X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już - jakoś zatamowałam, wczoraj wieczorem też miałam ale krócej... musiałam jeszcze podłogę wytrzeć bo zanim dobiegłam do chustek to trochę nachlapałam
    trochę złość odpuściła chociaż już mam dosyć tego dnia...
    Dzięki Muszka - trzymam się jakoś :)
    próbowałam znaleźć jakieś konkretne inormacje o porodzie naturalnym po cesarce - muszę wiedzieć na co się godzę... nic ciekawego nie znalazłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 18:19

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    DLACZEGO KRETYN :( JA MAM CZARNY.. NA LATO :( :D:D:D
    Kretyni producenci oczywiscie :) bo kto dzisiaj daje tylko jeden kolor gondoli do wyboru? Czarny jak dla mnie odpadal bo bedzie sie nagrzewac w slonku.

Weronikabp, dzieki posprawdzam sobie te wozki.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to jak coś ciekawego znajdziesz to podrzuć ja tez jestem ciekawa tego tematu.. jak po cc wygląda poród naturalny.

Ufam mojemu lekarzowi i on powiedział, że powie mi co jest lepsze dla mnie i dla dziecka pod koniec ciąży.. czy moge rodzić sn czy lepiej nie ryzykowac i wtedy cc.. no zobaczymy wszystko zalezy od wagi dziecka, stanu blizny i oczywiście ułożenia, bo moja mała zmieniła pozycje jest głową do dołu ale nie jest to pozycja główkowa bo główkę ma z prawej strony twarzą do brzuszka reszta ciała po skosie do lewej strony.. ma jeszcze czas oczywiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 18:36

MonikaS lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota, a który xlander oglądałaś?

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że Wasze wizyty zakończone pozytywnie :)

Tusia - ślicznie wyglądasz, bardzo subtelnie.

Mi dziś Krzysiek porobił parę zdjęć z profilu i aż mnie zatkało. Brzuch mi niesamowicie urósł w ciągu ostatnich dni, mam wrażenie, że jest ogromny. A jeszcze niedawno płakałam, że brzucha nie mam ;)

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się martwię;( Mały się prawie nie rusza... Co prawda wczoraj wieczorem ładnie kopał potym długim spacerze, ale nie obudził mnie rano jak zawsze kopniakami, ok 9 wsiedliśmy w auto i dopiero po 15 wróciliśmy. W tym czasie większość w aucie, ale 2-3 godzinki nie, bo byliśmy coś załatwić i na obiadku. Po obiadku też nie za bardzo, a to znów droga była i to jeszcze trochę trzęsąca... Wróciliśmy do domu, położyłam się to coś tam lekko się poruszał i koniec. Potem mąż próbował go obudzić i wzieliśmy detektor(który i tak nie wykrywa serduszka, bo jest beee) i trochę pokopał- czułam i więcej ruchów słyszałam. A teraz znów nic;( Nie wiem... już chciałam na IP jechać ale mąz mówi, że nie ma potrzeby;/ Jak przed spaniem się nie odezwie to będę wkurzać lekarzy i na noc przyjadę...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Cieszę się, że Wasze wizyty zakończone pozytywnie :)

Tusia - ślicznie wyglądasz, bardzo subtelnie.

Mi dziś Krzysiek porobił parę zdjęć z profilu i aż mnie zatkało. Brzuch mi niesamowicie urósł w ciągu ostatnich dni, mam wrażenie, że jest ogromny. A jeszcze niedawno płakałam, że brzucha nie mam ;)
    Dajesz kochana fotę :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka, nie martw się, może odwrócił się do środka? Moja Mała chyba właśnie tak się obróciła i dużo słabiej i rzadziej ją czuję.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dajesz kochana fotę :)

Hyhy, nie wiem czy się odważę :P Takie ładne tu zdjęcia wklejacie, a ja w bieliźnie, na dodatek nie do pary :D Może poczekam na lepszą sesję :D

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Hyhy, nie wiem czy się odważę :P Takie ładne tu zdjęcia wklejacie, a ja w bieliźnie, na dodatek nie do pary :D Może poczekam na lepszą sesję :D
    oj daj fotę...daj :) Muszko Ty też pokaż w końcu brzusio :) kto jeszcze nie pokazał? :)

• Modelka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, kochanie, Ty wiesz najlepiej, ale jak my jesteśmy w ciągłym ruchu, to mniej czujemy nasze maluchy, bo po pierwsze nie zwracamy na to takiej uwagi, a po drugie maluchy śpią, ukołysane ruchami naszego ciała.

Zjedz coś słodkiego, połóż się spokojnie na lewym boku i poczekaj z pół godzinki - na pewno się odezwie :) Poza tym sama mówisz, że to nie jest tak, że cały dzień się nie ruszał, tylko ma zdecydowane okresy aktywności i spania.

Galanea, Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka nie wiem co Ci napisać bo jeśli czułaś ruchy nawet słabe i delikatne to już znak od dziecka, że jest ok. najgorsze są sytuacje kiedy nie czujemy dziecka zupełnie.. ale trudno doradzać bo Ty jako mama czujesz najlepiej co się dzieje... jeśli masz się martwić to można podjechać tam posłuchają chociaż serduszka i już się uspokoisz.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdą jest to co napisała Modelka ja najbardziej czułam moją małą w szpitalu gdzie ciągle leżałam i nic nie robiłam.. wtedy miałam wrażenie, że ona się rusza bez przerwy ale jak wróciłam do domu i juz np. gotuję obiad czy trochę się ruszam to nie zwracam na to uwagi, a kiedy wracam do łóżka to wtedy po jakimiś czasie mała zaczyna się wiercić.. chyba brakuje jej bujania naturalnego jakie daje mama dziecku kiedy się rusza :)

Galanea lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:58

Tusia84, weronikabp, monaaa, AISAK, fler, vikus001, Paula222, Martynika, nutka, Limerikowo, Nalka, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka dziewczyny prawdę piszą, skoro mały się ruszał to chyba nie ma się co zamartwiać, ale jeśli Cię to bardzo martwi to oczywiście sprawdź na IP, moja tez ma takie dni posuchy, dziś i wczoraj akurat jest mocno ruchliwa ale różnie bywa.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ślicznie wyglądasz brzuszek taki kształtny śliczny :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Weronika, specjalnie dla Ciebie. Tylko proszę się nie śmiać (no dobra, trochę możecie). Albinos ze mnie po zimie :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4b052203fc6.jpg

Muszka - popieram Weronikę, wklejaj swoją fotę, bo jeszcze chyba nie widzieliśmy Twojego bandżo ;)

nutka - tak jak pisała Tusia i Modelka, w ruchu słabiej czujemy dzidziusia. Ja również w szpitalu czułam prawie non stop, a po powrocie do domu znowu bez porównania mniej i słabiej. Ale co jakiś czas się odzywa i daje o sobie znać, więc myślę, że jest ok :)
    Galanea - jakaś Ty zgrabniutka :)) dziękuję, że dla mnie wkleiłaś :)) zazdroszczę tak dobrych genów :)

Tusia84, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dobra, rozczochrana, w domowej bieliźnie, biała, ale brzuch jest! :D Mimo wszystko dziękuję dziewczyny za miłe słowa :)

Weronika, to teraz w ramach rewanżu czekam na Twoje zdjęcie z Polą :>

weronikabp, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-mój też dziś się mniej rusza, delikatniej go czuję. wydaje mi się, że musiał się jakoś przekręcić, bo znów czuję bardziej gmeranie na saaaaaamym dole.nie mam zgagi i nie uciska mnie w pachwinie, więc pewnie zmienił pozycję.
    mi lekarz powiedział, że jak jest 10 ruchów na godz. to jest ok.jak nam się chce spać, to naszym dzieciaczkom tak samo-podobno ;)i że mogą spać nawet 5 h z rzędu.
    oczywiście jeśli będziesz się niepokoić, jedź sprawdzić.

czy na pewno możemy jeść truskawy w ciąży?ja mam teraz taką fazę na nie...wiadomo, tylko te sprowadzane teraz, ale te hiszpańskie nawet ładnie pachną i są smaczne. dziś znów kupiłam. wiem, że w czasie karmienia piersią nie powinno się ich jeść, bo mogą uczulać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 19:21

Modelka lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa, mi wszystkie znajome mówiły, żebym teraz się nacieszyła truskawkami, bo karmiąc piersią będę raczej musiała z nich zrezygnować, właśnie dlatego, że często uczulają.

monaaa lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ