WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na 1 maja trzaśnie mi 37 tydzień ciąży :%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 09:37

monalisa, Modelka, alexast, Galanea, Mucha, nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski ;-)

Fajnie sie czyta doswiadczone mamy o tych smoczkach ;-) ja mam zakupiony jeden,mam nadzieje ze sie nie przyda ale wiadomo,bywa roznie.
    Chorobska dzien kolejny,juz niewiem jak mam sobie pomoc ;-( dzwonilam do lekarza to stwierdzil ze jak bede lezala pod ciepla koldra,meczyla wszystkie mozliwe domowe sposoby to bedzie git, chociaz ja przez 3 dni nie widze zadnej poprawy :P

Weronika, powodzenia ;-)

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Co do smoczka my też kupiliśmy i będzie trzeba to damy, nie to nie. :)

Ja dziś idę na Warsztaty Mamo to ja- już nie mogę się doczekać :)

Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to muszę iść się do okulisty zapisać ale jakoś nie chce się z domu wychodzić... dzień lenia jak się patrzy hihi może temu, że znowu słońca nie ma...
    a jeszcze co ddo smoczka - my daliśmy Michałkowi bo miał straszne kolki i mieliśmy nadzieję, że może smoczek pomoże mu te kolki przetrwać :) a później było jak było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 09:46

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też męczy okropny katar nie cierpię tego..

Mój Kuba jak miał ok 9 miesięcy do zabraliśmy smoka i nie było problemu żadnego nie umiał mówić więc nie umiał się upomnieć ale on smoka dostawał wcześniej tylko ewentualnie do zasypiania ale nie zawsze więc nie było problemu..

z kciukiem jest gorzej faktycznie bo nie da się zabrać.. ale moja Hania też jakoś długo nie ciągnęła ona lubiła spać z pieluszka blisko twarzy czasem wręcz na twarzy i tak ją przekonaliśmy zasypialiśmy przy niej pilnując żeby nie wkładała kciuka za to mogła z pieluszką zasypiać.. bo później pieluszkę łatwiej zabrać i tak się przestawiła.. po prostu długie ssanie kciuka powoduje zniekształcenie podniebienia co prowadzić może do wad zgryzu tak samo jak smoczek.. ale podniebienie u dzieci ssących kciuk jest faktycznie inne..

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz - ja żałuję, że w porę nie zabraliśmy tego smoczka, teraz musimy kombinować :) ale ja coś wymyślę ;) właśnie ostatnimi dniami postawiłam sobie to za cel :) najwyżej będzie płacz ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś śliczny dzień. Zaraz jedziemy odebrać wózek, potem obiadek w restauracyjce , później wizyta u dzina i na chwilkę do znajomych. I tak dzień minie- najważniejsze de we dwoje:)

NataliaK, Tusia84, MonikaS, weronikabp, Agusia2312, Modelka, Galanea, Mucha lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    U mnie dziś śliczny dzień. Zaraz jedziemy odebrać wózek, potem obiadek w restauracyjce , później wizyta u dzina i na chwilkę do znajomych. I tak dzień minie- najważniejsze de we dwoje:)

Powodzenia na wizycie, mam nadzieje ze siusiak coreczke nie urósł :D:D

• excella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie wrocilam.od.polożnej. szybka pogadanka na tematy które są mi już znane. Jedyne co mnie interesowalo to poród naturalny po cc. Powiedziała że spokojnie moge rodzic,mo chyba ze beda problemy zdrowotne. Na usg bedzie sprawdzana blizna itp jak za bardzo sie rozejdzie to nie unikne znowu.cesarki. zobaczymy jak to bedzie, ide do niej za kilka tygodni zrobic badanie na paciorkowca.
    Moje.zdrowie dalej do kitu, a katar nie daje mi normalnie funkcjonować :(

weronikabp lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella ja też chyba naturalnie jak z blizną będzie ok :) po świętach będzie sprawdzała :) i też wtedy wymaz paciorkowce czy co tam :) już się psychicznie na ten naturalny przestawiłam :) będzie co ma być ;)
    Excella szybkiego powrotu do zdrowia życzę :)

excella lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę naturalnie po cc :) mam nadzieję, że będę mogła..

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chore zdrówka !!! Dziekuje za kciuki, byly potrzebne bo bardzo cieżko było sie Pani wbić. Ale juz po i jem śniadanko w coffee heaven. Potem odwiedzę zara home i pewnie znowu cos kupie ;-))
    Aisak powodzenia na wizycie !!

Tusia84, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga przyszedł kocyk wybrany zestaw kolorystyczny przez moją Hanię ;) z oburzeniem stwierdziła, że ma się urodzić dziewczynka, a ja nie chcę jej kupić nic różowego hehe więc o to jest :

05f628fe2743e380med.jpg

325c2f4988dbac97med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 10:59

NataliaK, MonikaS, weronikabp, sunset, excella, monaaa, Agusia2312, Modelka, monalisa, alexast, Galanea, nutka, Mucha, vikus001, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff widze, ze nie dam rady was nadrobic po weekendzie :)
    Mnie dopadlo zapalenie pecherza, lekarka od razu wlaczyla leki plus rozkurczowe i kazala lezec bo przy zapaleniu pecherza moga wystepowac skurcze i moze dojsc podobno do przedwczesnego porodu. To tak informacyjnie jezeli ktoras by tez to dopadlo. Faktycznie brzuch mi sie caly czas dosc mocno stawia nawet jak chodze po domu :/ Dodatkowo mala molestuje moj pecherz.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wszystkim chorym mamom życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Sama dziś też się kiepsko czuję, ta pogoda, jest pochmurno i zaraz zacznie padać deszcz. No cóż, porobię coś w domu- jak się zbiorę sama w sobie.
    Tusiu prześliczny ten kocyk, bardzo mi się spodobał, możesz mi napisać gdzie go kupiłaś? Naprawdę jest super :-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się z Judi dzieje??
    Kota współczuję tego zapalenia - to jest coś czego strasznie nie lubię... dzięki za ino na temat spinania brzucha podczas tej przypadłości bo nie miałam pojęcia :) dobrze wiedzieć :) miałam już raz zapalenie pęcherza w tej ciąży ale uwagi nie zwracałam na to czy mi coś tam twardnieje czy nie :) teraz miewam te skurcze bh a dzisiaj strasznie mnie cycka boli jedna.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia właśnie przekonałaś mnie do kupna tego kocyka dla Franka, tylko oczywiście w innym kolorze bo się na mnie obraził :D Co prawda mam już jeden ręcznie uszyty,aleeee ten taki cudny! :D

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) Co do smoczka my też kupiliśmy i będzie trzeba to damy, nie to nie. :)

Ja dziś idę na Warsztaty Mamo to ja- już nie mogę się doczekać :)
    Daj później znać jak było- ja się właśnie nad nimi zastanawiam.

81clk9i.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Excella ja też chyba naturalnie jak z blizną będzie ok :) po świętach będzie sprawdzała :) i też wtedy wymaz paciorkowce czy co tam :) już się psychicznie na ten naturalny przestawiłam :) będzie co ma być ;)
    Excella szybkiego powrotu do zdrowia życzę :)

Ja też sie psychicznie nastawiam już nanaturalny. Moja poprzednia.lekarz koniecznie chciala abym rodzila przez cc i tylko kombinowala co mi wpisac skierowaniu do szpitala. Ja dlugo dochodzilam do siebie po cesarce, mialam o tyle dobrze ze moj mąż byl ze mna cale dnie i pomagał przy małym bo inaczej bym sie zapłakała. Co ma byc,to będzie :)

Wrociłam z lidla, stałam na koncu.dlugiej kolejki i pani kasjerka glosno krzyknęła Zapraszam Panią z brzuszkiem :) mój mąż widział grozne spojrznia pań obok ;)

Tusia, piekny kocyk :)

weronikabp, MonikaS, Tusia84 lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj w końcu jedziemy kupić łóżeczko dla Stasia, bo już spędza mi to sen z powiek. W końcu zaczynam już 33 t.c., zaraz trzeba będzie pakować torbę do szpitala, a już lada moment będziemy tulić nasze maleństwa :)

Tusiu, śliczny ten kocyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:16

monaaa, excella, weronikabp, NataliaK, Modelka, monalisa, Galanea, MonikaS, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ