X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka nie martw się - na pewno jest wszystko ok :) zrelaksuj się z m przy Filmie to i dzidziuś pewnie zacznie o sobie dawać znać :)
    kurcze jak się wkurzyłam bo poszliśmy do sklepu i jakaś kobitka się do nas przypałętała i mojego synka za rękę- a on taki uFny i już chętny z nią iść... tej się tak spodobało, że chodziła z nami zakupy robiła. Mi by to nie przeszkadzało, ale ta kobieta tak nawijała z moim m a ja nie mogłam nic skonsultować co potrzebujemy na tą jego kolację... a nie powiem - kobieta taka normalna i Fajna tylko chyba coś se machnęła bo tak dawało od niej wódą, że nie dałam rady przy niej wystać. Gada Gada a sklep lada moment mają zamknąć.. wali wódą a ja nie wiem co kupić grrrrrr
    aż się z deka uniosłam i mówię, że zaraz sklep mają zamknąć i że przepraszamy ale zakupów nie mamy bo nam przeszkadza w ustaleniach... :]
    oczywiście synek też reprymendę dostał za to, że z obcymi za rękę chodzi... ale on jeszcze taki malutki i uFny... ehh jeszcze tyle uczyć trzeba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:12

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mnie rozczuliła tym zdjęciem już kiedyś obiecałam wam pokazać moją małą Hanie i jej proste nogi. nie mogę się dokopać do zdjęć ze szpitala ale to jest zdjęcie z dnia kiedy ze szpitala wyszliśmy :) i przez to jej ułożenie w brzuszku trzymała często proste nogi i wydawała się taka duża :)

na zdjęciu z moim o 16 lat młodszym bratem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:14

MonikaS, Modelka, weronikabp, Galanea, Nalka, Paula222, AISAK, monalisa, Mucha, nutka, monaaa, Niesforna, excella, vikus001, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka śliczna - mój to taki łysolek był a Twoja malutka takie włoski gęste :) mój Michaś to do tej pory ma rzadkie włoski po bokach głowy. Dopiero mu gęstnieją. A zębów jeszcze wszystkich trzonowych nie ma. Pierwszy ząbek wyrósł jak roczek skończył :) ale za to wzrostem nadrabiał :) jest wysoki jak na swoje 2 latka z kawałkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:23

Tusia84 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    jaka śliczna - mój to taki łysolek był a Twoja malutka takie włoski gęste :)
    Mój Kubuś miała włoski ale mało i jaśniutkie, a Hania taka czarnula się urodziła :) pamiętam jak ją wyjęli i pokazali mi to jedyne co zapamiętałam to te włosy.. później ją zabrali bo miałam odpocząć po cc i jak dzwonili do mnie mama, tato, siostra itd i się pytali jak wygląda to ja tylko, że ma włosy takie czarne :) teraz tez bym chciała żeby moja mała Milena miała włosy ;)

MonikaS, monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis położna mierzyła mi miednice wiedziałam ze będzie ok i ak to pani polozna mi powiedziała książkowe idealne no cóż po 2 porodach ppssssyyy wiadomo :) Dostalam krazki do stanika 40 sztuk Lovi. A wczoraj lekarz zgodzil sie zebym mogła do ludzi, a ja co córkę w auto i do marketu oczywiście (bez dźwigania) wiec nakupilam tyle ze dwoma wózkami wyjechałysmy :) wszystko do bagażnika buch i do domu mąż jak otworzył bagażnik to zapytal "kotuś , a jakiegoś Beduina gratis do noszenia nie dali?" Hihihi o i z konta trochza dużo chyba ubyło ale co tam warto było. Po za chemią, spożywką, mięsem, napojami to kupiłam body x 5 szt z krótkim, pieluchy tetrowe, pampersy i chusteczki nawilżone, a i herbatki ziolowe dla mnie typu Koper Włoski, mięta, ruminek, anyz. Ale frajda normalnie dzicz , a teraz pada.

weronikabp, Galanea, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia jej jakie czarne włoski miała ! No śliczna :) Jejjjjj aż nie mogę się doczekać Fanka <3

A mam pytanie do dziewczyn co rodziły już... Bo ja się obawiam że jak urodzę i dostanę Franka w ramiona to się tam zaryczę ze wzruszenia, nie będzie głupio...? Wy płakałyście?

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 ale śliczne zdjęcie rozczulajace.

Tusia84 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny wózekwreszcie mamy w domu co prawda w pudlach ale jest stoi

weronikabp, Tusia84, Galanea, nutka, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuska, Hania śliczna :-))

Nutka - mamy taki detektor tetna:
    http://m.cito.istore.pl/przedmiot,6783518.html

Na Allegro około 300 nowy kosztuje.

Wiem ze są tańsze ale wystraszylam sie tym ze dziewczyny pisały ze często nie działają, mój jak na razie zawsze zadziałał, ale trzeba wiedzieć gdzie szukać serducha i odróżniać jego bicie od pępowiny, tego uczyla mnie położna :-)

Tusia84, nutka, monalisa lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się nadrobiłam.

To tak:

Modelka - nie będę powtarzać tego co pisały dziewczyny, zgadzam się z nimi w 100%, zmień lekarza.

Wizyty: Paulina, Natalia, Vikus, Magda, Tusia i Paula -> widzę, że praktycznie wszystkie zadowolone, Super, że dzieciaczki zdrowiutkie. Tylko mi smutno, bo moja córeczka jest na razie najmniejsza wśród dzieciaczków.:(

Weronika u nas też położna przychodzi po porodzie raz w tygodniu przez 6 tygodni. Jest to oczywiście na NFZ. Właśnie mi tym przypomniałaś,że muszę wybrać położną.

Skierowanie na paciorkowca dostane w 32 tygodniu i pewnie kaze mi zrobic jakoś w 34- 35 tygodniu ciąży. To chyba dobrze?

Galanea i Tusia, piękne mamuśki z was! Wpadam w kompleksy!

MonikaS śliczny synuś. Patrząc na niego i małą Hanię (jakie włoski!) o mało się nie rozbeczałam.

A teraz tuczę swoje dziecko. jem banany i domowa pizzę na cieście drożdżowym z serem i mozarellą. Szkoda tylko, że mała mi zwraca banany z powrotem.:(

weronikabp, Tusia84, Galanea, MonikaS, Modelka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Tusia jej jakie czarne włoski miała ! No śliczna :) Jejjjjj aż nie mogę się doczekać Fanka <3

A mam pytanie do dziewczyn co rodziły już... Bo ja się obawiam że jak urodzę i dostanę Franka w ramiona to się tam zaryczę ze wzruszenia, nie będzie głupio...? Wy płakałyście?
    Głupio to by było jakbyś olała, że właśnie tulisz swoje maleństwo do piersi. Pff.. dziecko jak dziecko, urodziłam i co? -> to by było głupie.:D

Paula222 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Ja płakałam, później jak już zjechałam z Kubusiem na sale moją to nie mogłam spać.. tylko patrzyłam na niego i płakałam i nie mogłam uwierzyć w ten cud :) a że urodziłam go o 19.15 i on spał całą noc nie budził się na karmienie bo był zmęczony porodem to ja się bałam, że on nie je anie wiedziałam, że po porodzie tak może być to mu pierś przykładałam, a on spał i nie chciał.. dopiero jak odespał swoje to ciągnął jak trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:33

nutka, Galanea, weronikabp, MonikaS, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Nalka ale żeś powiedziała :) Pfff :D :D Masz rację ;) A ile ważyła ostatnio Twoja Malutka?

Tusia aż tak maleństwo odczuwa poród? Dobrze wiedzieć...

Czasem obawiam się mojego zachowania na sali porodowej, bo na samą myśl o nim mam łzy w oczach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:34

Nalka lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za wsparcie. Oglądam porody i urodził się przez cc mały Gabrys i jak go zobaczyłam i powiedziałam do męża że nasz też taki będzie. I nasz Skarb najdroższy się obudził... aż sie poplakalam... :)

Dzięki weronika. Zobaczę jutro na kompie bo teraz z tel tylko do was:)

Z tego wszystkiego zapomniałzapomniałm o tym że tato mój miał dziś zabieg wycinania polipow z nosa i tylko teraz mu sms napisałam...:( podobno znieczulenie nie działalo i na żywca mu wygrywali je:( aż mi głupio. Jutro zadzwonie i jak go nie wypuszcza to pojadę do niego.

weronikabp, monalisa, Modelka lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nam właśnie mówili na SZR, że dzieciaczki są zmęczone porodem często i nie chcą jeść tylko spać. I tak naprawdę, to nam się wydaje, że my najbardziej cierpimy w trakcie porodu. To nasze maleństwa muszą wykonać kawał dobrej roboty, żeby wyjść, my im mamy tylko pomagać. Ja będę myśleć w trakcie porodu o tym, żeby pomóc swojej córeczce, żeby się nie męczyła już i była z nami, przy cycuszku.:)

Paula, Nadia ważyła w 29+2 1030 gram. Mózg jednak rozwinięty na 29+0 więc jest ok. Tylko reszta ciałka na 26+6.:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:39

Tusia84, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy każde ja Kubę rodziłam 10 godzin i długo nie mogłam go wyprzeć.. dziecko zaraz po urodzeniu ma odruch ssania i często właśnie jest przystawiane do piersi pierwszy raz.. później jak zasnął to już po prostu spał i spał a ja tylko sprawdzałam czy oddycha.. chciałam go obudzić bo dla mnie to było dziwne, że takie maleństwo nie je całą noc.. ale rano położna powiedziała,że dziecko zmęczone po porodzie i to była jego jedyna przespana noc przez bardzo dłuuuugi okres później..;)

Paula222, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka bo to drobniutka ale mądra dziewczynka jest:) nie martw się, ty też szczupła babeczka jesteś:)

Nalka lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ale dobrze że się ładnie mózg jej rozwija itd, z resztą wciąż jesteś pod kontrolą lekarza :) W końcu dzieci tak jak i my - są szczuplejsze, są pulchniejsze ... Ja się znowu obawiam aby Franek nie ważył ponad 4 kg bo ciężki poród będzie... Ale cóż :) Nie od nas to zależy :) Z resztą teraz zaglądam w USG - Franek w 29 t 0 d miał 1187 g, a dziś 33 t 2124 g. Więc widzisz :)

Nalka lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, nie martw się, na pewno Nadia jeszcze nadrobi masę, a póki co wcinaj banany i jajka :D Ale co tu się dziwić, Ty sama kruszynka jesteś :)

Monika, Tusia - ależ cudne dzieciaczki macie :) A Hania wygląda jak mała, zgrabna baletnica :)

Paula, nie przejmuj się, mi na samą myśl o trzymaniu dziecka w ramionach łzy napływają do oczu, na pewno będę wyła :)

weronikabp, Paula222, Tusia84, MonikaS lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mam wrażenie, że ją głodzę. Nie wiem co zrobić żeby przytyła. Nie mam siły tyle jeść, bo nawet jeśli coś lubię to nie jestem w stanie jeść dla smaku. mam szybko pełny żołądek. A ona mi jeszcze połowę z niego potrafi zwrócić. Czuję się bezradna.

Aż taka kruszynka to ze mnie nie jest, niestety. ;P Aczkolwiek brzuszek mógłby podrosnąć, bo mam sesję 12 kwietnia.

Paula dajesz mi nadzieję. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 21:50

Paula222 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ