MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mati super Ahh te Usg ja nie mogę się doczekać następnego mojego
Dziewczyny, myślicie że mogę czuć już ruchy dzidziusia??? Powiem Wam, że wczoraj poczułam ,, coś '' jakby drganie w podbrzuszu , dziś podobnie i odczucie jak by ktoś od środka delikatnie mnie poszczypywał palcami??? Jak myślicie?? -
Paula222 wrote:Mati super Ahh te Usg ja nie mogę się doczekać następnego mojego
Dziewczyny, myślicie że mogę czuć już ruchy dzidziusia??? Powiem Wam, że wczoraj poczułam ,, coś '' jakby drganie w podbrzuszu , dziś podobnie i odczucie jak by ktoś od środka delikatnie mnie poszczypywał palcami??? Jak myślicie??
Paula u Ciebie to już 14 tydzień więc ruchy jak najbardziej możesz odczuwać. Na dodatek jeśli jesteś szczupła, to jest większa szansa że poczujesz szybciej. Ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 17 tygodniu, za to w drugiej w 15. Zobaczymy jak będzie w trzeciej. -
Dziewczyny a ja zaczynam sie bać, do wizyty lek jeszcze dwa tygodnie mam a piersi mnie przestały boleć. Nie bola juz w ogóle i nie rosna
kurcze poprzednim razem tez tak mialam, nagle przestały bolec a w 13 tyg na usg okazało sie ze puste jajo płodowe. Teraz jest ta różnica ze juz widzialam ze srerduszko bije ale co z tego... zaczynam sie bać. A co jeśli ciąża obumarła???
Może powinnam iść w przyszłym tyg prywatnie do lekarza? -
Welonisia nie patrz na objawy!!! To najgorsze co możesz robić, stresować się tym... Objawy jednego dnia są, innego nie. Czasem piersi bolą mocno przez 2 tyg a potem nie i tak w kółko Nie ma co się przejmować tylko spokojnie czekaj na Usg i dbaj o siebie Najwięcej szkody możesz zrobić właśnie stresem, więc weź się w garść bo grunt to pozytywne myślenie Mnie np piersi już wcale nie bolą mam tylko wrażliwe sutki
Evas no chudzinką nie jestem ale do nadwagi mi daleko Ojej sama nie wiem co o tym myśleć, będę się wsłuchiwać w siebie i zobaczę co dalejevas, Anielka27, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
to jest chyba najgorszy czas kiedy objawy powoli ustępują, a do ruchów jeszcze trochę trzeba poczekać... człowiek się zastanawia czy wszystko jest ok i czy aby jest jeszcze w tej ciąży..
Damy radę kobiety..
Ja się śmieje, że to będzie moja "najdłuższa" ciąża jakoś tak mi się strasznie te tygodnie ciągną.. wyczekuję po prostu do II trymestru wtedy będę spokojniejsza, myślałam, że jak będę pracowała to szybciej będzie to leciało ale chyba jest odwrotnie -
nick nieaktualnyA ja dzisiaj byłam na badaniach w laboratorium, wyniki jutro. Sama jestem ciekawa jakie będą bo w pierwszej ciąży nie były rewelacyjne ;/
USG mam w przyszły piątek i też nie mogę się już doczekać. A co do ruchów, to podobno w drugiej ciązy są szybciej wyczuwalne. W pierwszej pierwsze ruchy poczułam ok 18-19 tygodnia.
Jak tam Wasze brzuszki? Widać już coś? U mnie już widać, sama jest zszokowana bo brzuszek mam większy niż z Martynką na tym etapie ciąży. -
Tak jak ruchy w każdej kolejnej ciąży czuje kobieta szybciej tak i brzuch jest często szybciej widoczny.. to moje 3 dziecko ale przerwa była spora rocznikami będzie 8 i 6 lat różnicy mój organizm miał dużo czasu żeby wrócić do formy sama jestem ciekawa jak to będzie z tymi ruchami..
-
nick nieaktualny
-
A u mnie będzie 12 lat różnicy. Ale widzę, że teraz znacznie szybciej widać mi brzuszek. Należę do osób raczej szczupłych i teraz nie mogę się przyzwyczaić, że tak szybko już widać. W żadne spodnie już się nie mieszczę, musiałam sprawić sobie nowe.
-
Welonisia ja też sie martwiłam że nie mam objawów przed wizyta a wszystko ok;) Ogólnie od poczatku może raz miałam mdłości , i kilka razy źle znosiłam zapachy w kuchni przy gotowaniu obiedzie Teraz zaparcia mi dokuczaja.. i w nocy kiepsko spie budze się z 5, 6 razy i zmieniam pozycje itp
[/url]
[/url] -
Ja też w nocy źle sypiam. Zawsze spałam na brzuchu i teraz nie mogę znaleźć sobie dogodnej pozycji. Wiem, że jeszcze przez kilka tygodni spanie na brzuchu nie zaszkodzi maleństwu, ale muszę już się przyzwyczajać do spania na boku. A w żaden sposób nie udaje mi się tak zasnąć.