzegom do Wałbrzycha.... Trzęsło strasznie, aż się chwilami brzuch spinał...
    A normalnie to ja całymi dniami w domu siedzę, raz dziennie wychodzimy na spacer czy zakupy, a tak to w domku...

Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, ja w niedzielę od rana do wieczora zasuwałam w ogrodzie, to w sumie nie jestem nawet w stanie sobie przypomnieć, czy się mały ruszał. Za to wieczorem, jak odpoczywałam, no i w poniedziałek i dziś już normalnie skacze :)

Więc spokojnie, skoro wczoraj biło serduszko, a dziś się rusza (choć niemrawo), to wszystko powinno być okej :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów dziecka, to ja w ostatnim czasie obserwuję, że odbieram je mniej intensywnie, ale dlatego, że zmienił się sposób ruszania bąbla.

Nie ma już tyle miejsca i nie wali kończynami wszędzie wokół siebie, raczej się przesuwa. Robią mi się takie charakterystyczne "gule" w różnych miejscach, które częściej widzę, niż czuję.

Zwróćcie też na to uwagę, jak martwicie się o ruchy, coraz ciaśniej się tam robi... :)

Acha, a propos, zaczęły mnie męczyć koszmary o przedwczesnym porodzie. Czemu moje dziecko nie może mi się przyśnić jakoś miło, tylko już kolejny raz rodzę i nic nie mam. Dziś w nocy byłam zeschizowana do tego stopnia, że obudziłam się i bałam wstać na siku, bo byłam PRZEKONANA, że jak się podniosę, to odejdą mi wody. Taka nocna paranoja ;).

Ale dla lepszego własnego samopoczucia kupiłam dzisiaj torbę. Nie mam przekonania, czy nie będzie za mała, ale najwyżej mąż doniesie coś w trakcie. Chciałam wziąć większą, ale mąż stwierdził, że ta mu się później przyda na siłownię, a dla większej nie będzie zastosowania :P.
    Powinna starczyć, ma dwie spore boczne przegródki, jedną dodatkową kieszeń z przodu, jedną ukrytą w środku, duża środkowa komora wygodnie się otwiera i jest pojemna. Będę ją sobie powoli sukcesywnie zapełniać. Może dzięki temu zacznę normalnie sypiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 20:36

Galanea, Modelka, weronikabp lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Kota, a który xlander oglądałaś?

Xlander xmove, taki terenowy bardziej. Kola byly ok bo duze i pompowane, ale ta raczka wozka mi sie wydawala taka plastikowa i nieprzyjemna i niesolidna. Chociaz znajoma twierdzi, ze super sie jezdzi wiec moze to byl rozklekotany model w sklepie.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się wam do czegoś strasznego przyznać, ale tak, jestem okropna i nawet nie mam wyrzutów sumienia ale tak zrobiłam to zjadłam właśnie zupkę chińska bo już nie mogłam się oprzeć :D ale nawet malej smakowało bo od 3 łyżki tak się wierciła aż brzuszek falował :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja zdjec nie mam...musze meza poprosic zeby mi jakies zrobil to mi powiecie jak je wrzucac. Ale wy takie zgrabne laseczki jestescie.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ