X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Jak tam u Was??? U mnie jakoś nie za bardzo... Wczoraj tak się czułam jakbym miała zaburzenia świadomości i wg równowagę traciłam tak że zamiast chodzić prosto skręcałam w regały w sklepie... Nie mogłam ani logicznie myśleć ani siły nie miałam na nic... Ehhh

Martynika a gdzie można kupić takie spodnie?? Bo chyba też będę musiała sobie kupić bo te moje to tylko 2 pary jezcze noszę bo reszta mi uciska...

Monalisa odpinanie guzika to bardzo dobry sposób ;) Ja też sobie często odpinam jak np. siedzę w gościach albo goście u nas siedzą. Bo w domu zdarza się że tylko naciągam koszulkę i chodzę z gołym tyłkiem ;)

A dużo już przytyłyście dziewczyny????? Bo ja 2,4 kg... Chyba trochę szybko???

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, takie spodnie możesz kupić w większości sieciówek, np. w H&M (w dziale dziecięcym jest też dział dla ciężarnych). I wyglądają totalnie normalnie, zdradza je tylko wszyty pas materiału, który przy większej ciąży naciągasz sobie na brzuszek, a przy mniejszej możesz go właśnie obciągnąć na spodnie, tak jak ja. Są super wygodne, bez porównania z normalnymi jeansami, a ładne.

Problem w tym, że w H&M te spodnie są dosyć drogie (albo powiedzmy: w normalnej cenie spodni, tj. 120-160zł). Ja jestem z Warszawy i swoje kupiłam na Marywilskiej, tj. nie w centrum handlowym ale w takich halach targowych, gdzie odzież nie jest od popularnych marek, a jest dużo tańsza. Za 2 pary zapłaciłam 120zł :). Warto się rozejrzeć. Mnie tam zaciągnął mąż, jak godzinę łaziliśmy po Marywilskiej za normalnymi spodniami i nic mi nie pasowało. Przymierzyłam te i poczułam ulgę, dosłownie ulgę, nic mnie nie uciskało. Noszę je często, a nikt nie zwrócił uwagi na to, że są jakieś "inne".

Nie warto się męczyć :).

eta lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tycia, to ciężko mi stwierdzić... miesiąc temu ważyłam się u lekarza i waga wskazała prawie 61 kg. Potem na kolejnej wizycie zapomniałam (2 tyg.później) i zważyłam się u rodziców na zwykłej wadze ze wskazówką, pokazała równiutkie 60. Wpisałam to do bellybestfriend i jestem grubo poniżej normy... muszę chyba kupić sobie jedną wagę, którą się będę ważyła w trakcie całej ciąży, bo teraz mam jakiś galimatias wagowy. No, jedną wagę mam w domu, ale w zależności od tego jak się na niej stanie, to pokazuje inny wynik ;). Sięganie po najniższą półkę cenową w Carrefourze to nie był najlepszy pomysł.

• seksualnaa Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dołączam do was, ja z terminem na 6 czerwca - póki co schudłam 5,5 kg :) mam nadzieję , że moje samopoczucie się poprawi bo chodzę jak cień człowieka...

seksualnaa
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seksualnaa - witamy :)

A schudłaś z powodu wymiotów? Bo wiesz, nie wiem, jaką miałaś wagę początkową, ale 5,5kg to okropnie dużo i sądząc po Twoim terminie (początek czerwca) jesteś jakoś w 13-14 tygodniu, czyli już powinnaś zacząć przybierać na wadze.

zem3upjygjyf6uag.png
  • seksualnaa Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z powodu mega silnych wymiotów ( nawet krwistych..) biore leki na ich powstrzymanie ale nie do końca działają, przed ciążą ważyłam 82 ( mam PCOS) a teraz niecałe 77kg - brzuszek widać, zaokrąglony- tylko kilogramy w dół, teoretycznie powinno się już unormować i poprawić więc jak zapewne zaczne tyć to ani sie obejrze i będzie 10 na +

seksualnaa
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie Twoja nadwaga sprzed ciąży działa teraz na Twoją korzyść, gdybyś była chudzinką, to ten spadek o 5,5kg mógłby się skończyć bardzo źle. Życzę Ci, żeby wymioty przestały Cię nękać jak najszybciej i witaj w naszej czerwcowej paczce :).

Modelka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o tym dziewczyny żeby odkupić od kogoś spodnie ciążowe? Ja patrzyłam na gumtree i allegro i powiem Wam że można juz kupić za 40 zł :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z par,które mam jest na mnie niestety za mała,taką już kupiłam,zorientowałam się w domu(za wąska w biodrach),miałam te jeansy na sobie dwa razy,tylko do przymierzenia,potem wlkeję foty i cm.Rozmiar S,sprzedam za 40zł (sama dałam za nie 60zł).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTYNIKA ja dobrze zrozumiałam, że na Marywilskiej kupiłaś dwie pary spodni ciążowych za 120 zł (ciążowych) ??? Kurcze , muszę znaleźć to stanowisko koniecznie!!! :)

A czy dziewczyny słyszałyście jakie miesiące są miesiącami, gdzie jest najwięcej kobiet rodzących? Zastanawiam się czy przypadkiem właśnie nie Czerwiec jest jednym z tych, gdzie statystycznie jest najwięcej urodzeń :P

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę teraz u rodziców,jak wrócę,to napisze Ci które to stanowisko dokładnie :).I bardzo mili ludzie obsługują.Tylko jedna para za mała,niby można oddać,ale za długo się z tym zbierałam.

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie na allegro zakupiłam dwie pary getrów z wszytym pasem za dwie pary zapłaciłam niecałe 40 zł. co prawda nie są jakiejś super jakości ani firmowe ale przy moim trybie życia czyli leżenie na chwilę obecną zupełnie wystarczają .
    Mam takie pytanie chciałabym w moim wykresie wpisać wagę ale nie znajduje odnośnika w kalendarzu.
    Pozdrawiam ;-)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos spodni, które mam na sprzedaż:

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,1.html

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    MARTYNIKA ja dobrze zrozumiałam, że na Marywilskiej kupiłaś dwie pary spodni ciążowych za 120 zł (ciążowych) ??? Kurcze , muszę znaleźć to stanowisko koniecznie!!! :)

Więc tak, sklep się nazywa Klimex, są w hali A, lokal 183. Można ich znaleźć na allegro, mają nick fhu_klimex.

I faktycznie, kupiłam dwie pary za 120zł i dostałam niemowlęce skarpetki w prezencie, a obsługa była przesympatyczna. Mają różny asortyment dla ciężarnych, nie tylko spodnie.

Anielka27 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zakupiłam na allegro spodnie ciążowe ;) Miałam jeszcze nie kupować ale maż mnie namówił;) Wczoraj bylismy u znajomych co kolezanka jest w 37 tc i mi pożyczyła 2 pary jeansów:) Jak nowe są ;)

0d1y3e3k8vtb4pby.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam metodę wszywania gumki w miejsce dziurki do biodrówek - i pętelką zapina się naokoło guzika - musi być oczywiście coś dłuższego u góry, ale spodni ciążowych nie trzeba (mam dwie pary i obie są super, ale na naprawdę duży brzuch, więc na więcej nikt mnie nie namówi - te co mam to mi spadają). Pół ciąży tak chodziłam i teraz też zamierzam :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samym początku ciąży "przytyłam" 2 kg. Zatrzymała mi się woda w organizmie, która zawsze zbierała mi się przed okresem. Miałam przed ciążą lekką niedowagę, a ostatnio schudłam kilogram przez wymioty. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje ale równocześnie mam nadzieję, że nie przytyję za dużo. W końcu muszę jakoś wyglądać na parkiecie po porodzie i śmigać po medale.:P Przez małego/małą nie mogliśmy wyruszyć w tym sezonie. Czego się nie robi dla dziecka!:)
    Co do spodni, to na razie mieszczę się we wszystkie i dodatkowo zakupiłam legginsy. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je jeszcze nie kupuję spodni chociaż miałam faktycznie w ciąży z córcią i były super wygodne.. teraz chodzę w legginsach i tunikach albo takich luźniejszych sukienkach więc daję radę :) a ja chyba dzisiaj pierwszy dzień od dłuższego czasu nie miałam mdłości :) nie wiem czy się cieszyć czy martwić ;)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - wielkie dzięki!!!! Ściskam mocno za te informacje :)

Tusia84 im bliżej końca I trymestru tym i objawy ciążowe ( w większości przypadków) są mniej odczuwalne :) Tak więc tylko się cieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 21:15

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia,nie ma się zupełnie czym martwić,mi przeszło wszystko jak ręką odjął,a na usg wszystko ładnie,ot,drugi trymestr po prostu :).Cieszyć się trzeba!

Tusia84, Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ