MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamusie!
Dawno mnie tu nie było, ale u nas tyle niestety "złego" się działo, że nie miałam ochoty udzielać się na forum. Nawet nie będę próbowała tego nadrobić, wierzę,że u Was wszystko ok
Ja właściwie niedawno wstałam i właśnie wcinam owsiankę z truskawkami. Pycha
Mam do Was pytanko dokładnie od 3 dni mam nieprzespane noce z powodu strasznego bólu nóg, nie są to skurcze, nie mam też ich spuchniętych. Ból jest straszny, mąż robi mi masaż i jest lepiej, ja też staram się sporo chodzić i ćwiczę.Nie wiem może żylaki nóg mi wychodzą, bo moja mama miała?
A Wasze zdjęcia ślubne prześliczne, nic dodać nic ująć. My z mężem będziemy mieli pierwszą rocznicę ślubu 17 sierpnia.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Edyta ja w poprzednich ciążach miałam właśnie coś podobnego, okropny ból nóg. nie skurcze, nie puchnięcie.. ból był tak silny, że w pewnym momencie chciałam już jechać do szpitala bo nie wiedziałam co się dzieje.. później skojarzyłam, że w te dni właśnie bardzo dużo byłam na nogach i do tego robiłam coś fizycznie... i kiedy pojawiały się te nocne bóle nie do wytrzymania to właśnie przeginałam z chodzeniem i staniem na nogach w dzień, a jednak ciężar ciała się zmienia i nogi czym bliżej końca też to odczuwają.. nie wiem jaka przyczyna bóli może być u Ciebie.. zawsze warto na wizycie wspomnieć o tym lekarzowi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 09:16
-
Tusia84 wrote:Azi wspaniałe wiadomości
i Lenka faktycznie duża.
Widzę, że miałaś podobne odczucia co ja... kiedy Martynika pierwszy raz wkleiła swoje zdjęcie, nie mogłam uwierzyć, że ma blond włosyjakoś tak widziałam ją brunetką... to takie zabawne, że na podstawie wypowiedzi w naszej głowie tworzy się pewien obraz drugiej osoby..
Dziewczyny,natura powoli wpasowuje się w Wasze wyobrażenia,w ciąży włosy baardzo mi pociemniały.Mam nadzieję,że słoneczko w lato z powrotem mi je rozjaśni (nigdy nie farbowałam włosów).
Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Dziewczyny,natura powoli wpasowuje się w Wasze wyobrażenia,w ciąży włosy baardzo mi pociemniały
.Mam nadzieję,że słoneczko w lato z powrotem mi je rozjaśni (nigdy nie farbowałam włosów).
No to podziwiamja już miałam wszystkie kolory na głowie
byłam blond, miałam balejaż, miałam brązowe włosy i ciemne praktycznie czarne długie.. później sie znowu rozjaśniałam, miałam rude/miedziane włosy i teraz mam takie. i nie wiem w którym kolorze jest mi najlepiej dlatego nie mogę się zdecydować kusi mnie powrót do miedzianego i ścięcie włosów ale jeśli już to po porodzie
Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
mąż obudził mnie o 4:30 jak wstawał do pracy. Wstałam z nim i po ok 15 min złapał mnie taki straszny ból głowy,że zwariowałam. Jak ruszałam oczami bolała mnie głowa w okolicy czoła. Wzięłam nospę i położyłam się. To spanie było właściwie takie drzemanie. A o 9tej sąsiad z dołu zrobił mi pobudkę metaliką "nothing else matters" muza na maksa do tego on darł mordę. Nie wytrzymałam, chciałam iść go zjechać, ale zanim się ubrałam to było już cicho. Jak on mi tak zrobi jak urodzi się Olek to będzie wojna!!! Jego kobieta prędzej czy później też kiedyś urodzi i się im odwdzięczę. Muszę dodać, że absolutna nie jestem mściwa i jak mi złość przejdzie to zapomnę o tym pomyśle, ale póki co diabeł we mnie wstąpił.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tusia84 wrote:Edyta ja w poprzednich ciążach miałam właśnie coś podobnego, okropny ból nóg. nie skurcze, nie puchnięcie.. ból był tak silny, że w pewnym momencie chciałam już jechać do szpitala bo nie wiedziałam co się dzieje.. później skojarzyłam, że w te dni właśnie bardzo dużo byłam na nogach i do tego robiłam coś fizycznie... i kiedy pojawiały się te nocne bóle nie do wytrzymania to właśnie przeginałam z chodzeniem i staniem na nogach w dzień, a jednak ciężar ciała się zmienia i nogi czym bliżej końca też to odczuwają.. nie wiem jaka przyczyna bóli może być u Ciebie.. zawsze warto na wizycie wspomnieć o tym lekarzowi.
Dzięki Tusia. Wizytę mam 14 kwietnia i napewno mu o tym powiem. Pocieszyłaś mnie, że Ty też to miałaś- myślałam, że jestem odosobionym przypadkiem. A teraz mam cały dom gości przyjechał mój tata ze swoją "dziewczyną" bo moja mama nie żyje od 10 lat, siostra i brat. Do usłyszenia! papa -
Ja też zauważyłam ostre bole nog- kręcenie, ale to wiem ze wszystko z przemeczenia-po bardzo intensywnym dniu przygotowującym pokój do malowania.
tak wiec EDyta więcej odpoczynku, nie przemeczaj się i zwróć uwagę czy jest różnica.
zapraszamy do czestrzego udzielania się na forum:) -
Hej Dziewczyny
Ja wczoraj zrobiłam zakupy aptekowe, kupiłam Oilatum, Bephanten, psikacz na pępek i takie tam no i 200 zł pękło...Ale jestem coraz bardziej zadowolona, bo mam już prawie wszystko
Alexast to miałaś pobudkę... Ja też mam sąsiada który podjeżdża pod moje okno z rozkręconą ,, muzą'' jakby u mnie w domu puścił ! Już mężowi mówiłam że jak mi chociaż raz Franka obudzi to mu nawciskam
Piękne macie zdjęcia ślubneAż się rozmarzyłam, niby mój ślub był 1,5 roku temu ale tak mi to minęło szybko...
alexast, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Ja dziś w pracy do 14-tej. Tak jak pisała Weronika, słoneczka u nas nie ma i strasznie zimno jest
Wczoraj wieczorem miałam takie twardnienia brzucha, że na początku się przestraszyłam. Ale jak się tylko położyłam to od razu przeszło. Wydaje mi się, że to wzdęcia jednak, bo ostatnio mam problemy z wypróżnianiem i czuję się jak balon. Sama nie wiem co na to poradzić.
A do tego od rana jeszcze zgaga mi dokucza. Musiałam wziąć Renie, bo by mnie zamęczyła. -
Weronika,wrzucę zdjęcia z mieszkania,daj mi jeszcze parę dni
.W piątek przyjadą drzwi do szafy wnękowej i szyba do kuchni z taką samą grafiką jak na szafie i wtedy wszystko Wam pokażę,łącznie z sobą,siebie też muszę ogarnąć
.Do piątku powinnam już skończyć z mieszkaniem.Na razie wbijam się w dresy i idę ogarniać łazienkę.
Wszystkie zdjęcia ślubne przepiękne,fajnie Was pooglądać.
Tusia,ja włosów nigdy nie farbowałam,bo w lato od słońca robią mi się naturalne pasemka,które wyglądają,jakbym wyszła od fryzjera,ludzie mi nie wierzą,że moje włosy same to "zrobiły",bałam się,że farbą zniszczę ten efekt,ale jeżeli włosy po ciąży mi się nie rozjaśnią,to chyba położę sobie pierwszy raz w życiu jasny blond.
alexast, evas, Limerikowo, nutka, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja sie witam z katarem,bolem gardla i goraczka. Wiedzialam ze moje ostatnie przymulenie musi miec jakas przyczyne
MA SA KRA
EVAS to,co Ci moge polecic to kilka sliwek suszonych zalanych goraca woda,przed snem wypic ten napar a sliwki zjesc, powinno Ci pomoc. Jak lubisz sliwki suszone to rob tak codziennie-ja nie cierpie i jak mnie zmuli to z nosem zatkanym jem zeby cie nie cofalo)
evas, weronikabp lubią tę wiadomość
-
w końcu się za to wzięłam - posegregowałam część ubrań dla maluchów moich
dla Michałka poprzebierałam co za małe a dla tego co w brzusiu - pooddzielałam co za duże
jeszcze 3 kartony w samochodzie
a jak już poukładam to wtedy zacznę chyba powoli przepierać już tak na dobre :)no i przeprasuję niektóre rzeczy - bo jak psu z gardła...
jak już to porobię to cyknę Wam zdjęcie ile tego mam
połowy z tego nawet nie zdążę założyć. Nazbierało się - tyle ostatnio maluchów w rodzinie przybyło
a teraz idę się ogarnąć - trzeba do sklepu wyskoczyć kupić rosołowe produktymój Michaś ma ioła na punkcie rosołu - może jeść i na śniadanie i na obiad a na domiar i na kolację hihi
evas lubi tę wiadomość
-
NataliaK wrote:A ja sie witam z katarem,bolem gardla i goraczka. Wiedzialam ze moje ostatnie przymulenie musi miec jakas przyczyne
MA SA KRA
EVAS to,co Ci moge polecic to kilka sliwek suszonych zalanych goraca woda,przed snem wypic ten napar a sliwki zjesc, powinno Ci pomoc. Jak lubisz sliwki suszone to rob tak codziennie-ja nie cierpie i jak mnie zmuli to z nosem zatkanym jem zeby cie nie cofalo)
-
Miło do Was zajrzeć!
Ja siedzę w pracy, ale w sumie to więcej odpoczywam niż pracuje bo jak do tej pory tylko jedna para do mnie wpadła
co do wyobrażeń o ciąży to zupełnie mi się nic nie zgadza: nastawiałam się na tycie, puchnięcie, złe samopoczucie, jakieś bóle, wypadanie włosów, łamliwe paznokcie, wahania nastrojów. A jak do tej pory to najwspanialsze 30 tygodni - nie licząc nieszczęsnej cukrzycy ale o tym też nie myślałam.
Znajoma mi mówiła że ona nie lubiła ruchów dziecka, a dla mnie to najwspanialsze doświadczenie i wiem że będzie mi tego brakowało po porodzie. Doskonale dogadujemy się z córeczką bo kiedy ona się wierci to ja zmieniam pozycję aby jej było wygodniej a jak to nie pomaga to zaczynam do niej mówić i jak słyszy mój głos to robi się spokojna. Ostatnio nawet dałyśmy kopniaka jednej cioci która nie mogła się tego doczekać – jej mina bezcenna
Na problemy z wypróżnieniem polecam codziennie rano przed śniadaniem małe jabłko, albo pół szklanki ciepłej wody z miodem, albo śliwki.evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam sobie taki syrop na problemy z wypróżnianiem ale użyłam go ze 2 razy, chociaż nie powiem bo pomógł mi
Dziewczyny, a zastanawiałyście się czy będziecie chciały robić sobie lewatywę przed porodem? Tyle się o tym słyszy... Nie które robią sobie same (???ale jak to nie wiem) a nie które w szpitalu ( no właśnie, w każdym robią?) czy lepiej iść na żywioł i nie robić nic... -
u mniej w szpitalu robią, chyba ze przyjedziesz z główka w kroku to odrazy na trak. Jak leżałam to wszystkie się decydowały na lewatywę.nie sadze ze w domu ze stresu bylabymw stanie sama sobie to zrobić.. Zamierzam rodzic z M wiec B.komfortowe będzie poddanie się temu. Tak mi się wydaje. Chociaż taka lewatywka też nie zawsze do konca zdaje egzamin.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Ja kupiłam sobie taki syrop na problemy z wypróżnianiem ale użyłam go ze 2 razy, chociaż nie powiem bo pomógł mi
Dziewczyny, a zastanawiałyście się czy będziecie chciały robić sobie lewatywę przed porodem? Tyle się o tym słyszy... Nie które robią sobie same (???ale jak to nie wiem) a nie które w szpitalu ( no właśnie, w każdym robią?) czy lepiej iść na żywioł i nie robić nic...Limerikowo lubi tę wiadomość