MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
weronikabp wrote:to tak zwana torbiel ciążowa, powstająca podczas ciązy, głównie u kobiet które uprawiały dużo sportu przed ciążą, czyli się zgadza zazwyczaj pojawiają się na początku i znikają około 12 tyg, u mnie już się bardoz zmniejszyły więc mam nadzieję ze w nastepnych 2 tyg znikną )
Weronika, a jak lekarz to sprawdza, na usg?
I btw, laski, czy Was gin ubadał na wizycie? Bo ja mialam tylko usg, a mnie nie badał inaczej, więc w sumie nawet nie wie, czy mam tam wszystko ok... -
Mi lekarz na pierwszych badaniach mówił że jajniki i macica w porządku. Teraz o tym nie wspomina ale mam nadzieję że to oznacza brak zmian.
Dzisiaj zdałam sobie sprawę że ciąża to strasznie gorący temat. Powiedzieliśmy 10 osobom i każdemu zaznaczyliśmy że nie życzymy sobie aby przekazywali tą wiadomość dalej. Niestety dziś spotkałam koleżankę z którą raczej nie utrzymuję stałych kontaktów a ona mi gratulowała 12 tygodnia ciąży. Jakie było moje zdziwienie gdy powiedziała że wie od innej znajomej, której nie widziałam chyba od szkoły średniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 14:43
Kota, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Temat ciąży jest gorący u mnie cała praca o tym gada . Jezu jaki ja mma dziś ruch w pracy - tragedia nawet nie mam kiedy zjeść a jestem dziś sama w pracy już wszystko mnie boli. Teraz mam chwilkę to weszłam zobaczyć co u Was i jem na szybkiego kanapkę - dziś o objedzie mogę zapomnieć
-
nick nieaktualnyModelka wrote:Weronika, a jak lekarz to sprawdza, na usg?
I btw, laski, czy Was gin ubadał na wizycie? Bo ja mialam tylko usg, a mnie nie badał inaczej, więc w sumie nawet nie wie, czy mam tam wszystko ok... -
Agusia2312 wrote:Welonisia mówiłam ci ze bedzie ok i jest Super sie ciesze bardzo
Miałaś racje Plamienie całkowicie ustapiło, krwiak sie wchłonął ale na wszelki wypadek mam na siebie uwazac i bardzo sie oszczedzac do 4 miesiąca.
Potem juz bedzie z górkiAgusia2312 lubi tę wiadomość
-
wczoraj się zastanawiałam czy się cieszyć czy martwić bo nie odczuwałam wczoraj mdłości ale dzisiaj rano o 6 wymioty już wiem, że wcale mi nie przeszło.. ja bym musiała ciągle coś jeść bo kiedy tylko poczuję głód to mnie mdli.. jeszcze tylko trochę i mam nadzieję, że się unormuje.
Mój gin badał mnie oprócz usg. -
Modelka wrote:I btw, laski, czy Was gin ubadał na wizycie? Bo ja mialam tylko usg, a mnie nie badał inaczej, więc w sumie nawet nie wie, czy mam tam wszystko ok...
Mnie nie bada na kazdej wizycie, ostatnio zbadal bo mu sygnalizowalam, ze chyba jakas infekcja sie toczy. Tak to robi USG i wywiad. Waza mnie i mierza cisnienie pielegniarki przed wizyta. -
Topa42 nie chce Cie moja Droga krytykowac, ale powinnas szanowac sie troche tz miec czas na zjedzenie spokojne w pracy oraz przerwy.
9 tydz to wciaz wczesna ciaza oraz sama widzisz ze dzidzius dal Ci znac, ze trzeba zwolnic tempo skoro jak napisalas wszystko Cie zaczelo bolec.
Mysle, ze w pracy powinni zdac sobie sprawe, ze koniec z przeciazaniem Ciebie w ciazy i inaczej rozlozyc prace czy przydzielic Ci pomoc.
Ja mialam 1sze usg przez brzuch i wszystko ok, szyjka na 3cm wiec gin powiedzial, ze ok i pytal czy nie mam uplawow, o cytologii mysle oczywiscie by zrobic na wszelki wypadek
Martynika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Topa42 nie chce Cie moja Droga krytykowac, ale powinnas szanowac sie troche tz miec czas na zjedzenie spokojne w pracy oraz przerwy.
9 tydz to wciaz wczesna ciaza oraz sama widzisz ze dzidzius dal Ci znac, ze trzeba zwolnic tempo skoro jak napisalas wszystko Cie zaczelo bolec.
Mysle, ze w pracy powinni zdac sobie sprawe, ze koniec z przeciazaniem Ciebie w ciazy i inaczej rozlozyc prace czy przydzielic Ci pomoc.
Ja mialam 1sze usg przez brzuch i wszystko ok, szyjka na 3cm wiec gin powiedzial, ze ok i pytal czy nie mam uplawow, o cytologii mysle oczywiscie by zrobic na wszelki wypadek
-
USG "przez brzuch" nie wiem czy dobrze po polsku wyrazilam sie, ale jest ono przeciwienstwem tego wew - "dowcipnego" jak zartuja Dziewczyny
Sama Weroniko bp zobaczysz ze "przez brzuch" jak juz beda Ci robili to odczujesz duza ulge bycia w sumie juz prawie w II trymestrze oraz ze wszystko jest super, czego Ci jak najbardziej zycze a to juz niedlugo wiedze po Twoim suwaczkuweronikabp, Anielka27, AISAK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:USG "przez brzuch" nie wiem czy dobrze po polsku wyrazilam sie, ale jest ono przeciwienstwem tego wew - "dowcipnego" jak zartuja Dziewczyny
Sama Weroniko bp zobaczysz ze "przez brzuch" jak juz beda Ci robili to odczujesz duza ulge bycia w sumie juz prawie w II trymestrze oraz ze wszystko jest super, czego Ci jak najbardziej zycze a to juz niedlugo wiedze po Twoim suwaczku -
Limerikowo wrote:Topa42 nie chce Cie moja Droga krytykowac, ale powinnas szanowac sie troche tz miec czas na zjedzenie spokojne w pracy oraz przerwy.
-
nick nieaktualnyBoże jakie to jest chore w tym naszym chorym i smutnym państwie! Żeby kobieta musiała tyrać jak najdłużej w ciąży, bo obawia się , że jak pójdzie na L4 to juz nie będzie mogła wrócić do pracy. Co za szefostwo nieludzkie do cholery. Topa oczywiście nie kieruje tych słów do Ciebie ale taka jest rzeczywistość, że większość kobiet po prostu boi się iść na zwolnienie a szefowie najwyraźniej mają pracowników jak niewolników nic nie wartych jeżeli nie dają możliwości powrotu pracownika do pracy! To co szef ważniejszy od zdrowia i bezpieczeństwa naszego rozwijającego się w nas dziecka??
Ja wiem, że też są takie kobiety , które pracują bo chca mimo tego, że mogły mieć możliwość pójścia na zwolnienie za przyzwoleniem szefa już we wczesnym etapie ciąży ale jednak więcej jest tych, które maja obawy czy będa miały do czego wracać.
Ja wiem, że ciężko znaleźć pracę w dzisiejszych czasach ale w moim mniemaniu ŻYCIE małej istotki o którą starają się rodzice często bardzo długo jest ważniejszeAISAK, Welonisia lubią tę wiadomość
-
Ja mam badanie dopiero 11.12 ... To bedzie 12t4d mam nadzieje ze badanie oprócz normalnego, będzie juz przez powłoki brzuszne.. Tym bardziej ze zabieram męża na przywitanie z bobasem i ewentualne pocieszenie jak krwistek się nie zmniejszy...a co do tego zaczynam miec wątpliwości bo wczoraj wieczorem klulo mnie z lewej str ... wy też macie czasami bole ?
-
Marcysia86 wrote:ja dziś na 16 badanie genetyczne zaczynam się pomału denerwować jeszcze ten śnieg za oknem brrrr.
pozdrawiam wieczorem dam znać co i jak