WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski :)
    Też mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie lepszy od wczorajszego. Musialam przelozyc.moja wizyte u położnej bo kiepsko sie czuje. Pół nocy nie spałam, bo syn mi gorączkował od zębów. Ledwo sedze. Wygladam jak zombie. Troche sie podmaluje bo nie chce straszyć na ulicy i pojde z mlodym po coś na obiad.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to faktycznie kawalek masz, a jeszcze prowadzic to ciezko cala droge :/ ja na szczescie na miejscu praktycznie mam urodzinki.

Martynika super jest dzialac na swoim, ale zmeczenia nie oszukasz...nie szalej...a malenstwo to w Twoim prYpadku juz moze nie byc takie malenstwo, bo juz ostatnio bylo wieksze :)

Weronika az mi sie zachciewa do fryzjera pojsc. Powodzonka na wizycie!!!

Excella Ty to masz jeszcze bardziej utrudniona sytuacje...niedosc ze dolegliwosci ciazowe to jeszcze maly tez ma swoje problemy :(

Ale sie dzisiaj wepchnelam w kolejke na badania (chyba stalabym tam z pol godziny do rejestracji (prywatna klinika), wiec brzuch do przodu i przed pierwsza osobe z pytaniem "moge w ciazy?"...cala kolejka sie popatrzyla a ja spokojnie podeszlam do rejestracji :)
    Musze Wam powiedziec, ze ostatnio w piekarni to az mi sie glupio zrobilo, bo pani przy kasie mnie wypatrzyla w kolejce i mowi "pani w ciazy to prosze bez kolejki", ja patrze a tam jak to o 12 w dzien powszedni cala kolejka staruszkow o laskach :/ az mnie zatkalo, ale podeszlam i bardzo szybko kupilam swoje bulaczki mamma mia i ucieklam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 09:33

weronikabp, Nalka, maggda, Agusia2312, evas, Limerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja juz po pierwszej nocce u teściów. Nie bardzo mamco robic:[ nudyyyy.
    dzien Leniwca sobie funduje.Jutro wybieram się odebrać wozek- juz 3 tyg czeka na nas:) moze uda mi się jeszcze coś dokupić dla naszego skarba:)

Ale siara dziś rano byla- dosłownie i w przenosni- masakra. Zapomniałam wkladek:-/

Na TVP kultura leci film pierwszy krzyk.

Wczoraj z 9 razy mi się brzuch spia, wzięłam 2 nospy, położyłam się i znowu, tym razem tylko pol brzucha- maleństwo się przemiescilo. A dziś rano chyba kolanko macalam jej przez brzuszek bo taka mala kuleczka wystawala:) rozczula mnie taka bliskość z Coreczka:)

Modelka, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, ja ostatnio taki szok w Almie przeżyłam - wielka kolejka do ryb i jakaś kobieta sama z siebie mnie przepuściła. Potem stanęliśmy z mężem w jeszcze większej kolejce do mięs i tym razem ekspedientka mnie zauważyła i poprosiła na początek, a na pomruki kolejki powiedziała po prostu "ta pani jest w ciąży i jest obsługiwana poza kolejnością".

Czasami się zdarza :) Chociaż w tramwajach i autobusach najczęściej stoję ;)

Mucha, Nalka, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pierwszeństwa w sklepie- to 1,5h czekałam ostatnio u dietetyka, w biedronce, kartoflandzie jestem niewidoczna, w careful 3 razy milo mi było bardzo bo specjalnie dla mnie otworzono kasę.

Przykre to jest ze każdy spod oka patrzy na brzuch- i właściwie nie wiem co mysli- puściła się? Wpadła? Czy inny czort... A to poprostu istotka zrodzona z miłości. Puki dobrze się czuje moge stać w kolejce, ale przy złym samopoczuciu naprawdę powinny być takie kasy , bez możliwości ustawienia się innych osób w tej kolejce- bo czasami nie ma się siły nawet upomnieć się o pierszenstwo.

Modelka, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, złe samopoczucie. Nie wiem jak przeżyję dzisiejszy dzień. Wymioty od samego rana, ból głowy, brzucha i mięśni. Dodatkowo zbiera mi się na płacz i jestem poddenerwowana. W nocy nie spałam, bo każde przekręcenie się budziło małą i zaczynała tańczyć. Teraz ona sobie śpi a ja jestem wyczerpana. A tyle dzisiaj rzeczy do załatwienia. Nie wiem jak to ogarnąć.

Weronika pochwal się nam fryzurką. Ja się wybieram w poniedziałek do fryzjera ale tylko na podcięcie. Szału nie będzie.:(

O matko.. to już 31 tydzień ciąży!
    Modelka wrote:

Weronika, obejrzałam "pierwszy krzyk" - tym bardziej wiem, że koniecznie, ale to koniecznie chcę rodzić w Domu Narodzin.

Miłego dnia wszystkim!

A ja z delfinami, na kolanach męża. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 10:16

weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Wczoraj chyba był dzień smutków :/ Ja jedyne co mam to to że mam rodziców po rozwodzie a mama jest teraz z innym i ma z nim 3 dzieci ( 3 z pierwszym i 3 z drugim), ogólnie nie jest źle tylko ,,ojczym'' mógł by przystopować z alkoholem a tata mógł by się w końcu w garść wziąć, ale wątpię że to nastąpi..

Ja wczoraj załapałam doła na wieczór, mój mąż ostatnio pada wieczorami i nie mamy za bardzo czasu dla siebie :( I popłakałam trochę, mąż się ocknął i zaczął mnie pocieszać ale ja kazałam mu spać... A dziś rano jak wstał do pracy przyszedł do mnie mnie przytulił i mówi : ,,wiesz kochanie że cię bardzo kocham'' - no i miło się zrobiło :) Troszkę humorek lepszy, dziś mąż wróci z pracy obiecał że wspólnie spędzimy czas ;)

Mucha, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,
    ale dzisiaj pięknie słoneczko świeci. Ciekawe tylko czy jest tak ciepło jakbym chciała :)
    dzisiaj z Michałkiem pobiliśmy rekord spania - do 9:30. Chyba go spać na dzień nie będę nawet hehe chyba, że go zmorzy :) może pojedziemy odebrać m z pracy :) pomyśli się :) tyle spałam a głowa ciężka - pójdę kawkę zrobić zaraz :) jak to jest, że jak ładna pogoda to mnie na sprzątanie bierze zamiast z synkiem pod blok... brzydka pogoda to i w domu nei robię i z synkiem nie wychodzę. ehhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 10:30

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.:)
    Ja się wkurzyłam z samego rana... Wczoraj na wizycie lekarz kazał się zapisać na za 4tyg. Więc ja z rana dzwonię i pani mi mówi, że najwcześniej 12maj... Poza tym, że tabletek na nadciśnienie mam do 28kwietnia(wezmę receptę jak będę na usg), to kurde, już 36 tydzień mi się zacznie;/ Nie może tak przecież być... Ale pani w rejestracji powiedziała tylko, że następnym razem(ta, może już go nie być:P) mam przyjść od razu po wizycie do rejestracji i powiedzieć na kiedy lekarz kazał zapisać. Szkoda, że dopiero teraz mi to powiedziała...
    No nic, będę już teraz chodzić do niego prywatnie, niech się przychodnia w tyłek pocałuje;P Zarejestrowałam się na tego 12tego, bo może za 4tyg na wizycie prywatnej mi powie, że mam się za 2 kolejne umówić, to pójdę jeszcze do przychodni...

Ale za to na następny tydzień na czwartek się zapisałam na USG do jego gabinetu i to na luzie. Pani powiedziała, że jakby mi zależało na poniedziałek, to też da radę ale o 20.50:) Jak sie chce, to można;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka fajnie ze Cie rano przytulil :)

Monika wiesz jak to jest, jak ladna pogoda to wszystko sie czlowiekowi chce, a jak pogoda nie dopisuje to lenistwo ogarnia.

MonikaS lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah... Przyjechała do teściów siostrzenica męża, bo ma rekolekcje i co- cala w kropki, oby to nie rozyczka- baaardzo proszę, bo osiwieje z nerwów. Lepiej żeby to była ospa, bo ja juz miałam. No i mi się nerw ruszył. Fakt dopiero dzisiaj jej wyskoczyło i to nie jej wina.

Ah.... Ja też narzekam dla męża ze czasu nie mamy dla siebie=[ poplaczkam sobie od czasu do czasu, chociaż wiem ze pretensji nie moge miec do niego o to, wkoncu to ja siedzę w domu, wyplata co prawda wpływa na konto, ale to on cały dzień jest poza domem i robi samochodziki.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka a na USG tez do niego idziesz? To moze z nim wtedy zagadaj.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK są różnice w kropkach różyczkowych i ospowych. Więc niech jadą do lekarza jak najszybciej, nie mogą cię narażać. Chociaż podobno ospą dziecko zaraża zanim wyskoczą kropki... Ale kto wie?;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w klinice też trzeba się spieszyć do mojej ginki z zapisem bo ma tak kalendarz obłożony, że szok i to przecież prywatnie... nauczyłam się, że jak tylko wrócę z wizyty do domu to od razu wizytę rezerwować internetowo. Teraz od następnej wizyty będę tam częściej bywać to od razu po w rejestracji bo internetowo już raczej się nie wcisnę :) ja mam wizytę po świętach teraz i zacznie mi iść 36 tydzień chyba. ktg się zacznie regularne - z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży... i naprawdę mam przeczucie, że urodzę przed terminem. Wtedy tego nie miałam i przesiedziałam aż do wywoływania :) zaczynam się stresować - obym tylko dojechała na poród ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaraz ja zabiorą do przychodni... Ona ma mnustwo drobnych kropek wszędzie nigi, brzuch, plecy, rece i nic ja nie swędzi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nieciekawie
    ostatnio w sumie ospa panuje, ale dziwne, że nie swędzi a poza tym ospowe to są takie krostki biało zakończone

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po imieninach teściowej okazało się, że córka brata m ospę załapała a my wszyscy z Michałkiem włącznie kontakt mieliśmy... ale póki co Michałek nie choruje. Ja już chorowałam ale ponoć jak się jest w ciąży to trzeba uważać. a to było 21 marca - równo 2 tygodnie temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 10:49

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak niech jedzie do lekarza, gdzie do kobiety w ciazy z niewiadomego pochodzenia kropkami.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to u mnie wyglądało dzisiejszej nocy. ;D

919eef249bf57d75med.jpg

MonikaS, NataliaK, Paula222, AISAK, weronikabp, monaaa, monalisa, Modelka, Mucha, Niesforna, nutka, Galanea, Agusia2312, Martynika, evas, excella, Limerikowo, Paulina1986, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko mamuski nie mam nic konstruktywnego do powiedzenia od siebie :D
    Muszka te rewolucje w brzuchu to od ucisku macicy na narzady zapewne,ja tak miewam tez,lekarz powiedzial ze to wlasnie od macicy.

Aisak niektorzy ludzie nie maja mozgu albo niewiedza jak go uzywac,gdzie z chorym dzieciakiem obsypanym kropkami do kobiety w ciazy!!!!!! No noz mi sie w kieszeni otwiera

Mam nadzieje ze koniec zwałki, wczoraj dzien leniwca, dzis troche sie trzeba ogarnac. Chociaz... wcale mi sie nie chce :D
    Uwaga uwaga 59 dni do terminu porodu :P UPS :d

monalisa, Tusia84, Mucha, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ