X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super !

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, super ta huśtawka! Tylko zauważyłam, że ma zakres wagowy od 3 do 9kg. Inne leżaczki mają przeważnie do 18kg.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam te analizy tej sroki i rzuciło mi się to w oczy:

Oilatum baby, emulsja do kąpieli

Oilatum Soft Emulsja to delikatny bezzapachowy, dermokosmetyk przeznaczony do codziennej kąpieli w wannie oraz pod prysznicem. Może być bezpiecznie stosowany u niemowląt od 1 dnia życia. Dzięki nowej hipoalergicznej formule opartej na oleju mineralnym, aktywnie pielęgnuje skórę. Skóra staje się gładka, delikatna, nawilżona i czysta – delikatne substancje myjące pozwalają na zaniechanie stosowania popularnych środków myjących zawierających detergenty.
    skład:
    Paraffinum Liquidum - emolient,
    Isopropyl palmitate - emolient,
    PEG-8 Dilaurate - emulgator,
    Cetyl Acetate - emulgator
    PEG-40 Sorbitan Peroleate - emolient, emulgator,środek powierzchniowo czynny, zagęstnik,
    Stearyl Acetate - emolient,
    Oleyl Acetate - emilient
    Acetylated lanolin Alcohol - emilient

Srocze wnioski
    Darowałbym sobie zakup od razu "słabe" emolienty i jeszcze PEG w składzie wysoko.

I co wy na to?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Tusia- kupuj i się nie przyznawaj!!!!:)

Powiedzcie- używacie worków próżniowych? Jakąś firmę polecacie? na allegro jest tego full od 2 zł w górę za sztuke i od rozmiaru.
    http://allegro.pl/worki-prozniowe-60x80-worek-torba-prozniowa-i4076476786.html
    Ja mam takie i sa super. Wszystko mam zapakowane dla Franka,przed zblizajacym sie remontem, sa super pojemne i naprawde nie badziewne. Polecam :D

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie też to widziałam że tak do 6 miesięcy tylko wystarczy.. ja akurat będę miała później komu oddać moja bratowa rodzi w październiku.. z drugiej strony jak dziecko tak koło 6-7 miesięcy samo zaczyna siadać to nie lubi siedzieć w leżaczku.. (moje tak miały bo się denerwowały) i zmieniałam leżaczek na krzesełko do karmienia..

Chciałam właśnie się Was poradzić bo wiecie jak to jest czasem wpada się w taki wir zakupowy i nie myśli się racjonalnie - tylko hmm kogo ja pytam o radę??? kobiety, które tak samo jak ja noszą pod sercem dziecko i często kierują się impulsem jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka :D

Galanea jedyna zachowała czujność ;)

Galanea lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super bardzo Ci dziękuję za te worki :-) Teraz bardzo mi się przydadzą :-) - a jak je3 się rozpakuje to można jeszcze raz je wykorzystać?

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia Galanea jak jedyna trzeźwo mysli. My to same jak te sroczki jesteśmy- ładne?- bieżemy:)

Galanea lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No faktycznie też to widziałam że tak do 6 miesięcy tylko wystarczy.. ja akurat będę miała później komu oddać moja bratowa rodzi w październiku.. z drugiej strony jak dziecko tak koło 6-7 miesięcy samo zaczyna siadać to nie lubi siedzieć w leżaczku.. (moje tak miały bo się denerwowały) i zmieniałam leżaczek na krzesełko do karmienia..

Chciałam właśnie się Was poradzić bo wiecie jak to jest czasem wpada się w taki wir zakupowy i nie myśli się racjonalnie - tylko hmm kogo ja pytam o radę??? kobiety, które tak samo jak ja noszą pod sercem dziecko i często kierują się impulsem jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka :D

Galanea jedyna zachowała czujność ;)

JAAA JESTEM CAŁY CZAS CZUJNA XD Ja to widziałam ! :D ale za taką cenę kochana, proszę Cię! :D i jeszcze taki piękny! :D

Topa, tak to są wielokrotnego użytku ;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- a tak spytam jak z ich pojemnością- wiele wchodzi do nich, bo myśl o własnie takim samym rozmiarze.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to jeszcze bardziej mi się spodobały :-) Już zamawiam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takie worki też mi się przydadzą.
    Jeśli chodzi o czujność, to ja taka jestem, że tysiąc razy się zastanowię zanim coś kupię :) Do tej pory zrobiłam bardzo ekonomiczne zakupy.
    Ale zgadzam się, że leżaczek jest cudny po prostu :)

Tusia84, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Natalia- a tak spytam jak z ich pojemnością- wiele wchodzi do nich, bo myśl o własnie takim samym rozmiarze.

Hm,do jednego worka wlazlo np. Koldra,poduszka do lozeczka,koldra i poduszka do wozka,wszystkie misie Frankowe,komplet poscieli i przescieradla i jeszcze troche miejsca zostalo,ale pakuje swoimi "dzialami", wydaje mi sie ze bardzo duzo sie miesci. Pakowalam tez nasze posciele to weszlo do jednego wora 5 kompletow z przescieradlami na gume wlacznie.

Topa, spoko nie ma za co ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super ten leżaczek, bierz kochana, ja też mam z mamas&papas tylko tę prostszą wersję, bez świecącego daszka :)

Wróciliśmy z zakupów, moja mała dziś wyjątkowo nieruchliwa, troszkę się martwię :(

Topa no baba po prostu wredna jest ale ja bym jej na pewno dosrała, nie podarowała takich tekstów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:36

Tusia84 lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK- Nie no to git, dla mnie w sam raz. :) Nie ma to jak info z pierwszej ręki:)
    zamawiam 10 szt, a co- wszystkie zimówki będę pakować. Ubranka większe też posegreguję no i oczywiście pościel.

Moja szafa w końcu oddechu złapie:)

Powiem wam, że my nadal u Teściów- remont wciąż trwa.... w związku z tym skazani jesteśmy na spanie na wersalce. Iiiiii dzisiejszą noc- mąz spał na materacu- stwierdził wczoraj, że się nie mieści---- czyżby mu się przytyło?? hahaha

NataliaK, Tusia84, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    NataliaK- Nie no to git, dla mnie w sam raz. :) Nie ma to jak info z pierwszej ręki:)
    zamawiam 10 szt, a co- wszystkie zimówki będę pakować. Ubranka większe też posegreguję no i oczywiście pościel.

Moja szafa w końcu oddechu złapie:)

Powiem wam, że my nadal u Teściów- remont wciąż trwa.... w związku z tym skazani jesteśmy na spanie na wersalce. Iiiiii dzisiejszą noc- mąz spał na materacu- stwierdził wczoraj, że się nie mieści---- czyżby mu się przytyło?? hahaha

Ja pochowalam rzeczy na lato w te worki i schowalam gleboko co by mi do glowy nie przyszlo czegos przymierzac bo bede plakac :D :D

Weronika nie martw sie, mala pewnie sie odwrocila i smacznie sobie spi :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję kochana, serduszko bije ładnie ale ona jakby się nie ruszała :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Mam nadzieję kochana, serduszko bije ładnie ale ona jakby się nie ruszała :(
    Tez tak mialam ostanio, wez ja tam troche poszturaj to sie moze odkreci ;-)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika byliście na zakupach i pewnie ukołysałaś małą do snu.. teraz się połóż nogi daj sobie wyżej i poczekaj a zobaczysz, że mała się obudzi i uspokoi mamusię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:51

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - U mnie od poniedziałku baaardzo słabo czułam ruchy. Do wewnątrz, bardzo nisko.( ułożenie pośladkowe potwierdzone na usg) Dziś pogoda się zmieniła i Malutka przesuwa się pod żebrami. Zastanawiam sie tylko którą częścią ciała...
    ajj... Marzy mi sie te położenie głowkowe.

A wiecie co jak jednak uda mi sie rodzic sn to M też będzie kangurował:) nie wyobrażam sobie tego, żeby on nie poczuł tego co ja. To taki ważny moment w życiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 19:00

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, po wizycie u nas w porządku ;) mały waży 1200 +- 170g, gin obstawia 3,5 kg :P
    wymiary idealne, buziulka śliczna :) szyja taka jak ostatnio, więc mi ulżyło, ale oczywiście mam się nie przemęczać.
    dostałam Nystatynę dopochwowo, zapobiegawczo, co drugi dzień, bo pojawiło się więcej śluzu. na szczęście ph jest ok, więc nie ma infekcji. ilość wód sporo, ale to ok.
    leży główka w dół, ale mam wrażenie, że co chwilę zmienia pozycję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 19:02

Galanea, weronikabp, nutka, alexast, czekajajaca, Tusia84, sunset, Agusia2312, Bea_tina, Martynika, Nalka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ