X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się dziś czujecie? Ja przyznam ze coraz lepiej .

relganli3wx3d6wm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch miał wczoraj 162 :) czyli dziewczynka? :)
    Ja dziś sie czuję właśnie kiepsko ,/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytałam was kawałek i aż mi się uśmiech pojawił. Jak tak czytam, że dzidzia ma 6cm itp. Takie malutkie dzieciaczki.. Takie to piękne :D! A mój Pączek już 39cm :D

Martynika, Anielka27, Limerikowo, Tusia84, fler lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla 39 cm to już spora dzidzia :) zanim sie obejrzymy nasze tez będą takie duże :)
    Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca no tak tak. Ale wy macie ten piękny okres gdzie dzidzia z dnia na dzień szybciutko rośnie.. :)

• evas Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Mój maluch miał wczoraj 162 :) czyli dziewczynka? :)
    Ja dziś sie czuję właśnie kiepsko ,/

A u mojej kruszynki było ostatnio 174.

Ciekawe czy ta teoria się sprawdza. Trzeba by podpytać mamy które znają już płeć.

czekajajaca lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati u mnie samopoczucie juz stanowczo lepsze- chociaz świadomość posiadania krwistka nie pozwala mi normalnie funkcjonować. I niestety nie mogę się przemóc z jedzeniem, a tak bym chciała mieć satysfakcję z jedzenia :(

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis ide do gin na 19:30 i zobaczymy co tam slychac u dzidzi. Ciekawe jak wygląda :)

Ps. co to sa testy PAPPA????

p19uskjohisr6juh.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samopoczucia to ja się właśnie zdziwiłam tym,że dość nagle przeszły mi mdłości,które męczyły mnie od 6 tygodnia.Miałam jakieś głupie myśli odnośnie zbyt dobrego samopoczucia,ale lekarz mi wytłumaczył,że to był właśnie ten moment,kiedy łożysko zaczęło odgrywać istotną rolę w tej całej machinerii i stąd ustąpienie objawów..Więc dla mnie bomba :).

Limerikowo, eta, czekajajaca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podobno tętno Maleństwa związane jest z tętnem matki. Ja przeważnie mam 105/55, a Mały ma 150 uderzeń na minutę. :) Znam też przypadki, gdzie chłopcy mieli 170/min. Więc myślę, że to nie ma reguły :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo ciekawa teoria tetna , az mnie nakrecilyscie dziewczyny w tym temacie
    u mnie 2 tyg temu male mialo 3,48cm a teraz 7cm, wiec ladnie podroslo, nic dziwnego, bo teraz o 1 w nocy pora karmienia zrobila sie ;-)) maz tez je ..
    tetno malego/lej to 158 a mysle ze bedzie mala kobietka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja też nie mogę doczekać się kiedy usłyszę chłopczyk czy dziewczynka :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przeczucie, że będzie chłopak, ciekawe czy się sprawdzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam tylko do tej chwili kiedy lekarz powie czy chłopczyk czy dziewczynka i lecę od razu kupić pierwsze śpioszki !!! :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie dzisiaj nie najgorsze. Senność jedynie mnie męczy.

Co do płci to ja też mam przeczucie, że będzie chłopak :) Chociaż przy pierwszej ciąży również miałam takie przeczucia, a urodziła się dziewczynka więc nie nakręcam się. Oczywiście tatuś chciałby synka ;)

Welonisia koniecznie napisz co u lekarza. Ja mam wizytę za tydzień i już nie mogę się doczekać :)

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u mnie ok dwa dni temu załapałam mega depresje płakałam całe popołudnie. Smutno mi było ze wszyscy gdzieś chodzą, jeżdżą a ja musze leżeć. ale przecież opłaca się bo na końcu czeka szczęście. Tylko ja cały czas bardzo aktywna a tu nagle przykaz leżeć!!! ja usg we wtorek już się nie mogę doczekać buziaczki.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję, że nikt nie poczuje się dotknięty wiem, że wszystkie jesteśmy w ciąży ale ten filmik tak mnie poruszył... że się popłakałam ze wzruszenia i z ogromu miłości jaką mieli rodzice do swojego dziecka.. to jest prawdziwe poszanowanie dla życia i miłość przeogromna i bezwarunkowa... polecam

http://pequelia.es/75975/facebook-censura-a-una-madre-que-subio-fotos-de-su-bebe-con-anencefalia/

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My strzelaliśmy na chłopaka - w dzień pozytywnego testu owulacyjnego ale to może różnie być :-) Lekarz powiedział że okaże się które żołnierzyki były mocniejsze :-) My już mamy córeczkę to tatuś liczy na chłopca ale co by się nie urodziło to będę szczęśliwa - najwazniejsze żeby było wszystko oki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    hej u mnie ok dwa dni temu załapałam mega depresje płakałam całe popołudnie. Smutno mi było ze wszyscy gdzieś chodzą, jeżdżą a ja musze leżeć. ale przecież opłaca się bo na końcu czeka szczęście. Tylko ja cały czas bardzo aktywna a tu nagle przykaz leżeć!!! ja usg we wtorek już się nie mogę doczekać buziaczki.
    wiem co czujesz, na też leżakuje. A ty z jakiego powodu?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dziewczyny mam nadzieję, że nikt nie poczuje się dotknięty wiem, że wszystkie jesteśmy w ciąży ale ten filmik tak mnie poruszył... że się popłakałam ze wzruszenia i z ogromu miłości jaką mieli rodzice do swojego dziecka.. to jest prawdziwe poszanowanie dla życia i miłość przeogromna i bezwarunkowa... polecam

http://pequelia.es/75975/facebook-censura-a-una-madre-que-subio-fotos-de-su-bebe-con-anencefalia/

Też się poryczałam, Boże co temu maleństwu było? Ono się urodziło martwe? Podziwiam siłę takich ludzi ja bym nie potrafiła... :(

Już więcej takich filmików nie wysyłaj bo to jest strasznie smutne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 08:32

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ