X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Każdy z nas ma własne życie i Wolną Wolę i kieruje się w życiu tym co dla niego jest najważniejsze :)

Zacytuję samą siebie ;) napisałam wyżej że każdy z nas kieruje się w życiu tym co uważa za najważniejsze i nie mam zamiaru nikomu narzucać mojego rozumowania..

Po prostu w moich wypowiedziach nieudolnych nie dostrzegacie sensu tego co chcę Wam przekazać przez to wynikają te wszystkie nieporozumienia.. bo ja nic złego nie mam na myśli ;)

Zobaczcie same powołujecie się na przykład: "ilu jest takich "wierzących", którzy co niedzielę, że tak powiem, podpisują listę w Kościele, a ich życie jest dalekie od życia w wierze."
    dokładnie! tylko gdzie ja napisałam, że wybierając chrzestnych mamy wybierać takie osoby? napisałam wyraźnie, że wg Kościoła w którym pragniemy ochrzcić nasz dzieci osoba powinna być wierząc.. praktykująca.. która będzie świadkiem w życiu dla dziecka i pomocą dla rodziców.. więc skoro widzicie, że ktoś chodzi do kościoła, a nie żyje wg jego przykazań i Wam to przeszkadza to jako mądre kobiety nie wybierzecie kogoś takie - to oczywiste!

Nie będę się już rozpisywałam bo chciałam jeszcze napisać kilka rzeczy ale widzę, że moje wypowiedzi są odbierane zupełnie inaczej niż staram się przekazać.. więc może pozostawię już ten temat :)

Bea_tina, MagdaO, nutka, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bardzo fajnie, że na wizycie wszystko dobrze i że córcia rośnie :)

monalisa lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to same dobre wiadomości.ciesze sie , ze Pannica rosnie:);)
    Nie omieszkamy zdjęciem buziaka:)
    Mucha widzę ze zakup udany i kontrolowany:)
    ja miałam znowu kiepska noc - znika mi się porodowka z horroru. Kobiety jedna obok drugiej leżały, prawie cale ciało przeciete- niby po cesarkach, dosłownie w stanie agonalnym. Mi i jeszcze jednej udało się uciec, chociaż lekarz terrorysta nas gonil. Brrrr. Następnego dnia pomyślałam ze wytrzymam i pójdę jak tego lekarza nie bedzie. Co za durnoty.

Kolejna noc z serii Maz śpi na materacu:-/

Miłego dnia Wam życzę.

Mucha lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Monalisa i Karolina - dobrze, że córcie zdrowo rosną :)

Muszko gratuluję taniego zakupu :)

Dziewczyny czy puchnął wam ręce? To, że nogi w ciąży puchnął to wiem, a co z rękami? Od kilku miesięcy nie mogę nosić obrączki bo mi puchnie dłoń, od wczoraj już mam całą rękę spuchniętą. Dzisiaj zaczęła boleć. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nigdzie się nie uderzyłam.

Alexast ja Ci nie pomogę bo ja w poprzednich ciążach nie puchłam i teraz jeszcze też mi się nie zdarzyło.. obrączkę noszę :) chociaż pod koniec też ją chyba będę musiała zdjąć bo jednak trochę się przytyło i nie chcę problemów później ;)

Wiem jednak że i nogi i ręce mogą puchnąć w ciąży.. niektóre kobiety zatrzymują sporą ilość wody w organizmie.. ale nadmierne puchnięcie jest niestety niebezpieczne i należy zapewne poradzić się lekarza..

monalisa lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Czlowiek to jednak smieszne stworzenie...obydzilam sie i pierwsza rzecz poszlam ogladac nowa komodke Mai i od rana usmiech na twarzy. Jednak takie rzeczy urealniaja fakt oczekiwania na mala nasza najkochansza na swiecie istotke :)

weronikabp, alexast, Martynika, Tusia84, AISAK, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Karolina super wieści :) zapodaj zdjęcie małej :)

Mi podczas snu strasznie rozbolała głowa i do tej pory boli, tyle że mniej. Pogoda ponura, ale za to cała nasza czwórka w komplecie :)

Malutki kopie, że aż laptop skacze :) w ogóle czasami to tak kopie, że aż ja cała latam na boki hihi aż dziwnie mi z tym. Michaś był delikatniejszy ale za to bardziej ruchliwy :)
    Wczoraj liczyłam ile będę musiała wydać kasy na badania co mi kazała zrobić przed tą wizytą po świętach... Wyszło 155 zł i do tego wizyta będzie droższa bo z wymazem 210 zł. A zaraz będzie kolejna bo już końcówka ciąży to pewnie po dwóch tyg znowu. Nie wiem jak ja wydolę hehe a tu już trzeba na poród zbierać a nie ma z czego. oj ciężki okres się zbliża... sorki, że tak truję wydatkami... tak się zamyśliłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 09:53

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast - Tusia ma rację, to może być oznaka zatrucia ciążowego, zwłaszcza jeśli Cię boli. Nie chcę Cię straszyć ale może skonsultuj to przez weekend jak masz możliwość.

Karolina, Mucha - super wiadomości

U mnie Wielki Czwartek będzie naprawdę wielki - ogłoszenie czy moja córa dostanie się do przedszkola, potem wizyta, przed którą też się stresuję w związku z niewielką wagą malutkiej i jeszcze może się tak zdarzyć, że w między czasie tak zwanym będą montować mi szafę

MonikaS, Tusia84, alexast, Mucha lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja wstałam i każda kosteczka mnie boli :-( A dziś ciąg dalszy gruzu i sprzątania :-( Martynika niestety nikt nam nie pomaga sami z mężem robimy :-( Mąż nie pozwala mi dźwigać i takie tam ale same pewnie rozumiecie że jak jest brudno to ktoś musi to sprzątać. Tata zapracowany remontem u swojej Pani a my już mamy dość - mąż już klnie że sam nie wyrabia :-( Dobrze że gość przychodzi płytki położyć.
    Seria jak dziś wstałam to jak zobaczyłam meble itp to płakać mi się chce :-(
    Do tego mąż mnie zdenerwował w nocy bo ma do mnie pretensje że chrapie i on spać nie może - no ale co ja mam zrobić ? Starałam się na czuja spać ale byłam tak zmęczona że szok.
    No nic sorki że Wam tak truję o tym remoncie ale muszę się komuś wyżalić :-(
    Dziewczyny super że u Was wszystko ok.
    W wolnej chwilce podczytuję Was żeby być na bieżąco :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 10:18

weronikabp, Martynika, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast podjedz najlepiej na ip

zpbndf9hsafopz9u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa jeśli chodzi o mnie to możesz marudzić do woli. Wychodzę z założenia, że po to tu jesteśmy. Żeby móc się wygadać i zostać wysłuchane :)

Sunset - poczytałam na necie, okazało się, że takie puchnięcie się zdarza w III trymestrze, dopiero jak jest to połączone z wysokim ciśnieniem może to oznaczać zatrucie. Potrzymałam rękę w górze przez dobrą chwilę i trochę przeszło :)
    Niestety nie mam możliwości kontaktu z lekarką przez weekend, zostałam też bez auta, bo mojemu M się zepsuło i wziął moje, żeby do pracy dojechać.
    Jak się pogorszy to napewno pojadę na pogotowie (jak przyjedzie mąż)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast takie puchnięcie nie musi być wcale połączone z wysokim ciśnieniem żeby oznaczać zatrucie :) najczęściej tak jest ale nie musi :) nie straszę bo w ciąży normalne jest takie puchnięcie i wcale nie musi nic złego oznaczać :) ważne jest żebyś jednak poruszyła ten problem na wizycie co zapewne wiesz ;)
    ja póki co nie puchnę nigdzie ani na dole ani na górze tylko po środku ;) brzuch znaczy się hihi
    obrączkę jak nosiłam tak noszę. Raz mi się tylko zdarzyło, że dłonie spuchły jak balony jak do mamy poszłam. :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast z Weroniką tak mi spuchły, że nie zdążyłam obrączki zdjąć i się męczyłam aż urodziłam :) Ale wtedy już było bardzo gorąco i to był powód; podpytaj lekarza na wizycie, bo jak piszą dziewczyny różnie może być.

Miłego dnia :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast ja miałam kilka dni temu wizytę z powodu puchnięcia... Okazało się ze wcale nie musi być podwyższone ciśnienie. Mój gin mówi że może być sam białkomocz i puchnięcie. Ale mnie przebadał i jest ok - mówił też że mogą być częste bóle głowy objawem, więc lepiej uważać :*

Ja na chrzestną biorę moją siostrę, ale chrzestnego jeszcze nie mamy...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za rady :) od rana opuchlizna się o wiele zmniejszyła. Ale macie racę, że nie ma co lekceważyć takich rzeczy. Jak jutro rano też będzie tak mocno spuchnięta to się przejdę do ginki :) w poniedziałek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 11:13

MonikaS, weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź idź do tej ginki :) lepiej dmuchać na zimne :) mi strasznie głowa boli i wzięłam paracetamoi i póki co nie pomaga :/
    zaraz jedziemy zrobić przegląd auta bo przedwczoraj wyszedł :)
    Miłego dnia dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 11:33

alexast lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pominę temat Chrztu Świętego, bo takie tematy zawsze wywołują burzę emocji i każdy ma swoje zdanie bardziej swojsze niż inni:P Polubiłam to, z czym się zgadzam i nic nie dopowiadam:)

Jedziemy dziś kupić wózek. Pisałam wam o tych przebojach z ceną, więc wydrukowałam e-maile od pana i pojadę z nimi. Jak będą coś kręcić to się pożegnam i tyle;)

Gabriel ma lenia dziś, ale staram się nie myślec o tym i nie denerwować, bo będzie gorzej;)

Martynika lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki po wizytach, super że i u Was w porządku!

I ja trochę dziś pomarudzę :P dziś, jutro-średnie 2 dni-mój M w pracy :/ czasami jak słyszę już w środę w radiu "byle do weekendu!", weekend prawie się zaczął"!, to mnie aż korci, żeby napisać do nich, że sporo ludzi pracuje także w te dni, i żeby mnie nie wk....li!
    W pon z kolei-jedziemy po moją babcię pod Kraków, mój M u niej myje okna i wracamy z babcią na święta, parę ładnych lat Wielkanoc spędzała sama na własne życzenie. u nas na nowym mieszkaniu nie była i wybrała taki właśnie czas na odwiedziny. no zobaczymy jak to będzie, mam nadzieję, że nie będę zdychać w kuchni z przemęczenia :/

A co do chrztu jeszcze-chciała bym, aby chrzestni mojego dziecka byli mądrzy życiowo, aby umieli zawsze służyć radą i dobrym słowem. niestety np. siostra mojego M (dość zamożna dodam), ma w głowie tylko prezenty. najważniejsze co kto kupi i za ile..czy to urodziny, czy chrzciny. sama miesiąc przed urodzinami, świętami wymyśla co chciała by dostać albo co kupić jej córce, a nam na nowe mieszkanie podarowała najmniejszą deskę do prasowania z tesco za 30 zł. przepraszam Was, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi..Domyślam się też, ze ona nie gada o niczym innym z moją teściową, jak właśnie o tym, kogo wybierzemy na chrzestnych. ostatnio jej 5-letnia(!) córka wyparowała z tekstem do mnie, ni stąd, ni zowąd: "a kto będzie chrzestnym" No cóż...skoro 5 letnie dzieci mają takie teksty w głowie..a wiadomo, jak male dzieci chłoną to, o czym się wokół nich mówi..niestety nie zmienię podejścia ani mojej szwagierki, ani mojej teściowej. dobrze, że chociaż moja rodzina ma inne podejście.
    może przesadzam, ale sorry, jakoś tak musiałam się wygadać!

Topa-Ty terminowo prawie jak ja-może już pisałaś-czy prałaś już ciuszki, pościel, czy jeszcze za wcześnie?

My z mebelków kupujemy na razie łóżeczko, które będzie w naszej sypialni. sypialnie mamy biało-szarą i chciałam dorzucić akcent żółty :) coś w tym stylu:
    11tmxph.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 12:02

czekajajaca, monalisa, Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka moja Pola już 2 dni bardzo cichutka i nieruchliwa, tylko rano i wieczorem odrobinę, dlatego jadę zaraz na USG bo jednak za bardzo się tym denerwuję.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa rewelacyjny efekt! Bardzo mi sie podoba:-)

Weronika, jak tylko masz obawy to jedz! Dwa dni to juz duzo! Jedynie co to mozesz usiasc, zjedz cos mega slodkiego i zobacz czy bedzie reakcja(nawet przez 30 min) jak nie ma to jedz i na nic nie czekaj!
    Ja jeszcze czasami klade sie na plecach klade rece po obu stronach i niemal brutalnie telepie brzuch. Wtedy nawet jesli spi to jest reakcja(robie tak jak mi kiedys polozna na ktg, ja i tak lzej niz ona). Trzymam kciuki, zeby bylo wszystko ok i czekam na wiesci!

monaaa, weronikabp lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jedź jedź;) My w czwartek mieliśmy usg i wszystko super, do dołu główką, nie okręcona pępowiną, więc jeszcze się nie martwię;) Raczej gdyby się teraz okręcił to bym czuła;) Więc daję mu czas spokojnie do jutra i się nie martwię;)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ