MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
ja ostatnio w ogóle pamięci nie mam, język mi się nie plącze, ale czasami mam spowolnione myślenie
np postawię wodę na gazie idę do pokoju i już o tej wodzie nie pamiętam... albo muszę długo się zastanowić żeby sobie przypomnieć co wczoraj robiłam albo dzisiaj rano...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 16:52
-
Martynika wrote:Tusiu, stwierdził to zaraz po tym, gdy wyszedł średni wiek ciąży z pomiarów. Ten starszy o ok. 1,5 - 2tyg. wiek utrzymuje się już od bardzo dawna, bodajże od 16 tygodnia. Więc wydaje mi się, że tak sobie rzucił, patrząc po wielkości dziecka.
Bo do niczego się nie doczepiał, oglądał łożysko, mierzył ilość wód, nie wiem, czy szyjkę widział na tym usg przez powłoki brzuszne, ale zjeżdżał tam nisko i też oglądał, generalnie wszystko było ok.
Ja się urodziłam z wagą bodajże 3800 idealnie w terminie, więc byłam klockiem. No nic, niech się rodzi duży, cieszę się, że przyrasta, bo przy moim CMV to jest bardzo dobra oznaka. Byłby dużo większy powód do zmartwień, gdyby ważył za mało. A ja... no cóż... jakoś go wypchnę, no, zaprę się i wypchnę
.
Zapytałam z ciekawości co mówił lekarz bo znam przypadki.. że dzieci wychodziły większe i ważyły po ponad 4kg a trzeba było je siłą wywoływać na świat.. ostatnia córka mojej siostry też wychodziła na 4kg i była wywoływana a siostra chodziła z rozwarciem i co wizytę lekarz jej mówił, że już się zobaczyć nie powinni aż musiała iść na wywoływanie.. fakt poszła do szpitala na wywołanie z 5cm rozwarciem..
To dobrze, że Artur tak ładnie rośnieja tez jestem ciekawa ile już waży moja córa chociaż ona na poprzednich usg nie była szczególnie duża.. ja rodziłam znowu małe dzieci tzn Kuba 3050g i Hania 3150g a rodziły się same wcześniej Kuba 37ti kilka dni a Hania dostałam lekkie surcze i rozwarcie w okolicach 38tyg i zrobili mi cc przez jej ułożenie..
Więc się zastanawiam czy ta waga faktycznie ma znaczenie co do szybkości porodu?? no chyba że szybciej doszło do zapłodnienia i Artur jest starszy.. ciekawe jak to wszystko będzie kiedy już zaczniemy rodzić wszystkieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 17:03
-
Ja właśnie uświadomiłam sobie że zostało 79 dni do porodu
Jezu jak czas leci
A do tego remont w pełni - gruz w domu , okna do wymiany, gość w poniedziałek przychodzi remontować łazienkę - jakaś masakra dom to jeden gruz !!!! Błagam boga żebym tylko wcześniej nie zaczęła rodzić
A co do porodów to jak mały urodzi się w terminie to ja każdej Was poród będę przezywać - jestem prawie na końcuweronikabp lubi tę wiadomość
-
Ja tez jestem niezdara, jak chodzę tracę równowagę mąż już się pyta co mi jest - a ja na to w ciąży jestem
Ostatnio znów wkurzyła mnie kobieta mojego ojca - spotkałyśmy się a ona od razu z tekstem do mnie " Co Cię widzę jesteś coraz grubsza !" A ja na to że w ciąży jestem to chyba normalne ? A ona do mnie wiesz moja córka teraz rodzi i nie ma takiego brzucha jak ty ! No myślałam, że mnie szlak trafi wrrrr - sorki musiałam się wygadać ! -
Topa to ja jestem na końcu listy z porodem bo dopiero na 2lipcca termin , już nie mogę się doczekać
A ona zawsze taka nie miła jest?
ja się ciesze z brzuszka jaki jest a jak ktoś mówi ze mały to ja na to odp przecież ja nie jestem jakaś wielka i mąż tez nie wiec rośnie tak jak maalexast lubi tę wiadomość
-
Kobiety sa wredne, Topa nie przejmuj sie. Ja wczoraj robilam zakupy w Auchan i stanelam w kolejce z pierwszenstwem dla kobiet w ciazy, przede mna dziewczyna w moim wieku. Ekspedientka poprosila mnie przed nia a ta scene zaczela robic i nie chciala mnie przepuscic! Dobrze sie czuje w ciazy i generalnie nie wpycham sie do kolejek, jak ktos mnie chce puscic to wtedy korzystam, ale ta pinda mnie tak wkurzyla, ze dla zasady sie zaczelam z nia klocic. Oczywiscie poszlam przed nia bo ekspedientka tez mnie poparla, ze to kasa dla kobiet w ciazy i ma znaczek itd itp ale cisnienie mi podniosla.
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Zapytałam z ciekawości co mówił lekarz bo znam przypadki.. że dzieci wychodziły większe i ważyły po ponad 4kg a trzeba było je siłą wywoływać na świat.. ostatnia córka mojej siostry też wychodziła na 4kg i była wywoływana a siostra chodziła z rozwarciem i co wizytę lekarz jej mówił, że już się zobaczyć nie powinni aż musiała iść na wywoływanie.. fakt poszła do szpitala na wywołanie z 5cm rozwarciem..
To dobrze, że Artur tak ładnie rośnieja tez jestem ciekawa ile już waży moja córa chociaż ona na poprzednich usg nie była szczególnie duża.. ja rodziłam znowu małe dzieci tzn Kuba 3050g i Hania 3150g a rodziły się same wcześniej Kuba 37ti kilka dni a Hania dostałam lekkie surcze i rozwarcie w okolicach 38tyg i zrobili mi cc przez jej ułożenie..
Więc się zastanawiam czy ta waga faktycznie ma znaczenie co do szybkości porodu?? no chyba że szybciej doszło do zapłodnienia i Artur jest starszy.. ciekawe jak to wszystko będzie kiedy już zaczniemy rodzić wszystkie
Tusia z tego co rozmawialam kiedys z ginkiem to waga dziecka nie ma znaczenia,chyba ze faktycznie doszlo do zaplodnienia wczesniej, ale to sa skrajne przypadki owulki. Sam mi mowil ostatnio ze raczej 90% ciaz to albo dzieciaczki mniejsze odnpowoednio do wieku albo wieksze, rzadko np 32 tc odpowiada 32 tc na usg.
Topa Ty masz jakiegos pecha albo trafiasz na ludzi tępych jak obuchy. Chyba wiadomo ze w ciazy to raczej sie nie zmniejszasz. Ooo jakbym to ja trafila na taka babe! Ostatnio do mnie kolezanka napisala ze wygladam z tym brzuchem jak gruby muminek na co stwierdzilam ze wole byc muminkiem niz Buką jak onazamknela sie
Tusia84, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie mam okazję kupić taką huśtawkę/leżaczek z Mamas&Papas
Tu opis dokładny na stronie
https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/248/hustawka_quotniebo_z_gwiazdamiquot_star_lite_kol_once_upon_a_time
cena sklepowa 699zł., a ja bym ją miała za ok 240zł tylko się zastanawiam czy zwykły leżaczek by nie wystarczył chociaż różnica w cenie niewielka.. a tu dużo więcej funkcji.. jak myślicie skusić się??NataliaK, Galanea, excella, weronikabp, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Słuchajcie mam okazję kupić taką huśtawkę/leżaczek z Mamas&Papas
Tu opis dokładny na stronie
https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/248/hustawka_quotniebo_z_gwiazdamiquot_star_lite_kol_once_upon_a_time
cena sklepowa 699zł., a ja bym ją miała za ok 240zł tylko się zastanawiam czy zwykły leżaczek by nie wystarczył chociaż różnica w cenie niewielka.. a tu dużo więcej funkcji.. jak myślicie skusić się??
Super!!! Wczoraj widzialam podobny i zalowalam ze kosztuje 800 zl!!! Za taka cene ja bym brala i uciekala jak najdalej zeby nikt sie nie rozmyslil!! Superanckiii
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
To kobieta mojego ojca niby miła, uśmiecha się itp ale dociąć potrafi tak że w pięty idzie i przestałam darzyć ją sympatią
W ten sam dzień pyta się nas a jak tak remont ? Zaznaczę, że ona też kupiła dom i remontuje jej ten dom mój tata tylko ona daje kasę na ten remont.
My mówimy wiesz remont pomalutku idzie tak w miarę możliwości finansowych.
A ona się nas pyta jak nam się podoba jej dom - ja jej na to wiesz dużo pracy jest bo nie ma podłóg wszystko rozkute i jest w stanie gruzu i przeróbek.
A ona na to wiesz nie chce być wredna - ale my szybciej skończymy remont od Was ! No kurwa zatkało mnie i ugryzłam się w język żeby jej nie powiedzieć no tak do czasu dopóki nie zajedziesz mi ojca tym remontem.
Co ją to gówno interesuje ile będziemy remontować ? Wogóle jakieś dziwne docinki ma że np dobrze że jej córka będzie mieć córeczkę bo jakby był chłopiec to tragedia w rodzinie ! - czujecie ? A my będziemy mieć chłopca - co to miało znaczyć ? I że fajnie że jej córeczka będzie mieć cesarkę no to tam na dole nie będzie tknięta i taka nie rozciągniętaNo już na prawdę wolę jej nie słuchać - gada takie głupoty, że aż żal
Sorki ale uff ulżyło mi jak Wam to napisałam -
maggda wrote:Topa to ja jestem na końcu listy z porodem bo dopiero na 2lipcca termin , już nie mogę się doczekać
A ona zawsze taka nie miła jest?
ja się ciesze z brzuszka jaki jest a jak ktoś mówi ze mały to ja na to odp przecież ja nie jestem jakaś wielka i mąż tez nie wiec rośnie tak jak maRazem będziemy dziewczyną kibicować