X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za życzenia dziewczęta :-)

Ja jakoś nie mogę zasnąć, dawno tak nie miałam. Leżę i leżę, niby spać mi się chce, ale zasnąć nie mogę :/

Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach! :-)

Limerikowo, weronikabp, Agusia2312, Paula222, Galanea lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ok dotarlam do Pl, wczor usg 3d super sprawa,maz byl b pod wrazeniem np jak Mala plula wodami lub robila akrobacje za paluchy u stop
    Mala przez 2 tyg przybrala 330g, teraz ma okolo 1800, dalej b ruchliwa;-))
    szyjka przez 2 tyg laby przesunela sie na ok dlugosc z 2.57 na 2.73 ju hu!, wniosek - nada dalej okupowac sofke/lozko i najblizsze krzesla ;--)))))

dzis natomiast wczesna pobudka na badania ;-)))

f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Modelka, weronikabp, monalisa, Tusia84, evas, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trochę miałam przymusowy detoks od forum, bo przez weekend i wczoraj miałam na czytanie naprawdę mało czasu. Ale już nadrabiam - choć pewnie nie nadrobię wszystkiego.

Dziś mam wizytę, więc zobaczymy, co mi powie mój gin. Powinien mi dać już skierowanie na to usg w 30 tygodniu i nie mogę się już tego doczekać. Przy okazji zamierzam go zapytać o wyprawę na Mazury na majówkę, no i zobaczymy, czy mnie zbada wreszcie, czy nie... I wypytam te położne u mnie, dlaczego nie wypełniają rubryki "czynność serca dziecka".

Tak więc - trzymajcie kciuki :)

P.S. Byłam wczoraj w szkole rodzenia na Karowej. I babeczka wyraźnie powiedziała, że jeśli przez cały poród możemy sobie chodzić i wyginać się jak chcemy, to ostatnia faza porodu (ostatnie parcia) są ZAWSZE na tym łóżku porodowym/fotelu ginekologicznym w pozycji leżącej. Takie mają zalecenia od dyrektora szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 06:35

Tusia84, evas, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ale dziś jesteśmy nerwowe, moja córcia ma testy 6 klasistów i właśnie dzwoniła że tramwaj się popsuł i biegnie do szkoły ma jakieś 4 przystanki do pokonania. Ale co tam przecież to lekkoatletyczka da radę jak to mówi moj m

evas, weronikabp, Agusia2312, Martynika, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie stwierdziłam ze za 8-9 tygodni mogę rodzić ;)

Modelka, evas, Agusia2312, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja popijam kawke i uciekam do szpitala milego dnia wam zycze u mnie sloneczko zawitalo oby tak juz bylo....buziaki

evas, weronikabp, Agusia2312, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powodzenia dzisiaj na wizytach i badaniach! Dawajcie znac jak poszlo.

Modelka cenna dla mnie ta informacja o karowej...jak cos sie jeszcze od nich ciekawego dowiesz to dawaj znac :)

Ja wczoraj mialam jakis kiepski dzien, mala rozleniwiona, bolal mnie zoladek i jelita i jeszcze po poludniu zaczela bolec mnie glowa i musialam lec po 7mej w ciemnej sypialni, bo nie dawalam sobie rady. Dzisiaj na szczescie przeszlo i mala teraz kopie, wiec moze bedzie lepszy dzien.

Modelka, AISAK, vikus001, weronikabp, Agusia2312, Paulina1986, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Nutka a ja potrzebuję jakiegoś przepisu na ciasto które się będzie dobrze kroić i nie będzie się rozpadać.
    U mojego "męża" w pracy po raz kolejny jest organizowane sadzenie lasu. No i zawsze jest prośba o przyniesienie domowych wypieków. A mi się już pomysły skończyły. Zawsze jest też nagradzanie najlepszych wypieków. Przez 3 kolejne imprezy moje ciasta były wyróżniane :)
    No ale teraz nie mam pomysłu, zwłaszcza że w domu mało piekę. Może masz coś co by "powaliło na kolna" konkursowe jury :P
    Ta i ja ci dam przepis, Ty nie wygrasz i będzie na mnie?:P
    Hm... pomyślę chwilę.:P

Na blogu mam to:
    http://ziarnakawy.blogspot.com/2014/02/ciasto-kokosowe.html
    A może grzybki? Jak sadzenie lasu? Są smaczne i byś mogła je w koszyku zanieść do lasu:P http://ziarnakawy.blogspot.com/2013/10/pora-na-gotowanie-grzybki.html
    Później przejrzę, co mam na komputerze i pomyślę, co może być;)

Galanea straszne te lalki...:(

Wczoraj byliśmy na 2 godzinnym spacerku:) Ale w moim tempie(wcześniej tą trasę w godzinę obchodziliśmy) więc czuję się ok:P
    Zaraz z mężem jadę, bo musi coś zalatwić w innej miejscowości, więc mu potowarzysze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 08:50

evas, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczę mięśnie kegla na zajęciach fitness no i jak sobie akurat przypomnę.
    Położna mówiła, żeby ćwiczyć je jak najwięcej w każdej wolnej chwili.

Oddechy też na zajęciach. Zastanawiam się czy podczas porodu akurat będę mogła myśleć
    o oddechach, czy po prostu pójdzie wszystko z automatu.

Za wszystkie dziewczyny, które mają dziś wizyty trzymam mocno zaciśnięte kciuki.
    Czekamy na same dobre informacje :)

weronikabp, Modelka, Agusia2312, Paula222, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, no własnie poszukuję czegoś oryginalnego. Były już babeczki z masą waniliowo-kawową, ciasto ze słonecznikiem w karmelu, a ostatnio na Mikołajki lukrowane pierniczki.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    hej dziewczyny ja popijam kawke i uciekam do szpitala milego dnia wam zycze u mnie sloneczko zawitalo oby tak juz bylo....buziaki
    kochana kciukasy i czekam na smsa :))

Muszko dobrze, że już lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 09:05

Mucha lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, super te grzybki :D dzieciaki na pewno się ucieszą. Pomysł fantastyczny, a ja lubię takie wyzwania ;)

Podrzuć coś jeszcze ;)

Zmykam do pracy bo za chwilke mam autobus.

nutka lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach, tym czasem ja sama zbieram się do ginka, później do pracy i wracam bo dr. House znów mnie w nocy wymęczył :P :D

Miłego dniaaaaa :)

weronikabp, Agusia2312, evas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny, ja zaraz wsiadam do auta i w drogę, usg mam po 10-tej, stres mnie już dopadł, ale trzeba być dobrej myśli, tylko jak to zrobić gdy w głowie i w sercu kłębi się przerażenie...?

weronikabp, Agusia2312, evas, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku jak oglądałam te lalki, to nie ogarnęłam, że to są lalki i myślę sobie:" No ale o co jej chodzi?" a potem jak już się obudziłam i skojarzyłam, że to lalki to mi się słabo zrobiło.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Galanea lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Powodzenia dziewczyny, ja zaraz wsiadam do auta i w drogę, usg mam po 10-tej, stres mnie już dopadł, ale trzeba być dobrej myśli, tylko jak to zrobić gdy w głowie i w sercu kłębi się przerażenie...?

BĘDZIE DOBRZE!!!!!! :)
    Tyle kciuków trzymanych za Ciebie i Stasia, więc nie ma opcji żeby było coś nie tak :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Magda ja mam taki sposób, że w takich chwilach strachu myślę o najprzyjemniejszych chwilach w życiu i mi to pomaga :) Wszystko NA PEWNO będzie dobrze :)) w górę serca jak mawiał pewien bardzo znany Polak :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciukam paluszki!!!

Za chwile w DD TVN jak radzić sobie z ciałem po ciąży.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to nie jest dla Was super interesujace, ale podziele sie: dzisiaj o 7mej rano mojemu przyjacielowi z piaskownicy urodzil sie synus (cesarka) w 38 tygodniu, zdrowy 51 cm, 3100 :) ale fajnie.
    To moze dobry znak dla tych wizytujacych ;)

weronikabp, AISAK, Modelka, Agusia2312, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, ja kupilam leki ale prenalen odradzila mi farmaceutka wlasnie dlateg ze mam typowo suchy kaszel wiec dala mi inny syrop i spray na zatoki- taki dla dzieci i kobiet w ciazy i musze przyznac ze to pierwszy spray ktory na mnie dziala. Dzis jest juz lepiej, w koncu normalnie widze :) Powodzenia dla wszystkich majacych wizyty, trzymamy kciuki :)

evas, Paula222, MonikaS, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ