X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zorientowałam, że na świeta przyjeżdża rodzinka z Niemiec i napisałam do kuzynki, żeby jakby gdzieś zobaczyła ten puder to mi kupiła;)

alexast, weronikabp lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bielizny Lupoline to z calego serca polecam! Ja kupuje u nich bielizne od 4 lat i jestem zawsze w 100% zadowolona. O kolekcji dla mam z tej firmy tez juz tu wspominalam, ale moj post przeszedl bez echa :)

weronikabp, monalisa, Modelka lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, widziałam pasy poporodowe nawet XS. Czy jeśli przed ciążą talię miałam 58-59cm powinnam kupić S czy XS? Wierzę w pasy, bo moja matka używała bandażu elastycznego i jej bardzo pomógł, a ćwiczyć nie mogła, bo ma zwichnięte biodra.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały daje mi mocno czadu. Bardzo sie napina kopie wali raczkami i jeszcze jakieś inne ruchy ktorych nie umiem rozpoznać. Wasze dzieci też wam tak dają do wiwatu? Do tego rusza się bardzo często chyba mało śpi ale od początku byl taki ruchliwy.

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Mój mały daje mi mocno czadu. Bardzo sie napina kopie wali raczkami i jeszcze jakieś inne ruchy ktorych nie umiem rozpoznać. Wasze dzieci też wam tak dają do wiwatu? Do tego rusza się bardzo często chyba mało śpi ale od początku byl taki ruchliwy.

U mnie też na noc zaczyna się zabawa, ale w nocy śpi, albo nie czuję. Za to codziennie o tej porze zalicza czkawkę ;-)
    Ogólnie grzeczna jest, nie męczą mnie te ruchy ;-)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Mój Bartoszek też jest taki ruchliwy. Jak tylko usiądę, lub się położę to on od razu zaczyna kopanie i boksowanie :) Czasem aż go proszę aby się troszkę uspokoił, bo niektóre kopniaki naprawdę bolą.

9bsp388.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tymek też zwykle rano i na wieczór daje czadu. No chyba ze w ciagu dnia mam.okazje sie położyc to też fika, wypina sie wszedzie a ja go łapie za te malenkie rączki czy nóżki :)

Dzis wstałam połamana, syn też wstał wczesnie i teraz polozylam go spac bo dawał mi do wiwatu. Niech spi to i ja odpocznę.

Słabe świeta sie zapowiadaja. Wczoraj zmarła babcia mojego męża i z pogrzebem trzeba czekac do przyszlego tygodnia :\
    Ale nie czas na.smuty tutaj. Dopije kawe i do łóżka.

balonik, monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Hmm, widziałam pasy poporodowe nawet XS. Czy jeśli przed ciążą talię miałam 58-59cm powinnam kupić S czy XS? Wierzę w pasy, bo moja matka używała bandażu elastycznego i jej bardzo pomógł, a ćwiczyć nie mogła, bo ma zwichnięte biodra.

Nalka, no właśnie chyba XS. Patrzyłam, że te XS są dla obwodów poniżej 80cm, więc my dwie chyba tylko taki. Trochę się tylko martwię, jak to przeciągnę przez biodra, bo ja byłam bardzo wąska w talii, ale biodra i tyłek już znów szerokie.

Excella, trzymajcie się tam. Wiem, że zawsze ciężko się pogodzić z tym, jak ktoś umiera, ale pomyśl, że jeśli babcia, to znaczy, że na pewno dożyła sędziwego wieku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 06:51

excella lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Excel ja też noc ciężka, zasnęłam odrazu ale o 1:20 się obudziłam i koniec do po 4. Synuś i m juz wyszli Laura śpi z gorączką wiec i ja dopije zbożowke i do łóżka

bontbhr.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja miałam dziś najgorsza noc z serii ciąża. Dobrze ze zgaga przeszła, jeszcze tylko mdłości moglyby.
    A z dobrych rzeczy to Hania przewraca się z boku na bok, a ja juz po kościółku i spowiedzi...

weronikabp, Róża, monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki,

Ja dziś ranny ptaszek, normalnie o tej porze przewalam się z boku na bok,aleee że dziś usg na 12 to trzeba było wstać razem z kurami :P Swoją drogą jak wcześniej bezsenność to teraz suseł ;-)

Róża, mój Franek jest nad wyraz spokojny, często się rusza ale rzadko przywali tak że aż mnie zegnie. Chyba że okupuje żołądek, to chyba najgorsze co mnie spotkało z jego strony do tej pory. Jak będzie takim spokojnym dzieciem jak w brzuchu to czeka mnie błogi początek macierzyństwa :D śpi do wtedy kiedy ja śpie, jak mnie usłyszy to się budzi, dziś mąż zaczął się z nim witać to tak od niechcenia się obudził poprzeciągał i dalej spać:D

A tak poza tym zamawiam dziś herbatę z liści malin... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 08:21

weronikabp, Mucha, AISAK, monalisa, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem totalnie zmeczona, nie moglam tutaj spac, co chwila ktos chodzil a od 5 rano juz nie zasnelam. Czekam na obchod ale szczerze to marnie to widze zeby mnie dzis puscili

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    A ja jestem totalnie zmeczona, nie moglam tutaj spac, co chwila ktos chodzil a od 5 rano juz nie zasnelam. Czekam na obchod ale szczerze to marnie to widze zeby mnie dzis puscili

Karolina w Twojej sytuacji to chyba lepiej żebyś poleżała jeden dzień dłużej, niż krócej :)chociaż wiadomo, pobyt w szpitalu do najprzyjemniejszych nie należy. Miałaś już ktg?

• AISAK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie wiem czy u Was też nie praktykują min 3 dniowych pobytów. Daj znać po obchodzie. A ogólnie jak tam samopoczucie?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mialam. Nie mam skurczy a takie jakie nieraz miewam napinania to skurcze BH, calkiem normalne juz na tym etapie, dopiero jakby wykazywaly regularnosc to by bylo zle. Usg tez ok, moja malenka wazy ponad 1800 g. Jak dojdzie do 2 kg to juz tak spokojniej bedzie a to kwestia dni

NataliaK, weronikabp, Tusia84, Paulina1986, monalisa, alexast, Modelka, Bea_tina, Galanea, sunset, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    tak, mialam. Nie mam skurczy a takie jakie nieraz miewam napinania to skurcze BH, calkiem normalne juz na tym etapie, dopiero jakby wykazywaly regularnosc to by bylo zle. Usg tez ok, moja malenka wazy ponad 1800 g. Jak dojdzie do 2 kg to juz tak spokojniej bedzie a to kwestia dni
    Trzymaj się tam dzielnie, szpital przyjemny nie jest ale przynajmniej porządnie Cię zabezpieczą do momentu porodu :) A to juz tak blisko :)

• Róża Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę ze z dziećmi różnie macie. Jedne bardziej szaleja inne mniej. Moja lekarka twierdzi że te zachowania w brzuchu przekladaja się na późniejsze zachowania po porodzie :)
    Karolina a ty lezysz w jakimś warszawskim szpitalu? Ja wam powiem ze co prawda spedzilam w szpitalu dwie noce w zeszlym tygodniu i tez nie bylo super. Spalam na czuwaniu ale wiem ze dziewczyny z pokoju też miały problemy ze snem. Do tego o 6 mierzenie temperatury i ciśnienia o 8 ktg później obchod. Co 2-3 godz przykladali taka sluchawke elektroniczna by sprawdzić bicie serca dziecka no i podczas dnia bylam zapraszana na serie roznych badań. Do tego ciezko bylo uzyskać info o tym kiedy wyjdę vce ordynator straszyla ze nie predko, nawet w srode tak mowila a.za dwie godziny przyszedł główny ordynator i wszystkie wypisal do domu ;) bo on się nie piesci ;) a wieczorem znowu był obchod ale taki mniejszy tylko z pytaniem jak się czujesz i szli dalej. Wydaje mi sie ze jednak trzy dni w szpitalu sie lezy bo wtedy zwracaja kase szpitLowi zA badania.
    No a mój mąż juz pojechal do pracy leci dzis do Francji wiec wstalam rano się z nim pożegnać. Wraca jutro po szkoleniu. A ja dziś chyba pójdę nocować do rodziców bo co będę się tu sama gryźć. No a jutro wróci dopiero koło 21.

Limerikowo lubi tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia powodzenia dziś!! dawaj znać jak tam Franio, już pewnie ze 2,5 kg waży :))

NataliaK lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymaj się dzielnie :) będzie dobrze :)
    ja dzisiaj spałam jak zabita do momentu aż przyszedł mój synek i oznajmił, że pora wstawać bo brzusio jego głodny hehe :)
    dzisiaj dzień pod znakiem domowych porządków :) już mało zostało można powiedzieć. Wczoraj dokupiłam worki próżniowe to dzisiaj popakuję trochę zbędnych ubrań i maskotki Michasia bo i tak się nie bawi a miejsce zajmują i się kurzą :)
    no i ten sernik upiec trzeba :)
    powoli dobijam do wagi sprzed ciąży :) a może nie tak powoli bo nie wiedzieć czemu od wczoraj do dzisiaj 0.5kg przybyło :% po czym? nie mam pojęcia hihi bo chyba nie przez te 2 krówki i miseczkę lodów ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Karolina trzymaj się dzielnie :) będzie dobrze :)
    ja dzisiaj spałam jak zabita do momentu aż przyszedł mój synek i oznajmił, że pora wstawać bo brzusio jego głodny hehe :)
    dzisiaj dzień pod znakiem domowych porządków :) już mało zostało można powiedzieć. Wczoraj dokupiłam worki próżniowe to dzisiaj popakuję trochę zbędnych ubrań i maskotki Michasia bo i tak się nie bawi a miejsce zajmują i się kurzą :)
    no i ten sernik upiec trzeba :)
    powoli dobijam do wagi sprzed ciąży :) a może nie tak powoli bo nie wiedzieć czemu od wczoraj do dzisiaj 0.5kg przybyło :% po czym? nie mam pojęcia hihi bo chyba nie przez te 2 krówki i miseczkę lodów ;)
    Monika chyba kawy nie wypiłam i nie jarzę jeszcze, co to znaczy "powoli dobijam do wagi sprzed ciąży" - bo chyba nie jarzę :) tzn, że drastycznie schudłaś w ciąży i nic nie przytyłaś? to chyba 1 taki przypadek w historii ;)

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ