X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Jak tam u Was??? U mnie jakoś nie za bardzo... Wczoraj tak się czułam jakbym miała zaburzenia świadomości i wg równowagę traciłam tak że zamiast chodzić prosto skręcałam w regały w sklepie... Nie mogłam ani logicznie myśleć ani siły nie miałam na nic... Ehhh

Martynika a gdzie można kupić takie spodnie?? Bo chyba też będę musiała sobie kupić bo te moje to tylko 2 pary jezcze noszę bo reszta mi uciska...

Monalisa odpinanie guzika to bardzo dobry sposób ;) Ja też sobie często odpinam jak np. siedzę w gościach albo goście u nas siedzą. Bo w domu zdarza się że tylko naciągam koszulkę i chodzę z gołym tyłkiem ;)

A dużo już przytyłyście dziewczyny????? Bo ja 2,4 kg... Chyba trochę szybko???

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, takie spodnie możesz kupić w większości sieciówek, np. w H&M (w dziale dziecięcym jest też dział dla ciężarnych). I wyglądają totalnie normalnie, zdradza je tylko wszyty pas materiału, który przy większej ciąży naciągasz sobie na brzuszek, a przy mniejszej możesz go właśnie obciągnąć na spodnie, tak jak ja. Są super wygodne, bez porównania z normalnymi jeansami, a ładne.

Problem w tym, że w H&M te spodnie są dosyć drogie (albo powiedzmy: w normalnej cenie spodni, tj. 120-160zł). Ja jestem z Warszawy i swoje kupiłam na Marywilskiej, tj. nie w centrum handlowym ale w takich halach targowych, gdzie odzież nie jest od popularnych marek, a jest dużo tańsza. Za 2 pary zapłaciłam 120zł :). Warto się rozejrzeć. Mnie tam zaciągnął mąż, jak godzinę łaziliśmy po Marywilskiej za normalnymi spodniami i nic mi nie pasowało. Przymierzyłam te i poczułam ulgę, dosłownie ulgę, nic mnie nie uciskało. Noszę je często, a nikt nie zwrócił uwagi na to, że są jakieś "inne".

Nie warto się męczyć :).

eta lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tycia, to ciężko mi stwierdzić... miesiąc temu ważyłam się u lekarza i waga wskazała prawie 61 kg. Potem na kolejnej wizycie zapomniałam (2 tyg.później) i zważyłam się u rodziców na zwykłej wadze ze wskazówką, pokazała równiutkie 60. Wpisałam to do bellybestfriend i jestem grubo poniżej normy... muszę chyba kupić sobie jedną wagę, którą się będę ważyła w trakcie całej ciąży, bo teraz mam jakiś galimatias wagowy. No, jedną wagę mam w domu, ale w zależności od tego jak się na niej stanie, to pokazuje inny wynik ;). Sięganie po najniższą półkę cenową w Carrefourze to nie był najlepszy pomysł.

• seksualnaa Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dołączam do was, ja z terminem na 6 czerwca - póki co schudłam 5,5 kg :) mam nadzieję , że moje samopoczucie się poprawi bo chodzę jak cień człowieka...

seksualnaa
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seksualnaa - witamy :)

A schudłaś z powodu wymiotów? Bo wiesz, nie wiem, jaką miałaś wagę początkową, ale 5,5kg to okropnie dużo i sądząc po Twoim terminie (początek czerwca) jesteś jakoś w 13-14 tygodniu, czyli już powinnaś zacząć przybierać na wadze.

zem3upjygjyf6uag.png
  • seksualnaa Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z powodu mega silnych wymiotów ( nawet krwistych..) biore leki na ich powstrzymanie ale nie do końca działają, przed ciążą ważyłam 82 ( mam PCOS) a teraz niecałe 77kg - brzuszek widać, zaokrąglony- tylko kilogramy w dół, teoretycznie powinno się już unormować i poprawić więc jak zapewne zaczne tyć to ani sie obejrze i będzie 10 na +

seksualnaa
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie Twoja nadwaga sprzed ciąży działa teraz na Twoją korzyść, gdybyś była chudzinką, to ten spadek o 5,5kg mógłby się skończyć bardzo źle. Życzę Ci, żeby wymioty przestały Cię nękać jak najszybciej i witaj w naszej czerwcowej paczce :).

Modelka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o tym dziewczyny żeby odkupić od kogoś spodnie ciążowe? Ja patrzyłam na gumtree i allegro i powiem Wam że można juz kupić za 40 zł :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z par,które mam jest na mnie niestety za mała,taką już kupiłam,zorientowałam się w domu(za wąska w biodrach),miałam te jeansy na sobie dwa razy,tylko do przymierzenia,potem wlkeję foty i cm.Rozmiar S,sprzedam za 40zł (sama dałam za nie 60zł).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTYNIKA ja dobrze zrozumiałam, że na Marywilskiej kupiłaś dwie pary spodni ciążowych za 120 zł (ciążowych) ??? Kurcze , muszę znaleźć to stanowisko koniecznie!!! :)

A czy dziewczyny słyszałyście jakie miesiące są miesiącami, gdzie jest najwięcej kobiet rodzących? Zastanawiam się czy przypadkiem właśnie nie Czerwiec jest jednym z tych, gdzie statystycznie jest najwięcej urodzeń :P

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę teraz u rodziców,jak wrócę,to napisze Ci które to stanowisko dokładnie :).I bardzo mili ludzie obsługują.Tylko jedna para za mała,niby można oddać,ale za długo się z tym zbierałam.

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie na allegro zakupiłam dwie pary getrów z wszytym pasem za dwie pary zapłaciłam niecałe 40 zł. co prawda nie są jakiejś super jakości ani firmowe ale przy moim trybie życia czyli leżenie na chwilę obecną zupełnie wystarczają .
    Mam takie pytanie chciałabym w moim wykresie wpisać wagę ale nie znajduje odnośnika w kalendarzu.
    Pozdrawiam ;-)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos spodni, które mam na sprzedaż:

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,1.html

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    MARTYNIKA ja dobrze zrozumiałam, że na Marywilskiej kupiłaś dwie pary spodni ciążowych za 120 zł (ciążowych) ??? Kurcze , muszę znaleźć to stanowisko koniecznie!!! :)

Więc tak, sklep się nazywa Klimex, są w hali A, lokal 183. Można ich znaleźć na allegro, mają nick fhu_klimex.

I faktycznie, kupiłam dwie pary za 120zł i dostałam niemowlęce skarpetki w prezencie, a obsługa była przesympatyczna. Mają różny asortyment dla ciężarnych, nie tylko spodnie.

Anielka27 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zakupiłam na allegro spodnie ciążowe ;) Miałam jeszcze nie kupować ale maż mnie namówił;) Wczoraj bylismy u znajomych co kolezanka jest w 37 tc i mi pożyczyła 2 pary jeansów:) Jak nowe są ;)

0d1y3e3k8vtb4pby.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam metodę wszywania gumki w miejsce dziurki do biodrówek - i pętelką zapina się naokoło guzika - musi być oczywiście coś dłuższego u góry, ale spodni ciążowych nie trzeba (mam dwie pary i obie są super, ale na naprawdę duży brzuch, więc na więcej nikt mnie nie namówi - te co mam to mi spadają). Pół ciąży tak chodziłam i teraz też zamierzam :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samym początku ciąży "przytyłam" 2 kg. Zatrzymała mi się woda w organizmie, która zawsze zbierała mi się przed okresem. Miałam przed ciążą lekką niedowagę, a ostatnio schudłam kilogram przez wymioty. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje ale równocześnie mam nadzieję, że nie przytyję za dużo. W końcu muszę jakoś wyglądać na parkiecie po porodzie i śmigać po medale.:P Przez małego/małą nie mogliśmy wyruszyć w tym sezonie. Czego się nie robi dla dziecka!:)
    Co do spodni, to na razie mieszczę się we wszystkie i dodatkowo zakupiłam legginsy. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je jeszcze nie kupuję spodni chociaż miałam faktycznie w ciąży z córcią i były super wygodne.. teraz chodzę w legginsach i tunikach albo takich luźniejszych sukienkach więc daję radę :) a ja chyba dzisiaj pierwszy dzień od dłuższego czasu nie miałam mdłości :) nie wiem czy się cieszyć czy martwić ;)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - wielkie dzięki!!!! Ściskam mocno za te informacje :)

Tusia84 im bliżej końca I trymestru tym i objawy ciążowe ( w większości przypadków) są mniej odczuwalne :) Tak więc tylko się cieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 21:15

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia,nie ma się zupełnie czym martwić,mi przeszło wszystko jak ręką odjął,a na usg wszystko ładnie,ot,drugi trymestr po prostu :).Cieszyć się trzeba!

Tusia84, Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ