X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Też się poryczałam, Boże co temu maleństwu było? Ono się urodziło martwe? Podziwiam siłę takich ludzi ja bym nie potrafiła... :(

Już więcej takich filmików nie wysyłaj bo to jest strasznie smutne

Małżeństwo wkleiło kilka szczęśliwych chwil, spędzonych ze swym nowonarodzonym dzieckiem, które urodziło się z bezmózgowiem. Wiedzieli, że dziecko umrze kilka godzin po urodzeniu, a mimo to przyjęli je z miłością.

Więc ono żyło przez te kilka godzin rodzice przyjęli, dali mu jego pierwszą kąpiel i mieli czas na pożegnanie z miłością... Wielki Szacunek dla nich..

ggfxf7q.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    U mnie nie zapowiada się na to, żeby przed 13 tygodniem mdłości ustąpiły. Jutro zaczynam 12 tydzień i jak wymiotowałam tak wymiotuję. No nic, jakoś trzeba przeżyć.

Mnie tez nadal meczą mdłości.tyle że nanajgorzej na wieczór i rano i jak jestem na prawdę głodna. No cóż trzeba czekać aż będzie lepiej :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MNie dzis rano troszke mdliło ale zjadlam sniadanie i juz lepiej;)

Welonisia daj znac jak po wizycie?:)

Test PAPPA wykrywa wady płodu. I robi sie usg szczegółowe i bada sie krew dodatkowo ;)

0d1y3e3kqjh5uzml.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam ogromną zgagę :( Spałam na pół siedząco. Dziś już jest lepiej.

Co do płci to marzymy o dziewczynce, ale coś czuję, że los nam zrobi psikusa i będzie kolejny chłopiec.

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ten film. Ale tylko kawałek, bo bardzo smutny jest. A oni wydawali się być tacy szczęśliwi, że choć chwilę mogą spędzić ze swoim maleństwem. Oby nikomu nigdy więcej się to nie przydarzyło:(

Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziś u Was dziewczyny :-) Ja przymierzyłam spodnie czarne które nie dawno kupiłam i dupa - sa już za małe :-( Tragedia a cycki mi tak rosną że co miesiąc muszę kupić większy rozmiar obecnie mam D juz mały więc trzeba kupić E :-) Wiecie co -robię segregację w szafie i okazuje się że cholerka trzeba kupić spodnie

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spodniami tez mam problem. Wczoraj kupiłam sobie biodrówki, to zapinają mi się na dole brzucha. Bo tak jak mam wszystkie wysokie w stanie to nie ma szans aby się zmieścić. Coś czuję, że za miesiąc trzeba będzie ciążowe już sobie sprawić.

Modelka lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zainwestowalam w 3 pary dresow,z jeansow zrezygnowałam bo wszystkie są strasznie ciasne. Mi też biust strasznie urósł .u mnie jednak najgorzej z majtkami wszystkie musialam wymienić na rozm większe bo w pachwinach mnie gumki uciskaly..

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze w domku w dresach wygodnie i nie uciskaja:) A na wyjscia tuniki bo mam ich troche ;) Za spodniami tez sie bede rozglądac niedługo;)

0d1y3e3kqjh5uzml.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze na szczęście nie muszę robić zakupów z nowymi ubraniami :) Troszkę brzuch mi się powiększył, ale nie na tyle aby wymieniać spodnie, w nogach i biodrach nic nie przytyłam :) na razie jestem zadowolona, wchodzę we wszystkie swoje ubrania. Wczoraj zaczęłam się smarować kremem przeciw rozstępom. Krem będzie mi towarzyszył już do końca ciąży. Mam nadzieję, że mnie uchroni :) Ani mama, ani siostra nie mają rozstępów po ciąży, to i może mi się uda :) Miłego popołudnia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie co znalazłam przypadkiem w internecie, jak to zobaczyłam to padłam normalnie :)

http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/2675,baby-mop.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 17:02

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK ja leze gdyż już dwa razy poroniłam na przełomie 16/17 tygodnia. lekarz teraz zalecił odpoczynek ponieważ szyjke macicy mam delikatna i może się skracać od wysiłku.
    Filmik naprawdę wzruszający.
    baby mop boski maluch ma zajęcie a mamusia czystą podłogę ;-)
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w niektóre spodnie się mieszczę, chociaż za miesiąc już może być problem. W domu śmigam w leginsach więc wygodnie :)

Z kremem na rozstępy jeszcze poczekam. W pierwszej ciąży w ogóle nie używałam bo nie miałam takiej konieczności.

Co do zgagi też już mnie dopadła kilka razy. Okropne uczucie, kupiłam rennie, ale średnio pomaga ;/

Marcysia86 odpoczywaj dużo. Tym razem na pewno będzie wszystko dobrze.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 dbaj o Was i duzo wypoczywaj:-) 3 mam kciuki za Was.

Co do ubrań kobitki to ja preferuje legginsy... Chętnie kupilabym sobie nowe ciuszki , Łącznie z cyckonoszem ale lekarz kazał leżeć wiec muszę kobinowac ze szmatkami .
    mi pupcia i nóżki schudly, ale za to brzusio mi wypielo :]

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się śmieję, że powinnam mieć bliźniaki żeby zadowolić moje dzieci córeczka chce siostrzyczkę a synek braciszka :) no i jak tu zadowolić dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 22:32

ggfxf7q.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na zgage pomaga szklanka mleka, albo kawałek suchego chleba ale trzeba go jeść bardzo powoli. A teraz idę coś zjeść bo jestem piekielnie głodna :-)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też męczy zgaga od wczoraj, najgorsza była noc ,a do tego gloda miałam i o 5 musiałam wstać i zjeść płatki, teraz wstałam i znowu burczy w brzuchu=/ głód jest tylko apetytu brak :-(

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z jeansów zrezygnowałam - mieszczę się, bo w biodrach i pupie nie utyłam, ale jak siadam, to mi się pasek wpija w brzuch i nie jest wygodnie. I tak najczęściej chodziłam w sukienkach, więc tylko kupiłam sobie kilka ciążowych i śmigam :) W starych sukienkach chodzić nie mogę, bo wszystkie mega dopasowane, a brzusio mi już widać, bo z płaskiej deski zrobiło się takie zaokrąglenie. W pracy nic jeszcze nie powiedziałam (to dopiero za półtora tygodnia), więc muszę na razie ukrywać.

A właśnie, kobitki, Wam też tak waga skacze? Już myślałam, że mam dwa kilo w górę, a dziś stanęłam na wagę i pół kilo w dół. Nie ważyłam się tydzień i taki spadek...

Ale za to dziś byłam na siłce! Siły mi wróciły, ćwiczę dzielnie z pulsometrem na ręku ćwiczenia przeznaczone dla I trymestru i jakoś od razu się lepiej poczułam :) :) :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na codzien noszę dresy albo leginsy ale do pracy niestety już nie mogę się tak ubrać bo pracuję w biurze jak siedze to odpinam guzik i zameczek, a nikt jeszcze Nie wie czekam do Końca 12 tygodnia z uwagi na wczesniejsze potonienia.

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szczerze polecam spodnie ciążowe wciągane,bez rozporka,ale w formie jeansów.Pas elastyczny,który jest powyżej nie jest mi jeszcze potrzebny,więc wywijam go na zewnątrz i w ogóle nie widać,że to spodnie ciążowe(jakby obciągnięta na spodnie koszulka pod bluzką),a ładnie w nich wyglądam no i niesamowicie mi wygodnie!Brzucha jako takiego nie mam,ale stare spodnie za ciasne i zamiast kupować nowych,które będą za małe za 2 miesiące,mam takie,które będą rosły razem ze mną.Polecam,choć sama się wzbraniałam od zbyt wczesnego kupowania ciążowych ciuchów ;).

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ