X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    To chyba niebszpieczne praktyki z tymi spodniami. Przez jakies 48 godz w szpitalu musza kontrolowac zy wam za duzo krwi nie leci a w spodniach to bedzie utrudnione tez i dla was. Poza tym wskazane by po porodzie bylo przewiewnie dla krocza ;)

W spodniach tez moga to kontrolować, tyle że musze sie meczyc zeby je zdjąc. A wole to niż koszule. W szpitalu i tak nie bardzo jest jak wietrzyć pipke, bo masz.na.sobie gacie poporoowe plus wielka podpaska ze wzgledu na krwawienia. Nie wyobrazam sobie lezec bez tego. Wietrzyc bede jak.wroce do domu :)

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam czytałam ze gacie poporodowe też nie w każdym szpitalu dają założyć tylko sama ta wielka podpaske miedzy nogami sie trzyma bo i ja sie chyba zmienia co pół godziny. Ech.. mi to tam obojętne w czym będę siedzieć po porodzie najbardziej będzie mnie cieszyć że juz jestem po razem z moim synkiem i mężem ;) reszta się nie będzie liczyć ;)

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siedziałam z samą podpaską, a że wielka to się dobrze ją całkiem trzymało hehe, najgorsze było z łóżka wstać w szczególności że w sali ze mną leżała laska a przy niej niemal 24 na dobę jej chłop i co ja wstawałam to dupą świeciłam a ten się gapił... bo taki typ był, że wzroku oderwać nie mógł...
    te majty poporodowe nie mogłam założyć bo miałam szew po cesarce i mi przeszkadzało... tym razem jednak spróbuję z gaciami, poza tym to i tak niby naturalnie mam rodzić to może inaczej będzie :)

z tymi gaciami to prawda, że nie wszędzie pozwalają zakładać a o spodniach piżamowych to nie wspomnę... sama chciałam kupić koszulkę do karmienia - nawet ajną znalazłam i do tego spodnie, ale wiem, że będzie niewygodnie bo ta podpaska będzie niekontrolowana ;) chyba, że te gacie poporodowe... a tam, dwa dni się przemęczę jakoś w koszuli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:26

monalisa, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, nie wyobrazam.sobie chodzic przy dziecku bez majtek, zaciskajac uda zeby podpaska nie spadla na podloge ;)
    Do pierwszego porodu pojechalam kompletnie nie przygotowana, bo zacząl sie 3 tygodnie przed terminem, i nie mialam ze soba majtek poporodowych, i zle mi bylo jak musialam trzymac.ta podpaske ;) dopiero dziewczyna z sali mi pożyczyla :) pozniej juz mąż dokupil.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wrócę do otulaczy to u tego sprzedającego są godne polecenia http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34825906

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Róża Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcesz po cesarce rodzic naturalnie? A wiesz ze masz prawo żeby się na to nie zgodzić? No chyba ze chcesz

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • excella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja tez mialam szew po cesarce. Mialam takie majtki wielorazowe i polozne kazaly zaciagac je az pod cycki ;) i bylo wygodnie.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie jestem szyjka jaka była taka jest tzn 25-26mm więc trzyma.
    Wyniki z moczu ok.
    Dostałam 3 antybiotyk na bakterię na szyjce i jeśli po tym nie odpuści to dostanę skierowanie do szpitala na dożylne leczenie..
    Najlepsze jest to, że lekarz zabronił mi się golić :D hahaha myślałam, że padnę jak to powiedział i jeszcze dodał:
    Proszę się nie golić.. to jest zalecenie lekarskie.. wiem, że teraz trendy są inne ale proszę się zastosować do mojego polecenia. Mi to nie będzie przeszkadzało :D" hhaha tak jak ja bym się goliła dla niego tylko i wyłącznie ;)

NataliaK, vikus001, Mucha, excella, weronikabp, Martynika, Kota, monalisa, maggda, Niesforna, Galanea, Modelka, nutka, Paulina1986, Bea_tina, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się cieszę :D właśnie przyszła paczka z Gemini :D :D

Mucha, NataliaK, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie wszędzie pozwalają zakładać. W klinice tej co ja byłam to nikt nie wnikał, ale szczerze to nie miałam tych siatkowych gaci tylko zwykłe tylko takie większe prawie jak babcine... a te znowu kończyły się dokładnie na szwie (zbyt mało babcine ;) ) i mi ocierały więc nie mogłam. A byłam taka wszystkim przejęta, że nawet nie przyszło do głowy męża wysłać po gacie specjalne więc nogami trzymałam - wygodne to to nie było hehe ale jakoś przeżyłam. Teraz kupię te siatkowe gatki - zawsze to coś będzie podtrzymywać tą podpachę... ale wiecie, u mnie to w sumie prawie w ogóle krwawienia nie było, ładnie mnie wyczyścili podczas cesarki...
    Róża jeśli do mnie było pytanie to tak wiem, że mogę odmówić, ale skoro mój lekarz twierdzi, że to będzie dla mnie lepsze to mu zauam :) jeszcze musimy tylko szew na następnej wizycie dobrze obejrzeć czy na pewno będzie bezpieczne takie rozwiązanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:35

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja już po wizycie jestem szyjka jaka była taka jest tzn 25-26mm więc trzyma.
    Wyniki z moczu ok.
    Dostałam 3 antybiotyk na bakterię na szyjce i jeśli po tym nie odpuści to dostanę skierowanie do szpitala na dożylne leczenie..
    Najlepsze jest to, że lekarz zabronił mi się golić :D hahaha myślałam, że padnę jak to powiedział i jeszcze dodał:
    Proszę się nie golić.. to jest zalecenie lekarskie.. wiem, że teraz trendy są inne ale proszę się zastosować do mojego polecenia. Mi to nie będzie przeszkadzało :D" hhaha tak jak ja bym się goliła dla niego tylko i wyłącznie ;)
    kochana cieszę się ze wszystko ok, co do golenia to na SR tez mowili i w ksiązkach piszą, że na kilka tyg przed porodem nie powinno się depilować, potem golą do ewentualnej cesarki. Ale ja sobie tego nie wyobrażam ;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos brzucha, ktoś napisał, żeby zobaczyć sobie pamiętnik Chiang Mai, bo wrzuciła tam swoje zdjęcie po porodzie.

Poczytałam sobie też inne notki, jak jest jej ciężko nawiązać więź z dzieckiem. Obawiam się tego właśnie. Podejrzewam, że będę miała lekkiego baby bluesa, bo znam siebie i wiem, jak reaguję na nowe sytuacje, ale wydaje mi się, że nie ma się czego wstydzić. Mało się o tym mówi, a przecież jest to tak nowa i niesamowita sytuacja, że w tym szoku miłość niekiedy nie przychodzi od razu.

Doświadczone mamy - jak to u Was było?

Z drugiej strony też coraz częściej myślę o tym, że będę musiała zostawić Artura w szpitalu na 6 tygodni, jeżeli przeszedł na niego mój CMV i szkoda mi, że nie będę w pełni przeżywać tego czasu po porodzie.

Tak, jak nie miałam żadnych przeczuć co do płci, to mam przeczucia co do tego, że wirus będzie, ale bez żadnych powikłań, czy jakichkolwiek problemów z tego wynikających. Mam nadzieję, że przeczucie mnie jednak zawodzi (tj. że wirusa w ogóle nie będzie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:39

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja też sobie tego nie wyobrażam, żeby ktoś inny mnie tam golił ;) a teraz raczej właśnie regularnie będę golić bo nigdy nie wiadomo kiedy trzeba będzie jechać... ;)

excella, weronikabp lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kochana cieszę się ze wszystko ok, co do golenia to na SR tez mowili i w ksiązkach piszą, że na kilka tyg przed porodem nie powinno się depilować, potem golą do ewentualnej cesarki. Ale ja sobie tego nie wyobrażam ;)

Ale takiego standardowego "paska" też się nie powinno robić, bez gmerania tam bliżej? Bober na całego? Ja tu czytałam, że dziewczyny do porodu same golą się na zero. I również słabo widzę to, żeby ktoś mnie tam golił ;).

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

No ja nie wiem czy się zastosuję bo też sobie tego nie wyobrażam.. on to powiedział z racji na bakterię.. że samo może ją przenoszę a włos to jednak naturalna ochrona.. dziwaczne

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, o tym, że włosy to naturalna ochrona słyszałam wielokrotnie. Kiedyś miałam takiego ginekologa, który złościł się, jak się goliło włosy z warg sromowych, bo stwierdzał wtedy, że kobiety fundują sobie infekcję na życzenie, a to taka swoista bariera ;). Dopuszczał golenie okolic bikini.

• excella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Weronika ja też sobie tego nie wyobrażam, żeby ktoś inny mnie tam golił ;) a teraz raczej właśnie regularnie będę golić bo nigdy nie wiadomo kiedy trzeba będzie jechać... ;)
    Też mam taki zamiar. Z synem jak mi wody odeszły rano, to zadzwonilam po męża i.poszlam do lazienki sie golić, kąpac myc glowe :) teraz chcialabym.darowac sobie chociaz golenie :)

Martynika, ja po porodzie troche wariowałam. Bo nie chciałam nikogo próc męża dopuscic do dziecka, jak ktos go za dlugo trzymał (teściowa) to warczałam haha

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    A propos brzucha, ktoś napisał, żeby zobaczyć sobie pamiętnik Chiang Mai, bo wrzuciła tam swoje zdjęcie po porodzie.

Poczytałam sobie też inne notki, jak jest jej ciężko nawiązać więź z dzieckiem. Obawiam się tego właśnie. Podejrzewam, że będę miała lekkiego baby bluesa, bo znam siebie i wiem, jak reaguję na nowe sytuacje, ale wydaje mi się, że nie ma się czego wstydzić. Mało się o tym mówi, a przecież jest to tak nowa i niesamowita sytuacja, że w tym szoku miłość niekiedy nie przychodzi od razu.

Doświadczone mamy - jak to u Was było?

Z drugiej strony też coraz częściej myślę o tym, że będę musiała zostawić Artura w szpitalu na 6 tygodni, jeżeli przeszedł na niego mój CMV i szkoda mi, że nie będę w pełni przeżywać tego czasu po porodzie.

Tak, jak nie miałam żadnych przeczuć co do płci, to mam przeczucia co do tego, że wirus będzie, ale bez żadnych powikłań, czy jakichkolwiek problemów z tego wynikających. Mam nadzieję, że przeczucie mnie jednak zawodzi (tj. że wirusa w ogóle nie będzie).

Jej pamiętnik to dla mnie duża dawka średniego optymizmu skierowanego na macierzyństwo i tego czasu ogólnie ''po''. Wszędzie piszą, mówią że po ciązy miłość spływa na Ciebie jak grom z nieba ale jednak nie u każdego tak jest, tylko oczywiście nie każdy o tym mówi, a szkoda, bo wlaśnie jakby można było się tego spodziewać to nie traktowałoby się tego jako gorsza inność.
    Nie wiem jak będzie ze mną, mam nadzieję że mnie to ominie, chociaż też znam siebie.

• Tusia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ale takiego standardowego "paska" też się nie powinno robić, bez gmerania tam bliżej? Bober na całego? Ja tu czytałam, że dziewczyny do porodu same golą się na zero. I również słabo widzę to, żeby ktoś mnie tam golił ;).

ja do porodu i do cesarki jechałam ogolona i teraz też tak będzie..

mu chodzi żeby teraz przez czas brania antybiotyku się nie goliła.. żeby nie ułatwiać bakterii przenoszenia się

ale do porodu też pojadę ogolona :P

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie tego nie wyobrazam. Jak mialam nie golic sie tydzien zeby zapuscic wlosy na woskowanie to czulam sie strasznie! :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ