X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bylam poprzednio to dziewczyna byla 1 jedna noc i ja puscili do domu po plamieniu z nakazem lezenia.A ja mam dostac jeszcze tylko jedna dawke dzis przed poludniem

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i juz jasne, dzis nie wyjde

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak maja Ci dac jeszcze dzisiaj sterydy to raczej beda chcieli Cie jeszcze troche poobserwowac, tak mi sie wydaje. Trzymaj sie tam mocno :)

Natalia udanego USG :)

Ja dzisiaj straszne sny mialam i sie obudzilam przerazona :(

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika no właśnie tak było, że schudłam i powolutku przez całą ciążę do siebie wracałam. Dopiero dzisiaj można powiedzieć dobiłam do tej wagi wyjściowej - brakuje 100 g :) Po laparoskopii woreczka żółciowego nabawiłam się paru zbędnych kg które mi ciąża pochłonęła :) Totalnie odmieniła mi się przemiana materii :) jadłam jadłam i chudłam :) pisałam już wcześniej, że zapewne w ostatnich 2 miesiącach nadrobię z kg :) moja ginka zadowolona z takiej sytuacji - ja tymbardziej :)
    jeszcze miesiąc a tu święta - słodkości itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:11

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Weronika no właśnie tak było, że schudłam i powolutku przez całą ciążę do siebie wracałam. Dopiero dzisiaj można powiedzieć dobiłam do tej wagi wyjściowej - brakuje 100 g :) Po laparoskopii woreczka żółciowego nabawiłam się paru zbędnych kg które mi ciąża pochłonęła :) Totalnie odmieniła mi się przemiana materii :) jadłam jadłam i chudłam :) pisałam już wcześniej, że zapewne w ostatnich 2 miesiącach nadrobię z kg :) moja ginka zadowolona z takiej sytuacji - ja tymbardziej :)
    no to chyba cud po prostu ;)

vikus001, NataliaK lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żaden cud, jak się jest przy kości to inaczej się przybiera w ciąży niż jak się wychodzi z wagi właściwej, a ja dosyć sporo przy tej kości miałam :) i jeszcze mam

weronikabp, Tusia84, Kota, Modelka, Bea_tina, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    żaden cud, jak się jest przy kości to inaczej się przybiera w ciąży niż jak się wychodzi z wagi właściwej, a ja dosyć sporo przy tej kości miałam :) i jeszcze mam
    a no to inna sytuacja to fakt, to tylko się cieszyć ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Co do bielizny Lupoline to z calego serca polecam! Ja kupuje u nich bielizne od 4 lat i jestem zawsze w 100% zadowolona. O kolekcji dla mam z tej firmy tez juz tu wspominalam, ale moj post przeszedl bez echa :)

Paulina a jak jest z rozmiarami? Jestes w stanie odobrac rozmiar sama przez internet na podstawie wymiarow? Bo podobaja mi sie, cenowo tez super wiec bym sobie pare takich chetnie sprawila :)

Moja lekarka tez mowila, ze dzieci po porodzie sa najczesciej aktywne w tych samych godzinach co u nas w brzuchu. MOja Iga na szczescie ok 23 idzie gdziecznie spac ;)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie jak zaszłam w ciążę to bałam się, że dobiję do takiej wagi, że moja psychika tego nie zniesie hehe ale jakoś organizm sam sobie wyznaczył granice ;) boję się tylko tego ostatniego miesiąca... ale i tak już bardzo źle nie będzie :)
    ponadto postanowiłam, że muszę po ciąży wziąć się za siebie i doprowadzić do ładu i składu. Już na początku ciąży miałam w planach włączyć dietetyka, ale jak zobaczyłam jak organizm reaguje na ciążę to przestałam się przejmować i tak wspólnie z moim lekarzem monitorujemy te moje kg :) dietetyka sobie włączę - o ile będzie taka potrzeba - po rozwiązaniu :) liczę na to, że tym razem będę mogła karmić małego to to też przyniesie eekty :)
    nigdy bym nie przypuszczała, że laparoskopia tak może wpłynąć na przemianę materii. Nie zmieniłam trybu życia ani diety a kg leciały jak wskazówka w zegarze...
    przez rok utyłam 12,5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:27

weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic, trzeba coś robić. Najpierw śniadanie :)

Miłego dnia dziewczyny :) oby w końcu słoneczko się przebiło przez chmury ;)
    a propos pogody - u nas wczoraj grad nawet popadał...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja właśnie z głodu się skręcam.. i muszę się ruszyć żeby zrobić sobie drugie śniadania bo pierwsze jadłam z dziećmi po 7 rano ale to były tylko płatki z mlekiem i już mi burczy w brzuchu.. moja mała głodomorka domaga się już papu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:47

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Paulina a jak jest z rozmiarami? Jestes w stanie odobrac rozmiar sama przez internet na podstawie wymiarow? Bo podobaja mi sie, cenowo tez super wiec bym sobie pare takich chetnie sprawila :)

Ja dałam radę dobrać na podstawie wymiarów z internetu. Pierwszy raz kupowałam od nich bieliznę do ślubu, więc byłam lekko zaniepokojona czy będzie pasowała, ale zaryzykowałam i nie żałuję tej decyzji. Rozmiar dobrany idealnie, bielizna najwyższej jakości. Do dziś u nich zamawiam. Teraz też myślę nad zakupem, tylko nie wiem jeszcze jaki rozmiar, bo w końcu cały czas rosnę...

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Ja dałam radę dobrać na podstawie wymiarów z internetu. Pierwszy raz kupowałam od nich bieliznę do ślubu, więc byłam lekko zaniepokojona czy będzie pasowała, ale zaryzykowałam i nie żałuję tej decyzji. Rozmiar dobrany idealnie, bielizna najwyższej jakości. Do dziś u nich zamawiam. Teraz też myślę nad zakupem, tylko nie wiem jeszcze jaki rozmiar, bo w końcu cały czas rosnę...
    miałam ten sam dylemat, Pani doradczyni mi powiedziała, żebym wzięła o jeden rozmiar więcej pod biustem w porównaniu do tego który miałam przed ciążą (jeśli tyłam w miarę normalnie, czyli do 16 kg) a miseczkę zmierzyć i porównać z ich tabelami, powiedziała, żeby nie kupować większych pod biustem po juz w 3 dni po porodzie jest tam duzo mniej centymetrów.

Tusia84, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam Natalia powodzenia na usg :)

Ja usg III trymestru będę miała 29.04 ciekawe ile waży moja dzidziulka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:17

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki.... a ja mam taki smutek i żal w sercu....
    Zapomniałam Wam powiedzieć, że w poniedziałek ze strony Męża -dla Kuzyna urodził się synek Wiktor miał ponad 4 kg... Miał do dzisiaj- bo zmarł. Fuc*. To ich druga ciąza była. Pierwsza mieli dziewczynkę, która urodziłą się zdrowa przed samymi świętami BN. 27-ego B\był już jej pogrzeb... ŻYŁA NIE CAŁY TYDZIEŃ... Dostała sepsy, prawdopodobnie przez to ,że nie było robione badnie GBS...
    Dzisiaj miała wyjśc z Małym do domu a od 12 w nocy do 9 rano walczyli o jego życie. Nie udało się. Co najgorsze- przy porodzie było 6 lekarzy , w tym 2 prywatnie ściągniętych z Warszawy, dziecko urodizło się z 10pkt, szpital miał kartę zmarłej Córki, zrobili wszystkie badania pod tym kontem- zdrowy jak ryba. Wszystkie wyniki miał ksiązkowe- idealne- nie umieli go leczyć, bo nie było teorytycznie przyczyny. Tym razem opieka była idealna, miałą sowjego lekarza, pielęgniarkę, dziecko było baaardzo doglądane i zdrowe...
    Przepraszam, bardzo mnie to trafiło w serduszko... Będąc w ciąży wiem co czuła wtedy i co czuje teraz Kuzynka..... I te ciągłe nieustające pytanie dlaczego ?!?... Po tej wiadomości M mooocno mnie przytulił- i nie powiem dodał mi sił psychicznych, ale ja nie mogę odżałować tego dziecka/ tych dzieci...

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2-3 dni czuję nowe bóle tak jakby mi się rozchodzily kości miednicy pomiedzy nogami. Najbardziej to boli jak podnosze nogę do góry żeby np założyć buty. Chyba moje ciało szykuje się do porodu już :) też tak macie?

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia powodzenia ma badaniu
    Weronikabp zgadzam się z panią która tobie doradzała w sprawie stanika, a i niektórym kobieta oo porodzie rosną w wyniku naplywania pokarmu piersi bardziej niz w ciąży, innym maleja tzn . schodzi opuchlizna i zastuj pokarmu u mnie osobiście tak było w obu przypadkach i teraz juz wiem ze po porodzie mi urosną bardziej. Nie wiem dlaczego tak jest położna w sr mówiła ze tak się zdarza. Każda ma inny organizm i inny poziom hormonów

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

MonikaS Werka po wizycie - to taka wizyta zapoznawcza, kolejna we wrześniu, jak wyjdą jej piątki - nie ma co zwlekać i nie chodzi o leczenie, a o to, żeby się dzieciaki oswoiły. Ale trzeba dobrze wybrać. Polecam dobrego, miłego i uśmiechniętego dentystę :) Dostała kubeczek elmex i dyplom dla właściciela pięknego uśmiechu, a co najważniejsze latała samolotem (góra-dół na fotelu) i sprawdzała czy mam czyste zęby :) Jak weszła to była przerażona (też bym była jakby stanęła przede mną stara baba i pytała mojej mamy czy idę do dentysty i ojej - to ona się nie boi? taka mała? u mnie to się wszyscy boją! bo wie pani kiedyś... na szczęście mama przerwała ;) ), a wychodziła przeszczęśliwa :)

Co do otulania, jak ostatnio byłam na wykładzie profesora pediatry to powiedział, że mniejsza umieralność dzieci po porodzie jest w przypadku spania dziecka pod kołderką/kocykiem niż otulonych, bo mogą się ruszać. Nie drążyłam temat, a i on więcej nie powiedział, ale może warto o tym poczytać?

AISAK - po porodzie to nie wiem czy mąż znajdzie czas na czytanie ;)

Siedzę właśnie przed komputerem, czytam Wasze posty i słyszę (!), a za chwilę widzę jak się podnoszą moje piękne białe tulipany (bo jak przed chwilą wróciłam do domu to wody już nie miały i zdechły) :) Niesamowity widok :) Jak w filmach przyrodniczych :)

Dobra, wieczorem spróbuję nadrobić resztę, bo Wy tyle piszecie, że bym pół dnia tu spędziła!!! :)

Miłego :*

weronikabp, MonikaS, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak to straszne co piszesz. 4 kg to wielki chlopak powinien być silny tymbardziej ze go przebadali i okazał się zdrowy. Wygląda to na niewykryte wady genetyczne. Znam jedną kobietę co tez ma dwoje dzieci. Corka zmarla szybko a syn zyje juz prawie 8lat ale bardzo chory. Niestety geny tego malzenstwa w polaczeniu daja powazna chorobe jaka jest ataksja. Gdyby jednak zdecydowali się na dziecko z kimś innym najprawdopodobniej byloby zdrowe. Ach dziewczyny piszecie tu o przykrych rzeczach a myslalam ze tu tego unikne ale skoro juz zaczelyscie pisac o tych zgonach to dodam od siebie ze tylko w zeszlym miesiacu zmarla moja tesciowa, wujek i tata kolegi. Stąd zapewne to moje czarnowidztwo. Moglabyn o tym wiecej napisać ale nie chce sie rozdrabniac w kazdym eazie, w takich sytuacjach ciężko jest myśleć pozytywnie.

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK w obliczu takich tragedii brakuje słów :( A człowiek myśli, że jak już się maleństwo urodzi to wszystko będzie dobrze... Ehhh, nawet nie chcę o tym myśleć - bezsilność ludzka jest przerażająca...

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ