X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    to tak zwana torbiel ciążowa, powstająca podczas ciązy, głównie u kobiet które uprawiały dużo sportu przed ciążą, czyli się zgadza :) zazwyczaj pojawiają się na początku i znikają około 12 tyg, u mnie już się bardoz zmniejszyły więc mam nadzieję ze w nastepnych 2 tyg znikną :))

Weronika, a jak lekarz to sprawdza, na usg?

I btw, laski, czy Was gin ubadał na wizycie? Bo ja mialam tylko usg, a mnie nie badał inaczej, więc w sumie nawet nie wie, czy mam tam wszystko ok...

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy lekarz podczas USG ogląda jajniki. Jak wszystko jest w normie, to pewnie nawet w opisie tego nie umieszcza. Choć ja mam na jednym pomiary jajników, a na drugim tylko adnotację,że przydatki bez zmian.

9bsp388.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na pierwszych badaniach mówił że jajniki i macica w porządku. Teraz o tym nie wspomina ale mam nadzieję że to oznacza brak zmian.

Dzisiaj zdałam sobie sprawę że ciąża to strasznie gorący temat. Powiedzieliśmy 10 osobom i każdemu zaznaczyliśmy że nie życzymy sobie aby przekazywali tą wiadomość dalej. Niestety dziś spotkałam koleżankę z którą raczej nie utrzymuję stałych kontaktów a ona mi gratulowała 12 tygodnia ciąży. Jakie było moje zdziwienie gdy powiedziała że wie od innej znajomej, której nie widziałam chyba od szkoły średniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 14:43

Kota, Limerikowo lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat ciąży jest gorący u mnie cała praca o tym gada :-). Jezu jaki ja mma dziś ruch w pracy - tragedia nawet nie mam kiedy zjeść :-( a jestem dziś sama w pracy już wszystko mnie boli. Teraz mam chwilkę to weszłam zobaczyć co u Was i jem na szybkiego kanapkę - dziś o objedzie mogę zapomnieć :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Weronika, a jak lekarz to sprawdza, na usg?

I btw, laski, czy Was gin ubadał na wizycie? Bo ja mialam tylko usg, a mnie nie badał inaczej, więc w sumie nawet nie wie, czy mam tam wszystko ok...
    Tak bada podczas usg, zawsze, zawsze mnie tez bada ginekologicznie, w ogole mam fantastycznego lekarza, ale niełatwo było go znalezc, dwie poprzednie Panie to była masakra...

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Welonisia mówiłam ci ze bedzie ok i jest ;) Super sie ciesze bardzo <3

Miałaś racje :) Plamienie całkowicie ustapiło, krwiak sie wchłonął ale na wszelki wypadek mam na siebie uwazac i bardzo sie oszczedzac do 4 miesiąca.
    Potem juz bedzie z górki :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj się zastanawiałam czy się cieszyć czy martwić bo nie odczuwałam wczoraj mdłości ale dzisiaj rano o 6 wymioty już wiem, że wcale mi nie przeszło.. ja bym musiała ciągle coś jeść bo kiedy tylko poczuję głód to mnie mdli.. jeszcze tylko trochę i mam nadzieję, że się unormuje.

Mój gin badał mnie oprócz usg.

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:

Mnie nie bada na kazdej wizycie, ostatnio zbadal bo mu sygnalizowalam, ze chyba jakas infekcja sie toczy. Tak to robi USG i wywiad. Waza mnie i mierza cisnienie pielegniarki przed wizyta.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie badał na początku ciąży ginekologicznie,potem już nie.Na usg sprawdzał,czy szyjka zamknięta,czy nic się nie odkleja,czy jajniki ok,itd.

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie miałam 2 wizyty w ciąży i za każdym razem mnie badał ginekologicznie + Usg dowcipnie ;)
    Na 2 wizycie pobierał mi cytologie , a ostatnia miałam w marcu ;)

0d1y9n7364zxsb6a.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42 nie chce Cie moja Droga krytykowac, ale powinnas szanowac sie troche tz miec czas na zjedzenie spokojne w pracy oraz przerwy.
    9 tydz to wciaz wczesna ciaza oraz sama widzisz ze dzidzius dal Ci znac, ze trzeba zwolnic tempo skoro jak napisalas wszystko Cie zaczelo bolec.
    Mysle, ze w pracy powinni zdac sobie sprawe, ze koniec z przeciazaniem Ciebie w ciazy i inaczej rozlozyc prace czy przydzielic Ci pomoc.

Ja mialam 1sze usg przez brzuch i wszystko ok, szyjka na 3cm wiec gin powiedzial, ze ok i pytal czy nie mam uplawow, o cytologii mysle oczywiscie by zrobic na wszelki wypadek
    f2w39n73cub6u2r4.png

Martynika lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Topa42 nie chce Cie moja Droga krytykowac, ale powinnas szanowac sie troche tz miec czas na zjedzenie spokojne w pracy oraz przerwy.
    9 tydz to wciaz wczesna ciaza oraz sama widzisz ze dzidzius dal Ci znac, ze trzeba zwolnic tempo skoro jak napisalas wszystko Cie zaczelo bolec.
    Mysle, ze w pracy powinni zdac sobie sprawe, ze koniec z przeciazaniem Ciebie w ciazy i inaczej rozlozyc prace czy przydzielic Ci pomoc.

Ja mialam 1sze usg przez brzuch i wszystko ok, szyjka na 3cm wiec gin powiedzial, ze ok i pytal czy nie mam uplawow, o cytologii mysle oczywiscie by zrobic na wszelki wypadek
    f2w39n73cub6u2r4.png
    Jakie to uczucie USG przez brzuch? :-)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG "przez brzuch" nie wiem czy dobrze po polsku wyrazilam sie, ale jest ono przeciwienstwem tego wew - "dowcipnego" jak zartuja Dziewczyny

Sama Weroniko bp zobaczysz ze "przez brzuch" jak juz beda Ci robili to odczujesz duza ulge bycia w sumie juz prawie w II trymestrze oraz ze wszystko jest super, czego Ci jak najbardziej zycze a to juz niedlugo wiedze po Twoim suwaczku

weronikabp, Anielka27, AISAK lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero na usg genetycznym miałam przez brzuch robione, a tak to zwykle dopochwowo. Do tego miałam 2 razy badanie ginekologiczne. Nastepna wizyta w kolejna środę. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    USG "przez brzuch" nie wiem czy dobrze po polsku wyrazilam sie, ale jest ono przeciwienstwem tego wew - "dowcipnego" jak zartuja Dziewczyny

Sama Weroniko bp zobaczysz ze "przez brzuch" jak juz beda Ci robili to odczujesz duza ulge bycia w sumie juz prawie w II trymestrze oraz ze wszystko jest super, czego Ci jak najbardziej zycze a to juz niedlugo wiedze po Twoim suwaczku
    no myślę, że genetyczne 6 grudnia będzie przez brzuch, zobaczymy :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

f2w39n73cub6u2r4.png
    Masz rację i ja o tym wiem - coraz bardziej czuję się śpiąca, zmęczona. Wczoraj niestety byłam sama w pracy i myślałam że zwariuję. Dziś na szczęście jest już koleżanka. Już coraz poważniej myślę o L4 lecz u mnie lekarz mówi że mam siedząca pracę, jest wszystko oki a ciąża to nie choroba więc będę musiała długo z nim rozmawiać o L4. Ja jednak chcąc iść na L4 muszę wyszkolić dziewczynę na moje miejsce bo jestem kierownikiem oddziału. A wyszkolenie dziewczyny w kwestii finansowej to dobre 3 tyg - jeszcze musimy ja znaleźć. Więc jak widzisz to nie takie proste. Owszem mogę iść z dnia na dzień na L4 ( i jak źle się poczuję to tak zrobię ) ale chce wrócić do pracy po macierzyńskim - nie chce palić za sobą mostów dlatego wszystko ustaliłam z moją kierowniczką regionu. Na razie nie ma powodu do zmartwień bo koleżanka wyręcza mnie w cięższych pracach więc jest oki. Czuć też czuję się bardzo dobrze, oprócz jakiś dni co mam ciężej :-( Wizytę u gina mam 2 grudnia więc pogadam z nim jak on to widzi.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jakie to jest chore w tym naszym chorym i smutnym państwie! Żeby kobieta musiała tyrać jak najdłużej w ciąży, bo obawia się , że jak pójdzie na L4 to juz nie będzie mogła wrócić do pracy. Co za szefostwo nieludzkie do cholery. Topa oczywiście nie kieruje tych słów do Ciebie ale taka jest rzeczywistość, że większość kobiet po prostu boi się iść na zwolnienie a szefowie najwyraźniej mają pracowników jak niewolników nic nie wartych jeżeli nie dają możliwości powrotu pracownika do pracy! To co szef ważniejszy od zdrowia i bezpieczeństwa naszego rozwijającego się w nas dziecka??
    Ja wiem, że też są takie kobiety , które pracują bo chca mimo tego, że mogły mieć możliwość pójścia na zwolnienie za przyzwoleniem szefa już we wczesnym etapie ciąży ale jednak więcej jest tych, które maja obawy czy będa miały do czego wracać.
    Ja wiem, że ciężko znaleźć pracę w dzisiejszych czasach ale w moim mniemaniu ŻYCIE małej istotki o którą starają się rodzice często bardzo długo jest ważniejsze

AISAK, Welonisia lubią tę wiadomość

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś na 16 badanie genetyczne zaczynam się pomału denerwować jeszcze ten śnieg za oknem brrrr.
    pozdrawiam wieczorem dam znać co i jak ;-)

Anielka27, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam badanie dopiero 11.12 ... To bedzie 12t4d mam nadzieje ze badanie oprócz normalnego, będzie juz przez powłoki brzuszne.. Tym bardziej ze zabieram męża na przywitanie z bobasem i ewentualne pocieszenie jak krwistek się nie zmniejszy...a co do tego zaczynam miec wątpliwości bo wczoraj wieczorem klulo mnie z lewej str ... :-( wy też macie czasami bole ?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    ja dziś na 16 badanie genetyczne zaczynam się pomału denerwować jeszcze ten śnieg za oknem brrrr.
    pozdrawiam wieczorem dam znać co i jak ;-)
    u mnie w lubelskim nie pada =) świeci piękne słońce. 3 mam kciuki za dobre wieści i zazdroszczę ze bobaska będziesz juz podglądać :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ