X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać, miłego wieczoru :) Od rana miałam gości i jestem wykończona :(

No i proszę o zmianę cyferki :) To już 34 0dj.gif

weronikabp, Galanea, Martynika, monalisa, maggda, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    to jest główny składnik, ma działanie antybakteryjne
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlorheksydyna

w aptece bez recepty, jeden minus - żeby już w szpitalu pudrować musiałam tłumaczyć się lekarzom, że to od koleżanki lekarki z Niemiec, bo w Polsce tego nie znają i się tego bali :/ W Niemczech w szpitalu normalnie tego używają

http://www.medizinfuchs.de/preisvergleich/chlorhexidin-heilpuder-50-g-riemser-pharma-gmbh-pzn-4770189.html
    Vielen Dank :-) Popytam jeszcze koleżanki zNiemiec o to.
    Urodziny? - 100 lat kochana :-))) spełnienia marzeń i zdrowka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 21:55

ivv lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv - wszystkiego najlepszego! :)

ivv lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv sto lat ;)

ivv lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv 10000000000 latek, wystarczy?:) wszystkiego dobrego:)

ivv lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tylko na moment-do południa spacerowo, późny obiad i tak zleciało.uciekam zaraz spać, druga noc nieprzespana.
    pytałam juz na III trymestrze-czy Wy też macie zwiększone upławy? moje takie wodniste się zrobiły i mnie to zastanawia..

Ivv spełnienia marzeń ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 22:13

ivv lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

ivv lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv spełnienia marzeń 100 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 23:20

ivv lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat! Sto lat! Moje uplawy zwiększają się podczas chodzenia ale nie powiedziałbym że ich ilość się zwiększyła w III trymestrze :) dziewczyny jak się robi suwak z tygodniem ciąży?

monalisa, nutka, ivv lubią tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza wejdź naciśnij moj sowaczek i tam sa 3 kroki potem jak juz wybierzesz wszystko i wpiszesz dane to robisz stwórz sowaczek i kopijujesz bodajże 2 link, na ovu wchodzisz w ustawienia, społeczność i tam wklejasz na dole w okienku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 23:19

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwiększona ilość śluzu w III trymestrze jest gdyż w ten sposób organizm zabezpiecza się przed infekcją i utrudnia dostęp bakterią do środka :)

Agusia2312, monaaa lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu bezsenność dopadła :( może melisa i wietrzenie pokoju pomoże. Biedny mój m

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego tygodnia życzę :)

Ja znów w weekend nie miałam czasu, żeby siedzieć na forum i nie wiem, czy zdołam wszystko nadrobić ;(

Weronika - mamy podobną listę, chociaż ja nie kupiłam smoczka. Położna na SR mówiła, że teraz jest trend, żeby do 6 tygodnia życia nie podawać smoczka, bo zaburza dziecku naukę ssania (dziecko ma go w buzi bardzo płytko, a nasze sutki dość głęboko). No więc stwierdziłam, że jeśli wytrzymam do 6 tygodnia życia, to dalej też, a jeśli nie wytrzymam, to mam Świat Dziecka 5 minut drogi samochodem z domu (albo 15 minut na piechotę), to najwyżej Księcia Małżonka wyślę :)

A butelkę też zamówiłam w gemini Medela calma, ale też zamierzam odciągać mleko dopiero po 6 tygodniu życia Małego.

I wczoraj oświadczyłam Mężowi, że zamawiamy jednak wakacje na sierpień. On się chciał wstrzymać do narodzin Małego, bo "nigdy nic nie wiadomo", ale ja się boję, że w czerwcu to już nasz ukochany domek nie będzie dostępny na sierpień, a ja naprawdę potrzebuję tam pojechać i odpocząć nad jeziorem :)

Buziaki!

P.S. Na jutro zdołałam się umówić do lekarza NataliiK, więc zdam relację, co mi powiedział nowego, no i co pomoże na tę moją infekcję, która wczoraj szalała sobie w najlepsze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 07:00

monalisa, Mucha, weronikabp, Tusia84, Bea_tina, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka super ze sie umowilas. :-) smoczek to tylko gadżet pisałam o tym wcześniej ze nie bedziemy używać :-) po prostu jest słodki dlatego kupiliśmy. Ja spadam na badania. Dobrego dnia wszystkim :-)

Modelka, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za badania :)

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolałabym nie dawać malemu smoczka. Chyba że będzie bardzo znerwicowany to wtedy tnie ma wyjścia.

Modelka lubi tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża, jak obserwuję znajomych i ich dzieci, to jeśli rodzice są spokojni i dobrze się między nimi układa, to dzieci też zwykle są spokojne :)

weronikabp, MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika powodzenia na wynikach :)

co do smoczków to ja Wam powiem, że dla Kuby nie kupiłam koleżanka z sali dla swojego synka miała i podawała mu... ja później kiedy już w domku byłam tez kupiłam bo same pielęgniarki tak powiedziały żeby kupi bo mój syn był typem dziecka, że cały czas chciał być przy piersi. czy był głodny czy nie.. po prostu spał sobie z nią.. i o odłożeniu go do łóżeczka nie było mowy..
    Wyobrażacie to sobie piękne kupione łóżeczko.. pościel.. baldachim, a moje dziecko przez kilka pierwszych miesięcy nie chciało tam spać ani w nocy ani w dzień.. w naszym łóżku spał.. nie wiem czy właśnie czuł tam mój zapach.. jego rzeczy i pościel wyprałam w proszkach dla dzieci.. i czasem mu smoka podawałam.. chociaż ciężko mu było załapać jak się ciągnie smoka..

Jak się Hania rodziła to już do szpitala zabrałam smoka.. nauczona po Kubie... ale moja córka prawie na każdym usg jak jeszcze w ciąży byłam ciągnęła kciuka tzn miała go w buzi.. i po urodzeniu było to samo.. ona nie tolerowała smoczka bo jak tylko nie była owinięta w kokon i miała rączki luźno to ciągnęła kciuka..

Teraz zobaczę jak będzie.. bo wszystko w praktyce wychodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 08:39

weronikabp, Modelka, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv wszystkiego najlepszego:) w Wielkopolsce od rana słoneczna pogoda i się ciepło powoli robi:)

ivv lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Michaś do tej pory niestety ciąga. Zamierzamy dla drugiego nie dawać a jak w praktyce wyjdzie to zobaczymy :)
    Modelka zgadzam się z tym, że jak rodzice spokojni to i dziecko z reguły takie bywa. Ciągle się spieram z ludźmi o tą właśnie kwestię - zdania nie zmienię :)
    Najgorsze to te ssanie kciuka, mojego m brata synek tak kciuka ssał - smoka nie dawali. Ma 5 lat a dopiero niedawno jakoś tak przestał nagminnie z tym kciukiem. Próbowali wszystkiego, palca smarowali dziwnymi rzeczami - nie pomagało. paluszek chudziutki wyssany :) w takim przypadku wolę smoka :) jakoś nie mam sumienia tak na stałe mojemu Michałkowi tego smoka zabrać - w dzień chodzi bez bo mu zabraniamy ale jak idzie spać to już pozwalam i tak jak zaśnie to wypluwa :) naprawdę ciężko oduczyć smoka. Mój brat swoją córkę szybko oduczył - odciął część gumy i powiedział, że nie szanowała - po kątach rzucała i przyszła myszka odgryzła. Drugiego nie kupili a ten nie pasował i tak przestała smoczka ssać :) ja też muszę coś wymyślić :)
    znowu moja siostra ma 4 i 5 latka i jeden i drugi do tej pory ze smokami biegają. Przerażające. Ja nie dopuszczę do tego żeby mój mając tyle lat tak latał. Ona jakoś w ogóle o tym nie myśli i jak chcą tak mają. Dziwnie to wygląda takie duże chłopaki ze smokami. Mój biega bez a jest od nich o wiele młodszy... Oczywiście tak tylko w domu biegają - po podwórku nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 09:22

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ