X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Też się zastanawiałam nad tym pudrem, ale nie ma kto mi tam na miejscu kupić. Mojemu Konradowi pępek trzymał się 1,5 miesiąca. Położna oglądała i mówiła, że ładnie się wysuszył, ale że gruba pępowina była to tak długo nie chciał odpaść.
    kochana jeśli chcesz to mogę jeszcze poprosić moją Mamę i przywiezie, będzie za tydzień w Polsce. Kosztuje 4,80 euro, więc nie jest drogi.

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie znam składu, ale wierz mi szczerze że milszego i delikatniejszego materiału w rękach nie miałam jak dotknęłam dziś kocyk.

Mucha, kupiłam na allegro, ale nie podam Ci sprzedawcy bo to mąż zamawia ja tylko wybieram :P Wzięłam o rozmiar większy bo cały czas się powiększa, więc powinny być ok, teraz są ciut za duże, ale nawet jeśli tak zostanie to mi tak jest wygodniej.
    Natalia ja na te najmilsze sztuczne mam alergię, dlatego pytam o skład i położna mówiła żeby zawsze sprawdzać skład materiału dla noworodka. Napiszę do sprzedawcy zapytanie o skład, jeśli to będzie bawełna to na pewno kupię bo są śliczne i kocyki i śpiworek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 13:46

• evas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kochana jeśli chcesz to mogę jeszcze poprosić moją Mamę i przywiezie, będzie za tydzień w Polsce. Kosztuje 4,80 euro, więc nie jest drogi.
    To ja poproszę, bo pamiętam jakie to było uciążliwe jak nie chciał tak długo odpaść.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.:) Ja z pępuszkiem jeszcze się wstrzymam i zobaczę co powie położna ze szkoły rodzenia i moja położna. I już sobie kupię w aptece zwykłej.:)

Rano sobie zrobiłam dzieciecą kąpiel:P Wlałam Oilatum, wrzuciłam termometr(żeby sprawdzić jak i czy działa;P) i się pluskaliśmy z Gabrysiem.:P To Oilatum jest super, dobrze że kupiłam. Tylko nie wiem, czy dla Gabriela coś zostanie;P

Siedzę teraz chwilkę, bo w piekarniku piecze się kaczka, a jeszcze chleb czeka na upieczenie. Jakoś się zapomniałam i źle to rozegrałam czasowo;P Mam nadzieję, że wszystko zdąży się upiec przed 16, bo po wychodzimy.:)

I robiłam też wczoraj domowy jogurt naturalny;) Pyszny wyszedł;)

weronikabp, Galanea, evas, Mucha, monalisa, excella, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    bardzo fajne mnie tylko zastanawia podobnie jak w przypadku kocyków ala Tusia - co to materiał "minky"?? bo nie wygląda to na 100 % bawełnę, a jak wiemy dziecko tylko w 100% bawełnę można ubierać u otulać, jesli ktoś ma już ten kocyk to niech da znać co jest napisane o tym materiale minky - co to jest? ;) jeśli się okaże bawełną to na pewno kupię :)

Minky to jest polyester, ale spełnia wszystkie normy dotyczące bezpieczeństwa dzieci i jest bardzo popularny jezeli chodzi o produkty dla noworodkow.

WLasnie zakupilam super kocyk w tk maxie :) ale nie wiem jak wstawic zdjecia zeby sie pojawily miniaturki pod moim wpisem a nie link?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia ja na te najmilsze sztuczne mam alergię, dlatego pytam o skład i położna mówiła żeby zawsze sprawdzać skład materiału dla noworodka. Napiszę do sprzedawcy zapytanie o skład, jeśli to będzie bawełna to na pewno kupię bo są śliczne i kocyki i śpiworek.
    Weronika na aukcji masz opis tego materialu Minky:

Minky:

Długość włosa : 2mm

skład : 100% poliester mikrowłókna

szerokość : 155cm

garamatura: 265 g/m

prać w temperaturze: 30st

nie prasować

wirować o maksymalnych obrotach 800/min

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam sobie taki kocyk, tylko taki mały do wózka czy do kołyski. Jest świetny. Gratis dostałam taką małą szeleszczaca zabawkę też z minky z doszytymi tasiemkami.
    I ten otulaczek jest taki słodki ze też się chyba na niego skuszę :-)

NataliaK lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f2w3ol2a740h70ep.png

Galanea lubi tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zrobiłam to!

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurde :/ myślałam, że ten suwak będzie się sam wklejał za każdym wpisem, chyba nie muszę go za każdym razem ręczni doklejać?
    f2w3ol2a740h70ep.png

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza wchodzisz w ustawienia, potem zakladka spolecznosc i do podpisu wklejasz tego linka. Wtedy bedziesz miec suwaczek caly czas.

Limerikowo lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz to wkleić w ustawieniach swojego konta w zakładce Społeczność.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Minky to jest polyester, ale spełnia wszystkie normy dotyczące bezpieczeństwa dzieci i jest bardzo popularny jezeli chodzi o produkty dla noworodkow.

WLasnie zakupilam super kocyk w tk maxie :) ale nie wiem jak wstawic zdjecia zeby sie pojawily miniaturki pod moim wpisem a nie link?
    kochana użyj fotosik.pl

a co do materiału to może i spełnia normy ale mnóstwo dorosłych i dzieci ma dziś alergie na polyester, ja do nich należę, więc nie będę tego serwować sobie i Poli, bo jest duże prawdopodobieństwo, że Ona też może mieć te alergię, szkoda bardzo :( trzeba będzie kupić bawełniany, są na babymama.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 14:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Weronika na aukcji masz opis tego materialu Minky:

Minky:

Długość włosa : 2mm

skład : 100% poliester mikrowłókna

szerokość : 155cm

garamatura: 265 g/m

prać w temperaturze: 30st

nie prasować

wirować o maksymalnych obrotach 800/min
    dzięki, u mnie opis się nie wyświetlał - więc niestety, nie mogę tego kupić :( szkoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 14:23

• Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzięki za podpowiedzi :)

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zamówione wszystko:) 144 zł. Same duperelki w tym za 50 zł zakup dla M i dla mnie.

nATALIAK ten otulaczek sweeet.

NataliaK lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha pytałaś o biustonosze, już Ci kiedyś pisałam, że te z alles są super, a dziś kupiłam jeszcze taki:
    https://www.babymama.pl/biustonosz-carriwell-lace-nursing-bra-p262.html

czytałam, że są super, szukałam bezszwowego.

monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to taki kocyk dzisiaj udalo mi sie dorwac :) Jest szaro rozowy na zdjeciu tak tego nie widac.

ad5792b51af0909dm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 14:56

weronikabp, monalisa, evas, Galanea lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    O to taki kocyk dzisiaj udalo mi sie dorwac :) ad5792b51af0909dm.jpg
    też sowy :) fajny, sowy są superanckie, dla uczuleńców jak ja sa bawełniane/bambusowe rzeczy w sowy na babymama.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea z tego co pamiętam to Nutka ma drzewko malowane z sowami :) też bardzo ładne :)
    a ja właśnie wróciłam z zakupów i tak się uchodziłam, że nie mam siły nic robić a w planach obiadek i sernik o taki:
    http://karrawkuchni.blogspot.com/2012/02/sernik-isaura-czyli-tradycyjny-na.html

Chyba mój Piotrek wziął i się obrócił - zupełnie inaczej go czuję... dowiemy się za tydzień w czwartek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 15:11

nutka, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ