MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana,takie TSH trzeba obniżyć,ja miałam 3 i ginekolog dał mi euthyrox na zbicie,bo norma ginekologiczna dla kobiet starających się jak i tych,które są już w ciąży to poniżej 2.Proponuję Ci zmienić lekarza,bo z tym wynikiem od razu powinnaś dostać receptę na lekarstwa.Ale nie denerwuj się,bo to nie ma sensu,tylko na spokojnie zapisz się do kogoś innego i weź te wyniki.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Pisałam tu do dziewczyn,jak odebrałam te wyniki i od razu wszystkie powiedziały,że za wysokie i na pewno dostanę euthyrox.Tak też się stało,lekarz sam z siebie mi powiedział,że nie powinno przekroczyć 2,więc jeszcze raz Cię namawiam-znajdź innego lekarza.
-
Ja lecze niedoczynnosc tarczycy od 6 lat, endokrynolog mi powiedziala, ze z tym TSH i poronieniem to nie jest wcale takie pewne, musialabys miec te normy naprawde strasznie przekroczone. Dziecko sobie wezmie z twojego organizmu w 1 trymestrze co potrzebuje a potem juz ma swoja tarczyce. Oczywiscie do lekarza trzeba isc, ale do endokrynologa nie do ginekologa bo oni sie znaja na tym zdecydowanie lepiej. Takze bez nerwow
-
Kota,a propos endokrynologów,to mój ginekolog opowiedział mi historię,jak raz przyszła do niego ciężarna pacjentka z wynikiem 4,której endokrynolog właśnie powiedział,że to dobry wynik i nie będą z tym nic robić,bo normy endokrynologiczne są bodajże do 4,2,ale ginekologiczne dla kobiet w ciąży już tylko do dwóch,więc to też można różnie trafić...
-
Nalka ale twoj wynik jest w normie wiec nie rozumiem czemu mialabys miec problemy z zajsciem w ciaze lub poronieniem? Problem z zajsciem w ciaze moglabys miec przy nieleczonej tarczycy latami. Sama sie nakrecasz. Zapisz sie do lekarza i skonsultuj wynik, ale nie panikuj bo Ci to nie pomoze.
-
Martynika wrote:Pisałam tu do dziewczyn,jak odebrałam te wyniki i od razu wszystkie powiedziały,że za wysokie i na pewno dostanę euthyrox.Tak też się stało,lekarz sam z siebie mi powiedział,że nie powinno przekroczyć 2,więc jeszcze raz Cię namawiam-znajdź innego lekarza.
No jasne, roznie mozna trafic. Ja swojej endokrynolog szukalam dosc dlugo, ale w koncu trafilam na taka, ktorej ufam, ze wie co robi.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kochana, właśnie nie sama! Żaden lekarz mi nie powiedział, że coś jest nie tak z tym tsh, a byłam wczoraj u dwóch. Natomiast na forum piszą, że powinno być max 2 i już dawno powinnam brać leki. Do dzisiaj myślałam, że wszystko jest w porządku..
-
Nalka wrote:ja mam wynik 3,4. Myślałam na początku, że jest w normie a tu się okazuje, że to cud, że zaszłam w ciążę i nie poroniłam.. jeszcze.
Zaczynasz histeryzować,nikt ani razu nie użył takich słów,nie nakręcaj się,nie przesadzaj,skorzystaj z tego,co przeczytałaś na forum i NA SPOKOJNIE zapisz się do innego lekarza.To podejście,które masz teraz może najbardziej zaszkodzić Twojej ciąży,a nie głupie Tsh,które za pomocą leku w półtora tygodnia doprowadzisz do normy.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie dajmy się zwariować nie sugerujecie się opisami i info na forach, wiem co mówię Ja tak poczytała i tak spanikowałam że wczoraj wylądowałam u lekarza bo już wiedziałam że jest coś nie tak. Lekarz powiedział jedną rzecz"niech dalej Pani czyta wypowiedzi na forum" "po co Pani to czyta ?, nie szkoda nerwów? Teraz powinna być Pani spokojna bo wszystko jest ok a nie szukać niepotrzebnie chorób" Możemy dzielić się informacjami ale za nim zaczniemy panikować lepiej na spokojnie zadzwonić do lekarza - oni chyba wiedzą co robią
-
Nalka wrote:Kochana, właśnie nie sama! Żaden lekarz mi nie powiedział, że coś jest nie tak z tym tsh, a byłam wczoraj u dwóch. Natomiast na forum piszą, że powinno być max 2 i już dawno powinnam brać leki. Do dzisiaj myślałam, że wszystko jest w porządku..
Nalka chyba lekarze wiedzą co robią szczególnie że dwóch różnych Ci tak powiedziało.. chyba lekarze mają większą wiedzę o Twoim stanie zdrowia i maleństwa niż dziewczyny z forum -
AniaEtoile bardzo mi przykro Brak słów na takie wiadomości. Życzę dużo spokoju i wiary - nie ma drugiej takiej osoby na świecie jak rodzeństwo, musi się udać :*
Nalka - znajdź ginekologa-endokrynologa i idź na konsultacje. I nie panikuj, bo póki co nic się nie stało, więc może to wcale nie taki zły wynik? -
Kazdy robi jak uwaza z TSH, ja mam niestety zle doswiadczenia i teraz pilnuje by bylo ponizej 2 tak przed ciaza jak i w ciazy
fakt jeden gin mowi tak a endokrynolog inaczej (juz sie ladnych teorii zwiazku i braku zwiazku miedzy tarczyca a ciaza a stratami nasluchalam w trakcie wizyt, dziekuje) i badz tu czlowieku madry
ja z wynikiem 3.49 bez problemu zaszlam w 2 ciaze szkoda, ze sie nie utrzymaly a niby tez wyniki tarczycy, przeciwcial tarczycowych w obu klasach oraz pozostale badania super
mama ma wole, babcia miala a mlody endokrynolog napisal: "w wywiadzie rodzinnym nie stwierdza sie problemow tarczycowych"!!!!
poszlam do starszego i na usg tarczycy i leki dostalam
-
Agusia2312 wrote:dopisuje sie do was termin mam na 25 czerwca
Witamy!!
1. Paula222 – 20, 22 maja 2014 r.
natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
fler – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.