X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn z detektorami, czy slyszalyscie ostatnio serducho nisko pod pepkiem? ja dzis pierwszy raz, nie wiem co to znaczy? Ze leży poprzecznie? :-(

• evas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;) ja dziś od godz. 17 leżę i nie wstaję. Przemęczyłam się ostatnio i teraz leżę ze spuchniętymi kończynami. Oby mi do rana przeszło, bo do pracy trzeba iść.
    Już nie mogę się doczekać świąt - 2 dni wolnego :D tylko znając siebie, to pewnie w sobotę będę do późna w kuchni urzędować, aby wszystko przygotować. A potem tylko jedzenie i odpoczynek :)

9bsp388.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe macie te dziedziaczki, przynajmniej łatwe porody będą. Mój byk to już waży z 2 kg :P jak nie więcej :P chociaż też każdy spec gada coś innego :)

weronikabp lubi tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Cześć dziewczynki ;) ja dziś od godz. 17 leżę i nie wstaję. Przemęczyłam się ostatnio i teraz leżę ze spuchniętymi kończynami. Oby mi do rana przeszło, bo do pracy trzeba iść.
    Już nie mogę się doczekać świąt - 2 dni wolnego :D tylko znając siebie, to pewnie w sobotę będę do późna w kuchni urzędować, aby wszystko przygotować. A potem tylko jedzenie i odpoczynek :)
    Oszczędzaj sie kochana, te nogi nie wyglądały dzis dobrze ;-)

evas lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Pytanie do dziewczyn z detektorami, czy slyszalyscie ostatnio serducho nisko pod pepkiem? ja dzis pierwszy raz, nie wiem co to znaczy? Ze leży poprzecznie? :-(
    Już dawno nie słuchałam mojego szkraba. Zresztą on co chwila daje mi znac, że jest, mój mały akrobata :D
    U położnej zazwyczaj serduszko łapiemy własnie pod pępkiem, albo z prawej strony.

9bsp388.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jak byłam w szpitalu i przykładali mi taki elektroniczny "pulsometr" :P czy nie wiem jak to się nazywa, to zawsze było to nisko pod pępkiem, a mały był w położeniu główkowym.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Oszczędzaj sie kochana, te nogi nie wyglądały dzis dobrze ;-)
    No dziś to już tylko leżenie. No i muszę nawodnić organizm, bo jak mam tyle pracy to zupełnie zapominam o piciu. I może stąd ta opuchlizna. Mało piję i ciało me postanowiło zrobić sobie zapas i gromadzi wodę.

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Róża, zorientowałyśmy się z sunset już jakiś czas temu. :] Łożysko o stopniu 0 miałam w 30 tygodniu i 4 dniu, może przez tydzień się coś zmieniło.

Sunset Nadia przez 10 dni przybrała 150gram. Także rośnie prawidłowo, w swoim tempie. I Twoje dzieciątko na pewno również.:) A chodziłaś do różnych lekarzy, żeby spojrzeli na was?

Weronika, a może już jest z powrotem główką w dół?;>

Wiecie, że jesteśmy stare baby, a większość z nas może już być babciami?:D Macie tu newsa: http://www.pudelek.pl/artykul/65958/wielka_brytania_12-latka_urodzila_dziecko_13-latkowi/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:55

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn ma 14 lat i już jakiś czas temu powiedziałam mu że nie chce jeszcze zostać babcią i niech gania te dziewczyny które co chwilę przychodzą :D

Limerikowo, weronikabp, Martynika, maggda lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Weronika pozycja detektora ponizej lub kolo pepka u mnie sie zgadzala pare dni temu jak sprawdzalam Mala bo cos za cicho wg mnie siedziala

rzeczywiscie trzeba duzo pic tak u mnie schodzi chyba 2 l plus nawet, cukrzycy nie mam ale na picie to mnie non stop wola jak wielblada na pustyni ;--))
    na szczescie nogi kolo kostek juz nie puchna tak bardzo (przyzwyczaily sie do mniejszej wilgotnosci i wyzszej temp)i w lydkach staram sie polegiwac i zimny prysznic tez ok im robi
    ja mialam na 34tydz lozysko stopien 1 :-)) zatem tez niezle z tego co ginka mowila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 23:02

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja Ci mowilam, ze serducho znajduje zawsze nisko pod pepkiem z prawej lub lewej strony :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, moze rzeczywiście wróciła główka w dół ;-) okaże sie na kolejnym usg, w przyszłym tyg.
    Mam dzis straszną zgagę.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i żegnam :)
    Jestem wykończona dzisiejszym dniem..
    Bo trochę się nalatałam dzisiaj (wiem, że mi nie wolno) ale jeśli trafię znowu do szpitala z powodu braku reakcji na antybiotyki to już nic nie zrobię.. więc byłam dzisiaj z mężem we Wrocławiu po szafy.. sama droga mnie wymęczyła.. bo musieliśmy jechać wielkim busem żeby wszystko zabrać, a że godzina była późna to musieliśmy szybko latać.. i tak połowy rzeczy nie kupiłam bo nie było czasu :/
    Dobre wiadomości są takie, że szafy kupione i przyszła dziś wreszcie kołyska.. :) nie wiem czy mój m się wyrobi ale wymyślił.. że jutro pomaluje pokoik i w sobotę skończy.. ale przed samymi świętami to ja nie wiem czy chcę to malowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 23:42

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Ech Kota ja to pod mojego nawet nie ustawiam USG bo to nie ma sensu. Jego zresztą to nie kręci, a ja w sumie też nie mam takiej potrzeby, żeby oglądał to na żywca. Na początku myślałam, że faktycznie może będzie chciał chodzić, ale dla niego to zwykłe lekarskie wizyty. Nawet jak ze mną pojedzie to czeka pod gabinetem, pytałam czy chce wejść, gada, że niekoniecznie więc ja nie naciskam :) Raz był, bo go lekarka wciągnęła, to się śmiał. JA w sumie też, bo my tacy ckliwi nie jesteśmy, ale faktem jest że bardzo dużo dziewczyn przychodzi z facetami i idą wspólnie na wizytę.

No faceci sa beznadziejni :) moj byl ze mna na I i II USG genetycznym i na III tez chcial isc. Chociaz ciazy nie przezywa jakos specjalnie albo nie okazuje emocji. No ostatnio mala go skopala jak mnie obejmowal wiec byl strasznie zdziwiony, ze ma tyle sily. I raz na imprezie jak sie zrobil to przedstawial wszystkim nasza nienarodzona corke ;) co bylo nawet slodkie, ale tak na codzien to raczej o nic nie pyta, nie gada do brzucha ani nic. Chociaz wiem, ze bedzie fantastycznym ojcem i ze bardzo chcial dziecka. Mysle, ze pierwsze poronienie tak na niego wplynelo, bo wtedy strasznie cieszyl sie z ciazy, wszystkim chwalil, kladl reke na brzuchu w 3 miesiacu probujac wyczuc ruchy :) itd. Dosc mocno to przezyl.

Limerikowo, maggda, weronikabp lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota moim mezem po stratach (2x) tez targaja silne emocje:strach przede wszystkim i niepewnosc, pragnienie by bylo juz dobrze i bez komplikacji
    czytalam ze mezczyzni moga nie okazywac wcale emocji czy to dobrych czy zlych ale to nie znaczy ze nie przezywaja ciazy oraz samopoczucia partnerki
    troche jakby zamykaja sie ze swoimi starchami w sobie by naszych nie potegowac.. a roznie moze sie to objawiac moj maz np 1 trym kiepsko spal i jak ja szlam do toalety to on od razu sie budzil pytajac czy wszystko w porzadku? w 2 trym juz spal i 3 tez spi ale czujnie, a po kazdej wizycie-scan, ktg mowi wprost ze czuje spokoj psych
    po 1ej wizycie w szpitalu-Cork, total beznadzieja serwisu plus strata czasu 2.40 na wywiad i scan to skarzyl sie w pracy kolegom na "shit service", brak gina etc
    w 20 ktoryms tyg jak zlapal mnie skurcz i sie wydarlam po 6 : skurcz!!!kopiac koldre to powiedzial ze go sparalizowalo poczul jakby mu serce na chwile stanelo doslownie ze strachu,bo od razu pomyslal, ze porod przedwczesny (notabene bratowa tak samo miala i tak samo brat moj zareagowal)

moj o mnie sie strasznie boi, ost b naciskal na ma mame, prawie zadzwonil z awantura do niej by przestala nianczyc 30letniego syna i jego partnerke i jego 2 dzieci a zajela sie corka (po klopotach w zaawansow ciazy) w ciazy na 2/3 dni wpadla z wizyta do Poznania
    mama to ok na szczescie odebrala ze sie troszy on o mnie i jest "b opiekunczy i bombowy" i fakt pity moze u mnie tez rozliczac, no i w sumie ok wyszlo zjawila sie na 2 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 00:07

weronikabp, Kota lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, piszecie o tym stopniu dojrzałości łożyska i trochę mnie to zastanowiło. Nigdy na to uwagi nie zwróciłam, ale u mnie już w 25tc lekarka wpisała II stopień, a w szpitalu jak byłam w 27tc, lekarz powiedział "no, możemy już chyba wpisać II". Tydzień później moja lekarka też wpisała II. Nikt mi nawet słowa na ten temat nie powiedział. To normalne? Nie za wcześnie ten II stopień? Kompletnie się nie znam.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 2 kwietnia lekarz wpisała 2/3 stopień dojrzałości.
    Dziś całą noc spalam jak zabita ;) znowu jakieś głupie sny miałam.
    Musze poszukać mojej torby, i ją uprać żeby mieć sie w co spakować.
    Zachciało mi sie kaszy mannej, ale nigdy mi jeszcze nie wyszla haha moze tym razem ;)
    Miłego słonecznego dnia Dziewczyny :)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja czuję się jakby mnie w nocy walec przejechał, wysiadłam wczoraj emocjonalnie i niestety przekłada to się na mój dzisiejszy stan :/

Miłego dnia Wam życzę, ja zbieram się z Zuzą na rehabilitację i zajęcia logopedyczne, chociaż wolałabym polenić się jeszcze w łóżku.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Jak tak mowicie o tych lozyskach to ja mam na wypisie ze szpitala stopien II. Bardziej niepokojace jest tempo starzenia- bo w piatek byl jeszcze stopien I. Ale skoro nie zwrocili mi na to uwagi to nie bede sie nakrecac :) milego dnia !

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego:
    Skala Grannuma używana jest do oznaczenia stopnia dojrzałości łożyska. W skali tej wyróżnia się cztery stopnie:

0 – początek ciąży
    1 – około połowy czasu trwania ciąży
    2 – trzeci trymestr ciąży
    3 – około 39 tygodnia ciąży

Pomiaru stopnia dojrzałości łożyska dokonuje się w badaniu USG, podczas którego należy ocenić ilość odkładających się w łożysku złogów włóknika i wapnia.

U mnie tydzień temu był 2 a w poprzednim badaniu 1, więc chyba jest ok.
    Ale też się tym jakoś stresuję.

Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ