MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
tak czytam te analizy tej sroki i rzuciło mi się to w oczy:
Oilatum baby, emulsja do kąpieli
Oilatum Soft Emulsja to delikatny bezzapachowy, dermokosmetyk przeznaczony do codziennej kąpieli w wannie oraz pod prysznicem. Może być bezpiecznie stosowany u niemowląt od 1 dnia życia. Dzięki nowej hipoalergicznej formule opartej na oleju mineralnym, aktywnie pielęgnuje skórę. Skóra staje się gładka, delikatna, nawilżona i czysta – delikatne substancje myjące pozwalają na zaniechanie stosowania popularnych środków myjących zawierających detergenty.
skład:
Paraffinum Liquidum - emolient,
Isopropyl palmitate - emolient,
PEG-8 Dilaurate - emulgator,
Cetyl Acetate - emulgator
PEG-40 Sorbitan Peroleate - emolient, emulgator,środek powierzchniowo czynny, zagęstnik,
Stearyl Acetate - emolient,
Oleyl Acetate - emilient
Acetylated lanolin Alcohol - emilient
Srocze wnioski
Darowałbym sobie zakup od razu "słabe" emolienty i jeszcze PEG w składzie wysoko.
I co wy na to? -
nick nieaktualnyAISAK wrote:Tusia- kupuj i się nie przyznawaj!!!!
Powiedzcie- używacie worków próżniowych? Jakąś firmę polecacie? na allegro jest tego full od 2 zł w górę za sztuke i od rozmiaru.
Ja mam takie i sa super. Wszystko mam zapakowane dla Franka,przed zblizajacym sie remontem, sa super pojemne i naprawde nie badziewne. Polecam -
No faktycznie też to widziałam że tak do 6 miesięcy tylko wystarczy.. ja akurat będę miała później komu oddać moja bratowa rodzi w październiku.. z drugiej strony jak dziecko tak koło 6-7 miesięcy samo zaczyna siadać to nie lubi siedzieć w leżaczku.. (moje tak miały bo się denerwowały) i zmieniałam leżaczek na krzesełko do karmienia..
Chciałam właśnie się Was poradzić bo wiecie jak to jest czasem wpada się w taki wir zakupowy i nie myśli się racjonalnie - tylko hmm kogo ja pytam o radę??? kobiety, które tak samo jak ja noszą pod sercem dziecko i często kierują się impulsem jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka
Galanea jedyna zachowała czujnośćGalanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:No faktycznie też to widziałam że tak do 6 miesięcy tylko wystarczy.. ja akurat będę miała później komu oddać moja bratowa rodzi w październiku.. z drugiej strony jak dziecko tak koło 6-7 miesięcy samo zaczyna siadać to nie lubi siedzieć w leżaczku.. (moje tak miały bo się denerwowały) i zmieniałam leżaczek na krzesełko do karmienia..
Chciałam właśnie się Was poradzić bo wiecie jak to jest czasem wpada się w taki wir zakupowy i nie myśli się racjonalnie - tylko hmm kogo ja pytam o radę??? kobiety, które tak samo jak ja noszą pod sercem dziecko i często kierują się impulsem jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka
Galanea jedyna zachowała czujność
JAAA JESTEM CAŁY CZAS CZUJNAJa to widziałam !
ale za taką cenę kochana, proszę Cię!
i jeszcze taki piękny!
Topa, tak to są wielokrotnego użytkuTusia84 lubi tę wiadomość
-
O takie worki też mi się przydadzą.
Jeśli chodzi o czujność, to ja taka jestem, że tysiąc razy się zastanowię zanim coś kupięDo tej pory zrobiłam bardzo ekonomiczne zakupy.
Ale zgadzam się, że leżaczek jest cudny po prostuTusia84, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:Natalia- a tak spytam jak z ich pojemnością- wiele wchodzi do nich, bo myśl o własnie takim samym rozmiarze.
Hm,do jednego worka wlazlo np. Koldra,poduszka do lozeczka,koldra i poduszka do wozka,wszystkie misie Frankowe,komplet poscieli i przescieradla i jeszcze troche miejsca zostalo,ale pakuje swoimi "dzialami", wydaje mi sie ze bardzo duzo sie miesci. Pakowalam tez nasze posciele to weszlo do jednego wora 5 kompletow z przescieradlami na gume wlacznie.
Topa, spoko nie ma za co -
nick nieaktualnyTusia super ten leżaczek, bierz kochana, ja też mam z mamas&papas tylko tę prostszą wersję, bez świecącego daszka
Wróciliśmy z zakupów, moja mała dziś wyjątkowo nieruchliwa, troszkę się martwię
Topa no baba po prostu wredna jest ale ja bym jej na pewno dosrała, nie podarowała takich tekstówWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:36
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
NataliaK- Nie no to git, dla mnie w sam raz.
Nie ma to jak info z pierwszej ręki:)
zamawiam 10 szt, a co- wszystkie zimówki będę pakować. Ubranka większe też posegreguję no i oczywiście pościel.
Moja szafa w końcu oddechu złapie:)
Powiem wam, że my nadal u Teściów- remont wciąż trwa.... w związku z tym skazani jesteśmy na spanie na wersalce. Iiiiii dzisiejszą noc- mąz spał na materacu- stwierdził wczoraj, że się nie mieści---- czyżby mu się przytyło?? hahaha
NataliaK, Tusia84, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:NataliaK- Nie no to git, dla mnie w sam raz.
Nie ma to jak info z pierwszej ręki:)
zamawiam 10 szt, a co- wszystkie zimówki będę pakować. Ubranka większe też posegreguję no i oczywiście pościel.
Moja szafa w końcu oddechu złapie:)
Powiem wam, że my nadal u Teściów- remont wciąż trwa.... w związku z tym skazani jesteśmy na spanie na wersalce. Iiiiii dzisiejszą noc- mąz spał na materacu- stwierdził wczoraj, że się nie mieści---- czyżby mu się przytyło?? hahaha
Ja pochowalam rzeczy na lato w te worki i schowalam gleboko co by mi do glowy nie przyszlo czegos przymierzac bo bede plakac
Weronika nie martw sie, mala pewnie sie odwrocila i smacznie sobie spiweronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Weronika byliście na zakupach i pewnie ukołysałaś małą do snu.. teraz się połóż nogi daj sobie wyżej i poczekaj a zobaczysz, że mała się obudzi i uspokoi mamusię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:51
weronikabp, nutka lubią tę wiadomość
-
Weronika - U mnie od poniedziałku baaardzo słabo czułam ruchy. Do wewnątrz, bardzo nisko.( ułożenie pośladkowe potwierdzone na usg) Dziś pogoda się zmieniła i Malutka przesuwa się pod żebrami. Zastanawiam sie tylko którą częścią ciała...
ajj... Marzy mi sie te położenie głowkowe.
A wiecie co jak jednak uda mi sie rodzic sn to M też będzie kangurowałnie wyobrażam sobie tego, żeby on nie poczuł tego co ja. To taki ważny moment w życiu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 19:00
weronikabp lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, po wizycie u nas w porządku
mały waży 1200 +- 170g, gin obstawia 3,5 kg
wymiary idealne, buziulka ślicznaszyja taka jak ostatnio, więc mi ulżyło, ale oczywiście mam się nie przemęczać.
dostałam Nystatynę dopochwowo, zapobiegawczo, co drugi dzień, bo pojawiło się więcej śluzu. na szczęście ph jest ok, więc nie ma infekcji. ilość wód sporo, ale to ok.
leży główka w dół, ale mam wrażenie, że co chwilę zmienia pozycję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 19:02
Galanea, weronikabp, nutka, alexast, czekajajaca, Tusia84, sunset, Agusia2312, Bea_tina, Martynika, Nalka, Paulina1986 lubią tę wiadomość