MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyevas wrote:Też się zastanawiałam nad tym pudrem, ale nie ma kto mi tam na miejscu kupić. Mojemu Konradowi pępek trzymał się 1,5 miesiąca. Położna oglądała i mówiła, że ładnie się wysuszył, ale że gruba pępowina była to tak długo nie chciał odpaść.
evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Nie znam składu, ale wierz mi szczerze że milszego i delikatniejszego materiału w rękach nie miałam jak dotknęłam dziś kocyk.
Mucha, kupiłam na allegro, ale nie podam Ci sprzedawcy bo to mąż zamawia ja tylko wybieramWzięłam o rozmiar większy bo cały czas się powiększa, więc powinny być ok, teraz są ciut za duże, ale nawet jeśli tak zostanie to mi tak jest wygodniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:46
-
weronikabp wrote:kochana jeśli chcesz to mogę jeszcze poprosić moją Mamę i przywiezie, będzie za tydzień w Polsce. Kosztuje 4,80 euro, więc nie jest drogi.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny.
Ja z pępuszkiem jeszcze się wstrzymam i zobaczę co powie położna ze szkoły rodzenia i moja położna. I już sobie kupię w aptece zwykłej.
Rano sobie zrobiłam dzieciecą kąpiel:P Wlałam Oilatum, wrzuciłam termometr(żeby sprawdzić jak i czy działa;P) i się pluskaliśmy z Gabrysiem.To Oilatum jest super, dobrze że kupiłam. Tylko nie wiem, czy dla Gabriela coś zostanie;P
Siedzę teraz chwilkę, bo w piekarniku piecze się kaczka, a jeszcze chleb czeka na upieczenie. Jakoś się zapomniałam i źle to rozegrałam czasowo;P Mam nadzieję, że wszystko zdąży się upiec przed 16, bo po wychodzimy.
I robiłam też wczoraj domowy jogurt naturalny;) Pyszny wyszedłweronikabp, Galanea, evas, Mucha, monalisa, excella, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:bardzo fajne mnie tylko zastanawia podobnie jak w przypadku kocyków ala Tusia - co to materiał "minky"?? bo nie wygląda to na 100 % bawełnę, a jak wiemy dziecko tylko w 100% bawełnę można ubierać u otulać, jesli ktoś ma już ten kocyk to niech da znać co jest napisane o tym materiale minky - co to jest?
jeśli się okaże bawełną to na pewno kupię
Minky to jest polyester, ale spełnia wszystkie normy dotyczące bezpieczeństwa dzieci i jest bardzo popularny jezeli chodzi o produkty dla noworodkow.
WLasnie zakupilam super kocyk w tk maxieale nie wiem jak wstawic zdjecia zeby sie pojawily miniaturki pod moim wpisem a nie link?
-
weronikabp wrote:Natalia ja na te najmilsze sztuczne mam alergię, dlatego pytam o skład i położna mówiła żeby zawsze sprawdzać skład materiału dla noworodka. Napiszę do sprzedawcy zapytanie o skład, jeśli to będzie bawełna to na pewno kupię bo są śliczne i kocyki i śpiworek.
Minky:
Długość włosa : 2mm
skład : 100% poliester mikrowłókna
szerokość : 155cm
garamatura: 265 g/m
prać w temperaturze: 30st
nie prasować
wirować o maksymalnych obrotach 800/minNataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Ja też kupiłam sobie taki kocyk, tylko taki mały do wózka czy do kołyski. Jest świetny. Gratis dostałam taką małą szeleszczaca zabawkę też z minky z doszytymi tasiemkami.
I ten otulaczek jest taki słodki ze też się chyba na niego skuszęNataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKota wrote:Minky to jest polyester, ale spełnia wszystkie normy dotyczące bezpieczeństwa dzieci i jest bardzo popularny jezeli chodzi o produkty dla noworodkow.
WLasnie zakupilam super kocyk w tk maxieale nie wiem jak wstawic zdjecia zeby sie pojawily miniaturki pod moim wpisem a nie link?
a co do materiału to może i spełnia normy ale mnóstwo dorosłych i dzieci ma dziś alergie na polyester, ja do nich należę, więc nie będę tego serwować sobie i Poli, bo jest duże prawdopodobieństwo, że Ona też może mieć te alergię, szkoda bardzotrzeba będzie kupić bawełniany, są na babymama.pl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 14:31
-
nick nieaktualnyNiesforna wrote:Weronika na aukcji masz opis tego materialu Minky:
Minky:
Długość włosa : 2mm
skład : 100% poliester mikrowłókna
szerokość : 155cm
garamatura: 265 g/m
prać w temperaturze: 30st
nie prasować
wirować o maksymalnych obrotach 800/minszkoda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 14:23
-
nick nieaktualnyMucha pytałaś o biustonosze, już Ci kiedyś pisałam, że te z alles są super, a dziś kupiłam jeszcze taki:
https://www.babymama.pl/biustonosz-carriwell-lace-nursing-bra-p262.html
czytałam, że są super, szukałam bezszwowego.
monalisa, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Galanea z tego co pamiętam to Nutka ma drzewko malowane z sowami
też bardzo ładne
a ja właśnie wróciłam z zakupów i tak się uchodziłam, że nie mam siły nic robić a w planach obiadek i sernik o taki:
http://karrawkuchni.blogspot.com/2012/02/sernik-isaura-czyli-tradycyjny-na.html
Chyba mój Piotrek wziął i się obrócił - zupełnie inaczej go czuję... dowiemy się za tydzień w czwartek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:11
nutka, Galanea lubią tę wiadomość