X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sfinx uratował dzień :) ale w przyszłym tygodniu waga u pani doktor przeżyje załamanie ;)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie,że macie w zestawie :) ja w pościeli do kołyski nie miałam moskitiery więc muszę oddzielnie dokupić ;)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym sklepie można kupić samą moskitiere, tylko nie wiem czy cena nie jest za wysoka, ale link podaję:

http://arus.pl/moskitiera-z-szyfonu-160-480-cm.html

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja takie coś też kupiłam, dodatkowo będziemy też montować moskitiery w mieszkaniu, mieszkamy nad jeziorem(3m od) i mamy zazwyczaj milion komarów, a z drugiej strony mieszkania rodzice mają gospodarstwo i sekstrilion much, więc dla mnie to rzecz niezbędna:P A huśtawka świetna, też nad czymś takim myślałam:)

Co do księży, to mam zdanie, że teraz mało kiedy trafi się na prawdziwego księdza z powołania... A może ja poprostu mam złe wyobrażenie o nich?

Czy dobrze pamiętam, że karolina ma dziś wizyte? Coś się nie oddzywa, ciekawe jak po:)

Ivy współczuję:( Taka akcja, a oczywiście to Wasza wina, no coment:/

alexast, ivv, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też moskitiere zakupiłam w zestawie z pościelą. Ale mam też moskitiery założone i uważam że to jest rewelacja.

czekajajaca, alexast lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko co tam u Ciebie?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest ta ze zdjęcia mojego na allegro
    http://allegro.pl/moskitiera-baldachim-480-cm-serduszka-kokardy-i4130051820.html

alexast lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakładam moskitiery w okna+ do gniazdka coś. Myślę ze wystarczy, jak nie to będę szukać innych specyfików na te latające dziadostwo.

Wiecie o we wtorek było ślicznie u nas, siedziałam przy kompie ze stopkami na słońcu i mam opalone skarpetochy do pol łydki. I co najgorsze nie znika opalenizna . Nie dość ze szersza niż wyzsza to jeszcze opalona nieudolnie.

alexast, Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    a kiedy ktoś sam nie wierzy nie praktykuje to w tym momencie mówiąc, że jest świadomy i że będzie pomagał - kłamie! Bo sam swoim życiem jest zaprzeczeniem wiary...

Dlatego ja odmówiłam bycia chrzestną syna kuzynki. Nie praktykuję, ponieważ nie zgadzam się z pewnymi regułami Kościoła katolickiego i wiem, że jako matka chrzestna nie prezentowałabym postawy pro-kościelnej, a gdybym próbowała w obecności dziecka, byłoby to nieszczere i niezgodne z moimi poglądami.
    Zgadzam się przy tym z Twoim zdaniem, Tusiu, tj. że ludzie czasami nie zdają sobie sprawy na czym właściwie polega wybieranie rodziców chrzestnych.

Kuzynka jeszcze zapytała, czy mogłabym "nie afiszować się" ze swoim podejściem przy jej mężu, który jest bardzo wierzący i poważnie podchodzi do sprawy. Odpowiedziałam jej:

Słuchaj, jeżeli twój syn któregoś dnia podejdzie do mnie i zapyta, czy się spowiadam, albo co sądzę o celibacie wśród księży, to mu powiem, niezależnie od tego, czy twój mąż będzie w pobliżu, czy nie. Chyba wtedy zrozumiała, że, patrząc na to, kim faktycznie powinna być matka chrzestna, jest to zupełnie bez sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 21:48

weronikabp, Bea_tina, Tusia84, Galanea, nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz rodziców chrzestnych głównie wybiera się za protfel, a nie za to czy coś przekazują dzieciakom. Ja jestem matką chrzestną 3,5 artystki, na Kościół jest za mała, przy jej temperamencie, ale przekazuję jej tyle miłości ile własnemu dziecku... Wydaje mi się, że to też jest ważne dla malucha. Wie, mimo małego łepka, że ją bardzo kocham i jak coś się dzieje, to zawsze woła "ćite"(mnie):P za to ojciec chrzestny, no cóż, widział ją ostatnio na chrzcie:/

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja zakładam moskitiery w okna+ do gniazdka coś. Myślę ze wystarczy, jak nie to będę szukać innych specyfików na te latające dziadostwo.

Wiecie o we wtorek było ślicznie u nas, siedziałam przy kompie ze stopkami na słońcu i mam opalone skarpetochy do pol łydki. I co najgorsze nie znika opalenizna . Nie dość ze szersza niż wyzsza to jeszcze opalona nieudolnie.

W Warszawie dzisiaj ładnie :). Niech się robi coraz cieplej, bo letnia kurtka już trzeszczy w suwaku :P.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy założone na okna moskitery ale łóżeczko kupuje też z osłoną dokładnie taki zestaw jak jest na zdjęciu :-)
    http://allegro.pl/23-czesciowy-zestaw-z-lozeczkiem-kolyska-133wzory-i4105414641.html

alexast, czekajajaca lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decydują się też bo to brat, siostra, kuzynka czy kuzyn.. a nie to powinno być priorytetem przy wyborze rodziców chrzestnych.. tak się utarło w naszych zwyczajach, jednak takie myślenie jest błędne..

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja za to zrobiłam lepszy numer niż Ty:) stwierdziłam, że jestem tak blada i kupiłam sobie balsam Ziaja brązujący i tak się ponacierałam równiusieńko, że mam nadzieję iż do wtorkowej wizyty ładnie się to zmyje :D bo będę pięknie łaciata :D

NataliaK, Martynika, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Decydują się też bo to brat, siostra, kuzynka czy kuzyn.. a nie to powinno być priorytetem przy wyborze rodziców chrzestnych.. tak się utarło w naszych zwyczajach, jednak takie myślenie jest błędne..

Nie kazde myslenie inne niz Twoje kochana jest błędne ;-) co ludz to inny priorytet,inne zadanie,inne myslenie. Taka nasza natura w koncu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 22:00

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, też o tym myślałam. Kuzynka jeszcze chciała wziąć mojego męża na chrzestnego, więc mówię jej, że on ma takie samo podejście jak ja, więc nie wiem, czy to jest dobry pomysł, niech to jeszcze przemyśli, zanim zaproponuje.

Uargumentowała to tak, że ona nie ma braci, ani nikogo, z jej strony zostaje mój mąż. A ze strony jej męża już wzięli pierwszego brata na chrzestnego dla starszego dziecka, drugi brat jest zadeklarowanym ateistą, a trzeci brat to coś tam, więc z rodziny zostaje mój M.

Generalnie trochę słabe, nie? ;)

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie kazde myslenie inne niz Twoje kochana jest błędne ;-) co ludz to inny priorytet,inne zadanie,inne myslenie. Taka nasza natura w koncu :)

Tutaj też się poniekąd zgodzę, bo domyślam się, o co Ci chodzi. Tzn. jeżeli chrzestnym ma być ktoś, kto będzie miał świetny kontakt z dzieckiem, będzie dawał mu ogrom miłości, czasu, zaangażowania, itd., to właśnie to może być priorytetem, czynnikiem stojącym ponad kwestiami religijnymi, chociaż to z nich tak naprawdę wynika istota bycia rodzicem chrzestnym.

Super osobą dla dziecka można być i bez tego, chociaż oczywiście każdy wybiera i postępuje według własnych wartości i poglądów :).

Ja np. pomimo swojego podejścia wzięłam ślub kościelny i nadal wiele osób, które mnie zna nie jest w stanie zrozumieć, dlaczego był dla mnie szalenie ważny, właśnie dlatego, że był kościelny, ale to długo by tłumaczyć. W człowieku może grać wiele dysonansów.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:

Niby tak, jednak rozmawiamy tu nie o "myśleniu ogólnie.." a o Chrzcie Św. który określa się swoimi prawami bo jest sakramentem.. odbywa się w Kościele i to nie jest tylko "moje" myślenie lecz Kościoła którego częścią staram się być ;)

Martynika, nutka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki padam trochę ogarniałam to gruzowisko :-( Eh brzusio taki ciężki :-( Kładę się spać - ledwo żyję :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, matko kochana, co Wy tam aż tak remontujecie, że macie gruzowisko?

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ