MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzieki Azi
moze sie Ciebie poslucha i odpusci
A tak z innej beczki, zamierzacie jakos pomoc maluchowi wyjsc na swiat? W sensie od momentu donoszonej ciazy,jakies przyspieszacze typu liscie malin,piłka itp ??? Czy totalnie sobie odpuszczacie??weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatali ja zamierzam
a co
herbata z liści malin
piłka
sexxxxxxx - nareszcie! hehehe
mleko z miodem i masłem
kąpiele
masowanie brzuszka
przepis na koktajl od Vikuś na kótry czekam hehe
Ja się czujesz? u mnie ciut lepiej aczkolwiek nadal leżąco
Azi super foty i to auto, cacuś!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 17:12
-
nick nieaktualnyWeronika ja tez zamierzam, procz mleka bo bym biedna nad kibelkiem byla dzien i noc
Nawet juz sie zabieram sie za zamowienie tych lisci malin,oprocz tego ze podobno przyspieszaja porod to "sa doskonala przegryzka dla gryzoni "tak jest napisane w ofercie
Ja lezaco, ciezko powiedziec czy lepiej, zle ale stabilnieweronikabp lubi tę wiadomość
-
Część Kobietki.
Widzę, że forum zalały zdjęcia samych laseczek. Normalnie same modelki na czerwcówkach
Słuchajcie, mam szybkie pytanko, bo właśnie robię zakupy w aptece Gemini. Czy starczy mi na początek Bepanthen do smarowania pupki? Nie chcę przesadzać z kosmetykami. Mam też Sudokrem na wypadek pożaru pupy.
A na pępek Octenisept? Czy coś innego?weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Część Kobietki.
Widzę, że forum zalały zdjęcia samych laseczek. Normalnie same modelki na czerwcówkach
Słuchajcie, mam szybkie pytanko, bo właśnie robię zakupy w aptece Gemini. Czy starczy mi na początek Bepanthen do smarowania pupki? Nie chcę przesadzać z kosmetykami. Mam też Sudokrem na wypadek pożaru pupy.
A na pępek Octenisept? Czy coś innego?
tak kochana ja tez mam bepanthen,a w razie odparzenia mam alatan i sudocrem, zobaczymy co będzie lepsze a może w ogóle, bo nie będzie odparzeń - mam taką nadzieję. Octanisept też nabyłamno i cała lista jeszcze innych rzeczy do tego :)Z tym, że octanispetem podobnież dopiero jeśli sie nie goi kikucik, a tak należy myć najlepiej w wodzie z naturalnym mydłem, dobrze osuszać i wietrzyć aby się goiło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 17:22
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Czyli dobrze wybrałam, dzięki Dziewczyny
)
A co jeszcze z artykułów aptecznych? Wzięłam też sól fizjologiczną i kompresy jałowe. Reszta to już sprawy kosmetyczne i akcesoria (w tym kosz na pieluchy Angelcare). Czy o czymś ważnym zapomniałam?weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Czyli dobrze wybrałam, dzięki Dziewczyny
)
A co jeszcze z artykułów aptecznych? Wzięłam też sól fizjologiczną i kompresy jałowe. Reszta to już sprawy kosmetyczne i akcesoria (w tym kosz na pieluchy Angelcare). Czy o czymś ważnym zapomniałam?
Lp. Nazwa Netto VAT Brutto Ilość J.m. Kwota
1 OCTENISEPT Płyn 50ml
17,12 8 % 18,49 1 szt. 18,49
2 Alantan - Plus maść 30g
4,99 8 % 5,39 1 szt. 5,39
3 Zioła fix Rumianek 1,5 g 30 torebek
3,60 8 % 3,89 1 szt. 3,89
4 ABAKUSBABY lusterko samochodowe do obserwacji dziecka
8,85 23 % 10,89 1 szt. 10,89
5 Termometr Microlife NC 150 bezkontaktowy
108,32 8 % 116,99 1 szt. 116,99
6 Natrium Chloratum Gilbert 0,9% 100 ampułek po 5ml
22,12 8 % 23,89 1 szt. 23,89
7 Kompresy MEDICOMP jałowe, 10cmx10cm, 50 sztuk
9,25 8 % 9,99 2 szt. 19,98
8 Kompresy MEDICOMP jałowe, 5cmx5cm, 50 sztuk
5,08 8 % 5,49 4 szt. 21,96
9 Kompresy MEDICOMP jałowe, 7,5cmx7,5cm, 50 sztuk
6,47 8 % 6,99 1 szt. 6,99
10 Bepanthen 5% krem 0,05g/1g 30g
10,64 8 % 11,49 1 szt. 11,49
11 MARIMER woda morska spray hipertoniczny 100ml
14,62 8 % 15,79 1 szt. 15,79
12 MARIMER woda morska spray izotoniczny 100ml
14,62 8 % 15,79 1 szt. 15,79
13 BIBI smoczek ortodontyczny, uspokajający - Papa Classic od 0-6 mca
12,03 8 % 12,99 1 szt. 12,99
14 MEDELA Calma - smoczek z butelką
38,37 23 % 47,19 1 szt. 47,19
15 MEDELA laktator Mini Electric
208,32 8 % 224,99 1 szt. 224,99
16 MEDELA butelka do przechowywania pokarmu 150ml
6,25 23 % 7,69 1 szt. 7,69
17 MEDELA herbatka Bocianek 50g
5,68 23 % 6,99 1 szt. 6,99
18 MEDELA kawka Bocianek ziołowa 100g
8,85 23 % 10,89 1 szt. 10,89
19 MEDELA Purelan krem na brodawki piersi 7g
16,98 23 % 20,89 1 szt. 20,89
Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość
-
Dzięki Weronisia
W takim razie chyba mam wszystko, bo jeszcze wczoraj zrobiliśmy część zakupów. Chwilowo wstrzymuję się z laktatorem, bo nie wiem jak to będzie, jak coś to dokupię.
Wow, wygląda na to, że zostały mi pampersy i proszki do praniaCo za ulga
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Dzięki Weronisia
W takim razie chyba mam wszystko, bo jeszcze wczoraj zrobiliśmy część zakupów. Chwilowo wstrzymuję się z laktatorem, bo nie wiem jak to będzie, jak coś to dokupię.
Wow, wygląda na to, że zostały mi pampersy i proszki do praniaCo za ulga
Galanea lubi tę wiadomość
-
MonikaS wrote:Excella a jakim mlekiem karmiłaś swojego malucha?? Swoim czy sztucznym a jak sztucznym to jakim?? tak podpytuję bo mojej siostry chłopaki piją do tej pory a mają 4 i 5 lat a mój miał 1,5 roku jak przestał, ale my innym mlekiem swoje dzieci karmiłyśmy. Ja bebilon a ona bebiko i się zastanawiam czy ono nie jest jakieś uzależniające? :] grom wie. jej chłopaki nie potraią żyć bez mleka
Ivv współczuję tych szpileku nas na górze spokój
u mnie mały też już się tylko przeciąga, rozpycha, ale czasem zdarzy mu się jeszcze zasunąć kopniakamój już głową w dół jak trzeba
raczej nie zmieni pozycji
tak przynajmniej ginka mówiła
Ja Bartka karmiłam swoim mlekiem przez 7 miesiecy. Pozniej był zwykły bebilon i nebilon pepti ale po nich były wysypki. Pozniej trafilismy na mleko Gerber i to bylo ok. Jeszcze jak skonczyl rok to pił, teraz już nie chce. Kupowałam nawet jakieś smakowe ale wypil troche i nie chciał. Dałam sobie spokoj. Rano i wieczorem je kasze. Chce mu wprowadzać nabiał ale jest wysypany na.policzkach i musze czekac bo nie wiem czy cos go uczula z serków czy to przez ząbkowanie. -
Jeszcze nad jedną sprawą się zastanawiam. Na początku stawiacie łóżeczko w swojej sypialni czy od razu w drugim pokoju? Ja mam przygotowany już oddzielny pokoik dla dziecka, tam też stoi łóżeczko, ale zastanawiam się czy na początku nie kłaść małej spać w moim pokoju w łóżeczku turystycznym z normalnym materacem tylko na noc. Nie mam jako takiej sypialni, bo śpimy na rozkładanej kanapie w salonie. Jak radzicie? To 60 metrowe mieszkanie, a ja mam monitor oddechu z elektroniczną nianią, więc nie byłoby problemu z usłyszeniem dziecka
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:Wow laski szalejecie z zakupami
Ja też zrobiłam listę i się zastanawiam czy kupić przez internet czy jechać gdzieś osobiście ? Jak myślicie ?
Galanea - co do spania, to to zależy od pewnie od podejścia, ja na razie mam ten dylemat z głowy, na górze mamy jeden wielki open space, więc mała ma wydzieloną swoją część wielkości pokoju, fajne jest to że łożeczko jest na kółkach, na początku będę je przysuwać do naszego żeby czuła mnie blisko, ale później będzie już w swojej częsci, a na dole na dzień będzie kosz mojżesza, mam nadzieję, że za rok będziemy już w domu, gdzie będzie już w swoim pokoju, zupełnie oddzielnie. Nianię z monitorem kupuję, ze względu na piętro, żeby móc swobodnie funkcjonować w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 18:28
Galanea lubi tę wiadomość
-
Ja dlatego na te pierwsze miesiące zamówiłam kołyskę ona jest mała zgrabna i na kółkach.. w dzień pewnie będzie spała różnie ale planuję, ze w oddzielnym pokoiku,a na noc będę przewoziła kołyskę blisko łóżka mojego.. wszystko zależy od dziecka ale z doświadczenie wiem.. że kiedy dziecko budzi się często w nocy do karmienia to mi by się nie chciało latać 5 razy w nocy do drugiego pokoju wybudzać się.. karmić małą.. czekać aż odbije odkładać i wracać do siebie
a tak kiedy będzie obok wyjmuję ją z kołyski kładę u siebie na łóżku karmię na pół-śpiochatrzymam do odbicia i odkładam.. z Hanią spałam na początku w tym pokoju co ona miała kołyskę, tam na łóżku.. bo Kubuś był też jeszcze mały i czasem potrzebował się przytulić więc mąż wtedy z nim spał..
Galanea, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Ja dlatego na te pierwsze miesiące zamówiłam kołyskę ona jest mała zgrabna i na kółkach.. w dzień pewnie będzie spała różnie ale planuję, ze w oddzielnym pokoiku,a na noc będę przewoziła kołyskę blisko łóżka mojego.. wszystko zależy od dziecka ale z doświadczenie wiem.. że kiedy dziecko budzi się często w nocy do karmienia to mi by się nie chciało latać 5 razy w nocy do drugiego pokoju wybudzać się.. karmić małą.. czekać aż odbije odkładać i wracać do siebie
a tak kiedy będzie obok wyjmuję ją z kołyski kładę u siebie na łóżku karmię na pół-śpiochatrzymam do odbicia i odkładam.. z Hanią spałam na początku w tym pokoju co ona miała kołyskę, tam na łóżku.. bo Kubuś był też jeszcze mały i czasem potrzebował się przytulić więc mąż wtedy z nim spał..
)
-
weronikabp wrote:poka poka kołyskę
)
Zamówiłam z piątek więc pewnie będzie wtorek/środa ale i tak jeszcze nie będziemy jej składać więc wklejam zdjęcie ze stronkiznacie moje zamiłowanie do bieli.. szarości.. uwielbiam styl skandynawski, więc pewnie nikogo nie zaskoczy kolor mojej kołyski
weronikabp, Galanea, Agusia2312, monalisa, nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusiu śliczna, myślałam o niej intensywnie, najchętniej wzięłabym i ją i kosz mojżesza, gdybym miała tyle miejsca na dole, ale nie mam.
Też uwielbiam styl skandynawski, cały dom chcemy taki zbudować, z drewna pomalowany na szaro, białe okna itdTusia84 lubi tę wiadomość