X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Azi ;-) moze sie Ciebie poslucha i odpusci ;-)

A tak z innej beczki, zamierzacie jakos pomoc maluchowi wyjsc na swiat? W sensie od momentu donoszonej ciazy,jakies przyspieszacze typu liscie malin,piłka itp ??? Czy totalnie sobie odpuszczacie??

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ja zamierzam :) a co :)

herbata z liści malin
    piłka
    sexxxxxxx - nareszcie! hehehe
    mleko z miodem i masłem
    kąpiele
    masowanie brzuszka
    przepis na koktajl od Vikuś na kótry czekam hehe :)
    Ja się czujesz? u mnie ciut lepiej aczkolwiek nadal leżąco
    Azi super foty i to auto, cacuś! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 17:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja tez zamierzam, procz mleka bo bym biedna nad kibelkiem byla dzien i noc :P
    Nawet juz sie zabieram sie za zamowienie tych lisci malin,oprocz tego ze podobno przyspieszaja porod to "sa doskonala przegryzka dla gryzoni " :D tak jest napisane w ofercie :D

Ja lezaco, ciezko powiedziec czy lepiej, zle ale stabilnie :P

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Kobietki.
    Widzę, że forum zalały zdjęcia samych laseczek. Normalnie same modelki na czerwcówkach :)

Słuchajcie, mam szybkie pytanko, bo właśnie robię zakupy w aptece Gemini. Czy starczy mi na początek Bepanthen do smarowania pupki? Nie chcę przesadzać z kosmetykami. Mam też Sudokrem na wypadek pożaru pupy.

A na pępek Octenisept? Czy coś innego?

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja radzę octenisept, jest super :) a jak mały miał zapalenie siusiaka to lekarka też nim kazała pryskać bo doskonale oczyszcza z bakterii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 17:20

Galanea, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Część Kobietki.
    Widzę, że forum zalały zdjęcia samych laseczek. Normalnie same modelki na czerwcówkach :)

Słuchajcie, mam szybkie pytanko, bo właśnie robię zakupy w aptece Gemini. Czy starczy mi na początek Bepanthen do smarowania pupki? Nie chcę przesadzać z kosmetykami. Mam też Sudokrem na wypadek pożaru pupy.

A na pępek Octenisept? Czy coś innego?
    Ja skonczylam zakupy 5 min temu w gemini hehe
    tak kochana ja tez mam bepanthen,a w razie odparzenia mam alatan i sudocrem, zobaczymy co będzie lepsze a może w ogóle, bo nie będzie odparzeń - mam taką nadzieję. Octanisept też nabyłam :) no i cała lista jeszcze innych rzeczy do tego :)Z tym, że octanispetem podobnież dopiero jeśli sie nie goi kikucik, a tak należy myć najlepiej w wodzie z naturalnym mydłem, dobrze osuszać i wietrzyć aby się goiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 17:22

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze wybrałam, dzięki Dziewczyny :))
    A co jeszcze z artykułów aptecznych? Wzięłam też sól fizjologiczną i kompresy jałowe. Reszta to już sprawy kosmetyczne i akcesoria (w tym kosz na pieluchy Angelcare). Czy o czymś ważnym zapomniałam?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Czyli dobrze wybrałam, dzięki Dziewczyny :))
    A co jeszcze z artykułów aptecznych? Wzięłam też sól fizjologiczną i kompresy jałowe. Reszta to już sprawy kosmetyczne i akcesoria (w tym kosz na pieluchy Angelcare). Czy o czymś ważnym zapomniałam?
    Kochana wrzucam Ci przykładowo moją listę, kosz angel care de luxe kupiłam już wcześniej ;)
    Lp. Nazwa Netto VAT Brutto Ilość J.m. Kwota
    1 OCTENISEPT Płyn 50ml
    17,12 8 % 18,49 1 szt. 18,49
    2 Alantan - Plus maść 30g
    4,99 8 % 5,39 1 szt. 5,39
    3 Zioła fix Rumianek 1,5 g 30 torebek
    3,60 8 % 3,89 1 szt. 3,89
    4 ABAKUSBABY lusterko samochodowe do obserwacji dziecka
    8,85 23 % 10,89 1 szt. 10,89
    5 Termometr Microlife NC 150 bezkontaktowy
    108,32 8 % 116,99 1 szt. 116,99
    6 Natrium Chloratum Gilbert 0,9% 100 ampułek po 5ml
    22,12 8 % 23,89 1 szt. 23,89
    7 Kompresy MEDICOMP jałowe, 10cmx10cm, 50 sztuk
    9,25 8 % 9,99 2 szt. 19,98
    8 Kompresy MEDICOMP jałowe, 5cmx5cm, 50 sztuk
    5,08 8 % 5,49 4 szt. 21,96
    9 Kompresy MEDICOMP jałowe, 7,5cmx7,5cm, 50 sztuk
    6,47 8 % 6,99 1 szt. 6,99
    10 Bepanthen 5% krem 0,05g/1g 30g
    10,64 8 % 11,49 1 szt. 11,49
    11 MARIMER woda morska spray hipertoniczny 100ml
    14,62 8 % 15,79 1 szt. 15,79
    12 MARIMER woda morska spray izotoniczny 100ml
    14,62 8 % 15,79 1 szt. 15,79
    13 BIBI smoczek ortodontyczny, uspokajający - Papa Classic od 0-6 mca
    12,03 8 % 12,99 1 szt. 12,99
    14 MEDELA Calma - smoczek z butelką
    38,37 23 % 47,19 1 szt. 47,19
    15 MEDELA laktator Mini Electric
    208,32 8 % 224,99 1 szt. 224,99
    16 MEDELA butelka do przechowywania pokarmu 150ml
    6,25 23 % 7,69 1 szt. 7,69
    17 MEDELA herbatka Bocianek 50g
    5,68 23 % 6,99 1 szt. 6,99
    18 MEDELA kawka Bocianek ziołowa 100g
    8,85 23 % 10,89 1 szt. 10,89
    19 MEDELA Purelan krem na brodawki piersi 7g
    16,98 23 % 20,89 1 szt. 20,89

Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Weronisia :) W takim razie chyba mam wszystko, bo jeszcze wczoraj zrobiliśmy część zakupów. Chwilowo wstrzymuję się z laktatorem, bo nie wiem jak to będzie, jak coś to dokupię.
    Wow, wygląda na to, że zostały mi pampersy i proszki do prania :D Co za ulga :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dzięki Weronisia :) W takim razie chyba mam wszystko, bo jeszcze wczoraj zrobiliśmy część zakupów. Chwilowo wstrzymuję się z laktatorem, bo nie wiem jak to będzie, jak coś to dokupię.
    Wow, wygląda na to, że zostały mi pampersy i proszki do prania :D Co za ulga :)
    super! mi został monitor oddechu, cały czas myślimy nad tym który, ale też ulga bo poza nim chyba jest wszystko, ufff :)

Galanea lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Excella a jakim mlekiem karmiłaś swojego malucha?? Swoim czy sztucznym a jak sztucznym to jakim?? tak podpytuję bo mojej siostry chłopaki piją do tej pory a mają 4 i 5 lat a mój miał 1,5 roku jak przestał, ale my innym mlekiem swoje dzieci karmiłyśmy. Ja bebilon a ona bebiko i się zastanawiam czy ono nie jest jakieś uzależniające? :] grom wie. jej chłopaki nie potraią żyć bez mleka :)

Ivv współczuję tych szpilek :) u nas na górze spokój :)

u mnie mały też już się tylko przeciąga, rozpycha, ale czasem zdarzy mu się jeszcze zasunąć kopniaka :) mój już głową w dół jak trzeba :) raczej nie zmieni pozycji :) tak przynajmniej ginka mówiła :)

Ja Bartka karmiłam swoim mlekiem przez 7 miesiecy. Pozniej był zwykły bebilon i nebilon pepti ale po nich były wysypki. Pozniej trafilismy na mleko Gerber i to bylo ok. Jeszcze jak skonczyl rok to pił, teraz już nie chce. Kupowałam nawet jakieś smakowe ale wypil troche i nie chciał. Dałam sobie spokoj. Rano i wieczorem je kasze. Chce mu wprowadzać nabiał ale jest wysypany na.policzkach i musze czekac bo nie wiem czy cos go uczula z serków czy to przez ząbkowanie.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nad jedną sprawą się zastanawiam. Na początku stawiacie łóżeczko w swojej sypialni czy od razu w drugim pokoju? Ja mam przygotowany już oddzielny pokoik dla dziecka, tam też stoi łóżeczko, ale zastanawiam się czy na początku nie kłaść małej spać w moim pokoju w łóżeczku turystycznym z normalnym materacem tylko na noc. Nie mam jako takiej sypialni, bo śpimy na rozkładanej kanapie w salonie. Jak radzicie? To 60 metrowe mieszkanie, a ja mam monitor oddechu z elektroniczną nianią, więc nie byłoby problemu z usłyszeniem dziecka :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow laski szalejecie z zakupami :-) Ja też zrobiłam listę i się zastanawiam czy kupić przez internet czy jechać gdzieś osobiście ? Jak myślicie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa, to zależy. Ja wczoraj część zakupów zrobiłam w sklepie, bo wychodziło dużo taniej niż przez internet z wysyłką, a część przez internet - artykułów aptecznych. Bo jedna cena wysyłki i dużo tańsze produkty.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Wow laski szalejecie z zakupami :-) Ja też zrobiłam listę i się zastanawiam czy kupić przez internet czy jechać gdzieś osobiście ? Jak myślicie ?
    Topa z mojego doświadczenia wynika, że rzeczy pielęgnacyjne apteczne itp spokojnie można kupić w necie, ja kupiłam jedną listę na pynio.pl a drugą tą powyżej na gemini. Ciuszki wolę kupować na żywo, muszę dotknąć materiał itd.
    Galanea - co do spania, to to zależy od pewnie od podejścia, ja na razie mam ten dylemat z głowy, na górze mamy jeden wielki open space, więc mała ma wydzieloną swoją część wielkości pokoju, fajne jest to że łożeczko jest na kółkach, na początku będę je przysuwać do naszego żeby czuła mnie blisko, ale później będzie już w swojej częsci, a na dole na dzień będzie kosz mojżesza, mam nadzieję, że za rok będziemy już w domu, gdzie będzie już w swoim pokoju, zupełnie oddzielnie. Nianię z monitorem kupuję, ze względu na piętro, żeby móc swobodnie funkcjonować w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 18:28

Galanea lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego na te pierwsze miesiące zamówiłam kołyskę ona jest mała zgrabna i na kółkach.. w dzień pewnie będzie spała różnie ale planuję, ze w oddzielnym pokoiku,a na noc będę przewoziła kołyskę blisko łóżka mojego.. wszystko zależy od dziecka ale z doświadczenie wiem.. że kiedy dziecko budzi się często w nocy do karmienia to mi by się nie chciało latać 5 razy w nocy do drugiego pokoju wybudzać się.. karmić małą.. czekać aż odbije odkładać i wracać do siebie :/
    a tak kiedy będzie obok wyjmuję ją z kołyski kładę u siebie na łóżku karmię na pół-śpiocha :P trzymam do odbicia i odkładam.. z Hanią spałam na początku w tym pokoju co ona miała kołyskę, tam na łóżku.. bo Kubuś był też jeszcze mały i czasem potrzebował się przytulić więc mąż wtedy z nim spał..

Galanea, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja dlatego na te pierwsze miesiące zamówiłam kołyskę ona jest mała zgrabna i na kółkach.. w dzień pewnie będzie spała różnie ale planuję, ze w oddzielnym pokoiku,a na noc będę przewoziła kołyskę blisko łóżka mojego.. wszystko zależy od dziecka ale z doświadczenie wiem.. że kiedy dziecko budzi się często w nocy do karmienia to mi by się nie chciało latać 5 razy w nocy do drugiego pokoju wybudzać się.. karmić małą.. czekać aż odbije odkładać i wracać do siebie :/
    a tak kiedy będzie obok wyjmuję ją z kołyski kładę u siebie na łóżku karmię na pół-śpiocha :P trzymam do odbicia i odkładam.. z Hanią spałam na początku w tym pokoju co ona miała kołyskę, tam na łóżku.. bo Kubuś był też jeszcze mały i czasem potrzebował się przytulić więc mąż wtedy z nim spał..
    poka poka kołyskę :))

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    poka poka kołyskę :))

Zamówiłam z piątek więc pewnie będzie wtorek/środa ale i tak jeszcze nie będziemy jej składać więc wklejam zdjęcie ze stronki :) znacie moje zamiłowanie do bieli.. szarości.. uwielbiam styl skandynawski, więc pewnie nikogo nie zaskoczy kolor mojej kołyski :)

c811934829394f0bmed.jpg

weronikabp, Galanea, Agusia2312, monalisa, nutka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosze Mojżesza też bardzo mi się podobają, są jednak malutkie i na krócej posłużą dziecku dlatego wybrałam kołyskę.. przy Hani też miałam i byłam zadowolona :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu śliczna, myślałam o niej intensywnie, najchętniej wzięłabym i ją i kosz mojżesza, gdybym miała tyle miejsca na dole, ale nie mam.
    Też uwielbiam styl skandynawski, cały dom chcemy taki zbudować, z drewna pomalowany na szaro, białe okna itd :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ