MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
a wiecie, że mi do terminu porodu licząc od ostatniej miesiączk zostało 52 dni?? szok, ale ponoć ten termin jest nieważny tylko w moim przypadku z usg, który jest o 9 dni później, czyli za 61 dni
o matko - muszę brać się za porządkiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 11:00
monalisa, AISAK, Mucha, nutka, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaS wrote:a wiecie, że mi do terminu porodu licząc od ostatniej miesiączk zostało 52 dni?? szok, ale ponoć ten termin jest nieważny tylko w moim przypadku z usg, który jest o 9 dni później, czyli za 61 dni
monalisa lubi tę wiadomość
-
Mój gin mówi że na razie sugerujemy się terminem I USG czyli do porodu zostało mi 46 dni !!! :o
Tak sobie myślę że lada moment będziemy tylko wyczekiwać swoich na wzajem porodówWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 11:02
monalisa, nutka, evas lubią tę wiadomość
-
Wczoraj nie miała kropek. Dziś tesciowa z nią na 7 do kosciola poszła, jak przyszła i ściągnęła bluzę dopiero zobaczyle je. Pretensji do nikogo nie mam. Pomodle się by nas minela ta choroba,czy to nawet zwykle uczulenie.
Fakt ślicznie dziś na dworze, a czy ciepło to nie wiem... Jeszcze noska nie wystawialam. Chyba zaraz pobuszuje po allegro za ubrankami dla Cory, bo mam chyba z 20 szt tylko.nutka lubi tę wiadomość
-
mam długie cykle, z usg pierwszych termin wyszedł na 5 czerwca i tego moja gin się trzyma - ostatnim razem też identycznie było i dotrzymałam
teraz też jej wierzę
ona mówi, że najbardziej realny termin wyznacza się na podstawie tych pierwszych usg bo wtedy ten zarodek osiąga określone azy rozwoju charakterystyczne dla konkretnego tygodnia ciąży
a czym dalej to już usg pokazuje różne terminy bo później każde dziecko rozwija się indywidualnie
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
o kurcze Natalia - jak to poważnie już brzmi
moja wszystko mi wytłumaczyła i jak dla mnie zgadza się, bo ja nie miałam książkowych 28 dniowych cykli tylko dłuższeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 11:09
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonika ja tez nie mialam ksiazkowych ale wiem kiedy doszlo do zapylenia Frankowego
Na pewno pierwsza na liscie jest Paula222
Weronika kciuki trzymane,podwojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 11:14
weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość
-
Weronika mam nadzieję, że pozytywnie.
Trzymamy kciuki za wszystkie wizytujące Panie!
Łoo matko, mi się nie chce liczyć. Na pasku mam, że do porodu 70 dni. Ostatnia miesiączka 6 września. Weź ktoś policz za mnie.Ja dzisiaj nie jestem w stanie. Właśnie zeszłam do żabki po bułkę. Sprzedawczyni dziwnie się na mnie patrzy. Myślę sobie "no tak, naprawdę muszę fatalnie wyglądać po tej nocy". Przychodzę do domu patrzę w lustro a tam.. jedno oko pięknie umalowane, a drugie zdradza jedynie brak przespanej nocy..
weronikabp, Paula222, Modelka, nutka, Mucha, Agusia2312, evas, MonikaS, excella, Paulina1986, ivv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej baby
Zamówiłam kołyskę hehe pościel już w domu od jakiegoś czasu, a kołyski brak. Nie mogłam się zdecydować czy brać całą w szczebelkach, czy dolna i górna część zabudowana i znalazłam taką wypośrodkowaną i zamówiłamNie lubię zamawiać na weekend bo muszę wtedy długo czekać na dostawę.. no ale jakoś tak mnie poniosło jak zaczęłam Was czytać z tymi dniami do porodu i że lada moment ja też będę miała tak mało czasu... a tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia..
Fajna ta apteka Gemini zrobię chyba tam zamówienia na kilka rzeczy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 11:41
NataliaK, Nalka, Mucha, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:NataliaK a Ty nie jesteś jakoś po mnie następna?
Wg dawno naszej listy nie widziałambedzie tlok
Martynika walczy z nowym domkiem, a to ona jest opiekunka listyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 11:51
-
Mucha wrote:Nutka a na USG tez do niego idziesz? To moze z nim wtedy zagadaj.
Tak, właśnie prywatnie do niego i po prostu powiem mu, że ze względu na terminy wrócę do niego do gabinetu jeszcze w kwietniu, a w tym maju pójdę i tak, bo to już końcówka będzie to nie zaszkodzi;)
Mam! Moja paczunia cudna;) Płakaliśmy razem z mężem jak rozpakowywaliśmy;)
Mucha, Tusia84, weronikabp, alexast, Niesforna, Galanea, Agusia2312, evas, Paula222, MonikaS, excella, Limerikowo, maggda, Paulina1986, Nalka lubią tę wiadomość