X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dzisiaj rozpieszcza. Kupiliśmy meble, zrobił pyyyyszny obiad, a teraz robi "oponki" (donatsy). Robi je po raz pierwszy. Zobaczymy jak wyjdą :) ja doceniam już same starania.

weronikabp, AISAK, Galanea, Modelka, excella, Tusia84, Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Mój mąż mnie dzisiaj rozpieszcza. Kupiliśmy meble, zrobił pyyyyszny obiad, a teraz robi "oponki" (donatsy). Robi je po raz pierwszy. Zobaczymy jak wyjdą :) ja doceniam już same starania.
    Ale fajny ten Twój Mężulek :) To chyba dzień rozpieszczania przez Mężów, mój pojechał po meble właśnie, mógł jutro ale wiedział jak się nie mogę doczekać, więc pojechał :)

alexast, AISAK, Galanea, Tusia84, vikus001, monalisa lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no chyba taki dzień. Meble i narożnik przyjadą we czwartek. K. stwierdził, że nie będzie ich rozpakowywał i ustawiał bo w sobotę chce pomalować pokój i do końca położyć listwy panelowe. Mam nadzieję, że się po drodze nie rozmyśli...
    gdyby faktycznie tak zrobił, to byłby to koniec remontu.

dziewczyny trzymajcie kciuki!!!!!

weronikabp, Martynika, AISAK, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż znowu mnie do szału doprowadza...teraz gdy mieszkamy osobno, miło jest tylko w niedziele...:/ a w tygodniu to dramat. Jak na złość musimy jutro razem jechać do mieszkania bo panowie na pomiarowanie szafy przyjadą..i oczywiście ja się pierwsza zawsze odzywam do niego, no zawsze..chociaż to jest jego wina to on musi zawalić focha większego niż ja. i nie pomagają tłumaczenia że jestem w ciązy i mógłby być bardziej wyrozumiały...i myślący:/ nic tylko mnie wk###wia:/
    ehh
    właśnie dojechał do mnie kurier z nianią i monitorem oddechu. Wiem, że jest dużo różnych opinii ale dla swojego zdrowia psychicznego wolę mieć. Kupiłam Angelcare ac401 i teraz testowana na sucho bardzo mi się podoba. Mojej kotce mniej:D ale musi się powoli przyzwyczajać :D

weronikabp lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a jakiej firmy pas zamierzasz kupić? I jak chcesz dobrać obwód? Ja zupełnie nie wiem... wziąć taki obwód pasa (czy bioder???), który miałam przed ciążą, czy jednak większy???

Aisak, dzięki za link do koszulek. Mi tam się za bardzo nie podobają, ale są tanie, no i zamierzam ich naprawdę używać tylko w szpitalu. Jedną kupię na poród (więc będzie od razu do wywalenia), a drugą na zaraz po porodzie. Trzecią wezmę już normalną jakąś :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka- ja również zakupiłam ze względów cenowych + to że jest na ramiączkach. Na co dzień- właściwie to na noc wolę szorty+ bluzeczka;/

Właśnie- właśnie- jak to jest z tymi rozmiarami.

Modelka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie nie używałam pasa poporodowego.. ale używałam takich majtek ściągających jednak patrzę sobie że ten pas to lepsze rozwiązanie na początek nim się wszystko dobrze wygoi..

Ja mimo, iż przy pierwszym dziecku ważyłam przed ciążą 50-51kg przy wzroście 170 to powiem Ci Modelka.. że ja po porodzie miałam duuuży brzuch! to też był szok dla mnie.. bo żartowali jak mnie widzieli tato i reszta, żebym poszła do lekarza bo zapomnieli mi wyjąć 2 dziecko z brzucha :D :D ale później doszłam do siebie dosyć szybko.. brzuch schodził stopniowo i wróciłam do wagi.. ważyłam przez moment nawet mniej.. ale to była niska waga do mojego wzrostu zawsze miałam problem z tym żeby przytyć i źle się ze sobą czułam.. po Hani jak już doszłam do siebie i dalej ważyłam mało to jakoś półtora roku temu ok 2 lat zaczęłam trochę na siłę w siebie pakować żeby przytyć tak do 55-57kg żeby czuć się dobrze ze sobą ale nie udało mi się wagi zatrzymać i jak ważyłam koło 59 to zaszłam w ciążę..i teraz biję rekordy mojej wagi życiowej ;) ale wiem że z wagą 60kg też źle się czułam i będę chciała zrzucić tak do 55kg po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:26

Modelka, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Natalia, a jakiej firmy pas zamierzasz kupić? I jak chcesz dobrać obwód? Ja zupełnie nie wiem... wziąć taki obwód pasa (czy bioder???), który miałam przed ciążą, czy jednak większy???

Aisak, dzięki za link do koszulek. Mi tam się za bardzo nie podobają, ale są tanie, no i zamierzam ich naprawdę używać tylko w szpitalu. Jedną kupię na poród (więc będzie od razu do wywalenia), a drugą na zaraz po porodzie. Trzecią wezmę już normalną jakąś :)

Wiesz, jeszcze nie wiem jakiej firmy bo się nie rozglądałam za bardzo za tym, jak znajdę coś fajnego to Ci podeślę. Nie no jeśli chodzi o obwody to na pewno nie takie jak przed ciążą-chyba że przytyłaś minimalnie, ja wiem że po ciąży będę musiała zrzucić kilka(naście???nieeee błagam oby nie :D) kilogramów

• Modelka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, na tej stronie Brzuchatki, co wrzucała Aisak, jest taki fajny pas na rzep, co pozwala na dość dużą regulację obwodu - no i do tego nie jest drogi :)

No i nie, nie przytyłam "minimalnie". Mam już 12 kg na plusie i chociaż przy moim wzroście (182cm) widać to praktycznie tylko w brzuchu (mam taką piłeczkę, węższą niż biodra), to jednak zrzucać na pewno będę miała co...

I nawet wiem, jak :) Mam takie zajefajne zdjęcia z wakacji - z idealnie płaskim i wyćwiczonym brzuchem i tyłkiem :) I powieszę je na lodówce i w łazience! Albo i w całym domu, żeby mieć motywację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:48

NataliaK, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Natalia, na tej stronie Brzuchatki, co wrzucała Aisak, jest taki fajny pas na rzep, co pozwala na dość dużą regulację obwodu - no i do tego nie jest drogi :)

No i nie, nie przytyłam "minimalnie". Mam już 12 kg na plusie i chociaż przy moim wzroście (182cm) widać to praktycznie tylko w brzuchu (mam taką piłeczkę, węższą niż biodra), to jednak zrzucać na pewno będę miała co...

hahahhaha pytanie czy na takim ''standardowym'' pasie starczy dla mnie materiału :D

PS: grunt to mieć do siebie dystans, sama z siebie się śmieje ;-) ciekawe kiedy będę płakać :P

Modelka, weronikabp, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie taki pas po pierwszym porodzie, ale nie dałam rady w nim chodzić. Niestety przy małym dziecku jesteśmy ciągle w ruchu, to zginamy się, to siadamy i wtedy ten pas bardzo gniecie w brzuch. Mój leży w szafie od 14 lat nieużywany. No chyba że teraz są jakieś inne, bardziej komfortowe w noszeniu.

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takiego na rzep też bym nie wybrała bo tak jak napisała Evas pewnie jest niewygodny lepsze takie naciągane na brzuch miękkie

8bdc03a27be06a3dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 20:34

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, a jak wybrać rozmiar takiego naciąganego? Ja przed ciążą miałam 64cm w pasie, a po porodzie????????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 20:41

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci powiem że ja jak kupowałam te majtki ściągające to brałam rozmiary S i M dla mnie miało to służyć ściąganiu brzucha na początku i tak macica boli przy karmieniu bo się obkurcza z każdą ciążą podobno boli bardziej.. ale ja nosiłam te majtki miałam wrażenie że szybciej się wszystko obkurcza.. nic mi nie było po cesarce też nosiłam tylko trochę później zaczęłam. Muszę zerknąć jakie rozmiary są dostępne ale Ty pewnie najmniejszy :)

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Gemini są dostępne szkoda, że wcześniej nie zwróciłam uwagi bo paczka dzisiaj przyszła

http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=pas+poporodowy+&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pasów to ja nie będę zamawiała, bo są nie wygodne. Tak jak evas pisała ciężko wykonywać niektóre ruchy.

a poniżej "oponki" mojego cudownego męża , to są pierwsze sztuki, później nie robiłam zdjęć, tylko się objadałam :) mniam mniam

968cc214f77ef9ebmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 21:00

Modelka, Limerikowo, weronikabp, monalisa, Galanea, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja już po wizycie jestem szyjka jaka była taka jest tzn 25-26mm więc trzyma.
    Wyniki z moczu ok.
    Dostałam 3 antybiotyk na bakterię na szyjce i jeśli po tym nie odpuści to dostanę skierowanie do szpitala na dożylne leczenie..
    Najlepsze jest to, że lekarz zabronił mi się golić :D hahaha myślałam, że padnę jak to powiedział i jeszcze dodał:
    Proszę się nie golić.. to jest zalecenie lekarskie.. wiem, że teraz trendy są inne ale proszę się zastosować do mojego polecenia. Mi to nie będzie przeszkadzało :D" hhaha tak jak ja bym się goliła dla niego tylko i wyłącznie ;)
    Hm... szczerze? to ja się golę teraz tylko dla lekarza;P Haha;P Mąż tam nie zagląda, a ja już za wiele też nie widzę. Więc codziennie tylko tak na oślep przejadę, a tak dokładnie to z mężem razem już przed wizyta:P

Tusia84, weronikabp, MagdaO lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki pas
    http://www.sklep.pani-teresa.com.pl/pani-teresa-poporodowy-pas-brzuszny-p24.html
    Kupiłam go w pierwszej ciąży al tez nie użyłam. Jest wciągany przez nogi.

• alexast Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi to muszę duuuuużo schudnąć, pomimo że od początku ciąży przytyłam 9kg. Przytyło mi się dość dużo podczas starania się o dziecko. Przez hormony w obu fazach cyklu trochę kg przybyło. Mam majtki ściągające, getry, które ściągają brzuch i uda no i to:

http://allegro.pl/orirose-gorset-body-wyszczuplajace-modelujace-s-m-i4116067333.html

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie pasy ala body do biusu nosilam czasami tez normalnie do jakiejs mega obcislej sukieki jak mi cos tam wystawalo :D owszem, super wygodne nie sa, ale ja tam sie przemecze,jak ma mi to sprawic radosc w lustrzeee :D

Tusia84 lubi tę wiadomość

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ