X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    U nas w enelmedzie ostatnie usg jest w 36 tyg, ale ja mam kolejne już za tydzień, żeby sprawdzić jak mała, czy się grzecznie odwróciła. Nie przypuszczałam, że moja córunia już w brzuszku będzie broiła ;) Powiem Wam, że się tym mocno zmartwiłam bo wiecie, że chciałam rodzić naturalnie :( ale nic to, najawazniejsze, żeby była cała i zdrowa a którędy wyjdzie to już mniej ważne.
    Co do ruchów, to ona leży teraz kręgosłupem na moim brzuszku, wszystkie kończyny do środka, dlatego tak słabo ją czuję. Ale widziałam jak wierzga rękoma i nogami, oraz miała czkawkę. Buziulkę tradycyjnie zasłaniała rączkami, uparciuch :)
    Martynika - bierzemy tylko najlepsze scenariusze pod uwagę, moja Pola się odwraca a Twoj Artur rodzi się bez CMV :)
    Natalia - no Łosie to są Łosie, ale za to jak tu bez nich żyć :)

Ja mam jedno gratisowe właśnie w przyszłą środę, a ostatnie jakoś w okolicach 36-37 tc. Dziwnie, że to takie ostatnie ostatnie ostatanieeeeeeee ;( :D
    Czasami się odwracają dzieciaczki w ostatniej chwili, ja tam wiem że się Twoja Pola się odwróci :)

Martynika Twój 2 kg Artur taki duży chłopak, na pewno zdrowy :) nie martw się :)

Alexast to ostatnie usg genetyczne jest w przedziale 28-32 więc spoko, nie za późno :) a jeśli chodzi o opuchnięcia to ja mam często tak że puchnę na twarzy,dłoniach, nogach. Lekarz po badaniach powiedział że niestety mam dużą tendencję do magazynowania wody, więc będę cierpiała do końca ciąży, a później ze mnie zejdzie. I dobrze, bo dziś po powrocie do domu musiałam ściągać obrączkę pod wodą :<

AISAK, Ty zawsze mnie pocieszysz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 16:49

weronikabp, alexast lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pisał, że do ślubu i bycia matką chrzestną potrzebne jest bierzmowanie. Okazuje się, że nie. Dlaczego? Ponieważ jest to sakrament, który nie jest konieczny do zbawienia. Będąc po ślubie kościelnym, nie mając bierzmowania można zostać matką chrzestną. Jeśli matka chrzestna nie ma przygotowania (czyli nie ma ślubu kościelnego) to wymagane jest bierzmowanie.

Wybierając rodziców chrzestnych będę się kierować tym, żeby na wypadek mojego nagłego braku, moje dziecko nie zostało samo sobie. Podobnie kierowałam się, kiedy mnie poproszono o zostanie chrzestną. Powiedziałam wprost, czy zdają sobie sprawę z tego, że ja nie zgadzam się wielu kwestiach z kościołem i nie będę matką chrzestną, która będzie miała postawę bezkrytyczną (rodzice mojego chrześniaka bardzo wierzący i praktykujący)wobec instytucji kościoła. Wyjaśniłam czym dla mnie jest ta rola i jeśli oni ją akceptują w takiej formie, to nie widzę problemu.

Ale to jest tak głęboki temat, że każda ma tu trochę racji. Przede wszystkim jakie wartości i stanowisko w tych sprawach posiada. Dlatego są one dla nas tak drażliwe i nie ma się o co sprzeczać. :)

NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu o dzień dzisiejszy zanim jeszcze łoś popsuł mi humor, same widzicie że jest brzuszek jeeeeeeeest :P i jest ciężko, oj tak ;-)
    a5f0012145b8a851m.jpg

Nalka, Martynika, excella, alexast, AISAK, weronikabp, Tusia84, Paulina1986, monalisa, Galanea, nutka, czekajajaca, sunset, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kilkukrotną prośbę Weroniki i dla wszystkich ciekawych tematu, którym żyję od paru tygodni, przedstawiam wreszcie moje mieszkanie, choć WCIĄŻ nie wykończone. Jakiś tam zarys jednak już jest :).

Zaczynamy od dużego pokoju z aneksem. To z tyłu to kuchnia, obok widać część szafy wnękowej z przedpokoju, jeszcze bez drzwi, niestety :/. Mam nadzieję, że już w poniedziałek przestanie wszem i wobec przedstawiać zawartość naszej garderoby. A, i w poniedziałek też powinna dojść szyba z bambusową grafiką. pomiędzy blatem a szafkami (ja oczywiście drżę, że nie będzie mi się finalnie podobać, no, ale już po ptokach).

Tak to wygląda od drugiej strony. Między kanapą a regałem nieszczęsny zbity telewizor. Wciąż czekam, aż go ode mnie zabiorą... A na nieplanowanym krzesełku wiekowy już kineskopowy Philips. Los chciał, że jeszcze trochę musi nam posłużyć ;).

Pokoik Artura. Mała komódka z lewego
    rogu zrobi stamtąd wypad do przedpokoju, zamiast niej na razie będzie tam stał wózek, ale to w przyszłym tygodniu. Wciąż pustawo, ale gdyby Artur się nagle pojawił, to mam go gdzie położyć, na czym przewinąć, skąd wyjąć jego ubranka i gdzie z nim przyklapnąć, więc git :). O, właśnie zauważyłam, że wciąż tam zalega stary komputer. Mąż musi go dziś zutylizować :).

Łazienka.

I my z Arturem :).

HUH, nie ma to jak fotoopowieść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:21

Nalka, NataliaK, excella, alexast, monaaa, MonikaS, AISAK, vikus001, weronikabp, Tusia84, Niesforna, Paulina1986, monalisa, Bea_tina, Galanea, Mucha, nutka, czekajajaca, sunset, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super wyglądasz!

Martynika piękne mieszkanko, naprawdę bardzo mi się podoba, a Ty jesteś taka kwitnąca! Nic tylko pozazdrościć (ale tak zdrowo) i życzyć szczęścia we własnych czterech kątach.:)

Martynika, MonikaS, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynika - mieszkanko super :) piękna łazienka :) laseczka z ciebie :)

Martynika, MonikaS lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super mieszkanko :) życzę żebyście same dobre chwile tam przeżywali :) gratuluję :)

Martynika lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie, Dziewczyny :).

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynika super macie to gniazdko!!!! pozazdroscic

Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej dziewczyny jak mi głowa pęka. Zmierzyłam ciśnienie 132/86. Ostatnio znowu mam lekko podwyższone, ale takie to jest akceptowalne :) ale masakrycznie głowa boli :/ to chyba ta pogoda taka...
    kupiłam sobie koszulę do kliniki - nic nadzwyczajnego - możliwa :) jeszcze muszę wkładki laktacyjne, pieluchy jedynki (pampersy zielone jedynki są po 21 zł z groszami w smyku, nie wiem czy to dużo czy nie, ale piszę jakby któraś z Was chciała :) ) i zachciało mi się otulaczek taki kupić zamiast rożka:
    http://www.smyk.com/motherhood-otulaczek-kwiatki-kropki,p1063536192,swiat-niemowlaka-p
    i tak myślę, że ze sobą do kliniki wezmę, żeby go tym otulali zamiast kocykami :) jeżeli zechcą oczywiście bo może polityka im nie pozwala ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia extra wyglądasz :-)
    Martynika mieszkanko bardzo mi się podoba :-) Zazdroszczę i że już masz wszystko gotowe ;-)Ja już nie mogę się doczekać kiedy moje pomieszczenia będą skończone :-) Też się pochwalę na razie zrobiliśmy część kąpielową czyli prysznic - brakuje jeszcze tam kaloryfera i dodatków :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/406e23b6535c.jpg
    i pokój razem z jadalnią
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/97e034010d67.jpg

a reszta się tworzy :-( ale prędzej urodzę niż to skończymy :-(

weronikabp, alexast, MonikaS, NataliaK, Tusia84, Paulina1986, Nalka, Martynika, excella, monalisa, Galanea, Mucha, nutka, czekajajaca lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika no ślicznie, te kolory bardzo lubię :) i szczęśliwa Mamusia wreszcie u siebie!!! :)) no i jaka laska do tego ;)

Natalia super wyglądasz, na dole jak ja dziś, czarne leginsy i conversy hehehe :)

Topa nie ma jak radocha ze swojego domku :))

Dziewczyny dziękuję za wsparcie dziś, o i się popłakałam..:( dobrze, że jesteście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 18:17

vikus001, NataliaK, topa42, Martynika, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Twoja glowa do gory!!!!! a mlodej na dol (przekaz od cioci)!!!!!:)))))

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Kochana Twoja glowa do gory!!!!! a mlodej na dol (przekaz od cioci)!!!!!:)))))
    LOVE :)

vikus001 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa super :) też chcę taki salon :)

zapomniałam dodać, że kupiłam worek próżniowy, żeby wypróbować :) genialna sprawa :) w poniedziałek kupię więcej ;) u mnie na miejscu w punkcie ksero (ostatnio dużo ajnych rzeczy tam sprzedają) taki worek 60/80 kosztuje 3,99zł ale to i tak bardziej się opłaca jak zamawiać na allegro a jeszcze czekać na przesyłkę... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 18:28

topa42 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika i Topa zazdraaaszczam :) super ;) ja jeszcze chwilunie musze poczekac na swoje wykonczeniowki :)

MonikaS bardziej oplaca za 3,99 zl za sztuke?:D na allegro masz za 2 zl :D

topa42 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są po 2 zł ale jak doliczysz koszty przesyłki to wyjdzie podobnie :) troszkę drożej tylko i od ręki mam :)

monalisa lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja dziś zrobiłam zamówienie tych worków :-) Nawet takie do powieszenia kupiłam :-) Zaraz jak przyjdą biorę się za pakowanie i porządki :-)
    Natalia ja też jeszcze poczekam sobie zanim zrobię pięknie kuchnie :-( No ale ważne że idzie do przodu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 18:43

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dużo ubrań do popakowania po synku, na drugiego jeszcze za duże :) i trochę pluszaków bo póki co brak zainteresowania a do tego jeszcze nasze ciuchy... dzięki dziewczyny za podsunięcie pomysłu z próżniowymi :) jakoś nigdy na to nie wpadłam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    mam dużo ubrań do popakowania po synku, na drugiego jeszcze za duże :) i trochę pluszaków bo póki co brak zainteresowania a do tego jeszcze nasze ciuchy... dzięki dziewczyny za podsunięcie pomysłu z próżniowymi :) jakoś nigdy na to nie wpadłam :)
    Wiesz że ja też :-) Śmiałam się do męża że jakaś zacofana jestem hehhehehe tez będę teraz wszystko pakować :-) super sprawa :-)

MonikaS lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: