X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na TVN Style leci program Niezwykle porody.

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, przypomniałaś mi o koszulach do karmienia... Chcę dorwać takie na cienkich ramiączkach, bo naprawdę nie przeżyję rękawków, fuj!

A, belly pokazuje mi 8 miesiąc, ale wg mnie to ja ciągle w 7 jestem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:22

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Natalia, przypomniałaś mi o koszulach do karmienia... Chcę dorwać takie na cienkich ramiączkach, bo naprawdę nie przeżyję rękawków, fuj!

Ja nie przeżyje koszuli nocnej... i kto tu ma gorzej?!:D chce kupić sobie szlafrok do kostki żeby nie czuć się jak golas haha :D. Jeszcze taka wielka beczka odziana w koszule nocną... a fuj!

Modelka, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka alles ma takie, kiedyś też widziałam w outlecie Italian Fashion.
    W rossmannie jest teraz płyn do prania bobini za 8.99 na 12 prań. stwierdziłam że na pierwsze pranie będzie idealny, jak mała będzie go źle znosiła to wtedy zmienie na lovele.
    eh ja też mam dni lenia..wczoraj prawie cały dzien spałam, w nocy w sumie też bez problemu, tylko tyłek już mnie od tego łóżka rozbolał:D dzisiaj ruszyłam się z moją przyjaciółką do sklepu dziecięcego na rekonesans i powiem Wam że sklepiki w małych miastach mają swój urok i są dużo tańsze:D kupie tutaj materac, wkład do pościeli, prześcieradła.Wanienki standardowe kosztują aż 18zł:D

weronikabp, Modelka, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, jaka wielka beczka! Po porodzie brzucha już nie ma, a jeśli jakiś jeszcze zostaje, to nie beczkowaty :)

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wiem o tych z alles, ale zbieram opinie :) ja mialam duze piersi juz przed ciaza i teraz mam spooore i chcialabym cos najlepszego co bedzie dobrze trzymalo, ale i do karmienia bedzie fajne.

Przejrzalam wszystkie rzeczy z paczki Gemini i sa super :) niania dziala, laktator dziala, smoczek do mierzenia temperatury dziala, reszta wedlug zamowienia.

Modelka tak od razu to ten brzuch nie spada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:32

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:

A, belly pokazuje mi 8 miesiąc, ale wg mnie to ja ciągle w 7 jestem...
    Wrzucalam Ci juz kiedys moje na ramiaczkach z alles, mowilas że fajne i nawet sexy. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Natalia, jaka wielka beczka! Po porodzie brzucha już nie ma, a jeśli jakiś jeszcze zostaje, to nie beczkowaty :)

Oby oby, ale nawet u największych lasek jak widziałam brzuszki po porodzie to nie była deseczka :D Wejdź sobie na pamiętnik Chiang Mai pokazywała swój brzuch po porodzie, nie wiele mniejszy niż w momencie porodu miała kilka dni po porodzie.
    I na takie coś się przygotowuje żeby nie było niemiłej niespodzianki :D

iiiii.. dlatego zamawiam szlafrok po kostki, kit że się zagotuje, hehehe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Weronika wiem o tych z alles, ale zbieram opinie :) ja mialam duze piersi juz przed ciaza i teraz mam spooore i chcialabym cos najlepszego co bedzie dobrze trzymalo, ale i do karmienia bedzie fajne.

Przejrzalam wszystkie rzeczy z paczki Gemini i sa super :) niania dziala, laktator dziala, smoczek do mierzenia temperatury dziala, reszta wedlug zamowienia.

Modelka tak od razu to ten brzuch nie spada ;)
    Laktatora nie otwieram jak sie nie przyda to sprzedam nieotwierany ;-)
    Ja tez zbieralam opinie o bieliźnie najlepsze ma alles i ta druga firma ktora Ci dzis wrzuciłam. Ale moze znajdziesz jeszcze cos fajniejszego ;-)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Laktatora nie otwieram jak sie nie przyda to sprzedam nieotwierany ;-)
    Ja tez zbieralam opinie o bieliźnie najlepsze ma alles i ta druga firma ktora Ci dzis wrzuciłam. Ale moze znajdziesz jeszcze cos fajniejszego ;-)

Ja otworzylam zeby sprawdzic czy na pewno dziala, a poza tym zalecaja zeby wziac do szpitala jakby trzeba pobudzic pokarm albo dziecko sobie nie radzilo, a trzeba go wygotowac przed uzyciem.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja otworzylam zeby sprawdzic czy na pewno dziala, a poza tym zalecaja zeby wziac do szpitala jakby trzeba pobudzic pokarm albo dziecko sobie nie radzilo, a trzeba go wygotowac przed uzyciem.

Gotujemy laktatory? :D

Mucha lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja rodziłam z przyjaciółką, to ona po wstaniu z łóżka porodowego miała brzuch taki, jak ja w 3 miesiącu ciąży :) Więc - nastawiajmy się na obie możliwości, ale miejmy nadzieję na tę szczuplejszą wersję :)

NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Tak, trzeba wygotowac? O to nowina. No jak trzeba to trzeba otworzyć masz racje. Dzieki za info.

• excella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przynajmniej wygotować ta koncowke co.sie przyklada do cycka :)
    Ja też nie znoszę koszul, czuje sie w nich obleśnie. Kupie sobie jakieś spodnie 3/4 i koszulke na ramiączka.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kocyki będziecie prac przed użyciem?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam ten mini electric medela i tam w instrukcji jest napisane, zeby wygotowac przed pierwszym uzyciem.
    Natalia gotujemy ;) oczywiscie oprocz silniczka i zasilacza ;)

NataliaK, weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    No przynajmniej wygotować ta koncowke co.sie przyklada do cycka :)
    Ja też nie znoszę koszul, czuje sie w nich obleśnie. Kupie sobie jakieś spodnie 3/4 i koszulke na ramiączka.

Myślisz że to przejdzie? Właśnie chciałam tak zrobić też :P Ja wiem że to jest głupie, ale ja się czuje tak okropnie w koszuli nocnej że będę się źle czuła :D jak taki kasztanowy ludzik :D

Mucha haha a co się stanie jak ugotuje zasilaczek i silniczek?:D:D ja kupiłam w końcu inny, a miałam kupić też ten medeli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:00

excella lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Myślisz że to przejdzie? Właśnie chciałam tak zrobić też :P Ja wiem że to jest głupie, ale ja się czuje tak okropnie w koszuli nocnej że będę się źle czuła :D jak taki kasztanowy ludzik :D

Mucha a co się stanie jak ugotuje zasilaczek i silniczek?:D:D ja kupiłam w końcu inny, a miałam kupić też ten medeli

No mam nadzieje ze przejdzie. Na dzien dobry na pewno zaloze.koszule, ale pozniej sie przebieram, :)

Róża, ja piore wszystko, kocyki też.

• Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba niebszpieczne praktyki z tymi spodniami. Przez jakies 48 godz w szpitalu musza kontrolowac zy wam za duzo krwi nie leci a w spodniach to bedzie utrudnione tez i dla was. Poza tym wskazane by po porodzie bylo przewiewnie dla krocza ;)

Galanea lubi tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mysle, ze jak ugotujemy tamte czesci to mozemy ich nie wyciagac i od razu odeslac ;) ktoras chetna zeby sprawdzic? :)

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ