MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyivv wrote:to jest główny składnik, ma działanie antybakteryjne
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlorheksydyna
w aptece bez recepty, jeden minus - żeby już w szpitalu pudrować musiałam tłumaczyć się lekarzom, że to od koleżanki lekarki z Niemiec, bo w Polsce tego nie znają i się tego baliW Niemczech w szpitalu normalnie tego używają
http://www.medizinfuchs.de/preisvergleich/chlorhexidin-heilpuder-50-g-riemser-pharma-gmbh-pzn-4770189.htmlPopytam jeszcze koleżanki zNiemiec o to.
Urodziny? - 100 lat kochana)) spełnienia marzeń i zdrowka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 21:55
ivv lubi tę wiadomość
-
Ja dziś tylko na moment-do południa spacerowo, późny obiad i tak zleciało.uciekam zaraz spać, druga noc nieprzespana.
pytałam juz na III trymestrze-czy Wy też macie zwiększone upławy? moje takie wodniste się zrobiły i mnie to zastanawia..
Ivv spełnienia marzeńWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 22:13
ivv lubi tę wiadomość
-
Roza wejdź naciśnij moj sowaczek i tam sa 3 kroki potem jak juz wybierzesz wszystko i wpiszesz dane to robisz stwórz sowaczek i kopijujesz bodajże 2 link, na ovu wchodzisz w ustawienia, społeczność i tam wklejasz na dole w okienku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 23:19
-
Hej dziewczyny, miłego tygodnia życzę
Ja znów w weekend nie miałam czasu, żeby siedzieć na forum i nie wiem, czy zdołam wszystko nadrobić ;(
Weronika - mamy podobną listę, chociaż ja nie kupiłam smoczka. Położna na SR mówiła, że teraz jest trend, żeby do 6 tygodnia życia nie podawać smoczka, bo zaburza dziecku naukę ssania (dziecko ma go w buzi bardzo płytko, a nasze sutki dość głęboko). No więc stwierdziłam, że jeśli wytrzymam do 6 tygodnia życia, to dalej też, a jeśli nie wytrzymam, to mam Świat Dziecka 5 minut drogi samochodem z domu (albo 15 minut na piechotę), to najwyżej Księcia Małżonka wyślę
A butelkę też zamówiłam w gemini Medela calma, ale też zamierzam odciągać mleko dopiero po 6 tygodniu życia Małego.
I wczoraj oświadczyłam Mężowi, że zamawiamy jednak wakacje na sierpień. On się chciał wstrzymać do narodzin Małego, bo "nigdy nic nie wiadomo", ale ja się boję, że w czerwcu to już nasz ukochany domek nie będzie dostępny na sierpień, a ja naprawdę potrzebuję tam pojechać i odpocząć nad jeziorem
Buziaki!
P.S. Na jutro zdołałam się umówić do lekarza NataliiK, więc zdam relację, co mi powiedział nowego, no i co pomoże na tę moją infekcję, która wczoraj szalała sobie w najlepszeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 07:00
monalisa, Mucha, weronikabp, Tusia84, Bea_tina, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Weronika powodzenia na wynikach
co do smoczków to ja Wam powiem, że dla Kuby nie kupiłam koleżanka z sali dla swojego synka miała i podawała mu... ja później kiedy już w domku byłam tez kupiłam bo same pielęgniarki tak powiedziały żeby kupi bo mój syn był typem dziecka, że cały czas chciał być przy piersi. czy był głodny czy nie.. po prostu spał sobie z nią.. i o odłożeniu go do łóżeczka nie było mowy..
Wyobrażacie to sobie piękne kupione łóżeczko.. pościel.. baldachim, a moje dziecko przez kilka pierwszych miesięcy nie chciało tam spać ani w nocy ani w dzień.. w naszym łóżku spał.. nie wiem czy właśnie czuł tam mój zapach.. jego rzeczy i pościel wyprałam w proszkach dla dzieci.. i czasem mu smoka podawałam.. chociaż ciężko mu było załapać jak się ciągnie smoka..
Jak się Hania rodziła to już do szpitala zabrałam smoka.. nauczona po Kubie... ale moja córka prawie na każdym usg jak jeszcze w ciąży byłam ciągnęła kciuka tzn miała go w buzi.. i po urodzeniu było to samo.. ona nie tolerowała smoczka bo jak tylko nie była owinięta w kokon i miała rączki luźno to ciągnęła kciuka..
Teraz zobaczę jak będzie.. bo wszystko w praktyce wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 08:39
weronikabp, Modelka, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
mój Michaś do tej pory niestety ciąga. Zamierzamy dla drugiego nie dawać a jak w praktyce wyjdzie to zobaczymy
Modelka zgadzam się z tym, że jak rodzice spokojni to i dziecko z reguły takie bywa. Ciągle się spieram z ludźmi o tą właśnie kwestię - zdania nie zmienię
Najgorsze to te ssanie kciuka, mojego m brata synek tak kciuka ssał - smoka nie dawali. Ma 5 lat a dopiero niedawno jakoś tak przestał nagminnie z tym kciukiem. Próbowali wszystkiego, palca smarowali dziwnymi rzeczami - nie pomagało. paluszek chudziutki wyssanyw takim przypadku wolę smoka
jakoś nie mam sumienia tak na stałe mojemu Michałkowi tego smoka zabrać - w dzień chodzi bez bo mu zabraniamy ale jak idzie spać to już pozwalam i tak jak zaśnie to wypluwa
naprawdę ciężko oduczyć smoka. Mój brat swoją córkę szybko oduczył - odciął część gumy i powiedział, że nie szanowała - po kątach rzucała i przyszła myszka odgryzła. Drugiego nie kupili a ten nie pasował i tak przestała smoczka ssać
ja też muszę coś wymyślić
znowu moja siostra ma 4 i 5 latka i jeden i drugi do tej pory ze smokami biegają. Przerażające. Ja nie dopuszczę do tego żeby mój mając tyle lat tak latał. Ona jakoś w ogóle o tym nie myśli i jak chcą tak mają. Dziwnie to wygląda takie duże chłopaki ze smokami. Mój biega bez a jest od nich o wiele młodszy... Oczywiście tak tylko w domu biegają - po podwórku nieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 09:22